Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.284.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Userbench KLIK

Never let a computer know you are in a hurry.
17 godina
Re: AMD Ryzen CPU
itomic009 kaže...

Evo još malo vode na mlin Ryzenu. AMD Freak će dobit šlag kad vidi ovaj članak .

https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/#abschnitt_performancerating_in_full_hd

Ovjde jedino po grafovima vidim totalnu dominaciju intela.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Evo još malo vode na mlin Ryzenu. AMD Freak će dobit šlag kad vidi ovaj članak .

https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/#abschnitt_performancerating_in_full_hd

ni ja ne kuzim gdje je tu ryzen u grafovima?

mislim da s trenutnih hladnih intelovih 4.8ghz nebum nigdje isao ako je istina da se Ryzen lose overkloka...moram priznati splasnulo raspolozenje, pogotovo za ovaj best-buy 7 1700!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina

Da, dok se slijedeći tjedan ne pojavi Ryzen 1700. Dakle sudeć po svemu viđenom gaming performanse će bit kao i kod i7 6900K i to s nižom cijenom od i7 7700K a kad se CPU upogoni propisno onda će i 7700K ostat daleko iza bilo kojeg R7 Ryzena. To ne vidiš iz grafa ili blokiraš podsvjesno ?

11 godina
De recite koji bi bilo najbolje uzeti za gaming ? 4/8 ili 6/12 (future proof?!) Vjerujete li da će neke igre traziti (moći iskoristiti) 12 jezgri tj threadova ?
17 godina
MacTheBig kaže...
itomic009 kaže...

Ma što se clockanja tiče ako ovaj početni R7 1700 može potegnuti stabilno na oko 4.2Ghz (što mislim da bi morao) je i više nego dovoljno dobro s obzirom da sabija i7 7700K i al pari je sa i7 6900K koji košta bitno više. Pa gledam sad cijenu kod nas i7 6900K koji je sa Ryzenom u kategoriji i košta 8900kn !!  Znači skoro točno pa tri puta je skuplji a ista kategorija performasni još bi AMD-ov ima upola manji TDP, hahahaha.

Izgleda da može, ali samo na high end ploči. LINK

Pa to je potpuno očekivano, jeftine AM4/350 matične i nisu namjenjene za nikakvo žešče klokanje.Ali to ne znači da ne moš klokat, jer možeš dakle kao u mom slučaju jeftina matična i stari Phenom II X6.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=94&jumpto=5310675&sort=asc&view=flat

Ryzen R7 1700+matična za 100eura= 3.5ghz to je to, bez pohlepe pa ovako i onako na defoltu Multithread performansama gaziš i7 7700K.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 19:30 (rambox).
17 godina
AMD Ryzen CPU

posto cijena nece biti kao u intela odi na 6/12, od viska glava ne boli ako ne mislis uz gaming oc-at u nebesa  

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 19:22 (4mal).
17 godina
itomic009 kaže...

Da, dok se slijedeći tjedan ne pojavi Ryzen 1700. Dakle sudeć po svemu viđenom gaming performanse će bit kao i kod i7 6900K i to s nižom cijenom od i7 7700K a kad se CPU upogoni propisno onda će i 7700K ostat daleko iza bilo kojeg R7 Ryzena. To ne vidiš iz grafa ili blokiraš podsvjesno ?

Meni je drago da si ti sretan i da ce platiti taj amd skoro 3 soma jer očigledno nisi zadovoljan sa svojim i7.

Ja sam sa svojim zadovoljan i ne mislim ga mijenjati još par godina.

A do tad zaboli me rac... isrkreno :D

Bilo bi idealno ako ce 1700 ici na 4ghz na zraku uz normalnu voltazu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 19:23 (amd freak).
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

6/12 je idealna opcija za ove mainstream korisnike koji nisu navikli previse trositi na hardver, a relano u gejmingu cisto sumnjam d ace biti neke razlike između 6 i 8 jezri 

13 godina
protjeran
amd freak kaže...
itomic009 kaže...

Dobro pogledaj i je vidis u grafu di ryzena :D

https://www.computerbase.de/2017-02/ryzen-7-preis-benchmark/

Nemoj se prkosit gravitaciji .
16 godina
protjeran
Gogy7 kaže...
De recite koji bi bilo najbolje uzeti za gaming ? 4/8 ili 6/12 (future proof?!) Vjerujete li da će neke igre traziti (moći iskoristiti) 12 jezgri tj threadova ?

Vec moze dosta igara koristiti 12 threadova...

14 godina
amd freak kaže...

Meni je drago da si ti sretan i da ce platiti taj amd skoro 3 soma jer očigledno nisi zadovoljan sa svojim i7.

Ma naravno da ne mjenjam zato što mi fali CPU snage nego zato što mogu i zato što mi je sada taman vrijeme. Doduše, kako stvari stoje možda će mi i trebati uskoro tako moćan CPU i radi posla a ne samo da se zabavaljam .

17 godina
Adict kaže...
amd freak kaže...
itomic009 kaže...

Dobro pogledaj i je vidis u grafu di ryzena :D

https://www.computerbase.de/2017-02/ryzen-7-preis-benchmark/

Taj graf sam još jučer vidio, vau 8 core pobjeđuje 4 core u sintetici dobar dan.

I sta s tim?

Isto tak ces uskoro vidjet graf gdje ce i7 7700k bit u prednosti nasprama r7 1700 u igrama.

itomic009 kaže...
amd freak kaže...

Ma naravno da ne mjenjam zato što mi fali CPU snage nego zato što mogu i zato što mi je sada taman vrijeme. Doduše, kako stvari stoje možda će mi i trebati uskoro tako moćan CPU i radi posla a ne samo da se zabavaljam .

Pa čemu onda prozivaš mene?

Svi prozivate mene koji je dao under 2 soma za cpu koji melje sve. Smiješni ste mi svi. Da i dobijete taj jedan r7 za 2.5soma opet sam bolje prešao od vas svih ;)

Tak da ono, netrebate mene prozivat ;)

14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Mogli bi očekivati nekakve preoredere i kod naših shopova, matične od Asus-a su već u katalogu MSAN grupe. 

13 godina
protjeran
ansha kaže...
Gogy7 kaže...

Vec moze dosta igara koristiti 12 threadova...

12 jezgara na cca 10% daje iste perfomanse u igrama kao i 4 jezgara na cca 90%, dakle u igrama nemas nikakve koristi, Intelov Skylake 6600k se trenutno jedino muci(udara do 100%) u GTA5 na FullHd-u s grafama mocnijim od gtx 970...isprobano na zadnjih 65 AAA naslova!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 19:46 (Stjepanj).
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ploce ce također biti po 200-250kn skuplje nego vani, pricam o high endu.

13 godina
Stjepanj kaže...

12 jezgara na cca 10% daje iste perfomanse u igrama kao i 4 jezgara na cca 90%, dakle u igrama nemas nikakve koristi, Intelov Skylake 6600k se trenutno jedino muci(udara do 100%) u GTA5 na FullHd-u s grafama mocnijim od gtx 970...isprobano na zadnjih 65 AAA naslova!lp

Zaboravio si SLI/CF korisnike...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

ma yebes njih, spadaju u statisticku pogreskulp

17 godina
AMD Ryzen CPU

cak se i ja moram stobom slozit nikad vise cf ili sli nikad vise ! 

14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Nadajmo se samo da će AMD uspjeti proizvesti količinu za pokrivanje potražne da tržište ne bi utjecalo na cijene.

btw. promaklo mi je zadnjih 20-30 stranica ovog threada, kakve su cijene matičnih? Jel se da za cca 1000kn uzet nešto dobro? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 20:10 (BlueMax).
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

a kao ne slazes se inace...

17 godina
AMD Ryzen CPU

nekad ne kad nam nije dan  

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 20:11 (4mal).
13 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Nadajmo se samo da će AMD uspjeti proizvesti količinu za pokrivanje potražne da tržište ne bi utjecalo na cijene.

s obzirom na potraznju 1700 modela, nebude sigurno to uspio pokriti! a sto se tice dizanja cijene radi toga ako se ne varam u svijetu cpu-a se to jos nije desilo)(za razliku od gpu svijeta gdje smo to cak imali)!lp

17 godina
AMD Ryzen CPU

i7700k vs r7 1700 GTA V

Da i tak to ne...

13 godina
Stjepanj kaže...

ma yebes njih, spadaju u statisticku pogreskulp

+streameri ce da odahnu i dosta jeftinije ce se streamati sad, prije sa i7 4c/8t si morao dosta da stedis na kvaliteti i rezoluciji, pogotovo ekipa sa slabijim masinama. Sad ce to dosta biti lakse i nece ti trebati dobro skupa masina za 1080p stream :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

amd freak

koji fps drop, lol povijest se ponavlja

ako je to na ultri jos je i ok, ak se smanje detalji ima da krepa...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 20:19 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
amd freak kaže...

i7700k vs r7 1700 GTA V

Da i tak to ne...

Izgleda da je fake...Video je skinut odma nakon objave na WCCFT.

13 godina
protjeran
amd freak kaže...

i7700k vs r7 1700 GTA V

Da i tak to ne...

Prije će se Vlado Šeks soka napit nego da je taj graf istina.

12 godina
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

Zaboravio si SLI/CF korisnike...

rajzen ionako nije za sli/cf jer mu fali pcie stazica

za neke 970×2 još nekako, ali ako se uzima takav proc za sli(cf, onda se računa i na nove grafe, vegu, 1080ti ili sljedeću generaciju, a već sad ×8/×8 je pušiona za tako jake grafe

tako da.... rajzen nije za tu igru, no vjerojatno će sljedeća generacija to popraviti, ali onda vrlo vjerojatno treba zaboraviti i na uobičajeno dugo trajanje matičnih kod amd-a, jer će ići nove

14 godina
amd freak kaže...

i7700k vs r7 1700 GTA V

Da i tak to ne...

Da, samo lik koji je radio graf baš i ne zna matematiku očito...daj pogledaj avg fps kod stocka i kod oc-a intela

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 20:25 (Granzon).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice