s kojim bi programom mogo dosta smanjit komplet datoteka koje imaju 200mb hitno mi treba pls help!
Smanjivanje fajla sa 200 na sto manje
- poruka: 43
- |
- čitano: 7.303
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
s kojim bi programom mogo dosta smanjit komplet datoteka koje imaju 200mb hitno mi treba pls help!
Ovisno o tome što želiš smanjiti. Ako si htio napisati na sto manje,to je nemoguće za veliku većinu datoteka. Ako hoćeš na ŠTO manje, preporučam 7-zip ili cab (7-zip je brži).
Kompresija tipa zip,rar,7zip,cab i sl. rade toliko dobro koliko im paše raspored znakova u tom file-u. Npr. ako imaš 500MB file pun razmaka, vjerojatno ćeš ga moći smanjiti na nekoliko kB. Ako, s druge strani, imaš neki npr. video file od 700 MB, sumnjam da ćeš ga spustiti ispod 600 (govorimo o kompresiji bez gubitaka).
Proba razne formate jer imaju različite metode kompresije. Preporučam power archiver.
Pokušaj s KGB-om... Moćan mali gad... Koristim ga već par godina i samo riječi pohvale...
A tih 200Mb s njim ide ispod 100Mb sigurno...
Pokušaj s KGB-om... Moćan mali gad... Koristim ga već par godina i samo riječi pohvale...

I ja sam to pročitao u Bug-u... Po onom što sam do sada vidio koristeci ga mislim da je to moguće...
Moj najveći podvig je bio komprimiranje 5.5Gb video materijala (avi) u 320Mb... Ludnica...
Trebalo mi je sat i 15 minuta za komprimiranje a nešto manje za dekompresiju (C2D @2.5, 4Gb RAM-a)...
EDIT: Imaš i stabilnih verzija ali i zadnja beta radi odlično...
I ja sam to pročitao u Bug-u... Po onom što sam do sada vidio koristeci ga mislim da je to moguće...

to je greska u casopisu
to je jednostavno nemoguce
mozda 64 mb premda mi i to zvuci kao znanstvena fantstika,ali tko zna

Ma ne moras ni meni ni onome drugome vjerovati na rijec. Uzmi KGB arhiver i komprimiraj neku igru od 600-njak MB pa vidi dal to mozes svesti ispod 300 MB (ako je vec na CD-u komprimirana neces je smanjiniti ni na tu velicinu), a kamoli ispod 1 MB!
A da nešto i sami provjerite, pa onda razglabate?
http://www.techquark.com/2007/10/kbg-archiver-compress-files-by-1000-and.html
http://geniushackers.com/blog/2008/06/17/kgb-archiver-the-most-powerful-compression-tool/
Ili još bolje, downloadajte program i isprobajte :)
http://www.softpedia.com/get/Compression-tools/KGB-Archiver.shtml
Is it possible to compress files from hundreds of megabytes to few megabytes?
Usually not. It can be done, but only if the data being compressed isn't very differential. This means you can compress text with good a ratio (there are only 26 lower-case characters, 26 upper-case characters and 10 numbers plus a few standard symbols like '!@#$...',and usually no more than 64 different symbols in standard text, but every symbol is saved using 8 or 16 bits, which gives 256 or 65536 combinations per symbol), but you cannot compress graphics or music very well.
ovo gore je kopirano sa KGB-ovih stranica a evo i link:
http://kgbarchiver.net/?page=faq
znaci svaki noob koji misli da je moguce komprimirati igru,ponavljam IGRU sa svom silnom grafikom slikama filmovima zvukovima sa 600 mb na 64 kb
nema pojma o zivotu
Is it possible to compress files from hundreds of megabytes to few megabytes?
Usually not. It can be done, but only if the data being compressed isn't very differential. This means you can compress text with good a ratio (there are only 26 lower-case characters, 26 upper-case characters and 10 numbers plus a few standard symbols like '!@#$...',and usually no more than 64 different symbols in standard text, but every symbol is saved using 8 or 16 bits, which gives 256 or 65536 combinations per symbol), but you cannot compress graphics or music very well.
ovo gore je kopirano sa KGB-ovih stranica a evo i link:
http://kgbarchiver.net/?page=faq
znaci svaki noob koji misli da je moguce komprimirati igru,ponavljam IGRU sa svom silnom grafikom slikama filmovima zvukovima sa 600 mb na 64 kb
nema pojma o zivotu
@mbaksa
To što si moderator neznači da znaš sve o svačem i da je tvoja zadnja... Netko je trazio savjet i dao sam mu ga...
Počeo si pljuvati po mom postu samo zato što si lijeni guzonja koji neće da provjeri činjenice pa onda da priča o toj temi/programu/savjetu...
Nisam rekao da je to 100% moguće već sam rekao da postoji mogućnos jer je KGB stvarno moćan alat za komprimiranje...
Ti ako imaš malu ču.. (pi...k po purgerski) a samim time i razne komplekse pa tražiš po forumu s kim ćes se svađati radije samo pobriši moje postove a nemoj srati po mojim izjavama...
Naveo sam ranije da sam s KGB Archiverom uspio komprimirati 5.5Gb (avi) u 320Mb, to je istina...
Sad sam stavio cca 540Mb (prvi folder koji je bio približno 600Mb) raznih podataka da se komprimira pa ćemo vidjeti rezultate...
@mbaksa
To što si moderator neznači da znaš sve o svačem i da je tvoja zadnja...

Netko je trazio savjet i dao sam mu ga...
Počeo si pljuvati po mom postu samo zato što si lijeni guzonja koji neće da provjeri činjenice pa onda da priča o toj temi/programu/savjetu...
Nisam rekao da je to 100% moguće već sam rekao da postoji mogućnos jer je KGB stvarno moćan alat za komprimiranje...
Ti ako imaš malu ču.. (pi...k po purgerski) a samim time i razne komplekse pa tražiš po forumu s kim ćes se svađati radije samo pobriši moje postove a nemoj srati po mojim izjavama...

Naveo sam ranije da sam s KGB Archiverom uspio komprimirati 5.5Gb (avi) u 320Mb, to je istina...
- Zipanje iz Windowsa: 598 kB
- 7z: 87 kB
- RAR: 3 kB
- KGB paq 7: 219 kB
Sad sam stavio cca 540Mb (prvi folder koji je bio približno 600Mb) raznih podataka da se komprimira pa ćemo vidjeti rezultate...
Imaš moju ispriku ako ti šta znači... Uvjerio si me...
Možda ti č..a i nije tako mala...
Imaš moju ispriku ako ti šta znači... Uvjerio si me...
Možda i č..a i nije tako mala...
Ovo nema smisla ljudi, meni tek sada nista nije jasno....
Idemo napraviti anketu:
Anketa broj 2:
Ako mbaksa ima malu c..u ona je takva:
a. od rodjenja
b. posljedica nesreće
c. komprimirana KGB arhiverom
Anketa broj 2:
Ako mbaksa ima malu c..u ona je takva:
a. od rodjenja
b. posljedica nesreće
c. komprimirana KGB arhiverom

Nemojte se svađat