OS Development

poruka: 14
|
čitano: 2.038
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
OS Development

Koliko se isplati OS development?

Koliko se zaradi, a koliko izgubi na izradi?

Što sa licencama?

I konačno kako se probiti na tržište?

(PS: Ja ne planiram raditi OS. Ovo je samo tema za razgovor.Osmijeh)

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: OS Development

Pitaj Billa Gatesa. Ili nekog od desetaka propalih razvijatelja Linux distribucija.

Try to look unimportant - the enemy may be low on ammo...
17 godina
neaktivan
SOS kaže...

Koliko se zaradi, a koliko izgubi na izradi?

Što sa licencama?

I konačno kako se probiti na tržište?

(PS: Ja ne planiram raditi OS. Ovo je samo tema za razgovor.Osmijeh)

Bez jasne strategije se ne isplati. Prije svega treba odrediti na koje tržište želimo plasirati OS. Bez dobrog marketinga a i kvalitete samog OS-a nema proboja na tržište.Ako tržište i proizvođači software-a prepozanju kvalitetu OS-a te ponude svoju podršku možemo razmišljati o nekom proboju na tržište. Što se tiče developmenta nisam upoznat sa etapama razvoja samog OS-a (ako netko ima link zamolio bi ga da posta). Logično je da se radi o duugom procesu koji traži širok spektar znanja iz raznih područja.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2008 12:58 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
OS Development

Što sa licencama? Postoji hrpa licenciranih PI (Personal Ideas)-ova te ako ih iskoristiš, netko te tuži.Mršti se

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SOS kaže...

Mogu te upoznati sa svojim burazom koji je napravio OS za neki mali ručni IBM analyzer. Nije se nikad oženio... Belji se
Postoje samo dva pravila za uspjeh: (1) Nikad nemoj reći sve što znaš, (2) ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2008 13:54 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan
OS Development

Recimo OS/2.

IBM i Microsoft. Što je tu bilo, kako je negdje perje letilo na sve strane.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
SOS kaže...

Mogu te upoznati sa svojim burazom koji je napravio OS za neki mali ručni IBM analyzer...
 Možeš malo opširnije, stvarno si me zainteresirao.Smijeh 
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
SOS kaže...

Mogu te upoznati sa svojim burazom koji je napravio OS za neki mali ručni IBM analyzer. Nije se nikad oženio...
 Zašto je ovaj podatak bitan?Smijeh
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

Čovjek je pitao koliko se isplati programirati OS, ja odgovorio. Ako je nekome dobitak oženiti se, onda je istovremeno gubitak NEoženiti se zbog razvijanja OSa.

ps. zezao sam se - stvarno se nije oženio, ali jel to zbog OSa... ne znam

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2008 13:55 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
 Možeš malo opširnije, stvarno si me zainteresirao.Smijeh 
 Hoću, ofc, čim se čujem s burazom za detalje. Mislim da je to bilo prije 10 godina, nekakav mali IBM komad hardvera s kojim je čuda radio kad ga je kopčao po raznim portovima i analizirao stanje računala ili već nekih komponenti ne sjećam se, bilo mi je previše gnjavaža zamarati se s time. A sad osobno programiram... pain in the ass...
17 godina
OS Development

Opet odosmo u OT!

Sto se tice razvoja OS-a, moje misljenje da je razvoj novog OS.a za PC ili cak prilagodba linux kernela cisto gubljenje vremena. S druge strane, sve vise elektronickih uredzaja dolazi sa punokrvnim CPU-om, memorijom, IO uredzajima,... , pa bi mozda cak bilo isplativo pronaci segment trzista gdje bi se mogla plasirati takva kombinacija HW+Custom OS, a gdje vec ne postoji jaka konkurencija.

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hudo kaže...

Opet odosmo u OT!

Sto se tice razvoja OS-a, moje misljenje da je razvoj novog OS.a za PC ili cak prilagodba linux kernela cisto gubljenje vremena. S druge strane, sve vise elektronickih uredzaja dolazi sa punokrvnim CPU-om, memorijom, IO uredzajima,... , pa bi mozda cak bilo isplativo pronaci segment trzista gdje bi se mogla plasirati takva kombinacija HW+Custom OS, a gdje vec ne postoji jaka konkurencija.

Svatko ima svoje mišljenje.Osmijeh
Ozbiljno...
17 godina
SOS kaže...
hudo kaže...

Opet odosmo u OT!

Pa zato smo tu da ga iznesemo... rado bi culi i tvoje!
#define QUESTION ((bb) || !(bb))
17 godina
neaktivan
Crazy kaže...
hudo kaže...
SOS kaže...
hudo kaže...

Opet odosmo u OT!

Pa zato smo tu da ga iznesemo... rado bi culi i tvoje!
 Evo mojeg mišljenja: Zašto ne bi netko napravio OS (naravno Freeware) sto put bolji od WIN, Mac, Linuxa-a te ih sve zajedno bacio sa trona (ipak su oni u središtu pozornosti).
Osim toga zašto ne bi Hrvat napravio OS te proslavio Hrvatsku? Budimo Croativni!Smijeh
(Kao što sam i rekao, ja to ne namjeravam učiniti).
 Hej to sam ja trebao napisati. Uzeo si mi riječ iz usta!Iznenađen
Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice