SoundMAX driver i Windows 8.1

poruka: 4
|
čitano: 1.227
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav :)

Kad sam instalirao win8 nisam uopće koristio soundmax drivere do negdje prekojučer sam skinio 6.10 verziju da instaliram i da se mogu služiti mikrofonom. I uspio sam ga instalirat bez problema i mogo sam koristit mikrofon,ali sam skužio da mi onda ne radi soundmax audio settings tj. prekrižen je bio tamo dole u desnom kutu i nisam ga mogo otvorit,trebao mi je jer mi zvuk slabiji bio nego kad nisam imo drivere. I ja izbrišem sad izbrišem taj driver i idem probat drugi. Taj drugi sam skinio sa asusove stranice za vistu(najzadnja verzija windowsa je bila tamo) i ja pokušam instalirat izbaci mi "Audio driver installation failed" i ja onako ako taj neradi idem opet instalirat onu verziju 6.10 i bit sretan što mogu mic koristit. Idem ja nju instalirat i opet ono "Audio driver installation failed",ja idem vidit da izbrišem onaj prošli što sam instaliro,ali ga nema kao da je več izbrisan.Nekoliko sam puta resetiro komp i primjetim ja da dole u desnom kutu stoji ona soundmax ikonica prekrižena iako nije instaliran isto tako u control panelu stoji ikona i neda se nijedna otvoriti. 

EDIT: Sad sam tek primjetio da sam postavio temu na krivo mjesto -.- Molim moderatora da ju premjesti u pravi podforum.

Iako nije instaliran,pokazuju se te ikonice Iako nije instaliran,pokazuju se te ikonice
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 20:52 (matejgamer12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Refresh,netko? :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: SoundMAX driver i Windows 8.1

ako je MBO iz profila, .. probaj tražiti pod ADI1986A 6-ch Audio ili RTL/Realtek jer je samo stvar chipa.

-soft koji si instalirao, deinstaliraj.

-sam soft (dodatni) nije striktno dio drivera, tj možda u ovom slučaju trebaš instalirati samo driver kroz hw-manager-update (potreban je samo wdm i važno je 32-ili-64 bita, dok je verzija OSa ugl manje važna, može Vistin pa i XPov ali ne mora uvjek prolaziti, može biti i problem 'strogoće' windowsa, tj ne dozvoljava instalaciju necertificiranog drivera, postoji posebna boot-opcija za takvu instalaciju). Automatika-update instalira samo aktualne drivere, Max se već neko vrijeme ne koristi, stvar supporta proizvođača HWa i interesa MSa.

btw, mic bi morao raditi s win.generičkim driverom, ako postoji verzija za 8.1 update bi sam povukao driver kao je omogućena opcija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Re: SoundMAX driver i Windows 8.1
ihush kaže...

ako je MBO iz profila, .. probaj tražiti pod ADI1986A 6-ch Audio ili RTL/Realtek jer je samo stvar chipa.

-soft koji si instalirao, deinstaliraj.

-sam soft (dodatni) nije striktno dio drivera, tj možda u ovom slučaju trebaš instalirati samo driver kroz hw-manager-update (potreban je samo wdm i važno je 32-ili-64 bita, dok je verzija OSa ugl manje važna, može Vistin pa i XPov ali ne mora uvjek prolaziti, može biti i problem 'strogoće' windowsa, tj ne dozvoljava instalaciju necertificiranog drivera, postoji posebna boot-opcija za takvu instalaciju). Automatika-update instalira samo aktualne drivere, Max se već neko vrijeme ne koristi, stvar supporta proizvođača HWa i interesa MSa.

btw, mic bi morao raditi s win.generičkim driverom, ako postoji verzija za 8.1 update bi sam povukao driver kao je omogućena opcija.

Maticna je Asus P5ND2 SE nije realtek,nerazumijem sta mislis pod ovim "soft".

Sad sam probo preko device managera update automatic from web i pise da su svi up to date. A dole u desnom kutu mi je skrivena ikonica od sound maxa stalno prekrizena iako sam isbriso taj driver. Na stranici od asus zadnji sound max driver za ovu plocu je izdan za vistu,ali ako taj probam instalirat opet mi javlja gresku da je failo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice