Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.323.892
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Selektivna sinkopa

16 godina
odjavljen

Meni stvarno nije jasno zašto se dopušta jednoj osobi da uništava forum, takvo ponašanje tjera normalne i kvalitetne forumaše van sa foruma.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Jakovp kaže...

Meni stvarno nije jasno zašto se dopušta jednoj osobi da uništava forum, takvo ponašanje tjera normalne i kvalitetne forumaše van sa foruma.

Kad je osoba "trol sa beneficijom" .

17 godina

Ekipa kak imate podesen monitor ? Mislim na visinu od vasih ociju itd..

kak je najbolje ?

14 godina
protjeran
Mislim da tu nema pravila nekog, kak kome pase. To se najbolje vidi na e-sports turnirima kad njih 5-6 u timu igraju na istim monitotima, a svatko ima drugaciju visinu, kut i udaljenost.
17 godina
war3_tft kaže...
Mislim da tu nema pravila nekog, kak kome pase. To se najbolje vidi na e-sports turnirima kad njih 5-6 u timu igraju na istim monitotima, a svatko ima drugaciju visinu, kut i udaljenost.

ne znam, ja citam o tome i vele da ti oci trebaju biti na gornjem okviru monitora tako da ti pogled ide zapravo prema dolje...

ali nekak gledam ako ovaj svo acer podignem skroz gore taman naslonim glavu na naslonjac stolice i gledam drito u njega..

14 godina
protjeran
Mislim da si jednostavno trebas namjestiti kak ti pase, to iz kojeg kuta se gleda mozda vrijedi za TN monitore jer kod njih to igra ulogu.
17 godina
toxic kaže...

Ekipa kak imate podesen monitor ? Mislim na visinu od vasih ociju itd..

kak je najbolje ?

Ja kada se zavalim i igram ako gledam ravn,o oči su mi poravnate sa gornjom polovicom ekrana.

Više mi ne paše te mi je ova ruka za monitor preporod nakon njegovog stalka koji nije bio podesiv po visini!

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.1.2018 14:16 (doktor1).
17 godina
dreadmoore kaže...
Stjepanj kaže...
Pa ti kao moderator to dopustas, ostali se samo lijepe na lucidusa kao muhe na govno, nesjecam se da su se takvi likovi ikad toliko tolerirali, osobno mi se forum zgadio prvenstveno radi njega i njemu slicnima, uzivajte!lp

Ono sto je luci sad ti si to prije bio samo u nekim granicama normale a on je presao svake mjere o trolanju i nepostivanju.Nisi jedini koji prestao bas zbog ovakvih likova kao on  da pratis forum.Meni samo nije jasno kako je moguce da netko iz dan u dan trola dobija suspenzije a ban-@ nigdje.Pa se zapitam sto su onako dobri forumasi od kojih se moze nesto nauciti popusili ban ako su usli u neke vece rasprave.Koji to kriterij imaju modernatori pokraj ovog gore navedenog trolla.

Upravo to, svakih par godina na forum uskoči neka dvorska luda, onda stariji forumaši kojima se jednostavno neda spuštat na tu razinu i raspravljat lagano povuku.. ali eto na to smo navikli, to je bug forum, na mladima forum ostaje, pojest će nas žuta rasa.

10 godina
protjeran

Pa niste ne temi o Titaniku, sta kmecite ko babe 

17 godina
odjavljen

Imate ostatak foruma sa hrpom strogo namjenskih i ozbiljnih tema pa vam nitko ne brani da tam budete aktivni, afirmativni i korisni. Realnost je da je 2/3 foruma mrtvo a aktivne su teme tam di neko nekaj treba pa žica besplatne savjete. Ovo je tema za nas prekaljene trolove koji uživamo u žustrijoj raspravi, zafkanciji i sl. na temu herdvera i poratnog . Kaj bi nama sa desetljećem staža samo na ovom forumu trebalo još biti interesantno?

Naravno vrijeđanje i stavljanje forumaša u fokus rasparave nitko ne bi trebao podržavati. objekt rasprave je hardver i bacanje para na isti :D 

12 godina
XXX kaže...

...bacanje para na isti :D 

što automatski tebe diskvalificira iz rasprave 

17 godina
odjavljen

ha ha sad si me shebo pošteno 

10 godina
protjeran

Na temama gdje treba netko kompetentan ih nema jer to nisu pa su dosli ovdje plakat zbog viska estrogena i davat rame za oslonac jedan drugom. Imas tamo brate bitnih tema pa se idi pokazi i dokazi ako znas i umeš, nitko te nije zavezao za temelje ove teme koju sam ja vratio tamo gdje je bila u najsjajnije vrijeme kao sta sam najavio nedugo dok nitko nije komentirao i kada je bila jednom nogom u grobu.

Cudo kako sada kada je tata Luci to uspostavio opet svi vole bit ovdje a tamo gdje treba nema nijednog, al bitno da se zamecu forum je bio ozbiljan ovo ono, pa idi imas takvih tema, nije ovdje nitko da briše tvoje ženske suze 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.1.2018 20:29 (Lucidius).
14 godina
protjeran
Bilo je aktualno prije par dana, steta bi bilo ne objavit sliku.
12 godina
neaktivan

Uhh Haswell i stariji dobivaju jos veci kick na performanse Link

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
Znaci fali im para.
14 godina
protjeran
Eto pa ti nemoj onda kupovati svako malo novi cpu..😎jednostavno moras ili propadas ak neuzmes😂lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina

Eto Luci, samo zbog tebe sam naručio i jedan 4K monitor da se nađe (LG 27UD69P) tako da smo spremni za fajt kad stignu nove grafe u 2018.

Baš me zanima kako će se jadna 1080ka ponašati na toj rezoluciji u igrama. Barem neću morati koristiti AA I guess - Javim dojmove sutra/prekosutra kad stigne.

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
odjavljen

4k na 27" mi je presitno. 32" je taman. al koštaju skoro duplo više od prosječnog 27-28"... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
eywa33 kaže...

4k na 27" mi je presitno. 32" je taman. al koštaju skoro duplo više od prosječnog 27-28"... 

Scaling ne pomaže? Uzeo sam ga više za posao i planirao koristiti na 125% scalinga.. hmm.

17 godina

Ja imam 4k 32 monitor, i na njemu treba scaling ako ne zelis skiljiti...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
16 godina
Kant kaže...

Da, naravno - to sam pretpostavio da će mi trebati scaling kako god okreneš. Meni je i 1440p ultrawide rezolucija malo presitna na 34" po defaultu tako da ću ovo po svemu sudeći morati voziti na 175%-200% scalinga u Win

Ali 163ppi gustoća mmmmmm

17 godina
odjavljen

Ja svog 25" 1440p držim bez scalinga. Jedino sam u chromu povećao font na 125%. Ne zbog tog jer niš ne vidim nego jer mi stranice izgledaju presmješno sa svim onim luftom sa strane.

steam: skank666 origin:IhrvojeI
17 godina
mrsmith kaže...
Kant kaže...

Da, naravno - to sam pretpostavio da će mi trebati scaling kako god okreneš. Meni je i 1440p ultrawide rezolucija malo presitna na 34" po defaultu tako da ću ovo po svemu sudeći morati voziti na 175%-200% scalinga u Win

imao sam ja 28" 4k , perfekcija od slike.. samo cu to reci.. nikakav 1440p s bilo kakvih refresh rejtom ili panelom mu nije niti do koljena.

ppi radi svoje. sve izgleda brutalno dobro.

gtx 1080 ce ti do 60 fpsa biti sasvim dobra u ponekom naslovu ces malo spustit detelje i to je to.. radi sve kak treba..

9 godina
protjeran
mrsmith kaže...
Kant kaže...

ja na tv-u držim 200% doduše ja gledam sa 2m, ali da je to monitor 34" oćoravio bi ubrzo...

17 godina
mrsmith kaže...
Kant kaže...

Iskreno, ja ne koristim scaling, ali kada zena sjedne za komp, ne vjeruje kako ista vidim... Meni je monitor relativno blizu ociju, a i stvar navike, ai volim da je sitnije... Tako da meni ne smeta. A sada, kako na 5 incha manjoj dijagonali to izgleda, ne znam...

Sto se tice grafi, mislim da je jedna 1080 Ti dovoljna. Ja sam slozio SLI 2 x 1080 ti, ali male koristi, od mislilm 4 instalirane igre, jedna podrzava SLI kako spada :)

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
16 godina
toxic kaže...

imao sam ja 28" 4k , perfekcija od slike.. samo cu to reci.. nikakav 1440p s bilo kakvih refresh rejtom ili panelom mu nije niti do koljena.

ppi radi svoje. sve izgleda brutalno dobro.

gtx 1080 ce ti do 60 fpsa biti sasvim dobra u ponekom naslovu ces malo spustit detelje i to je to.. radi sve kak treba..

Da, pretpostavljam da će biti tako. Prije ovog 144Hz ultrawide-a sam koristio 27" Dell IPS na 1440p godinama i uz tih ~110ppi kvaliteta je bila super zadovoljavajuća. Tako da mogu samo zamisliti kako oštro bude na ovom 2160p

17 godina
odjavljen

4K na 32" bez skaliranja je izdrživo, ali ipak malo sitno za dulji rad. Za igre je nebitno, ali za tekst znači. Na nižem od toga je neupotrebljivo, ali zato skaliranjem idealno na 24", malo lošije na 27/28". Iako je najvidljiviji i najbitniji dio prednosti visoke rezolucije nemoguće dočarati na običnom ekranu, jer kvaliteta dolazi iz fizikalnih karakteristika panela, ovdje  sam davno složio usporedbu običnog i duplo gušćeg 5K na 27". 5K je skoro 80% veća rezolucija od 4K pa je efekt znatno veći na istoj dijagonali, ali i 4K je fantastičan. Osobno, kako starim, sve mi se čini da naginjem prema 1440p tj. 5k ili 8k (200 ili 300 posto skaliranja) na 32". 

Nope.
16 godina
protjeran

Ovo je suuuuludo dobar monitor za 1500kn, da kupujem monitor bilo bi mi zao kupit ista drugo..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice