- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo još malo vode na mlin Ryzenu. AMD Freak će dobit šlag kad vidi ovaj članak
.
https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/#abschnitt_performancerating_in_full_hd
Ovjde jedino po grafovima vidim totalnu dominaciju intela.
.
https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/#abschnitt_performancerating_in_full_hd
ni ja ne kuzim gdje je tu ryzen u grafovima?
mislim da s trenutnih hladnih intelovih 4.8ghz nebum nigdje isao ako je istina da se Ryzen lose overkloka...
moram priznati splasnulo raspolozenje, pogotovo za ovaj best-buy 7 1700!
Da, dok se slijedeći tjedan ne pojavi Ryzen 1700. Dakle sudeć po svemu viđenom gaming performanse će bit kao i kod i7 6900K i to s nižom cijenom od i7 7700K a kad se CPU upogoni propisno onda će i 7700K ostat daleko iza bilo kojeg R7 Ryzena. To ne vidiš iz grafa ili blokiraš podsvjesno ?
.
Ma što se clockanja tiče ako ovaj početni R7 1700 može potegnuti stabilno na oko 4.2Ghz (što mislim da bi morao) je i više nego dovoljno dobro s obzirom da sabija i7 7700K i al pari je sa i7 6900K koji košta bitno više. Pa gledam sad cijenu kod nas i7 6900K koji je sa Ryzenom u kategoriji i košta 8900kn !!
Znači skoro točno pa tri puta je skuplji a ista kategorija performasni još bi AMD-ov ima upola manji TDP, hahahaha.
Izgleda da može, ali samo na high end ploči. LINK
Pa to je potpuno očekivano,
jeftine AM4/350 matične i nisu namjenjene za nikakvo žešče klokanje.Ali to ne znači da ne moš klokat, jer možeš dakle kao u mom slučaju jeftina matična i stari Phenom II X6.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=94&jumpto=5310675&sort=asc&view=flat
Ryzen R7 1700+matična za 100eura= 3.5ghz to je to, bez pohlepe pa ovako i onako na defoltu Multithread performansama gaziš i7 7700K.
posto cijena nece biti kao u intela odi na 6/12, od viska glava ne boli ako ne mislis uz gaming oc-at u nebesa 
Da, dok se slijedeći tjedan ne pojavi Ryzen 1700. Dakle sudeć po svemu viđenom gaming performanse će bit kao i kod i7 6900K i to s nižom cijenom od i7 7700K a kad se CPU upogoni propisno onda će i 7700K ostat daleko iza bilo kojeg R7 Ryzena. To ne vidiš iz grafa ili blokiraš podsvjesno ?
.
Meni je drago da si ti sretan i da ce platiti taj amd skoro 3 soma jer očigledno nisi zadovoljan sa svojim i7.
Ja sam sa svojim zadovoljan i ne mislim ga mijenjati još par godina.
A do tad zaboli me rac... isrkreno :D
Bilo bi idealno ako ce 1700 ici na 4ghz na zraku uz normalnu voltazu.
6/12 je idealna opcija za ove mainstream korisnike koji nisu navikli previse trositi na hardver, a relano u gejmingu cisto sumnjam d ace biti neke razlike između 6 i 8 jezri 
.
Dobro pogledaj i je vidis u grafu di ryzena :D
https://www.computerbase.de/2017-02/ryzen-7-preis-benchmark/
Vec moze dosta igara koristiti 12 threadova...
Meni je drago da si ti sretan i da ce platiti taj amd skoro 3 soma jer očigledno nisi zadovoljan sa svojim i7.
Ma naravno da ne mjenjam zato što mi fali CPU snage nego zato što mogu i zato što mi je sada taman vrijeme. Doduše, kako stvari stoje možda će mi i trebati uskoro tako moćan CPU i radi posla a ne samo da se zabavaljam
.
.
Dobro pogledaj i je vidis u grafu di ryzena :D
https://www.computerbase.de/2017-02/ryzen-7-preis-benchmark/
Taj graf sam još jučer vidio, vau 8 core pobjeđuje 4 core u sintetici dobar dan.
I sta s tim?
Isto tak ces uskoro vidjet graf gdje ce i7 7700k bit u prednosti nasprama r7 1700 u igrama.
Ma naravno da ne mjenjam zato što mi fali CPU snage nego zato što mogu i zato što mi je sada taman vrijeme. Doduše, kako stvari stoje možda će mi i trebati uskoro tako moćan CPU i radi posla a ne samo da se zabavaljam
.
Pa čemu onda prozivaš mene?
Svi prozivate mene koji je dao under 2 soma za cpu koji melje sve. Smiješni ste mi svi. Da i dobijete taj jedan r7 za 2.5soma opet sam bolje prešao od vas svih ;)
Tak da ono, netrebate mene prozivat ;)
Vec moze dosta igara koristiti 12 threadova...
12 jezgara na cca 10% daje iste perfomanse u igrama kao i 4 jezgara na cca 90%, dakle u igrama nemas nikakve koristi, Intelov Skylake 6600k se trenutno jedino muci(udara do 100%) u GTA5 na FullHd-u s grafama mocnijim od gtx 970...isprobano na zadnjih 65 AAA naslova!lp
Ploce ce također biti po 200-250kn skuplje nego vani, pricam o high endu.
12 jezgara na cca 10% daje iste perfomanse u igrama kao i 4 jezgara na cca 90%, dakle u igrama nemas nikakve koristi, Intelov Skylake 6600k se trenutno jedino muci(udara do 100%) u GTA5 na FullHd-u s grafama mocnijim od gtx 970...isprobano na zadnjih 65 AAA naslova!lp
Zaboravio si SLI/CF korisnike...
ma yebes njih, spadaju u statisticku pogresku
lp
cak se i ja moram stobom slozit nikad vise cf ili sli nikad vise ! 
Nadajmo se samo da će AMD uspjeti proizvesti količinu za pokrivanje potražne da tržište ne bi utjecalo na cijene.
btw. promaklo mi je zadnjih 20-30 stranica ovog threada, kakve su cijene matičnih? Jel se da za cca 1000kn uzet nešto dobro?
a kao ne slazes se inace...
nekad ne kad nam nije dan 
Nadajmo se samo da će AMD uspjeti proizvesti količinu za pokrivanje potražne da tržište ne bi utjecalo na cijene.
s obzirom na potraznju 1700 modela, nebude sigurno to uspio pokriti! a sto se tice dizanja cijene radi toga ako se ne varam u svijetu cpu-a se to jos nije desilo)(za razliku od gpu svijeta gdje smo to cak imali)!lp
ma yebes njih, spadaju u statisticku pogresku
lp
+streameri ce da odahnu i dosta jeftinije ce se streamati sad, prije sa i7 4c/8t si morao dosta da stedis na kvaliteti i rezoluciji, pogotovo ekipa sa slabijim masinama. Sad ce to dosta biti lakse i nece ti trebati dobro skupa masina za 1080p stream :D
Izgleda da je fake...Video je skinut odma nakon objave na WCCFT.
Prije će se Vlado Šeks soka napit nego da je taj graf istina.
Zaboravio si SLI/CF korisnike...
rajzen ionako nije za sli/cf jer mu fali pcie stazica
za neke 970×2 još nekako, ali ako se uzima takav proc za sli(cf, onda se računa i na nove grafe, vegu, 1080ti ili sljedeću generaciju, a već sad ×8/×8 je pušiona za tako jake grafe
tako da.... rajzen nije za tu igru, no vjerojatno će sljedeća generacija to popraviti, ali onda vrlo vjerojatno treba zaboraviti i na uobičajeno dugo trajanje matičnih kod amd-a, jer će ići nove
Da, samo lik koji je radio graf baš i ne zna matematiku očito...daj pogledaj avg fps kod stocka i kod oc-a intela 

, lol povijest se ponavlja