Gdje se mogu pojesti dobri ćevapi?
- poruka: 336
- |
- čitano: 180.655
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Uzmi karoseriju od lexusa, a motor od fiata i to na kraju nije lexus.
U hrišćanskim zajednicama često se, pa i u čevabdžinicama nalaze ćevapi s svinjećim mesom (najčešće malim dijelom).
U hrišćanskim zajednicama često se, pa i u čevabdžinicama nalaze ćevapi s svinjećim mesom (najčešće malim dijelom).
Da i? Zato jer se radi o kršanskim zajednicama to znači da bi to onda trebalo biti ispravno?
Ho..Hooojj lepotani! Stanite malo! I ste i niste u pravu!
"Tradicija" stavljanja svinskog u mlevenom za cevape je zazivila u Srbiji i kao sto Mentalist veli nije strasan prekrsaj. Omjer svinjetine sa junetinom je 25%-75% i kao sto rekoh, sve u cilju "omeksavanja" mesa.
Ako bas zelite znati ne stavlja se niti ovcetina [ili bilo kakav stariloj] vec janjetina. Drugo, cevap je izvorno turska izmisljotina [mada korjene vuce iz Male Azije] i zato ako zelite origigi cevape onda trkom do Istanbula (:
Biber stavljaju svi koji zele maskirati ukus [pokvarenog?] mesa
Nije nista zapisano u kamen. Cevapi imaju [globalno] jedan smek u Bosni [Sarajevo], drugi u Srbiji [Leskovac], treci u Makedoniji...
Ne znam kako stvari sa smekovima stoje u Hrvatskoj posto u HR idem samo na more i u ZG.
Ljudi jel izna neko ko ima dobre ćevape ali da imaju i dostavu tu Zg-u ? hitnooooooo
Evo probaj banjalučke - Šarić grill, tržnica Špansko. Samo im napomeni da malo jače natope lepinju
Ja mmmmmm i ne samo ćevapi ima i ostalog mmmmm definitivno preporuka.
Oprostite što osvježavam glupu temu, ali evo, bio sam u Sarajevu.
di je ajvar?
Pa nije Sarajevo na drugom kraju svijeta da nikad neš moć otić tamo
Šport - trznica u utrinama njam njam
Imaju ok čevape na Kvatriću, tj. mrvicu iznad prema rotoru, sa lijeve strane ceste. Velika porcija 15kn. Dvije su sa te strane, ali ne ona prva, nego odmah iza nje.
di je ajvar?
pobogu jesi ti ozbiljan?
jedeš ćevape vilicom?? pa prstima moraš, ako jedeš vilicom to nije to lol
zato ja skoro uvijek jedem ćevape kod kuće, sramota me u restoranu prstima
Normalno da u restoranu jedeš priborom za jelo, pa nisam svinja da cu rukama.
Otkad svinje jedu prstima? :)
Imas restorane u kojima dobijes zdjelicu s limunovim sokom ili cistom vodom da si prste operes.
Imas restorane u kojima dobijes zdjelicu s limunovim sokom ili cistom vodom da si prste operes.
Dobro to se tako kaže jel, a ti restorani su pak druga stvar!
Jest da je to najčešće vezano za morske živine, ali nije pravilo.
di je ajvar?
Gde je pistolj?
Kad pričamo o ćevapima bonton nije baš moranje . Jedino luk uzimaš vilicom.
Iz Travnika sam, probao sam ćevape u gotovo svim većim bosanskohercegovačkim gradovima, ali su travnički najbolji (lokalpatriotizam ).
U Rajvosa su dobri također, u Banjaluci nisu "pravi" ćevapi, netko je već objasnio, ali nisu ni ti loši, u Mostaru su mi općenito na nekoliko mjesta bili grozni, i da ne nabrajam dalje...
U Travniku su meni najbolji u kod Harija, tu su poveliki i sočni; zatim na Plavoj vodi gdje su manji ali isto dobri, te kod Tenića, za koje pola grada tvrdi da nevaljaju klincu a pola da su bolji od Harijevih
vilicu koristim za luk i za ćevape koji prže po prstima.
Brodsko Posavska županija,ide u Bos Brod kod Aljko i sin ,vjerovatno ima i boljih u BiH,ali Aljko je vrh vrhova svih cevapa u blizini!
ako se jedu ćevapi, šta će mi vilica ili nož da ih narežem hehe? vrući ili ne, prstima se grabi.. joj nema mi boljega nego sjest negdje, naručit ćevape i pred svima se natrpat ko svinja, pojest sav luk i popiti nešt hladno. a onda ko životinja buuuurp.. neprocjenjivo
Kamenje?
Imam dojam da ti baš mrziš more. Evo, recimo ova tema, pa zašto si u 13 poruka od njih 15 morao staviti palac dolje? Zašto???
Ma pusti ga, pravi se grbav!
Mora da se na jednom od preko nekoliko posjeta moru sav izrazbijao na kamenja, ježevi su ga izboli i kao šećer na kraju stao je na škrpinu/pauka ili pak goluba i od tada je ne svojom krivnjom zamrzio more i sve što ima veze s njim.
A da ne budem "off topic" - VOLIM ČEVAPE!!! (neka se zna)
Jedem vilicom, uz jogurt, a luk ne jedem uopste.
Jogurt sa čevapima? Čudno.
Stvarno gdje je ajvar, ja nemogu jest ćevape bez ajvara. Neznaš šta se vi čudite kad je ovaj pito gdje je, mene isto zanima.
Ja sam jednom bio u Sarajevu kod rodbine i bogami nisam požalio.Tetka peče odlične čevape pa svratite do nje,dam vam i adresu
U Kozari Boku.
Najbolji kvart u Zagrebu.
Jedem vilicom, uz jogurt, a luk ne jedem uopste.
meni ćevapi bez luka nisu ćevapi.
kombinacija je ćevapi+lepinja+ luk.
jogurt mi ide uz burek.
ajvar uz roštilj(mix ćevapi, kobase...)