Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.528.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: CPU chat tema
Prijatelj mi igra sve zivo na preko 60 fps na sitno klokanom fxu i gtx 1060..
14 godina
Pozdrav. Trazim nekoga tko mi moze pomoci u procjeni kucista putem pm hvala. Oprostite na offu no u dedicated temi mi nitko ne odgovara.
18 godina
odjavljen
Gamer21 kaže...
Pozdrav. Trazim nekoga tko mi moze pomoci u procjeni kucista putem pm hvala. Oprostite na offu no u dedicated temi mi nitko ne odgovara.

Zamotaj ga u 100 kn, ostavi vani i nadaj se da ce ga netko pokupit...

Freak Show Inc.
16 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Prijatelj mi igra sve zivo na preko 60 fps na sitno klokanom fxu i gtx 1060..

To je tvoj prijatelj, drugi to ne mogu..

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

DaShip jedino sintetički benchmark je realan i jasan pokazatelj performansi i jedino takav može biti mjerilo. Temelji se na matematici, na čemu se temelje računala. Ja znam da je matematika mnogima problem (imamo ovdje forumaša koji nisu ni postotni račun savladali), ali to ne znači da je test nevaljao zbog toga. Video igre su valjani test samo za video igre koje su test i baš ništa drugo, jer imaju različite zahtjeve. GTA5 je dobar test za GTA5 i ništa drugo, kao što je Civ6 dobar test za Civ6 i ništa drugo, premda možemo naslutiti koji će CPU i zašto negdje biti bolji.

Što se tiče kvalitete, gotovo svi moderni procesori su danas dovoljni za minimalnih 60 FPS u većini igara. Problem nastaje kad želimo više od 60.

Sta su igre nego isto cista matematika, sve sta procesor/gpu radi je nista drugo nego matematika.

Ako i intel i amd podrzavaju iste setove instrukcija koji se koriste u igrama (sta je cinjenica), onda je i svaka igra dobar test za usporedbu procesora, kad gpu bottleneck maknes iz igre..

9 godina
Gledaj da iman doma to napravia bi benchmark koji, ovako virujen coviku na ric ...
18 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Gledaj da iman doma to napravia bi benchmark koji, ovako virujen coviku na ric ...

Ti bi cesto ostajao trudan da si zensko...

Freak Show Inc.
18 godina
neaktivan
CPU chat tema

Moze lock teme jer imho INTEL je najbolji sve ostalo je zaracku i zali boze raspravljanja gdje se 100 stranica ponavlja jedno te isto..

18 godina
odjavljen
toxic kaže...

Moze lock teme jer imho INTEL je najbolji sve ostalo je zaracku i zali boze raspravljanja gdje se 100 stranica ponavlja jedno te isto..

Ostavi, treba cipelarit jos malo AMD ekipu...

Freak Show Inc.
9 godina
Nema razloga to sta vas dva sad radite, stvar je jednostavna usrani fx vrti 60fps u svemu...
16 godina
protjeran
toxic kaže...

To smo znali od pocetka, intel je bolji a amd je bolji omjer ulozeno dobiveno...

18 godina
odjavljen
ansha kaže...
toxic kaže...

To smo znali od pocetka, intel je bolji a amd je bolji omjer ulozeno dobiveno...

I intel propada

Freak Show Inc.
9 godina
Pustimo cas intel vs amd, zna li neko koji najstariji cpu vrti 60 fps svugdi?
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...

Niti jedan (doduše ovisi koju grafu hrani i koju rezu)

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 11:51 (nicky.sl).
18 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

dao bih se kladiti da s gtx 1080ti i52500k na 4.5 i više ghz radi fenomenalan posao.

za 60hz sigurno.

14 godina
CPU chat tema

FX8350 je trenutačno u 2017 bolji CPU od i5 2500K za igranje, a i za sve ostalo uključujući grijanje prostorije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 12:13 (ivanzu).
12 godina
ivanzu kaže...

FX8350 je trenutačno u 2017 bolji CPU od i5 2500K za igranje, a i za sve ostalo uključujući grijanje prostorije.

Bolji je jedino i isključivo za grijanje prostorije

MISCREATED
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

DaShip jedino sintetički benchmark je realan i jasan pokazatelj performansi i jedino takav može biti mjerilo. Temelji se na matematici, na čemu se temelje računala. Ja znam da je matematika mnogima problem (imamo ovdje forumaša koji nisu ni postotni račun savladali), ali to ne znači da je test nevaljao zbog toga. Video igre su valjani test samo za video igre koje su test i baš ništa drugo, jer imaju različite zahtjeve. GTA5 je dobar test za GTA5 i ništa drugo, kao što je Civ6 dobar test za Civ6 i ništa drugo, premda možemo naslutiti koji će CPU i zašto negdje biti bolji.

Što se tiče kvalitete, gotovo svi moderni procesori su danas dovoljni za minimalnih 60 FPS u većini igara. Problem nastaje kad želimo više od 60.

Sta su igre nego isto cista matematika, sve sta procesor/gpu radi je nista drugo nego matematika.

Ako i intel i amd podrzavaju iste setove instrukcija koji se koriste u igrama (sta je cinjenica), onda je i svaka igra dobar test za usporedbu procesora, kad gpu bottleneck maknes iz igre..

Istina, ali igre nemaju konzistentno maksimalno opterećenje na procesor. Igra, samo ako imaš identičnu testnu sekvencu, može uspoređivati procesore samo za tu igru i samo u tim scenama iz sekvence. Svaka scena u nekoj igri može imati različito opterećenje za različite procesore. Nije isto gledaš li upravljački panel Civ6 grada, mapu s jedinicama ili vrtiš potez, isto kao što scena u kojoj gledaš neprijatelja u sobi u nekoj pucačini može imati bitno različite potrebe od scene gdje u istoj pucačini ulaziš u sobu punu neprijatelja.

Sintentički testovi poput Cinebencha napisani su tako da 100% opterete jednu ili sve jezgre procesora, uvijek na isti način i uvijek jednako dugotrajnim zadacima. Igre to nikad ne rade niti mogu.

Nope.
14 godina
CPU chat tema

U modernim igrama 2500k nema bas nekoga izgleda protiv FX8350 koji tek sada moze iskoristiti sve svoje jezgre...

https://www.computerbase.de/2017-03/amd-ryzen-1800x-1700x-1700-test/4/#diagramm-deus-ex-mankind-divided-dx11-fps 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 12:36 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
Sad si vec razmisljam uzet onog asusa na 240hz, i7 8700k + 1080ti i igrat ce ko covjek na 720p, a mozda i nize ak ce trebat.. :P
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
13 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

U modernim igrama 2500k nema bas nekoga izgleda protiv FX8350 koji tek sada moze iskoristiti sve svoje jezgre...

https://www.computerbase.de/2017-03/amd-ryzen-1800x-1700x-1700-test/4/#diagramm-deus-ex-mankind-divided-dx11-fps 

Jest kad bi radili optimizaciju za igre kao pojedini proizvodjaci, tipa Witcher 3 ali realnost je drugacija 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
ivanzu kaže...

Uspoređuješ i5 2500k koji ima 4 jezgre koji je izišao 09.01. 2011. godine s procesorom koji se pojavio 23.10.2012. i ima "osam" jezgri 

MISCREATED
14 godina
CPU chat tema

Zar vam 2500k nije gaming ikona, a FX isprdak? Ili sada malo serackate kada su se karte okrenule?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 13:08 (ivanzu).
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Istina, ali igre nemaju konzistentno maksimalno opterećenje na procesor. Igra, samo ako imaš identičnu testnu sekvencu, može uspoređivati procesore samo za tu igru i samo u tim scenama iz sekvence. Svaka scena u nekoj igri može imati različito opterećenje za različite procesore. Nije isto gledaš li upravljački panel Civ6 grada, mapu s jedinicama ili vrtiš potez, isto kao što scena u kojoj gledaš neprijatelja u sobi u nekoj pucačini može imati bitno različite potrebe od scene gdje u istoj pucačini ulaziš u sobu punu neprijatelja.

Sintentički testovi poput Cinebencha napisani su tako da 100% opterete jednu ili sve jezgre procesora, uvijek na isti način i uvijek jednako dugotrajnim zadacima. Igre to nikad ne rade niti mogu.

Potpuno nebitno, opet se vrlo lako ustanovi koji je procesor brzi u kojoj igri... A da ne kazem da dosta igara ima ugradjeni benchmark u kojem rezultati ne odstupaju od runa do runa nista vise nego u cinebenchu..

GTA benchmark npr. vrlo dobro pokazuje koliko ryzena koci kako sporija jezgra tako i spora komunikacija medju jezgrama...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 13:09 (ansha).
18 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Zar vam 2500k nije gaming ikona, a FX isprdak? Ili sada malo serackate kada su se karte okrenule?

ja se dam kladit da je i5 2500k i dan danas bolji procesor od fx-a imao sam oba a fx 8320 u dva navrata..

fx 8320 ima toliko slabe jezgre da boli glava on danas moze biti konkuretan s i5 2500k u nekim naslovima ali samo to...

18 godina
neaktivan
ansha kaže...
Tonči kaže...

Potpuno nebitno, opet se vrlo lako ustanovi koji je procesor brzi u kojoj igri... A da ne kazem da dosta igara ima ugradjeni benchmark u kojem rezultati ne odstupaju od runa do runa nista vise nego u cinebenchu..

GTA benchmark npr. vrlo dobro pokazuje koliko ryzena koci kako sporija jezgra tako i spora komunikacija medju jezgrama...

jel si ti prosao taj gta5? kakva je igra ? :) a Witchera?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 13:11 (toxic).
14 godina
toxic kaže...
ivanzu kaže...

ja se dam kladit da je i5 2500k i dan danas bolji procesor od fx-a imao sam oba a fx 8320 u dva navrata..

fx 8320 ima toliko slabe jezgre da boli glava on danas moze biti konkuretan s i5 2500k u nekim naslovima ali samo to...

Tada su jezgre bile puno bitnije nego danas, 2500k ce i dalje biti bolji u starijim titlovima dok u vecini novih nece sto se vidi po rezultatima gore.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 13:13 (ivanzu).
14 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Ta karta se nikad ne bude okrenula.

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ja cekam da dodju moderatori i podjele kartone ovima sto imaju AMD procesore... U protivnom nece biti mira.

Freak Show Inc.
18 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ja cekam da dodju moderatori i podjele kartone ovima sto imaju AMD procesore... U protivnom nece biti mira.

ja zaista ne znam tko moze vise imati AMD-a koja je to katastrofa od procesora.

Eto meni dode zao sto umjesto Ryzena nisam uzeo g4560.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice