Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.967
|
čitano: 982.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Gitare i sve vezano uz njih

Stagg bih izbjegao pod svaku cijenu, bolje konzumov :)

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

Ili jos bolje, skupiti jos 300-tinjak kuna i kupiti nekog ibaneza ili yamahu s njuskala :)

12 godina

pozdrav svima, 

Zanima me kako najbolje izolirati sobu od zvuka?

kupio sam bubnjeve, i sad mi treba izolacija sobe...

što preporučate i cijena, i gdje nabaviti? ima li mozda negdje na ebay-u jeftino....i kako točno tražiti, odnosno naziv te vrste spuzve (izolacije)

hvala, 

pozdrav

15 godina
neaktivan
Dali je netko vraćao gitaru Thomann-u u Njemačku......Znate li koliko to košta?
God save flat rate
15 godina
odjavljen
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Endymon kaže...

pozdrav svima, 

Zanima me kako najbolje izolirati sobu od zvuka?

kupio sam bubnjeve, i sad mi treba izolacija sobe...

što preporučate i cijena, i gdje nabaviti? ima li mozda negdje na ebay-u jeftino....i kako točno tražiti, odnosno naziv te vrste spuzve (izolacije)

hvala, 

pozdrav

Nema šanse, za to se koristi dupli zid, nikakve spužve ne pomožu niti su one za izolaciju (one piramidice što vidiš).

Svi smo mi Mentalist.
13 godina

imam viska odličnu vintage lampašku glavu London City dea100h,ako koga zanima-- link-http://www.njuskalo.hr/pojacala-gitare/london-city-dea100-oglas-16807986

prihvaćam razne zamjene:od mobitela,tableta,laptopa do gitarske opreme(pojačala,gitare,multiefekti,pedale itd..) kontakt može preko privatnih poruka ili na mail pa se dogovorimo za daljnju komunikaciju :)

15 godina
odjavljen

Šta znači nove phillips lampe, možda stare ali ne korištene? (NOS)

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
Jakovp kaže...

Šta znači nove phillips lampe, možda stare ali ne korištene? (NOS)

stare,ali nekorištene,još imam doma 7 komada novih

15 godina
odjavljen

Te nisu loše :)

Svi smo mi Mentalist.
16 godina

Molio bi ako netko zna nesto o ovoj gitari.

Uglavnom dobivena na poklon prije dosta vremena, nisam puno svirao na njoj. Odlucio sam je prodati. 

Problem je što neznam nista o modelu a samim time i neznam koliko da trazim za nju. ( dobio sam neke ponude ovako od poznanika ali nebi sad htio ispast papak pa da je dat za par-sto kuna) 

Isto tako ima i Marshall-ovo pojačalo koje bi isto prdao. Ako netko moze dati neke okvirne cijene ili ako netko mozda zna koji je model gitara bio bi mu zahvalan na odgovoru. 

16 godina

Gitara bi mogla bit Jackson js20.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
16 godina

Kolko sam uspio naci, okvirne cijene su 700kn pojačalo, 1000kn gitara, imam i fenderovu futrolu za gitaru.  Znaci sve zajedno nekih 1700kn. 

15 godina
odjavljen

Nemoj se ljutiti ali biti ćeš sretan ako dobiješ 400 za pojačalo i 800 za gitaru Ok, možda malo više pošto je to namijenjeno početnicima koji će lakše dati pare.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina

E hvala, zato sam i pito za savijet :)

11 godina
neaktivan

Pozdrav, trenutno imam elektricnu gitaru pa me zanima kako spojiti na komp i koje programe koristiti? Imam takoder i Guitar Link (no name), skinuo sam Asio driver, sve spojio medjutim dolazi do latencije... Imate kaakv prijedlog?

Siky1234
17 godina

Kako da sviram akorde za gitaru na pianu?

Za sve pjesme postoje samo na Internetu ti akordi za gitaru. Meni trebaju note za klavir...

Ja za svaku ljestvicu mogu odsvirati 3 vrste akorda.

Dakle recimo za C dur to mogu biti C E G, E G C, G C E. Koji od tih akorda da sviram kad mi piše da sviram C akord? (mogu još svirati i C G C, C C E i sl. ali neću brojati te gdje preskačem jer to ajmo reć nisu akordi pravilni)

Ne sviram gitaru pa ne znam kak da si to prevedem.

Može kakva pomoć?

Zanima me također dali se za gitaru stvarno pišu tako akordi ili je to neki čisti amaterizam od nekog tko nije znao čitati note pa je počeo tak pisati i onda se to ustalilo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 17:02 (lllnuclearlll).
16 godina
lllnuclearlll kaže...

Za sve pjesme postoje samo na Internetu ti akordi za gitaru. Meni trebaju note za klavir...

Dakle recimo za C dur to mogu biti C E G, E G C, G C E. Koji od tih akorda da sviram kad mi piše da sviram C akord? (mogu još svirati i C G C, C C E i sl. ali neću brojati te gdje preskačem jer to ajmo reć nisu akordi pravilni)

Može kakva pomoć?

Zanima me također dali se za gitaru stvarno pišu tako akordi ili je to neki čisti amaterizam od nekog tko nije znao čitati note pa je počeo tak pisati i onda se to ustalilo?

Na gitari ne postoje akordski obrtaji, poput onih na klaviru. Npr, C-dur (akord, ne ljestvicu) možeš odsvirati na mnogo načina (u različitim hvatovima) i to nije nužno sazvučje tri tona C-E-G nego najčešće 6 ili 5, u zavisnosti od toga koliko žica sviraš istovremeno, tako da se moše desiti da sviraš C-E-C1-G-G1-E1 i to će se zvati C-dur. Akordsko sviranje na gitari na neki način i jeste amaterizam, osim ako je takvo sviranje ritam gitariste u bendu.  Za "profesionalno" sviranje kompozicija je zapisana notama, a ne zapisom akorda iznad teksta pjesme. Taj zapis je pojednostavljen jer olakšava učenje gitaristima početnicima ili onim bez muzičkog obrazovanja.

Što se tiče z6apisa za klavir, najbolja varijanta je naći note kompozicije koja te zanima, ali se jako dobro može iskoristiti i akordski zapis za gitaru. U tom slučaju, najčešće je nebitno koji obrtaj C durskog kvintakorda ćeš svirati ( sviraš onaj koji ti u datom momentu najviše odgovara prstoredu) osim ako je izražena bas dionica koja treba imati svoj melodijski tok, pa onda vodiš računa i o tom. Naravno, sviranje bilo koje kompozicije bez da imaš notni zapis podrazumijeva razvijen sluh i vještinu improvizacije.

morrisoN
15 godina
neaktivan

Da li je za gitaru štetno ako stoji izvan kofera u prostoriji koja se grije samo povremeno? (prostorija je uređena i nije vlažna ali je uglavnom hladno u njoj)

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
16 godina
zOjA26 kaže...

Da li je za gitaru štetno ako stoji izvan kofera u prostoriji koja se grije samo povremeno? (prostorija je uređena i nije vlažna ali je uglavnom hladno u njoj)

Zavisi kakva je gitara. Uglavnom da.

-Akustična laminirana gitara će imati manje štete nego akustična gitara od "punog drveta" koje je podložnije oštećenjima usljed promjene temperature, odnosno vlažnosti zbog kondenzacije (kondenzacija ne mora nužno vidljiva golim okom)

-Plastičnim žicama (klasična gitara) promjena vlažnosti skoro da i ne smeta, ali metalnim (akustična i električna gitara) će izazvati bržu oksidaciju (koroziju) i skratiti im vijek

-elektroakustičnim i električnim će česta promjena vlažnosti vremenom utjecati na elektroniku (pickup, ...)

morrisoN
17 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Može kakva pomoć?

Mozda ti ovo pomogne.

Konkretno, C-dur je CEG (ili CGE), EGC (ili ECG) je prvi obrat, a GCE (ili GEC) je drugi obrat. Primjeti da je bitno samo koja je nota prva (najniza, bas nota). Ok, CEG je zatvorena pozicija, a CGE otvorena, ali to nema veze za ovu pricu (mozes si to ovako zamisliti, ako su note blize rijec je o zatvorenoj, a ako su udaljenije, rijec je o otvorenoj).

Kad svirati koji obrat (ili uopce ne svirati obrat)? Sve ovisi o datoj pjesmi i kako ide njezina harmonija. Obicno se obrati sviraju na nacin da bas linija svira neku melodiju, pa onda obrces akorde tako da u basu imas tonove koji tvore tu neku melodiju. Npr., nek pjesma ide tako da cetiri puta sviras C dur. No malo je glupo stalno lupati CEG. Recimo da onda ta bas melodija ide C, E, C, C. Onda sviras CEG, EGC, CEG, CEG. No to su vec finese, ako dobro zvuci samo s CEG, samo to i sviraj.

CGC je nepotpuni akord, sastoji se samo od tonike i kvinte (s dodanom oktavom). CEC je ustvari obicna terca s dodanom oktavom.

Pisu se nekad samo tako, ali cesce se pisu i normalnim notama, a onda iznad akord slovima, tako bi i trebalo. Cesto mi se zna dogoditi da ne znam hvat nekog egzoticnijeg akorda, onda samo procitam note i nadem si hvat neki kako mi najbolje pase.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 17:25 (1domagoj1).
12 godina
Pozzz...Zanima me misljenje o ovoj gitari.Elektroakustična Gitara Fender T-Bucket 300 CE AMB...Lik prodaje za 2000kuna.Kaze da je stara 3mjeseca i da ima racun i sve.Trenutno posjedujem Cort AD810E NS.
15 godina
neaktivan

Pa mišljenje o nečemu šta nisam svirao se zove nagađanje. A ta gitara ima gornju ploču od laminiranog javora, stranice mahagonij. nemam pojma kako to zvuči ali nesviđa mi se kombinacija. Uglavnom bez probe nebih kupovao gitaru ovih specifikacija. E i da ta ti ima vrat kao električna vrlo usko gore na nut-u.

God save flat rate
12 godina
Znaci gornji dio vrata je tanji od ove moje Cort?Ono sto sam ja primjetio je to da meni nikako ne pasu gitare koje imaju visoko podignute zice.Jednostavno tesko dolazim do zeljenog zvuka,pogotovo kada barei u pitanju...Imam mogucnost je probati pa cu viditi.
16 godina
Endymon kaže...
Znaci gornji dio vrata je tanji od ove moje Cort?Ono sto sam ja primjetio je to da meni nikako ne pasu gitare koje imaju visoko podignute zice.Jednostavno tesko dolazim do zeljenog zvuka,pogotovo kada barei u pitanju...Imam mogucnost je probati pa cu viditi.

Neke od najlakših za sviranje (elektro)akustičnih gitara koje sam svirao su Yamaha APX gitare - baš nevjerovatno koliko je lako svirati te gitare, pogotovo na tanjim žicama, ali zvukom "nasuho" nikako nisam bio zadovoljan. Zvuče kao dječija igračka. No, kad se ukopčaju, fenomenalne su. Dakle, ko svira akustiku na gažama, odličan i ne tako skup izbor, ali za sviranje bez ozvučenja jako loše.

morrisoN
12 godina
Mi mozes onda preporuciti neku gitaru so 1800kuna samo da je bolja od ove moje i od te fenderice.Hvala
12 godina
Pozzz...Kupio sam fender t bucket 300 za 2000 kuna.Ugl imam jedayn problem.Neke zice imaju vibraciju pei sviranju.Znaci kad je odsviram zicu,nema cisti ton,nego ima cudnan zvuk.Pragovi nisu,jer je relativno nova gitara.12ice su gore.Ako ista pomaze.
15 godina
odjavljen

Lako je moguće da su pragovi, nemoj misliti da nova gitara mora biti savršena, pogotovo low end fender.  Ali moguće da je i bridge. Ako je nova ja bih nosio na garanciju.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Endymon kaže...
Pozzz...Kupio sam fender t bucket 300 za 2000 kuna.Ugl imam jedayn problem.Neke zice imaju vibraciju pei sviranju.Znaci kad je odsviram zicu,nema cisti ton,nego ima cudnan zvuk.Pragovi nisu,jer je relativno nova gitara.12ice su gore.Ako ista pomaze.

Da ti nisu žice prenisko? Moj fender je došao prilično nisko podešen pa mi je na B i G žicama (na 12. polju ili više) znalo doć do zujanja. Sa onim malim imbusom koji je došao u paketu i sa šublerom sam relativno brzo to sredio.

Samo pazi da to daš nekome tko se razumije da ti nebi razlika između nota na praznoj žici i 12. polju bila po pol tona ili više (a trebalo bi biti isti ton za oktavu viši jel).

12 godina
Bidem vidio.Hvala
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice