Sta mene ima uzrujavat, ja imam top procesor za gejming 
A kolko vidim neznas jos ni postotke preracunavat, al dobro malo po malo nemozes sve odjednom, ima trenutno bitnijih stvari koje moras nauciti...
Tamo gdje ce 7700k imat 60 FPS, Ryzen ce vuc igru na 50 (16 posto razlika), cak i kad 7700k bude na 69 FPS, Ryzen ce bit na 57, opet nedovoljno za zakljucat igru, također za monitore sa vecim refresh rateom od 100, 120 i 144, a sada i 165 pa ubrzo i 240Hz nemas kaj trazit sa Ryzenom jer ga 7700k tu u stanju pomest za 50FPS-a.
I nemoj ti pricat sta je isplativo sta ne, pogotovo zato jer je i7 najzastupnjeniji proc za gejming u intelaša, a koliko vidim i debelo mete i5-ice, tako da opet sviras gluposti na kvadrat.
Isto tako razlika u cijeni je 1000kn ane duplo, al ionako tko kupuje high end konfe zna se od davnih dana da se uzima i7 proc sa Nvida grafom serije x80-x80ti, nista se tu i dalje nebude mijenjalo 
EDIT:
Kako onda opravdavas Ryzen 1600 i 1700 kada je duplo jeftiniji i5 7400 bolji od oba u gejmingu, nevidim po cemu onda po obrnutoj filozofiji ova dva imaju smisla a 7700k nema...
Čak imaš i spikes u nekim igrama, a bome u nekima imaš i poprilično nizak minimalni fps. Ali nema veze ti si BOG iz pobjedničkog tabora
Gejmerčina si samo takva

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------