Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.316.651
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ne znam čemu čuđenje oko temperatura, nakon što je viđeno što se događa sa kaby[(x) i sky x-om], nije vrag da je netko stvarno očekivao niže temperature i potrošnju procesora sa više jezgri i većim taktom? Intel je pokušao istu foru kao amd sa vegom - napucaj napon i takt do granice, samo da se proizvod čini što bolji, ko ga jebe što ga je nemoguće hladit.

No, mora se priznati da je procesor izuzetno brz. Da, nije za svakog i neće svi delidat, ali tko se odluči na taj korak, definitivno je miran 5godina - ovo bi mogao biti novi 2600k.

13 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
8700k bi trebao izaci zalemljen i na 5ghz stock takt, oc od 6ghz na zraku kao od šale da bi postao ono sto je postao 2600k za 5g😎👊lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
CPU chat tema

i3 8350k 1512 kn a i5 8600k 2237 kn u mall hr https://www.mall.hr/procesori/intel-procesor-i3-8350k-box-coffee-lake  https://www.mall.hr/procesori/intel-procesor-i5-8600k-box-coffee-lake

16 godina
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Vidim, 93 stupnja ispod tog "dugoročnog" ulaganja . Brijem da bu opet došlo priopćenje od Intela kao i za i7 7700K 

https://www.extremetech.com/computing/248908-intel-responds-i7-overheating-issue-cluelessly-suggests-stop-overclocking

Ok, tu neki žnj test kaze 93 stupnja maks zabiljezeno na jednoj jezgri, sutra cemo vidjeti puno kvalitetnije testove pa cemo komentirati.

Opet se zanemaruje cinjenicu da kaby/coffee ne mora biti na 5Ghz da bi dominirao nad konkurencijom, a taj link je valjda jedino tebi zanimljiv tj jedina obrana u ocitom nedostatku kvalitetnog argumenta. 

U pitanju su godine prcanja Intelaša o zagrijavanju AMD-a pa je sad drugoj strani ovo došlo na volej da vrate istom mjerom....Karma is a bitch :)

Vjerojatno će njegov sweet spot biti 4.8-4.9Ghz i biti će odličan proc za igrače isključivo ukoliko bude i pristojna/manja cijena (u što sumnjam pošto je u pitanju Intel).

13 godina
war3_tft kaže...
chaselol kaže...
ne znam sto se ljudi cude, 7700k je pizdarija sam po sebi za ohladiti, sta moze biti ako dodas jos dvije jezgre 

Da, na 5Ghz u stres testu, jer mislim sta bi drugo radio osim stres testa.

Pa da, ovo je bug forum, ovdje ako ne igras BF MP 64 igraca, vrtis heaven chmarke i prime/aida64 test nije vjerodostojan 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
protjeran
CPU chat tema

treba uzimati sve sto ovdje ekipa kaze sa zrnom soli...screenshotovi se daju editirati ili naci na netu. jednostavno otvorite trazilicu, ukucate pojam i kliknete gore na slike...i screenija koliko vam srce zeli...zatim malo paint ili photoshop i voila...dok ne vidim link na cpuz validaciju sa nickom sa foruma, niti ne vjerujem da doticni ima taj hardver, a kamoli da je screenie vjerodostojan...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
17 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

treba uzimati sve sto ovdje ekipa kaze sa zrnom soli...screenshotovi se daju editirati ili naci na netu. jednostavno otvorite trazilicu, ukucate pojam i kliknete gore na slike...i screenija koliko vam srce zeli...zatim malo paint ili photoshop i voila...dok ne vidim link na cpuz validaciju sa nickom sa foruma, niti ne vjerujem da doticni ima taj hardver, a kamoli da je screenie vjerodostojan...

Ti bas mrzis kad netko ima bolji hardver od tebe...

Freak Show Inc.
8 godina
protjeran
Friday kaže...
Ti bas mrzis kad netko ima bolji hardver od tebe...

Ja sam stara skola, tudje necemo, svoje ne damo, tako da nisi u pravu...a i nisam zavidan po prirodi nego donekle paranoican...u biti, tek kad je neka informacija potvrdjena sa drugog izvora, sam je sklon usvojiti...a druga stvar, nitko na ovom forumu nema bolji stroj od mene...skuplji mozda, bolji ne...ja kad si kupim, onda si kupim da to bude "usvirana" masina...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 8:45 (Gorstak79).
15 godina
CPU chat tema

To se kao amd ne zagrijava kad ga klokas pogotova jos imas taj lem koji bi trebao biti puno bolji od majoneze.A sto smo to dobili od amd-a po pitanju kloka za svaki model.Dok intel na majonezi dostize vece klokove za 1.3ghz.A eto bar cemo vidjeti sto ce iduce godine zen+ ponuditi sa svojim novim procesorima. Moja prognoza da nece biti opet neki klokeri kao ni sad ova generacija maksimalni boost sto ce imati je od 4,0-4,4ghz i to ce biti vrh, a temperature ne treba spominjati nece nista biti nize od intela.Zivi bili pa vidjeli.

17 godina
CPU chat tema

Ma sve je ovo super.

AMD je napravio veliki iskorak u odnosu na svoju prethodnu platformu i politaka AMD-a mi je bolja u smislu.

Imas AM4 i miran si sigurno nekoliko godina. Kod Intela ja stvar zapravo svake godine nova serija procesora i nova serija soceketa pa mijenjaj sve ako oces pratit trend.

Meni je ova nova serija Intela zapravo dobra i najvise se veselim ovoj i7 8700 non K verziji jer sam turbo boost puca jaako visoko i dovoljno za sve danasnje i buduce potrebe..

Mislim 5ghz out of the box je WOW. A ako je ovo istina o temperaturama budemo se vec nekak snasli jel ? :)

Bitno je da se natjecu..

Jos jednom.

Neka solidna polica + i7 8700 non k + vjerovali ili ne ali bilo koji ddr4 ram ce raditi savrseno i jos s nekom odlicnom grafom.. Ma vrh.

Ja uopce vise njihove i5 procesora ne smatram potrebnima.

Ako oces i5 odi na Ryzen radije a ako oces bolje za recimo gaming populaciju i7 8700 non k a fakat za ove veeelike K verzija amen.

Iako po meni dan danas i7 3770k rulez na 4.5ghz (to je sada gotovo 5 godina) i traje.

isto misljenje imam za i7 6700k mislim da taj proc nema potreba mijenjati do 2020.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 9:02 (toxic).
17 godina
odjavljen
toxic kaže...

Imas AM4 i miran si sigurno nekoliko godina. Kod Intela ja stvar zapravo svake godine nova serija procesora i nova serija soceketa pa mijenjaj sve ako oces pratit trend.

A kod AMD-a ako hoces pratiti trend moras isto kupovati procesor svake godine, ne? Znaci razlika je samo u ploci. Ludjak koji svake godine kupuje novi procesor sigurno ima i za novu plocu. Uostalom, ako si intel based plocu platio 1500 kn - za godinu dana ces ju sigurno moci prodati za pola cijene.

Ajmo prestati taj upgrade path dozivljavati kao nesto wow jer to definitivno nije.

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
toxic kaže...

A kod AMD-a ako hoces pratiti trend moras isto kupovati procesor svake godine, ne? Znaci razlika je samo u ploci. Ludjak koji svake godine kupuje novi procesor sigurno ima i za novu plocu. Uostalom, ako si intel based plocu platio 1500 kn - za godinu dana ces ju sigurno moci prodati za pola cijene.

Ajmo prestati taj upgrade path dozivljavati kao nesto wow jer to definitivno nije.

OK.

14 godina
protjeran
CPU chat tema

i5 8600k test

Ne znam koliko je izvor povjerljiv, ali rezultati su 5Ghz 1.2v Prime95 pod vodom 62 stupnja.

Ako je ovo tocno 4.8-4.9 ide bez problema pod zrakom, pogotovo za gaming za sto ce ovaj cpu velika vecina i koristiti.

17 godina
CPU chat tema

hard ocp razočaran sa kavom nije mu niti dao ocjenu. Riza je i dalje zakon.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 11:50 (dery).
9 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

i5 8600k test

Ne znam koliko je izvor povjerljiv, ali rezultati su 5Ghz 1.2v Prime95 pod vodom 62 stupnja.

Ako je ovo tocno 4.8-4.9 ide bez problema pod zrakom, pogotovo za gaming za sto ce ovaj cpu velika vecina i koristiti.

da, sa vodenim od $370 USD

meni osobno puno bolje izgledaju 8400 i 8700 i cijenom i performansama

9 godina
Ajmo prestat nove arhitekture dozivljavat ko nesto wow jer to definitivno nije ?
13 godina
Friday kaže...

Spoken like a true intel (butthurt) fanboy 

13 godina
protjeran
Netko je spomenuo da ima naj hw na forumu? Tko je taj?👊
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Friday kaže...

Gle, sa svojom plateznom moci sam sve samo ne butthurt. 

Objasnimi mi na konkretnom primjeru osobe koja svake godine kupuje high-end procesore kako je to intel losiji izbor od AMD-a. Financijski gledano a da to ima znacajan utjecaj na financije nase fiktivne osobe.

Freak Show Inc.
14 godina
CPU chat tema

U ovoj temi nikada nije dosadno.

17 godina
dmx kaže...

i3 8350k 1512 kn a i5 8600k 2237 kn u mall hr https://www.mall.hr/procesori/intel-procesor-i3-8350k-box-coffee-lake  https://www.mall.hr/procesori/intel-procesor-i5-8600k-box-coffee-lake

Dobre cijene, nisam puno fulal za žutanjak a prognoziral sam 2300kn.

Zelenaš 4/4 još bolja cijena, ali 6/12 R5 1600 košta samo 1650kn hm pa di je tu kvaka.

Intel K oznaka=overkloking porez ili harač

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
13 godina
protjeran
Znaci vratili su cijenu i7 od prije, lol
13 godina
Friday kaže...
chaselol kaže...
Friday kaže...

Gle, sa svojom plateznom moci sam sve samo ne butthurt. 

Objasnimi mi na konkretnom primjeru osobe koja svake godine kupuje high-end procesore kako je to intel losiji izbor od AMD-a. Financijski gledano a da to ima znacajan utjecaj na financije nase fiktivne osobe.

Dobro dingospo "mocna platezna moc" gdje ti je high end desktop platforma, imas vec zastarjelu tehnologiju kod sebe, dvije generacije kasnis 

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Dobro dingospo "mocna platezna moc" gdje ti je high end desktop platforma, imas vec zastarjelu tehnologiju kod sebe, dvije generacije kasnis 

Pa sta ce mi? Da se kurcim po forumu sa CB skorom? I ovo sto imam mi je overkill...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...

na tog lika nema ništa utjecaj jer živi u svom svijetu, nebitni su jer ih ima 0,0000001%

17 godina
odjavljen
dery kaže...
Friday kaže...

na tog lika nema ništa utjecaj jer živi u svom svijetu, nebitni su jer ih ima 0,0000001%

Case closed...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...

Case closed...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 12:34 (dery).
16 godina
protjeran
chaselol kaže...

Imas seljacki mentalitet ako mislis da bi trebao imat high end pc samo zato sta si ga moze priustit. Gazda IKEA-e zivi u malom stanu i vozi 25 godina star Volvo a covjek je milijarder. Samo on nije balkanac...

17 godina
Stjepanj kaže...

ja, imam cluster EC2 rackova pod sobom trenutno i doslovno :p

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
odjavljen
nixass kaže...
Stjepanj kaže...

ja, imam cluster EC2 rackova pod sobom trenutno i doslovno :p

Jesu "usvirani"? Gorstak kaze da hardver nije dobar ako nije usviran...

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice