Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.001.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Deus ex machina kaže...

Presretno izjavljujem da prvi koncert ide vec za 6 tjedana!

Jucer sam napokon preselio rig u prostoriju, vise ne moram voziti volume kontrolu :-D

Setlista je sredjena, ali nije zakucana u kamen. Veselica je da sam skinuo do sada svega par pjesmi sa liste... bit ce posla slijedecih 6 tjedana :-)

Boldao sam stvari koji sam skinuo...drzite mi fige za ostatak.

Ovo ce biti prvi put u zivotu da zaradim placu od sviranja :-D New experience, yay!

....

a joj zabave...i sve to svirate u orignal stimovima?to onda ili imas puno gitara ili uzasno puno zivaca

Marilyn Manson
14 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

hej.... koje je pojačalo najbolje za električnu iz konzuma?

15 godina
odjavljen
krug kaže...

Marshall JMP 1959 sa 4x12 boxom.

17 godina
Jakovp kaže...
krug kaže...

Marshall JMP 1959 sa 4x12 boxom.

{#}

Marilyn Manson
17 godina
neaktivan

Sad sam otvorio stranicu http://www.ultimate-guitar.com/ trazeci ove tabove http://www.ultimate-guitar.com/search.php?value=layla+acoustic&search_type=title

I shvatio da je netko u hrvatskoj sve tabove (neznam jesu svi, ali svi na koje sam naiso) blokirao.

This tablature contains content from a third party publisher and has

been blocked by the Music Publishers Association in your country.

Ako je to opet neko maslo one kretensko-idiotski-lopovske udruge hrvatskih glazbenika ili kako se ti "ljudi" (koji samo sami sebe nazivaju umjetnicima) vec zovu, onda vise stvarno nemam rijeci...

edit: nisu svi tabovi, samo neki, ali opet me uzasno zivcira -.-

hvala bogu na proxyu...

Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 20:51 (Assassin).
15 godina
neaktivan

E Deus, molim te, snimite se dok svirate Velvet Revolver, veliki sam fan :)

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

a joj zabave...i sve to svirate u orignal stimovima?to onda ili imas puno gitara ili uzasno puno zivaca

Sve su origigi stimovi. To je u startu i mene zabrinjavalo, ali skrasio sam se s tri gitare za sve stimove:

1. Sevenstringer (RG1527, moja 'glavna' ljubav) u standardnom stimu za sve standard-E stvari i za Perfect Circle i Trapt koji sviraju u B - s time da sam APC preradio tabove jer su oni droppali tipican 6stringer

2. Sixstringer u DropD, koji sluzi za vecinu setliste koja je u D (trenutno u fazi kupnje, mislim da cu uzeti RG350 DX, harmony central je dao odlicne ocjene - preporuke? Bitno mi je samo da je Ibanez, basswood/rosewood kombinacija i EdgePro pickupovi tako da ima slican zvuk kao RG1527)

3. Potpuno isti sixstringer + GMajor pitch shifter za polustepen nize, za Db (C#) tonalitete. Samo jedan polustepen nize zvuci sasvim OK, cak i samostalno se skoro ne primjeti da je u igri pitch shift, kad cijeli bend svira nema sanse da se skuzi, a rijesavam preskok sa Godsmack/Creed na Disturbed/Linkin park uz jedan button na pedalboardu :-D

4. Treca gitara je basistov LesPaul koji je na DropC-u, za Theory of a deadman, System of a down i Sick Puppies.

Moguce je cak i sa samo dvije gitare, seven stringer u standardnom tuningu i sixstringer u DropC, pa onda dodas capo za C# i D... no nekako imam dojam da bi me to samo bunilo zesce... a i ovako imam ispriku za kupiti jos jednu gitaru :-D :-D :-D

Imam i dobre trikove za show :-)

Sad but True sviram u originalnom tonalitetu, ali u Drop-D tuningu... za vrijeme strofa, sviram samo s desnom rukom, tako da radim tapping na akorde :-D Vrlo jednostavno, a efektivno :-D

Jucer sam vjezbao suludu tehniku za Judith - ako preslusate pjesmu, vidjet cete da za vrijeme refrena dvije gitare sviraju dva razlicita octave riffa, slideajuci. Shiftao sam tabove za drugu gitaru jednu zicu nize, i uspio vrlo sporo s dvije ruke i delay/compressor odsvirati obje gitare odjednom :-D :-D :-D :-D

Slash 666 kaže...

E Deus, molim te, snimite se dok svirate Velvet Revolver, veliki sam fan :)

Obavezno ;-) ;-) ;-)

Back off I'll take you on, headstrong to take on anyone, I know that you are wrong, headstrong, I'm headstrong...
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 15:18 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan

Ja sam ponosan na Deusa :)

Nego D., kak to da si u Quebecu završio? XD

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 19:04 (1domagoj1).
15 godina
neaktivan

Je li ovo dobar tutorijal za naučit svirat Sweet Child O Mine?

Mene zanima samo uvodni te pjesme, i želim da bude što lakše.

Znate li neki bolji tutorijal?

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina

prvo nisi dao nikakav link drugo kak moze bit laksi il tezi nacin imas taj riff i to je to nemres ga na 5 nacina svirat

Marilyn Manson
15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

prvo nisi dao nikakav link drugo kak moze bit laksi il tezi nacin imas taj riff i to je to nemres ga na 5 nacina svirat

Sorry, stvarno nezanm kako mi je to promaklo

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
perodigitron kaže...

pogledaj si na ovome, http://www.justinguitar.com/en/ST-313-SweetChildOMine.php je da je za električnu gitaru, al isto je i za akustru, ja sam učio na akustri po ovome i sve je super... :D

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
15 godina
neaktivan
system kaže...
perodigitron kaže...

pogledaj si na ovome, http://www.justinguitar.com/en/ST-313-SweetChildOMine.php je da je za električnu gitaru, al isto je i za akustru, ja sam učio na akustri po ovome i sve je super... :D

Hvala.

Ako neko zna još neki link stavi.

15 godina
neaktivan

Pa dobro, je li tako teško koristit Google? Mislim stvarno. Plus imaš jutub, sa MILJON lekcija za faking Sweet Child Of Mine. I ne, ne možeš ga svirat na 25 načina, eventualno na 2, i moš birat oš sa 4 prsta ili 3. Tako da, dok si izmolio sve da ti linkaju tutove, mogo si derat uvodni riff.

I jedan tip, Gunsi su u Es tuningu, sviraj riff na 11 polju ako želiš da zvuči identično.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
protjeran

Bok!

Ja sam pocetnik u svijetu gitara ali inace sviram druge instumente 7-8 godina. Znam odsvirati neke jednostavnije dijelove pjesama od Scorpionsa, Metallice,...Gitara koju posjedujem je Epiphone SG 310 i pojacalo neko Roland x15...

Moje pitanje je sljedece: kako dobiti malo "jaci" heavy metal zvuk i je li to uopce moguce sa ovom gitarom i pojacalom?

Molim Vas, odgovorite.

Hvala

15 godina
odjavljen

PA zar nema tvoje pojačalo 4 stupnja distorzije na drive kanalu? A imaš i tipku za prebacivanje na 2w pa rasturi volume do kraja {#}

I zapamti najbitnije - više gaina ne znači nućno bolja distorzija. Kontroliraj se.

15 godina
neaktivan

Jedno pitanje.

Moj profesor kod kojeg idem na tečaj gitare mi kaže da se u nakom glazbenom dućanu u Ljubljani može kupita neka sprava za razgibavanje prstiju za gitariste.

To su sve informacije koje znam o toj spravi?

Zna li neko ništo o tome?(koliko košta, isplati li se dati novce za to...)

17 godina
neaktivan
perodigitron kaže...

Jedno pitanje.

Moj profesor kod kojeg idem na tečaj gitare mi kaže da se u nakom glazbenom dućanu u Ljubljani može kupita neka sprava za razgibavanje prstiju za gitariste.

Radi sklekove upirući se vrhovima prstiju umjesto dlanovima. Tako ćeš najbolje istrenirati ruke. {#}

Šalu na stranu - čak i da postoji sprava, ne vidim neku svrhu. Svi gitaristi moraju proći razdoblje privikavanja, nisi ni prvi ni zadnji ako misliš da nema teorije da ćeš ikada moći shreddati.

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
15 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...
perodigitron kaže...

Jedno pitanje.

Radi sklekove upirući se vrhovima prstiju umjesto dlanovima. Tako ćeš najbolje istrenirati ruke. {#}

Šalu na stranu - čak i da postoji sprava, ne vidim neku svrhu. Svi gitaristi moraju proći razdoblje privikavanja, nisi ni prvi ni zadnji ako misliš da nema teorije da ćeš ikada moći shreddati.

Šta čak i da postoji, naravno da postoji {#}

I ima više različitih tvrdoća:

http://www.banzaimusic.com/GHS-Handmaster-Plus-Exerciser.html

No istina je da mu ionako treba razdoblje navikavanja, a ovo može samo malo pomoć.

16 godina
neaktivan
perodigitron kaže...

Jedno pitanje.

Definitivno se isplati!!! Zapravo trenutno imam dvije te sprave doma... kostaju u prosjeku izmedju 400$ i 10 000$

Evo dijagrama:

It's not like you killed someone....it's not like you drove a hateful spear into his side....praise the one who left you broken down and paralyzed....He did it all for you...
17 godina

haha ja sam 3 puta procital tvoj post dok nisam skuzil a jesam blesav :D

Marilyn Manson
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 21:42 (R4zOR229).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
perodigitron kaže...

Jedno pitanje.

Definitivno se isplati!!! Zapravo trenutno imam dvije te sprave doma... kostaju u prosjeku izmedju 400$ i 10 000$

Evo dijagrama:

E a ako se želiš zbilja ojačat:

17 godina
protjeran
krug kaže...

Ovo

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
17 godina
neaktivan

Gle, sa svakom gitarom uz dobar efekt procesor je moguće dobit kakav- takav heavy metal zvuk. Mislim kakav takav - distorzija u heavy metalu je jednostavno distorzirani, prljavi zvuk. Nije sad da pitaš kak dobiti s nekom gitarom bez sigle-pickupa nekakav čisti bešumni Mark Knopfler teksas bluegrass zvuk. Al kaj se tiče heavy metala - i da ga produciraš sa gitarom sa sigle coil sa nekim efetk procesorom na najjači drive i sve najjače kaj treba za metal - dobil buš metal zvuk.

15 godina
odjavljen
N. Ohm kaže...

Gle, sa svakom gitarom uz dobar efekt procesor je moguće dobit kakav- takav heavy metal zvuk. Mislim kakav takav - distorzija u heavy metalu je jednostavno distorzirani, prljavi zvuk. Nije sad da pitaš kak dobiti s nekom gitarom bez sigle-pickupa nekakav čisti bešumni Mark Knopfler teksas bluegrass zvuk. Al kaj se tiče heavy metala - i da ga produciraš sa gitarom sa sigle coil sa nekim efetk procesorom na najjači drive i sve najjače kaj treba za metal - dobil buš metal zvuk.

Istina, to je moguće ali sa najboljim procesorima (axe fx, line6 hd500), a ne s ovim igračkama što obično početnici kupuju.

17 godina
neaktivan

Istina, al početnici se ne zamaraju kaj je dobra distorzija. Njima je bitno samo da ruži.

15 godina
odjavljen
N. Ohm kaže...

Istina, al početnici se ne zamaraju kaj je dobra distorzija. Njima je bitno samo da ruži.

Hehe to si dobro rekao {#}

(iako evo jedan tip za killer rig za ultra male pare (za zvuk koji se da izvuć naravno): rooster strat, harley benton ga5, ruski big muff) Sveukupno 1600 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 18:49 (Jakovp).
16 godina
neaktivan

Sick puppies - You're going down... key, snizeni H (iliti B)...

A ono, dokle cemo opustat zice? Dok ne budem montirao dalekovodne kablove na gitaru?????

Drop D... ajde nek ti bude lijencino, zamisli kako je tesko drzati standardni powerchord

Drop bD... ajde, vokalist ima problema, pa cemo sniziti polustepen

Drop C... uf... dobro... dosao si iz Armenije i imas specifican vokal i stil pjevanja, nek ti bude... Drop C it is... (system of a down)

Drop B... bas moras, jelda, jer ne bi mogao biti Tool ili APC da sviras u normalnom stimu ko svi ostali, ne, bas mora bit nesto posebno

Drop bB.... a idi u k****

I tu je naravno Korn... Drop A...j*bes muziku, samo nek bruji, ako frekvencija nije tako niska da vidis zvucnik golim ocima kako ide naprijed nazad, onda nisi dovoljno cool...

Kako mi pocinje to ic na zivce.....

It's not like you killed someone....it's not like you drove a hateful spear into his side....praise the one who left you broken down and paralyzed....He did it all for you...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 22:14 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
N. Ohm kaže...

Hehe to si dobro rekao {#}

(iako evo jedan tip za killer rig za ultra male pare (za zvuk koji se da izvuć naravno): rooster strat, harley benton ga5, ruski big muff) Sveukupno 1600 kn.

Like!

15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Sick puppies - You're going down... key, snizeni H (iliti B)...

A ono, dokle cemo opustat zice? Dok ne budem montirao dalekovodne kablove na gitaru?????

Drop D... ajde nek ti bude lijencino, zamisli kako je tesko drzati standardni powerchord

Drop bD... ajde, vokalist ima problema, pa cemo sniziti polustepen

Drop C... uf... dobro... dosao si iz Armenije i imas specifican vokal i stil pjevanja, nek ti bude... Drop C it is... (system of a down)

Drop B... bas moras, jelda, jer ne bi mogao biti Tool ili APC da sviras u normalnom stimu ko svi ostali, ne, bas mora bit nesto posebno

Drop bB.... a idi u k****

I tu je naravno Korn... Drop A...j*bes muziku, samo nek bruji, ako frekvencija nije tako niska da vidis zvucnik golim ocima kako ide naprijed nazad, onda nisi dovoljno cool...

Kako mi pocinje to ic na zivce.....

Eh vidiš cijeli moj bend je u drop B (BEADF#B) ali su zato tu 13-tke hehe :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice