Program za virtualizaciju

poruka: 5
|
čitano: 5.761
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ima dva pitanja pa da ne otvaram dvije teme tu cu postavit:

Koji je najbolji program za virtualizaciju za slabije kompove...

I vidio sam u bugu samogradnja nesto s napajanjem i neznam kak izradit tisaknu plocicu hvala

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Program za virtualizaciju

-nema najboljeg, jer nisi naveo koji OS-host/guest kao i potrebe (uz slabije računalo..)

Za virtualizaciju je najvažnija količina RAMa, dovoljno mjesta na disku, CPU (noviji, VT isntrukcije-BIOS)... i virtualizacija nije rješenje za igre.

Stabilnost, brzina i sl., se ne razlikuju previše od klasične instalacije u odnosu na VM, čak je mala prednost VMa standardni (emulirani) hardware.

Recimo da je najbolji WMvare (player je dovoljan, free), idući izbor je VBox. Ako je Host OS windows, tad je moguće koristiti VPC2007 ili u slučaju 2008R2-Hyper-V...

Svaki od tih ima prednosti, VPC je vrlo zgodan i ne petlja s LAN-NAT postavkama (što ova druga dva naprave)... ali recimo za directx-9 je jedini WMv.

VBox je free, postoji ver. za linux pa je tu prednost u odnosu na MSov VPC/HyperV.

Problem zna biti podrška (tj. ukidanje) za starije OSeve kao guestove, svaki od tih VMova ima addonse i naravno, svi podržavaju Windowse XP-7.. sve ostalo je malo teže.

-Samogradnja je za one koji znaju što je lemilica, mjerni instrument i sl. Igranje s napajanjem nikako ne preporučam 'za početak' jer završetak može biti sličan izboru Pape... {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Hvala stvarno lijepo objašnjeno :D

Ma mislio sam na virtualnoj masini vrtit backtrack , ubuntu i mozda windows xp jel kad stavim backtrack na usb samo mi konzola bez sculja a kad upisem startx onda je sve ljubicasto tako da nikako s usba nemogu podic pavi backtrack

Radio sam par stvari s lemilicom ali neke jednostavnije stvari ali kad ocu napravit nesto iz bug vecinom trebaju te tiskane plocice :D a neznam sad kako to izradit.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Da ne otvaram novu,temu,ima netko spisak svih programa za virtualizaciju,koji mogu raditi na windows-u 7 64bit,moze i nekiako slucajno ima na hrvatskom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Program za virtualizaciju
milosevicdusan kaže...

Da ne otvaram novu,temu,ima netko spisak svih programa za virtualizaciju,koji mogu raditi na windows-u 7 64bit,moze i nekiako slucajno ima na hrvatskom..

Besplatni:

- Oracle VM (Preporuka od besplatnog riješenja)

- WMware Player

Paid:

- Parallels Workstation

Ako imaš para i malo bolje računalo svakako je preporuka Parallels jer je to po mom iskustvu vrhunski proizvod.

To su sve virtualizacijski softweri koji mogu emulirati Windows, Linux i neke druge, također uredno rade na Win 7 64bit.

Ovdje imaš listu i ostalih virtualizacijskih aplikacija i za mnoge druge stvari: Link

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 1:38 (sisko93).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice