Chat tema ljubitelja hardvera
- poruka: 24.323
- |
- čitano: 2.954.502
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo cijena na slikama....
da se ljudi ne muće link
Kolko ja vidim trenutno je Asrock 350 matična najeftinija 86eura.
https://www.mindfactory.de/product_info.php/ASRock-AB350M-HDV-AMD-AM4-MATX-retail_1144070.html
Nadam se da si svjestan da ti je za gaming važan GPU a ne skylake
Bilo koji i5 u par generacija već odrađuje igre bez muke. :)
Ma ne odraduje do kraja nikako, konkretno moj i5 3570k na 4.2ghz zna nekada stekati kada igram sc2 doduse na krcatoj mapi ( bgh).
Da se može mijenjati nick na forumu, ovom amd freaku bih ga ja promijenio po službenoj dužnosti.
Daj skini nogu s gasa malo.
Ma ne odraduje do kraja nikako, konkretno moj i5 3570k na 4.2ghz zna nekada stekati kada igram sc2 doduse na krcatoj mapi ( bgh).
Tvoj je baš na granici, mada bi oc-an još trebao relativno dobro držati.
Ali i ja garantiran da bilo koji i5 bilo kabylake, skylake, broadwell ili haswell sa 4ghz tjera sve moguće igre bez beda.
i ajvi isto isprobao masu puta igrat sa iskljucenim HT-om sve fercera bez greske !
da za mp ali za sp je druga prica , ja sam vecinom sp igrac
Tvoj je baš na granici, mada bi oc-an još trebao relativno dobro držati.
Ali i ja garantiran da bilo koji i5 bilo kabylake, skylake, broadwell ili haswell sa 4ghz tjera sve moguće igre bez beda.
Ma ide on bez beda na 4.7ghz za 24/7 to sam ostavio dok sam trazio minimalni vcore za 4.2ghz i tako je i ostalo. To sam doduse primijetio samo dok je pun klinac vojske na mapi, a zna biti preko par tisuca kada se igra oduzi.
Koja rasturačina Intela.
by intel:
"keep in mind that this will be the first time amd has created a 14nm product, intel has been using and optimizing the 14nm process at its fabrication plants for almost two years.
intels manufacturing process, including tight integration between design teams and fabs ,is-and will continue to be-a competitive advantage"
"the number of processor cores is not the most important factor to consider whenn it comes to choosing a processor. The overall performance of the processor should be considered first!"
"intel currently offers (and will continue to offer) the best processors....bla bla"
1.laž samo takva-oćito je amd napravia bolji posal na 14nm ako je sudit po potrošnji.
2.amd single core je isti sad a multi tradicionalno bolji.
3.istina 6950x je još uvik najbolji svaka in cast na tome.
meni je ovaj njihov odgovor pre glupo složen ko da san ga ja pisa šta san sastavke uvik u školi ima jedva 2, sve miriše da nemaju baš nikakvoga asa u rukavu, ni nikakvu arhitekturu polu gotovu ili slićno, a zna se da im die shrink ne ide dok ne budu gotove ove nove tvornice još koju godinu.
izgleda da i nemaju druge opcije nego smanjit cjene.
moga bi i puknit jedan novi 6800 kad padnu cjene
Da se može mijenjati nick na forumu, ovom amd freaku bih ga ja promijenio po službenoj dužnosti.
Daj skini nogu s gasa malo.
Ljudima kulturno odgovrim a ti mi obrišeš postove :( Bolje pivu plati nego da brišeš i trošiš vrijeme na to ;)
Inače pretpostavke kako ce intel dalje:
"“The way that I think [Intel will] react is to say, ‘let’s see if this is for real,’ and determine what Ryzen’s performance actually is,” Moorhead said. “But they might have two or three things in the hopper,” he added, including pushing single-threaded chips like the Core i3, and adding additional cores to its existing lineup. The third option is Optane, Intel’s super-speedy storage technology, which Intel could use to pooh-pooh CPU performance and push system-level improvements."
Leopard_st frende dali mirno spavas
Ljudima kulturno odgovrim a ti mi obrišeš postove :( Bolje pivu plati nego da brišeš i trošiš vrijeme na to ;)
Brišem jer sam te upozorio na ogromne citate u kojima citiraš hrpu teksta uključujući i svoje prethodne postove.
Ako ne želiš editirati citat, nemoj ni citirati, klikni odgovori.
Sad mi kaze jedan frend.Dal se isplati prelaziti na bilo koji RYZEN ako je Intel i5 K6600 bolji od svih njih.Malo sam gledao cijene tog i5 i svaka cast...2k+ kuna.Sta vi mislite o ovome?Meni je to puno para a i glupo je nesto ici usporedjivat,a jos nije niti izaslo.
Leopard_st frende dali mirno spavas
On jedini mirno spava..
Opaaa, finu kašu je skuhao sad AMD... Zadnji njihov procesor mi je bio Athlon 64 3000+ prije 100 godina
Još nisam imao cijelu konfu ''crvenu'' ali koliko vidim ove godine bi se to moglo dogoditi.
Sad mi kaze jedan frend.Dal se isplati prelaziti na bilo koji RYZEN ako je Intel i5 K6600 bolji od svih njih.Malo sam gledao cijene tog i5 i svaka cast...2k+ kuna.Sta vi mislite o ovome?Meni je to puno para a i glupo je nesto ici usporedjivat,a jos nije niti izaslo.
Nije bolji od nijednog od njih...
Brišem jer sam te upozorio na ogromne citate u kojima citiraš hrpu teksta uključujući i svoje prethodne postove.
Ako ne želiš editirati citat, nemoj ni citirati, klikni odgovori.
ok bez ljutnje, brzo sam morao odgovarati pa se nakupilo. Pobrinut cu se da ne citiram vise toliko teksta. ;)
Koji je to intelov cpu? Prvi glas.
Koji je to intelov cpu? Prvi glas.
http://ark.intel.com/products/88191/Intel-Core-i5-6600K-Processor-6M-Cache-up-to-3_90-GHz pravit cu se da mislim kako ne znas koji je u pitanju
Tvoj prijatelj ocito nije upucen. i5 niti jedan ne parira ovim R7 procesorima.
Realno samo ce ekipa koja se bavi renderingom sada odmah imati direktne koristi. Ali svi bi trebali profitirati generalno s obzirom na opcu dostupnost high end procesora po prihvatljivijim cijenama. Sad ne mogu docekati da vidim sta ce biti sa nizim segmentom...
Mislim da ce Ryzen 5 1600X biti bestbuy, valja uzeti oko bozica.
Večer,
pratim ovu temu otkad je otvorena i imam jedno pitanje: dali se isplati prelaziti sa FX-a na neki od Ryzena? Trenutno imam fx 8300.
Komp koristim većinom za net, odigram pokoju igru znači nisam neki hardcore gejmer niti se ne bavim 3d modeliranjem i te stvari.
Koji bi od tih Ryzena recimo bio neki bestbuy za kupiti?
Hvala
Mislim da ce Ryzen 5 1600X biti bestbuy, valja uzeti oko bozica.
ja ću morat prije, al sačekat ću teškom mukom još 2 miseca da se malo cijene stabiliziraju
Večer,
pratim ovu temu otkad je otvorena i imam jedno pitanje: dali se isplati prelaziti sa FX-a na neki od Ryzena? Trenutno imam fx 8300.
Komp koristim većinom za net, odigram pokoju igru znači nisam neki hardcore gejmer niti se ne bavim 3d modeliranjem i te stvari.
Hvala
R5 1500
Večer,
Hvala
R7 1800x
Večer,
Hvala
Pričekaj prve službene recenzije i reviewe, sad na osnovu datih informacija bilo bi nebulozno tražiti preporuku modela .