Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.284.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen CPU
Tonči kaže...

4 i 4/8 pored Ryzena nema smisla za isti segment, ali imat će za niži. Ako sve što AMD nudi bude istina, jednostavno će se pomaknuti cijela kategorija proizvoda. Ono što je dosad bio i5, morat će biti i7 i tako dalje. Cjenovno, Intelova ponuda mora ići na 50%.

Tako ce i biti, samo sto flomasterko misli da intel nema sta ponuditi

Freak Show Inc.
17 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Na kraju krajeva. PC kod velikog broja forumaša ovdje nije instrument za gejmanje, već za... pa puno toga; slaganje, mijenjanje komponenata, benchanje ouyeah, dizajn, estetika, brzina, još brzine, hertzi, još više hertza, reze, puno reze... Da, sitnice, gluposti. No izvuku osmijeh. Takvom guštu, konzola može samo gledat poklonjena do poda ničice.

Navoditi ovo kao prednost jedne platforme nad drugom je kao reći da je BMW bolji od Mercedesa jer se može tunirati spojlerima i flegama. Većinu korisnika to NE ZANIMA niti se time trebaju zamarati. Ljudima se život ne vrti oko igranja i benčanja, jer uz posao, obitelj, curu, djecu, trening, name it, ekipu zanima plug-n-play gaming, zato konzole brišu pod PC tržištem igara.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
14 godina
AMD Ryzen CPU

Ontopic

AMD Ryzen 3DMark Physics rezultati ovdje i ovdje...

IMHO izgleda da Ryzen ima singlethread performanse oko ili ispod haswella ali im je SMT nešto jači od HT kod intela

Ali to je samo moje mišljenje...

17 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...
eywa33 kaže...

Na kraju krajeva. PC kod velikog broja forumaša ovdje nije instrument za gejmanje, već za... pa puno toga; slaganje, mijenjanje komponenata, benchanje ouyeah, dizajn, estetika, brzina, još brzine, hertzi, još više hertza, reze, puno reze... Da, sitnice, gluposti. No izvuku osmijeh. Takvom guštu, konzola može samo gledat poklonjena do poda ničice.

Navoditi ovo kao prednost jedne platforme nad drugom je kao reći da je BMW bolji od Mercedesa jer se može tunirati spojlerima i flegama. Većinu korisnika to NE ZANIMA niti se time trebaju zamarati. Ljudima se život ne vrti oko igranja i benčanja, jer uz posao, obitelj, curu, djecu, trening, name it, ekipu zanima plug-n-play gaming, zato konzole brišu pod PC tržištem igara.

Nažalost ali istina. Praktički više nemaš ni jedan pravi PC naslov! Ostala je ARMA, besplatne MOBA igre, poneka strategija koje i tak više nemaju za ponuditi niš novoga. Sve ostalo su konzolaški portovi, prilagođeni igranju gamepadom za koji je prilagođena kompletna fizika i mehanika igre. Da nema B1 brijem da ekipa osim MOBA i WOT-a nebi imala kaj za igrat. I onda vidiš PS4 pro sa HDR-om na 4K HDR 55" TV-u, gdje tu istu konzolu uzmeš novu prek njuškala za 2500-2800 kn i mam izgubim volju za ovak skupe procesore. Za 144 hz-a me boli tuki. Konzolaške portove mi onda bolje igrat na konzoli 

Zato sam i uzeo G4560 a neki i7 eventualno ako Intel prepolovi cijene. Nema mi smisla PC kao elitistička platforma u što ga pretvaraju, izlazim iz tog vlaka u koji me pokušavaju ugurati. Dobe figu od mene.

17 godina
odjavljen
Friday kaže...
Tonči kaže...

4 i 4/8 pored Ryzena nema smisla za isti segment, ali imat će za niži. Ako sve što AMD nudi bude istina, jednostavno će se pomaknuti cijela kategorija proizvoda. Ono što je dosad bio i5, morat će biti i7 i tako dalje. Cjenovno, Intelova ponuda mora ići na 50%.

kako nema? Samo će prerezati cijene i to je to. Umjesto 250 dolara po procesoru od 300 dolara, zarada će im biti 100 dolara na onome od 150. 

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 10:35 (Tonči).
15 godina
Tonči kaže...
Friday kaže...
Tonči kaže...

kakonema?Samoćeprerezaticijeneitojeto.Umjesto250dolarapoprocesoruod300dolara,zaradaćeimbiti100dolaranaonomeod150. 

Kralju care sjedi 5 iz bojanja.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Dobil bum epileptični napad od toliko bojanja.

13 godina
Friday kaže...

Ti stvarno mislis da ce intel spustiti cijene za 50% svojih proizvoda za 10 dana?

Eh 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Friday kaže...

Ti stvarno mislis da ce intel spustiti cijene za 50% svojih proizvoda za 10 dana?

Eh 

Ja ne kazem da hoce - ali mogu ako bude bilo potrebe. Ako ovce nastave kupovati intel unatoc potencijalno boljim i jeftinijim amd procesorima onda nemaju razloga spustati cijene.

Freak Show Inc.
16 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Sumnjam da ce amd opalit tolko agrwsivno s cijenama. Sjetite se debakla sa Fury-em, nudio je nize performanse uz istu cijenu kao 980 Ti...

14 godina
Prince-Artas kaže...
eywa33 kaže...

Konzole brisu pod PC-om zato sto svaki bozic djecurlija diljem svijeta dobija konzolu za poklon, a PC je oduvijek bio "elitisticka" platforma posto mu glavna svrha nije samo igranje igrica.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 11:30 (ivanzu).
13 godina
protjeran
Ne shvacam i dalje necije izjave ako bude bolji? Od cega, od Atarija sigurno😎..Intel i dalje vodi sto se tice snage tj ipc-a, ocekivao sam veci skok od Amd-a cisto jer su presli na ddr4! Ako nekome fali jezgri kao da je problem kupiti noviji/jaci cpu!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...
Ne shvacam i dalje necije izjave ako bude bolji? Od cega, od Atarija sigurno😎..Intel i dalje vodi sto se tice snage tj ipc-a, ocekivao sam veci skok od Amd-a cisto jer su presli na ddr4! Ako nekome fali jezgri kao da je problem kupiti noviji/jaci cpu!lp

Kako sam i rekao, IPC na razini Haswella i vjerojatno clockabilnije 6C/8C verzije od Intelovih aseva :)

Prelazak na DDR4 nema veze sa skokom u IPCu, ako je ovako napravili su odličnu stvar, brutala.

13 godina
protjeran
Pa ti onda iscupaj taj ram iz ploce pa odvrti bencheve bez njega ako nema veze!LOL
14 godina
AMD Ryzen CPU

IPC je broj instrukcija po taktu, da ti prevedem termin koji ne razumiješ.

On je striktno vezan za sam procesor i broj radnji koje on može obaviti u određenom vremenskom intervalu.

Ti se uhvatio radne memorije, smiješan si lik :DD

17 godina
zoharbizo kaže...

IPC je broj instrukcija po taktu, da ti prevedem termin koji ne razumiješ.

On je striktno vezan za sam procesor i broj radnji koje on može obaviti u određenom vremenskom intervalu.

Ti se uhvatio radne memorije, smiješan si lik :DD

13 godina
XXX kaže...
 Nažalost ali istina. Praktički više nemaš ni jedan pravi PC naslov! Ostala je ARMA, besplatne MOBA igre, poneka strategija koje i tak više nemaju za ponuditi niš novoga. Sve ostalo su konzolaški portovi, prilagođeni igranju gamepadom za koji je prilagođena kompletna fizika i mehanika igre. Da nema B1 brijem da ekipa osim MOBA i WOT-a nebi imala kaj za igrat. I onda vidiš PS4 pro sa HDR-om na 4K HDR 55" TV-u, gdje tu istu konzolu uzmeš novu prek njuškala za 2500-2800 kn i mam izgubim volju za ovak skupe procesore. Za 144 hz-a me boli tuki. Konzolaške portove mi onda bolje igrat na konzoli 

Zato sam i uzeo G4560 a neki i7 eventualno ako Intel prepolovi cijene. Nema mi smisla PC kao elitistička platforma u što ga pretvaraju, izlazim iz tog vlaka u koji me pokušavaju ugurati. Dobe figu od mene.

to sto tebe ne zanima vecina igara, ne znaci da nema vise pravih naslova.

"Poneka strategija koje i tak vise nemaju za ponuditi nis novoga."

- Total war Warhammer 

- Factorio

- X-com 2

- Stellaris 

- Rimworld 

- Planet Coaster

- Ashes of singularity: Escalation

^sve redom nove strateske igre sa odlicnim ocijenama i ocito sa jos dosta toga za ponuditi u zanru strategija.

"Sve ostalo su konzolaški portovi, prilagođeni igranju gamepadom za koji je prilagođena kompletna fizika i mehanika igre."

vecinu tih konzolaskih portova, mogu:

a) igrati u vecoj rezoluciji i framerateu nego konzole za koje su te igre prvotno napravljene

b) igrati na kojem gamepadu/inputu hocu

c) igrati na laptopu ili na racunalu od 3000kn

d) mogu modati ili instalirati patcheve koji ispravljaju sranja koje developer nije stigao/mogao

i bar sto se tice microsofta, situacija sa portovima se mjenja - gdje oni sad nude svoje exkluzive i za windows10

a svakim danom sve vise japanskih developera, osim za sony rade igre i za PC (i sad smo dosli do situacije gdje dark souls serijal ima vise igraca na PCu)

"Da nema B1 brijem da ekipa osim MOBA i WOT-a nebi imala kaj za igrat."

daj mi reci kaj imas za igrat na PS3/Xbox360 ? i koliko od tih igara i dalje ima aktivan multiplayer? 

"Za 144 hz-a me boli tuki. Konzolaške portove mi onda bolje igrat na konzoli "

pa ako te boli tuki za sve prednosti PC gaminga, i ako se samo gejmas, onda naravno da su konzole bolji izbor

svakih 5g kupis novu konzolu, dodatni gamepad za frendove i mozak na pasu 

"Nema mi smisla PC kao elitistička platforma u što ga pretvaraju, izlazim iz tog vlaka u koji me pokušavaju ugurati."

dobro onda da nisi bio dio pc gejming scene 90tih kad si za svaku komponentu morao davati vise novaca nego za komplet novi laptop danas

u tom je car PCa - nitko te ne tjera da trosis masne pare na najbolje komponente ili da igras sve igre u 4K ili na 1440p 144+Hz

mozes komotno kupiti polovno racunalo do 4000kn i neki monitor do 1500kn (sa freesyncom) koji ce ti pruziti bolje igrace iskustvo nego bilo koja konzola

a i ta ti izjava nema smisla posto si napisao ovo:

"I onda vidiš PS4 pro sa HDR-om na 4K HDR 55" TV-u"

znaci kod PCa odustajes od njega jer ti smeta 144Hz i sva ostala elitisticka sranja ali kod konzola ces zazmiriti na pokusaje prodavanja 4K, VRa, raznih slim verzija i HDRa - mislim da je kod tebe problem sto previse visis na ovom forumu gdje ljudi su entuzijasti i vecina ih ima bijesne komponente pa mislis da moras odrzavati korak s njima..

btw nadji mi 4K HDR televizor za koji ne moras prodat bubreg i koji nema input lag za propucat se

17 godina
protjeran
ivanzu kaže...
Prince-Artas kaže...
eywa33 kaže...

Konzole brisu pod PC-om zato sto svaki bozic djecurlija diljem svijeta dobija konzolu za poklon, a PC je oduvijek bio "elitisticka" platforma posto mu glavna svrha nije samo igranje igrica.

Daj mi reci što di daje za pravo nazivati konzolaše dječurlijom a one koji ulupaju nerazumne svote novaca u PC radi gaminga i benča (e-penisa) elitom? Smiješno...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
protjeran
Velim ti izvadi ram pa onda mjeri ako mozes:p, skylake je s ddr4 ipak dobio nesto vece perfomanse nego predhodnici, pogotovo u multy thredu! Samo velim ocekivao sam vise a ne manje od konkurencije!lp
15 godina
AMD Ryzen CPU

Preorder dostupan. Evo cijena

14 godina
Stjepanj kaže...
Velim ti izvadi ram pa onda mjeri ako mozes:p, skylake je s ddr4 ipak dobio nesto vece perfomanse nego predhodnici, pogotovo u multy thredu! Samo velim ocekivao sam vise a ne manje od konkurencije!lp

RAM nema veze sa CPU perfomansama, pričamo o IPCu i raw snazi.

RAM može pomoći ondje gdje je DDR3 bio usko grlo naspram DDR4.

Ti ionako očekuješ gluposti :D

17 godina

doci ce i kod nas kroz 10-ak dana u M-san a onda i kod ostalih da ih ne nabrajam 

strpljen spasen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 12:18 (4mal).
12 godina
AMD Ryzen CPU

Neće konzola u moju kuću dok mi srce kucka 

neda mi se
13 godina
protjeran
Ja dok uspjevam pokrenut 16k u makar 1fps takoder..😎
17 godina
AMD Ryzen CPU

ti si cyborg ti se ne racunas 

17 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Ti shvaćaš koliko to smiješno zvuči kad dolazi od odrasle osobe?

17 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...
nicky.sl kaže...

Ti shvaćaš koliko to smiješno zvuči kad dolazi od odrasle osobe?

Zasto bi neciji osobni odabir bio smijesan? Ja isto ne volim konzole. Zadnja na kojoj sam se igrao je bila SNES

Freak Show Inc.
17 godina
AMD Ryzen CPU

ajmo ovak tko god kupi sad ryzena a protiv je konzola  je latentni konzolas 

17 godina
odjavljen
axos kaže...

Preorder dostupan. Evo cijena

LOL. Ode Intelov cjenik u pepeo. 

prodajem jednu od mašina
17 godina