Pišem CV za van, imam ideju da na mjesto gdje je npr. passport, bude plavo i klikni, otvori se passport (koji je već skeniran i pohranjen u tom programu), isto tako i mnogi drugi certifikati (koje uz CV svi traže za dostaviti-vjerujte puno ih je, oko 30 u mom slučaju). Program da nije veliki i da se sve to može poslati emailom. Do sada sam slao CV u PDFu i onda brdo potvrda u attachmentu. Dakle trebam ime programa, ili više njih. Thnks!!!!
Program za pisanje CV za van
- poruka: 5
- |
- čitano: 7.522
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nešto ovakvo? http://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae
Samo što je ovo u web obliku.
Pišem CV za van, imam ideju da na mjesto gdje je npr. passport, bude plavo i klikni, otvori se passport (koji je već skeniran i pohranjen u tom programu), isto tako i mnogi drugi certifikati (koje uz CV svi traže za dostaviti-vjerujte puno ih je, oko 30 u mom slučaju). Program da nije veliki i da se sve to može poslati emailom. Do sada sam slao CV u PDFu i onda brdo potvrda u attachmentu. Dakle trebam ime programa, ili više njih. Thnks!!!!
Ovako nešto ćeš jako teško pronaći... ali ukoliko imaš znanja, možeš se poslužiti npr. Illustratorom u kojem možeš napraviti kompletan layout CV-a, te onda u Acrobatu dodati linkove na pojedine elemente. To bi bila najjednostavnija solucija, jer bi opet imao PDF fajl koji se može pročitati na gotovo svakom računalu na svijetu.
Ali i kada šalješ van, najbolje ti je imati CV u PDF-u (radi lakog otvaranja) i sve dokumente u zasebnoj Zip datoteci. Sve priložene dokumente nitko neće na prvu pregledavati, uvijek će prvo pogledati životopis i ukoliko si im interesantan, izdvojiti će ga i samo provjeriti da li imaš svu potrebnu dokumentaciju. Radije se dodatno potrudi oko CV-a da izgleda "svjetski"... to će ti najviše pomoći ;)
Upravo sam htio predložiti da je Illustrator + Acrobat najbolje riješenje, osim što u Illustratoru imaš beskonačne mogućnosti da urediš svoj CV, u Acrobatu možeš jednostavno polinkati određene linkove na stranicu u dokumentu i na taj način imati zgodnu navigaciju unutar svojeg dokumenta. Naravno potrebno je znanje rada u Illustratoru i Acrobatu, ako nisi tu doma, zamoli nekog da ti za neku naknadu napravi.
Upravo sam htio predložiti da je Illustrator + Acrobat najbolje riješenje, osim što u Illustratoru imaš beskonačne mogućnosti da urediš svoj CV, u Acrobatu možeš jednostavno polinkati određene linkove na stranicu u dokumentu i na taj način imati zgodnu navigaciju unutar svojeg dokumenta. Naravno potrebno je znanje rada u Illustratoru i Acrobatu, ako nisi tu doma, zamoli nekog da ti za neku naknadu napravi.
Za to se ja mogu ponuditi :D