Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.282.840
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: CPU chat tema
Friday kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
Csgo na ryzenu i na gtx 1050 na 4k pa mi ne pada ispod 80 ,neznam tocno napravim bas bench kad dodjem doma...

Svi znaju da se CS mora igrati u barem 300 fps...

dabar_solta_V2  

Preko ovoga benchas

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=500334237

Friday 
Znas li zasto je dobro imati preko 144fps na monitoru od 144hz ili vise od 240fps na monitoru od 240hz ili cak i na 60hz monitoru?
300 je lako nagurati zaista, smanjis neke detalje koji su nebitni jer je to e-sports naslov prvenstveno a ne eye candy gdje ti ne treba reakcija kao u ovim naslovima ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen

Čak i da netko ima takav monitor, a većina nema, razlika među procesorima je toliko malena (10-20%) da je uvijek pametnije dobiti razliku spuštanjem nekih detalja.

Nope.
13 godina
protjeran
CPU chat tema

Ili te pare utuci u jaci gpu.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Čak i da netko ima takav monitor, a većina nema, razlika među procesorima je toliko malena (10-20%) da je uvijek pametnije dobiti razliku spuštanjem nekih detalja.

šta reče?Kako će spuštanje grafičkih detalja eliminirati bottleneck koji stvara CPU?

13 godina
protjeran
Pa nije da imas neko staro govno od procesora, lol.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina

decki nadam se da ne trazite toliko dlake kad idete yebat jer yebat necete previse..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Uzmimo primjer da imas dva cpu-a, jedan neku igru gura 140 fps, a drugi 110, uz to imas karticu koja tu istu igru na max detaljima gura 120 fps. Kad spustis detalje sa prvim cpu-om bit ces puno blize tih 144hz, dok ces sa drugim ostati na 110, sto nije to tako i sto nije to prednost brzeg cpu-a?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 13:35 (war3_tft).
17 godina
odjavljen

Imaš cijeli niz stvari koje procesor radi, prije nego posla ima grafička kartica. Tu količinu posla možeš regulirati i pomoći procesoru s nekim od postavki kvalitete u igri: kompleksnost geometrije, scene, fizike i sl. Visoke postavke detalja geometrije, animacije, preciznosti kolizija, udaljenosti horizonta, sjene, broja ragdoll objekata, AI, učestalost osvježavanja kontrola, mreže, broj igrača u mrežnoj igri, efekti zvučne kulise koji su često softverski, direktno utječu na količinu posla kojeg CPU ima po svakom frejmu.

Nope.
15 godina

To je jedan primjer kod Arme 2 i 3 gdje amd najvise zaostaje prema intelu jos tome na dodamo da je engine igre u banani ali svjedno intel puno bolje to odrađiva.

16 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

To je jedan primjer kod Arme 2 i 3 gdje amd najvise zaostaje prema intelu jos tome na dodamo da je engine igre u banani ali svjedno intel puno bolje to odrađiva.

Cinjenica je da je clockana kaby/sky/covfefe jezgra puno brza od clockane ryzen jezgre a Arma siluje jednu jezgru. 

15 godina

I hasina jezgra je odlicna tako da ni snjom nemas problema pa opet ryzen stuca imam laptop i3 4030u pa zato govorim.

14 godina

Bitno je da svi gameri moraju kupit Intel jer tako im kaže internet. Nije bitno da znaju zapravo šta i kako i kakav hardware imaju, nego da im treba Intel jer tako kažu svi . Teško ti je Tonči to ljudima objasnit.

14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Bitno je da svi gameri moraju kupit Intel jer tako im kaže internet. Nije bitno da znaju zapravo šta i kako i kakav hardware imaju, nego da im treba Intel jer tako kažu svi . Teško ti je Tonči to ljudima objasnit.

Nema tu previse filozofije, ako koristis 100hz+ monitore pogledas koji cpu daje bolji avrg i low 1% fps, sa onim boljim u startu imas bolje performanse, a imas i fleksibilnost ako moras sniziti koji detalj vezan za gpu, uz sve to brza jezgra je uvijek dobrodosla u slucajevima kad igra koristi manji broj jezgara.

P.S. Neke igre imaju tooltipove u postavkama koji ti ukazuju da li postavka ovisi o cpu il gpu.

8 godina

Nema tu previse filozofije, vidi se i po velicini ove teme. Naravno ti ces sa ovim postom vjerovatno ukinit smisao postojanja teme i admin ce stavit lock.

14 godina
protjeran

Ja govorim o tom konkretnom slucaju, "cpu chat" je siri pojam i tu se puno toga ima za pricati.

8 godina

Aha, u tom slucaju si u pravu. Utuces pare u najbolji muguci CPU koji postoji, a za GPU koliko ostane, ili ustedis na napajanju, ramu, SSD-u,  free/G- sync... 

Ima toliko stvari koje se isplati zapostavit radi CPU-a.

A ako pare nisu problem, mozes li mi posudit koju tisucicu do kraja mjeseca?

9 godina
chaselol kaže...

nisan puno falia kad san reka da stalno vrti 80ak :)

17 godina
odjavljen
GdjeSuBikovi kaže...

Aha, u tom slucaju si u pravu. Utuces pare u najbolji muguci CPU koji postoji, a za GPU koliko ostane, ili ustedis na napajanju, ramu, SSD-u,  free/G- sync... 

Ima toliko stvari koje se isplati zapostavit radi CPU-a.

A ako pare nisu problem, mozes li mi posudit koju tisucicu do kraja mjeseca?

Bitno da je Intel, a viša cijena dođe sama po sebi. 

Nope.
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...

cpu shit tema ...dajte kakav bench da bude malo zabavno i da vidimo konkretne brojke ....
posto nemate ideja evo preporucam vec zastarjeli single-core bench superpi 32M pa puknite tu ss vremena da vidimo di smo. samo stavite uz trabunjanja sliku tako da bar imamo neke "korisne" informacije :D

ryz 1700@4.0
superpi 32m - 9m 42.911s

Evo bez trabunjanja i7 6850k na 4 GHz, mada može i na viši takt.

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 17:39 (nicky.sl).
17 godina

ja sam svoga OCao 70% bez diranja napona, al to su cipovi iz zlatnih vremena, i tvoj Zion ide gore ko bedast

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 17:43 (nixass).
12 godina
nixass kaže...

ja sam svoga OCao 70% bez diranja napona, al to su cipovi iz zlatnih vremena, i tvoj Zion ide gore ko bedast

Čini mi se da si krivo razumio jer ovo je rezultat od i7 6850k a ne od Xeona

MISCREATED
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Volio bih vidjeti overclockani Xeon 

Nope.
17 godina
CPU chat tema

Pa imas hrpu xeona koji se oc i to odlicno, samo na starijim platformama

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
nicky.sl kaže...
nixass kaže...

Čini mi se da si krivo razumio jer ovo je rezultat od i7 6850k a ne od Xeona

kuzim kaj si napisao, moj tok svijesti je malo sjeban popodne pa sam se pokusao (neuspjeno) referirati i na x58 xeone (koji su odlicni klokeri) i sve mi propalo, los dan jebiga :p

13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

cpu shit tema ...dajte kakav bench da bude malo zabavno i da vidimo konkretne brojke ....
posto nemate ideja evo preporucam vec zastarjeli single-core bench superpi 32M pa puknite tu ss vremena da vidimo di smo. samo stavite uz trabunjanja sliku tako da bar imamo neke "korisne" informacije :D

ryz 1700@4.0
superpi 32m - 9m 42.911s

Koristiš različitu verziju od njega (ne znam utječe li na rezultate), on je linkao svoju: bit.ly/2n7qv6m

Isto tako, njegov rezultat je prilično loš, a s obzirom da je ovo test memorije (kad se već testira na istom taktu proca), mogu samo predpostavit da se radi o neoptimiziranim latencijama i/ili niskom taktu. Za očekivat je nešto ispod 9min sa ryzenom i dvadesetak sekundi brže sa broadwellom-e.

17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Pa imas hrpu xeona koji se oc i to odlicno, samo na starijim platformama

Serija 1600 v1-v3. Ništa kasnije od toga ne overclocka se. Samo sabirnica. Koga briga za prastare Xeone?

Nope.
12 godina
_mark0_69 kaže...
nicky.sl kaže...

Koristiš različitu verziju od njega (ne znam utječe li na rezultate), on je linkao svoju: bit.ly/2n7qv6m

Isto tako, njegov rezultat je prilično loš, a s obzirom da je ovo test memorije (kad se već testira na istom taktu proca), mogu samo predpostavit da se radi o neoptimiziranim latencijama i/ili niskom taktu. Za očekivat je nešto ispod 9min sa ryzenom i dvadesetak sekundi brže sa broadwellom-e.

pa neka usklade onda verzije i optimiziraju što se da optimizirati, ovako stalno nekom ne valja ovo ili ono

na kraju uvijek neka opravdanja, ne valja ovo, ne valja ono, latencije, verzija...

bar ovdje na forumu možemo uskladiti sve i napraviti usporedbe kako spada, ne da uvijek neka magla i misterija koja onda pogoduje fanbojima oba tabora da razvijaju teorije zavjere do besvjesti

12 godina
picajzla0707 kaže...
_mark0_69 kaže...
nicky.sl kaže...

pa neka usklade onda verzije i optimiziraju što se da optimizirati, ovako stalno nekom ne valja ovo ili ono

na kraju uvijek neka opravdanja, ne valja ovo, ne valja ono, latencije, verzija...

bar ovdje na forumu možemo uskladiti sve i napraviti usporedbe kako spada, ne da uvijek neka magla i misterija koja onda pogoduje fanbojima oba tabora da razvijaju teorije zavjere do besvjesti

Ja sam skinuo zadnju verziju testa i stavio proc na 4 GHz a memorija je na 2600MHz. Nisam ja kriv što je Intel platforma "optimiziranija".

Evo na 4.4GHz a memorija je nepromjenjena oliti na 2600MHz 

MISCREATED
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
chaselol kaže...

nisan puno falia kad san reka da stalno vrti 80ak :)

sad bubni sve na LOW a Shadows na high jer se tako igra CS:GO

Daj 1080p test isto s tom GTX1050 i Ryzen na 4ghz jako me zanima

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 22:56 (chaselol).
9 godina
chaselol kaže...
.....

sad bubni sve na LOW a Shadows na high jer se tako igra CS:GO

Daj 1080p test isto s tom GTX1050 i Ryzen na 4ghz jako me zanima

evo low 1080p

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice