Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.323
|
čitano: 2.949.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Pozz svima, evo da se i ja ubacim,...
Sori što upadam ko padobranac.

Ovakoc: Koristim AMD (privatno) bez prekida od 2000. godine (tako nešt), a zašto to je čisto najjednostavniji razlog: PARE, a tu je uvijek bilo malo nekog otpora, buntovništva prema Intel-u kao neko ponašanje pubertetlije (ono uvijek kontra),..

Koristio sam Intel-a od 486, P1 pa do P3, onda sam se bacio na AMD i to athlon thunderbird 1ghz (prvi čip koji je probio 1GHz, valjda su mislili na kućnu/poslovnu upotrebu)
Od tada sam prošao Durone, XP-eje, x2, x3, x4, x6 i onda sam stao na FX6100 (i dalje radi), jer sam vidio da gube tlo pod nogama, a opet drže tržište konzola ko tu koga,...

Počeo sam razmišljati o prebacivanju na Intel, ali PARE su PARE, a PARA nema.
Intel puni pare ili je punio sa dominacijom na tržištu, ali opet kao što je kolega rambox spominjao postoje određena pravila između proizvođača tipa razmjena/najam tehnologije, arhitekture itd. tako je moguće da je došlo vrijeme za razmjenu "voditelja" u tehnologijama.

Microsoft je izabrao AMD (CPU i GPU) za svoje konzole (valjda jeftinije), a prije nepunih 20 godina "kočio" je AMD sa raznim problemima oko optimizacije OS-a, i na očigled se vidjelo da MS preferira Intel.

A što se tiče MS-a vidi se da pokušava unificirati, optimizirati, pojednostaviti svoj OS da radi kao kod MacOS-a, možda to pokušava sa nekim "partnerstvom" kod AMD-a, nikad se ne zna još tomu dodamo osobu Jim Keller (AMD-ov igrač) koji je ošao u Teslu.

AMD je u dosta navrata znao napraviti prvi korak u implementaciji novih tehnologija, ali u zadnje vrijeme su bili dosta slabi, možda će kroz neko vrijeme nešto bolje biti.

Nakon šuškanja oko AMD-a i Samsunga, pa eto širenje na konzolama, možda i u mobitelima, možda i stvarno uspiju u bržem razvoju tehnologija, rušenju cijena, većoj dostupnosti jednostavno: lančana reakcija.

Ali nekako mi se sve svodi na neku sinusoidu koje dvije tvrtke igraju ping-pong sami sa sobom, ali tržište je veliko, širi se, kreira se svaki dan novo područje za upotrebu novih tehnologija, ali i razvoj istih.

Ali opet ja sam skeptičan oko svega tko zna šta nas čeka.

[M|C] LuX_CRO
13 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
Kharn kaže...

Neki će reći da je i i7 za gaming useless. Svjedeno me zanima kako će raditi na tom polju.

I to je upitno.

8 godina
AMD Ryzen CPU

Hoće li Intel sad prepoloviti cijene?

16 godina
neaktivan
Ovisi o tržištu ako prepolovi cijenu pizda je, ako ne prepolovi opet je pizda.
[M|C] LuX_CRO
16 godina
EricCartman kaže...

Hoće li Intel sad prepoloviti cijene?

Neće :)
Nadam se samo da neće biti udaraca ispod pojasa glede i u svezi tužbi za kojekakve patente, standarde... Intel ima para za tužakanja i zabrane, amd baš i ne. Nadam se i da Intel neće kao prošli put kad su zaostajali; proizvođačima konfi, laptopa i matičnih nabacivati neke ucjene sa priključcima, lajnama i konektorima.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
11 godina
AMD Ryzen CPU

Ako spuste cijene i7 7700, preci cu na njega, ako ne uzet cu Ryzen prvom prilikom. Mislim da dosta entuzijasta tako razmišlja, tako da moraju ili izbacit cannon lake koji bi razvalio ili spustit cijene.

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
Tonči kaže...

Bug mi ništa nikad ne šalje. :) Tako da... Ali zasad nitko ništa ne govori. 6950X sam prodao, 5960x će zasad bit sasvim dovoljan. Ako Ryzen 1800X bude brži >15% od 5960X, onda da, ima velike šanse da ću ga uzeti.

Ovo što Ansha kaže... ako je 1700 tako dobar za $300... šteta što nema dual-socketa...

Bugovci su sebičnjaci. Evo lijepo se u svojoj vijesti još denis hvali

Denis kaže...
Testni primjerci procesora Ryzen već su na putu prema našoj redakciji, a već smo imali prilike otvoriti pošiljke i s nekim matičnim pločama sa Socketom AM4.

a za kolege se prave mutavi :P

Meni će vjerojatno kod kuće na radnom stroju (ako si odredim amd za njega, a po ovome - zašto ne) skok biti i veći. 3930k je ipak u godinama, da ne spominjem 990x. Samo je jasno stvar opravdanosti investicije. No uskoro ćemo znati koje su prave razlike u OC performansama i dali su cijenom opravdane. Ono, nije problem uzeti 1800x, ako je opravdano jer i to je povoljno... samo da ne ispadnem opet magarac kao prošli put kad sam amd x6 1090t kupio odmah u predprodaji, a poslije se ispostavilo da ga identično sustiže 1055t, pa onda poslije još sustizali oni koji su na još jeftinijima otključavali jezgre... mislim nisu to bili neki novci, ali bezveze sam žurio sa kupovinom i bila je neopravdana razlika u cijeni, u tom je poanta.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
AMD Ryzen CPU

¸Bravo AMD,napokon dostojna konkurencija!!Nego jel ovaj Intel smanjiva sad cijene!??

AUDIOFIL
11 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU
Zaboravili smo najbitniju stvar a to je da stock cooler dolazi sa RGB lights.
9 godina
jedan od stock coolera koji će vjerojatno ići sa 1700x i 1800x. Eventualno možda 1600x iako sumnjam.
10 godina
Jutro kolege,has the sun ryzen yet?
9 godina
neaktivan
Da, i čini mi se da sjaji jače no ikad...
14 godina
neaktivan
Ako intel sad odjednom smanji drasticno cijene zar to ne znaci da priznaju monopol = mogu ocekivati tuzbe?

Jer ako si prodavao nesto po 1000e a nitko nije nudio nes takvo onda nemres samo odjednom srezat cijenu za pola zato kaj je dosla konkurencija. Znaci priznajes da si derao kupce samo zato kaj si mogao. Nije do cokolada pred istek roka pa da mozes spustat i dizat cijene kak hoces jel?!
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
14 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
Ako intel sad odjednom smanji drasticno cijene zar to ne znaci da priznaju monopol = mogu ocekivati tuzbe?

Jer ako si prodavao nesto po 1000e a nitko nije nudio nes takvo onda nemres samo odjednom srezat cijenu za pola zato kaj je dosla konkurencija. Znaci priznajes da si derao kupce samo zato kaj si mogao. Nije do cokolada pred istek roka pa da mozes spustat i dizat cijene kak hoces jel?!

To se samo po forumima misli da će spustit cijene. Realnost je drugačija, kod nas će još i povećati.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
10 godina
Sale_ds kaže...

Možeš i obične gaće prodavati po cijeni od 100 eura. Ako se kupac ne buni i kupuje, ko mu je kriv!!!

9 godina
15 godina
protjeran
Mladen kaže...
overhaul kaže...
Samo me zanima imaju li razloga za toliku razliku u cijeni između 1800x i 1700x. Dobro, bit će zanimljivo vidjeti i 

kako se u custom OC-u na dobroj matičnoj i hladnjaku međusobno razlikuju običan 1700 i x model. 

Vjerojatno ima malo i psihološko/marketinškog harača na top model ... pa 4960X je bio skoro duplo skuplji od 4930k uz isti broj jezgri, samo nešto više cachea.

Za 1700, meni bi bilo logično da ima manji oc potencijal kako bi se potrošnja i temperature ipak zadržale u nekim okvirima, nazivno je to ipak 65W TDP proc.

Ne mora znacit da ce imat nizi OC potencijal, nije on clockan nisko jer je 65W proc nego je 65W proc jer je nisko clockan..

11 godina
ivanzu kaže...

Mislim da ce Ryzen 5 1600X biti bestbuy, valja uzeti oko bozica.

https://uploads.disquscdn.com/images/d546e000119fa1ef048352d5892e1c46e5dce044c938388a438f86946440d9eb.jpg

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 8:20 (mirzet1976).
12 godina
protjeran
Koliko ce taj 1600x(6c/12t) kostati 100€? Hahaha😂ovaj Amd nije normalan...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
ansha kaže...

Ne mora znacit da ce imat nizi OC potencijal, nije on clockan nisko jer je 65W proc nego je 65W proc jer je nisko clockan..

Da, stoji i to ... mislio sam da ako već nema XFR, možda postoje i još neke razlike.

15 godina
mirzet1976 kaže...
ivanzu kaže...

Mislim da ce Ryzen 5 1600X biti bestbuy, valja uzeti oko bozica.

https://uploads.disquscdn.com/images/d546e000119fa1ef048352d5892e1c46e5dce044c938388a438f86946440d9eb.jpg

S cime je usporedba,  7600 k? 

MadeInCroatia
11 godina

Za Ryzen mi na eKupi prihvaća kod "ekupi125" tako da je za 7 1700 cijena 2865 kn.

11 godina
Lucidius kaže...

...razlika je 200kn, a opet imas domace jamstvo 

poserem se na domaće jamstvo

alza ti fino pošalje dostavu do kućnog praga kad ih obavijestiš da ti je nešto crklo, niti se zajebavaš sa poštom niti te košta jedne kune

ne zanima ih original pakiranje, kablovi i dodaci, samo proizvod koji je crkao

nitko te ne gleda sumnjičavo niti te pita jel ti monitor pao na pod, jel ti mobitel upao u vodu, jesi li otvarao grafu, jel ti udario grom blizu kuće....

ako im servis ne odgovori nakon 20 dana dana šalju ti automatski pare na račun, ne izvlače se da moraju čekati servis

ja bi dao 200 kuna više za njihovo jamstvo, a kamo li kad su još jeftiniji i imaju besplatnu dostavu na veće narudžbe, da ne spominjem kako mi iz boleslave (ili otkud već šalju) stigne narudžba prije nego iz zagreba

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 8:53 (picajzla0707).
15 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Sve nešto čitam okolo na internetima; oko 260$ a navodno ovako nekako stoji na tabeli (graf je sa Anandtech.com). Ako je to tako - ovo će biti moj sljedeći proc.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
14 godina
neaktivan
Prema tome on je u cijeni 6600k a duplo je bolji? Lol
Jel to moguce?
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
16 godina
skank666 kaže...
Stjepanj kaže...

Sve nešto čitam okolo na internetima; oko 260$ a navodno ovako nekako stoji na tabeli (graf je sa Anandtech.com). Ako je to tako - ovo će biti moj sljedeći proc.

http://wccftech.com/amd-ryzen-1600x-cinebench-r15-performance-confirmed/

Intel sigurno neće spustiti cijene na razinu AMD-a, je bi se tako posr*** na svoj brend. Ono što me zanima da li će možda otključati svoje procesore. 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
12 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Intel sere po nama 10g i nakupili su toliku kolicinu govana da su toliko veliki da i hoce nemogu se posrati po sebi sta god netko ili oni napravili, pricamo o jednom desetljecu mlacenja milijardi i milijardi...da se đavao spustio na zemlju nebi toliko love nasrao kao sto su oni!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
ansha kaže...
...

klokan je nisko radi niskog "curenja" struje.  gotovo sigurno je da se neće moć klokat na frekvencije 95w modela s razumnim voltažama. kad mu overklokom digneš potrošnju na 95w neće za 95w moć radit na istu frekvenciju ko original 95w model tj prije če udrit u limit samog pakiranja(površine i termalnog otpora die-a) i samim tim limitirat maksimalnu frekvenciju na kojoj može radit u odnosu na "jaći" model.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 9:41 (dabar_solta_V2).
15 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ne znam ali ovo je bolesno dobro što je AMD napravio... Još samo da izađe to napokon pa da ih ekipa poćme cijedit pa da vidimo kakvo je stanje u gejmingu ali čini mi se da će ovaj 1600x bit majka za gejming. Valjda će dogurat OC do 4 - 4.2.ghz

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
16 godina
Stjepanj kaže...

Intel sere po nama 10g i nakupili su toliku kolicinu govana da su toliko veliki da i hoce nemogu se posrati po sebi sta god netko ili oni napravili, pricamo o jednom desetljecu mlacenja milijardi i milijardi...da se đavao spustio na zemlju nebi toliko love nasrao kao sto su oni!lp

Prodavat će se i dalje bolje nego bi objektivno trebali zbog inertnosti, neznanja i predrasuda kupaca.

Pa i dan danas se može čuti od raznih "mali od kuma" stručnjaka da je Intel bolji, hladniji, "kompatibilniji" (ma što to značilo), ili još drastičniji primjer za diskove ... veliki fail Seagate sa firmwareom se desio 2009. ali uredno i danas majstori nonšalantno izjave da je to smeće od diskova, da je Samsung najbolji (naravno, nemaju pojma tko je u međuvremeno koga kupio ili se udružio). Naravno, takve stvari ne treba zaboraviti ili ignorirati ali prošlo je 8 godina i 4 generacije diskova, valjalo bi se malo i informirati :).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice