Kada bi trebali doći ovi 1500 modeli? Zamalo sam neki dan uzeo i5 i neku H270 ploču, ali nema šanse pored ovog.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo jucer mi je dosao frend sa AMD Ryzenom model 1800x , dosao do mene da skinemo moje vodeno posto h80i pase na am4 plocu a on imao coolermaspter neptun 240 , pa smo se zađorali dok njemu nestigne adekvatno riješenje . Ugl proc ce grije i zahtjeva dobro hlađenje , on mi govori da je njemu isao na 90 stupnjeva te jednostavno bi gasio komp sa AMD Wraith hlađenjem kojeg je imao doma . Dosao do mene stavili gore h80i i kresnuli , ulazak u bios 50 stupnjeva pokazuje CPU , na stock 3.6 , Odvrtili Stress test u cpuz 18k ja mislim skor je bio , temperatura na finih 58 isla .
Onda smo se malo pozabavili sa klokanjem , isli smo od 4.2 di se komp nije htio ni upalit . Hladenje smo samo nataknuli na proc tako da je radiator visio prema dolje i sa 1 ventom bio da bude jasno da nije bilo sve kako treba . Da neduzim vise , proc smo uspjeli na 4.1 dignut di je skor u cpuz isao i na 20500 , 2k vise nego sa 3.6 . Ugl cudno je to klokanje jer u MSi ploci nema dizanja mnozitelja nego napises koju ces koliko ces i picis , volzatu smo dizali ali isto cudna je ta volzata . Na HWInfo pise da ide na max 1.550v tako da smo mi to dizali do 1.450 ili bi pustili na auto . Nismo imali bas dugo vremena za pravilno klokanje nego smo ga cisto onako na divljaka isli vidit koliko ide .
Sljedeci tj smo se dog da cemo istestirat neke igrice kad uhvatimo vremena , na i7 6900k i 1800x sa mojom grafickom posto nemamo bolju od moje 390 . Ono sta mene najvise zanima InGame.
Moje misljenje je da nije to neki proc sa kloknut kao stari fx ali na tih 4.0 ljepo to izgleda . Kazem na stare fx jer sam ja svog fx8320 podigao na 5.0 ali drzim ga na 4.7 .
3.6 CPUZ 18k score Temperatura 60 cca
4.0 CPUZ 20k score Temperatura 65 cca
MSI ploca , Hyperx 16gb rama .
Sad bih najradije teabag-ao ramboxa kad se sjetim koliko je hvalio wraith hladnjak. Kao prvo - ne dobijes ga, kao drugo - za ovo treba peltier
Sad bih najradije teabag-ao ramboxa kad se sjetim koliko je hvalio wraith hladnjak. Kao prvo - ne dobijes ga, kao drugo - za ovo treba peltier
Upravo je i taj bio gore sad sam isao googlat slike AMD Wraith i na njemu je on dok nismo prebacili vodeno koristio ryzena i kaze da do 90 stupnjeva je dolazio sa 3,6 i da jednostavno nije komp radio , ucestalo gasenje .
Neznam šta je rambox pisao o hladnjaku i koje je boje koristio lol , ali za jedan stock cooler koji se dobije uz proc je odličan, naravno ako će se drzati proc na default postavkama. Za overclock ekipa ionako isprsi pare pa kupuje tajfune i tsunamije od 500kn pa nadalje da oladi taj its over 9000 doživljaj.
Neznam šta je rambox pisao o hladnjaku i koje je boje koristio lol , ali za jedan stock cooler koji se dobije uz proc je odličan, naravno ako će se drzati proc na default postavkama. Za overclock ekipa ionako isprsi pare pa kupuje tajfune i tsunamije od 500kn pa nadalje da oladi taj its over 9000 doživljaj.
Pa šta nisu pisali da uz 1800x ne ide hladnjak ???
Lisa Su: "We have proven the Zen performance and IPC. Many reviewers today proved that, at 1080p in games. There is no architectural reason why the remaining titles should be performing as they are."
Drugim riječima: "Je*** se, popravite vaš kod. Mi smo svoje napravili. Hooah!!"
Kvaka 22. Ako se bude dobro prodavao, proizvođači igara morat će optimizirati igre za Ryzen. A da bi se dobro prodavao, mora dobro raditi u igrama. Kako upasti u kolo 'kvake 22'?
Sigurno uzimam 1700 . Dovoljno mi je bilo vidjeti da je u Vegasu za 30 posto brzi render nego sa 7700k. Igre mi nisu toliko bitne, a i za to je cisto dobra opcija i dobro se drzi, a i ubuduce ce biti sve bolji vjerujem.
Cekam mjesec dana da izadu sve ploče i prođu njihove recenzije. Ciljam x370 Asrock Killer preko Alze ili Asus Pro malo skuplja. Nadam se da ce do tada se rijesiti i problemi sa Ramom, a sve izglednije je da Stock cooler nece moci podnjeti overclock stoga i u to treba investirati...
Ovo je odlicno za ljude koji se bave produkcijom svakodnevno i koji igraju na rezama vecim od 1080, a ostali koji 2 put mjesecno izrenderaju nesto a ostalo samo gaming, Intel je bolja opcija, sve dok nevidimo performanse Ryzena 5.
U svakom slučaju moja ocekivanja je Amd ispunio, ovo je odlicna stvar za napredak tehnologije i zdravu konkurenciju.
Čuo sam jednu dobru: "Ryzen će biti optimiziran taman za HL3" :))
Evo malo šta ljudi kažu
https://hardforum.com/threads/ryzen-7-1700-b350-overclocking-tidbits.1926296/
Koliko ono Ryzen ima single core skor?

da Intel zalemi svoj cpu yebes mi sve ako nebi mogli sutra izbaciti sky/kaby+ cpu s stockom na min 4.8ghz i turbom na 5ghzvidim ni cijene ne padaju ocigledno nema straha ili rade na novoj strategiji!
lp
Koliko se sjećam, delidanje u pravilu spušta par stupnjeva i to je to. Zašto misliš da bi odjednom dobio 10% više?
vidim ni cijene ne padaju ocigledno nema straha ili rade na novoj strategiji!lp
Bolje izgubit 10% tržišta u par godina, nego milijarde na spuštenim cijenama u par mjeseci. Nek se AMD oznoji za svoj dio kolača, zašto bi im ga oni dali danas s manjim cijenama
Bolje izgubit 10% tržišta u par godina, nego milijarde na spuštenim cijenama u par mjeseci. Nek se AMD oznoji za svoj dio kolača, zašto bi im ga oni dali danas s manjim cijenama
Kako misliš da niže cijene Intelovih procesora pomažu AMD-u? To je upravo suprotno od efekta koji niže cijene omoguće...
Koliko ono Ryzen ima single core skor?
da Intel zalemi svoj cpu yebes mi sve ako nebi mogli sutra izbaciti sky/kaby+ cpu s stockom na min 4.8ghz i turbom na 5ghzvidim ni cijene ne padaju ocigledno nema straha ili rade na novoj strategiji!
lp
A multi ni 50% ryzena eh
Opet najs
P.S. evo ga Preview Naples CPU-a
Pa šta nisu pisali da uz 1800x ne ide hladnjak ???
Činjenice su ovakve, a ko je šta gdje pisal možda i po okolinim banderama to je druga priča.
R7 1800X ili R7 1700X, u maloprodajnom Retail paketu (Amazon ili recimo Links itd)nema nikakvog CPU hladnjaka.
Jedina zbrka je nastala oko R7 1700, jer Wraith ime na leđima nose tri nova AMD stock CPU hladnjaka.
Sigurno uzimam 1700 . Dovoljno mi je bilo vidjeti da je u Vegasu za 30 posto brzi render nego sa 7700k. Igre mi nisu toliko bitne, a i za to je cisto dobra opcija i dobro se drzi, a i ubuduce ce biti sve bolji vjerujem.
Cekam mjesec dana da izadu sve ploče i prođu njihove recenzije. Ciljam x370 Asrock Killer preko Alze ili Asus Pro malo skuplja. Nadam se da ce do tada se rijesiti i problemi sa Ramom, a sve izglednije je da Stock cooler nece moci podnjeti overclock stoga i u to treba investirati...
Ovo je odlicno za ljude koji se bave produkcijom svakodnevno i koji igraju na rezama vecim od 1080, a ostali koji 2 put mjesecno izrenderaju nesto a ostalo samo gaming, Intel je bolja opcija, sve dok nevidimo performanse Ryzena 5.
U svakom slučaju moja ocekivanja je Amd ispunio, ovo je odlicna stvar za napredak tehnologije i zdravu konkurenciju.
Pogledaj dolnji link, pa ako taj proc držiš(klokaš) u idealnim granicama dakle do 3.3ghz onda ti je dosta i njegov stock CPU hladnjak.
Kaj se tiče hladnjaka koji ide uz taj proc, to nije "originalni Wraith=Wraith Max hladnjak". Uz taj proc dobiš Wraith Spire verziju(dolnji video), ili recimo srednja veličina AMD stock Wraith CPU hladnjaka.
Koliko se sjećam, delidanje u pravilu spušta par stupnjeva i to je to. Zašto misliš da bi odjednom dobio 10% više?
Na sky dobiješ u prosjeku 10ak stupnjeva, na kaby čak 20°C. Kaby radi na osjetno nižim naponima zbog zrelijeg proizvodnog procesa i zbog toga je intel koristio lošiju pastu (performance-wise) ali izdržljiviju u smislu da će zanemarivo promijeniti svojstva nakon (mislim da su rekli) 5 godina.
Znam da je to ta verzija da nije max. Solidno izgleda i vjerujem da je ok za neko sitno overclockanje. Ja hocu ga nafurat na 3,9 ili 4.0 a za to mi treba nesto boljeg i veceg.
Vidim neki se cude "losem" wraith kuleru a ja pitam ko kupuje takav high end cpu od 500 eur i drzi ga na stock hladjenju, kad ste vidjeli recimo 6900K na onom socijalnom Intel stock kuleru
Pa vidiš da se za slamke i besmislice hvataju.
za one koji vole vise tehnikalija
https://forums.anandtech.com/threads/ryzen-strictly-technical.2500572/
Kako misliš da niže cijene Intelovih procesora pomažu AMD-u? To je upravo suprotno od efekta koji niže cijene omoguće...
Manje će Intel zaradit, pa će tako imati manje novaca nego da nije pojeftinio. Logika ala ZAMP ili Hollywood, sve što je nelegalno presnimljeno, nama je oduzeto od zarade.

Vidim neki se cude "losem" wraith kuleru a ja pitam ko kupuje takav high end cpu od 500 eur i drzi ga na stock hladjenju, kad ste vidjeli recimo 6900K na onom socijalnom Intel stock kuleru
Da.
Ali ako dolazi u boxu onda mora imati svrhu.
Znači, na 1700 stock settingsima odrađuje svoje bez da imaš dodatna ulaganja. Za ostale nije dostatan pa ga ni ne šipaju.
Čombe bi rekao - logično !
Poklon za Intelaše i općenito nerazumne ljude.
https://www.techpowerup.com/forums/threads/ryzen-already-falling.231264/
Zašto vrijeđaš ???
Znači ja i ostali kupci intel proizvoda smo nerazumni po tvojoj teoriji.
Ja s mojim novcem raspolažem kako ja hoću i trošim na ono što ja hoću a da li je to razumno ili ne odlučuje moja žena a ne ti. Dok pna goni bundu od nerca ja mogu gonit Intela.
Nije na tebi i nikome drugome da klasificiraš nekoga koga niti ne poznaješ.

Realno je to overclock na max 3.9ghz za 24/7, 1.55V je debelo iznad granice...
Zašto vrijeđaš ???
Znači ja i ostali kupci intel proizvoda smo nerazumni po tvojoj teoriji.
Ja s mojim novcem raspolažem kako ja hoću i trošim na ono što ja hoću a da li je to razumno ili ne odlučuje moja žena a ne ti. Dok pna goni bundu od nerca ja mogu gonit Intela.
Nije na tebi i nikome drugome da klasificiraš nekoga koga niti ne poznaješ.
Kako si uopće došao do takvog zaključka uz tako neelaboriran post koji sam napisao? Nerazuman je samo onaj koji se zaklinje jednom stranom. Nema potrebe kada svatko može odabrati ono što želi.