Pa eto ima li ovdje podvodnih ribolovaca štogod? Pa da otvorimo jednu temu da možemo malo trkeljati i prepričavati lovačke priče, o ribama, ulovu, opremi, doživljajima, treniranju i sl.
Inače ne bavim se dugo podvodnim ribolovom, ovo ljeto sam počeo se interesirati i lagano gnjuriti, jer mi je deda dugogodišnji podvodni ribolovac, pa s koljena na koljeno, malo me kasnije puklo, ali barem je Prije sam pecao, ali dojadili su mi Arbuni i krajnja nezainteresiranost bilokakve veće ribe (30dk+) da zagrize, pa tako pomalo, i natukao prve ribe i zaljubio se. Kupio sam si kratko odjelo za prvu ruku, a ostalo sam već imao, 7kg olova, omerovu lastikaču od 75cm (nije loša, ali ja bi nešto divlje, tipa top od 110cm), nož i ostalo.
Ronim tehnikom šuljanja, tu i tamo koju čekicu, ali nemam veliku apneu, pa ne mogu ostati ispod vode baš previš koliko mogu utreniraniji podvodni ribolovci (oko minut do minut i pol, ovisi koliko sam umoran od bicikle).
Bilo je ovo ljeto ljeto za učenje, par brancina od pol kila, takvih i orada, pičetine koliko hoćeš (piceva) i šaraga. Za sljedeće ljeto želio bi si uzeti pravu opremu, prvenstveno odjelo i peraje, te 110cm pušku.
I evo ulov od zadnji put, samo kratko sam ronio po nekim šargjerama (otok Cres), ali riba je bila previše plaha, a bilo je za vidjeti piceva i šaraga pa i više od pol kila, ali za večeru je bilo nešto, šarag od 30 deka i manji pic.
Sada se nadam lijepom vremenu za vikend i mislim da će to biti kraj za ovu sezonu, nemam zimsko odjelo, a i gliser mora van, te obaveze i sl.