Ionizator, ovlaživač, grijač, hlađenje. Something?

poruka: 11
|
čitano: 6.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ionizator,ovlazivac,grijac,hladenje.Something?

Dakle,imam sobu od cca 12 kvadrata.

Imam problem sto mi se brzo akumulira toplina od PCa+PS3+Plazma TV,pogotovo ljeti,zimi je to bogom dano :D.

Trebao bih neko rijesenje u smislu da ne trebam puno otvarat prozor po ljeti i zimi,posto mi je onda ili prevruce ili prehladno.

Nesto sto bi 'prociscivalo' zrak,da ne bude ustajali nakon par sati.

A takoder bih htio moci i regulirat vlagu.

Ne znam sto kupiti i koliko se to isplati.

Neku kombinaciju ionizator+ovlazivac+grijac,ali opet nemam hladenje,nego samo ventilator u tome.

Koliko je to zapravo dobro pri 'osvjezivnaju' zraka,ionizator,puno sam citao o njemu no malo ima utisaka korisnika?

Ili pak na neku klimu koja ima sve objedinjeno,naravno,trebao bih nekaj od 1kW ipak je to samo 12 kvadrata :D.

Pomoc,pliz :D! 

15 godina
neaktivan

Prijenosni klima uređaj. 

EDIT:

evo našao sam ti i rabljenu :) 

http://www.njuskalo.hr/klima-uredaji/pokretna-klima-vivax-cool-grijanje-hladjene-oglas-3299409

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 10:33 (woodgamesfx).
14 godina
neaktivan

Al kako da mi to hladi,mislim,kad klima stvara s jedne strane toplinu pa mora ici to negdje :D,a nije da cu sad busit rupu za to :).
I da 12 kvadrata,zbilja mora biti ne veliko :D. 

15 godina
Re: Ionizator,ovlazivac,grijac,hladenje.Something?
BMK kaže...

Al kako da mi to hladi,mislim,kad klima stvara s jedne strane toplinu pa mora ici to negdje :D,a nije da cu sad busit rupu za to :).
I da 12 kvadrata,zbilja mora biti ne veliko :D. 

Ako se ne varam kod onakve klime ima nekakva cijev, ispuh za topli zrak, to izbaciš van sobe/kroz prozor i sl...

EDIT: Molim moderatore da naprave razmake među riječima, ovo učini popriličnu zbrku na mojoj niskoj rezoluciji.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 10:48 (sirka666).
14 godina
neaktivan

Al onda ce mi biti prozor otvoren,a opet ne mogu to imati kod prozora posto nema mjesta tamo naprosto.

Ima li onda neka dobra klima koja ima u sebi ionizator i nedaj boze,ovlazivac pa da nesto skombinujem?

15 godina

Nemoj takve koristit, vidjeo puno tih modela i vecinom su epic fail. Moras imat otvoren prozor, znaci stalno ce upuhivat vruci/hladni zrak unutra. Mora biti sto vise tog "auspuha" vani inace radi uvjek kao grijac (da napomenem da se navise temperature upravo na drvenim pecima kroz dimnja k ispusta u okolinu).

Gamers Don't Die, They Respawn.
14 godina
neaktivan

Znaci preostaje mi pravi klima uredaj?

14 godina

Ja imam slicnu situaciju samo napravim propuh i meni je to {#}

[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan

imam isto sta i ti

2 tv-a 

ps3 i komp

i nisam mogo spavat ako bi mi komp radio do 23-24h a ja u 1 idem spavat makar otvorio prozore pa sam

kupio i bauhausu stropni vent i preporodio se,moja soba je manja malo i otvorim jednu stranu prozora cisto zbog dotoka zraka i upalim taj ventilator i 

pustim sat vremena dok mi je sve ugaseno i rashladi taman da mogu zaspat :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Re: Ionizator, ovlaživač, grijač, hlađenje. Someth
Ma ne mogu propuh radit stalno :D.
A i to je samo rijesenje za taj tren,nesto dugorocno bih a i rado bih si poboljsao kvalitetu zraka u sobi.
Ionizator/ovlazivac bi lijepo pomogao.
16 godina
neaktivan
Re: Ionizator,ovlazivac,grijac,hladenje.Something?

Pozdrav BMK,

mogu li malo pomoći kojim korisnim savjetom jer sam se susretao sa sličnim problemima?

E ovako, vidljivo je da je kvadratura prostora zaista mala s obzirom na količinu tehničke opreme koja odaje toplinu. Tehničko rješenje postoji (ali problem je cijena investicije)!

Što god odabereš od split klima uređaja nećeš zadovoljiti sve što si naveo (mislim na hlađenje, ionizator, regulacija vlage, svježi zrak) jer sa klasičnim split klima uređajem možeš hladiti, ali budi oprezan da vidiš radne temperaturne režime u zimi kada je tebi opet potrebno hlađenje kao i kod server prostora!

Klasičan split klima uređaj ne regulira vlagu - on odvlažuje, ali vrijednost vlage ne možeš regulirati znači nedostaje ovlaživanje!

Ionizator - ne želim dodatno trošiti riječi da se ne naljute prodavači uređaja s ovom funkcijom - pročitaj kvalitetne tekstove na internetu i preporučam da pogledaš profesionalna klimatizacija (ja sam od njih dobio kvalitetnu podršku i savjete za rješavanje nekih klimatizacijskih zahtjeva!

Svježi zrak ima smisla, ali jedino preko rekuperatora topline - što sam vidio kod jednog proizvođača klima uređaja, ali u relativno lošem izdanju (tu je uvijek problem kod filtera koji se nalaze u rekuperatoru jer dolazi do kondenzacije i dolazi do razvoja gljivica i sl.)!

Ukoliko je visina stropa tvoje sobe 2,8 m i kvadratura 12 m2 - vrlo lako se kalkulacija potrebnog kapaciteta hlađenja dobije, ali svakako obrati pozornost na disipaciju topline sa svojih uređaja!

Razmisli da li ti zaista treba sve što si nabrojio i savjetuj se sa stručnjacima klimatizacije - ponavljam sve se da riješiti, ali pitanje je za koliko novaca! Jer sve ovo što si ti nabrojao upućuje na klima-komoru, ali o cijenama zaista ne bi.

Sretno i manje komp više priroda!

Nećeš imati ovakvih problema!

LP,

Portos.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 12:48 (portos).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice