Neko iskustvo ti i nije potrebno sve radi out of box. Jeino što ti trebaš napraviti je instalacija željenog OS-a na SD karticu. Novi model Raspberry Pi 3 ti je u rangu slabijih računala i sigurno je najbolji izbor. Veličina uređaja je kao oveća kutija cigareta (kada je u kućištu).
Kodi Addonsi
- poruka: 3.407
- |
- čitano: 1.927.511
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav ekipa, novi sam u temi te imam par pitanja...
Naurčio sam raspberry pi na koji planiram instalirati kodi za smart tv.
E sad htio bih prvo probati dok mi ne stigne raspberry pi, probati kako to funkcionira na linux(ubuntu), pa me zanima kako to sve funkcionira, šta mi je potrebno od add-on za hrvatske programe, serije sa hr titlovima, te naravno filmove s našim titlovima?
ima kakav addon za gledati ufc nocas?
E sad htio bih prvo probati dok mi ne stigne raspberry pi, probati kako to funkcionira na linux(ubuntu), pa me zanima kako to sve funkcionira, šta mi je potrebno od add-on za hrvatske programe, serije sa hr titlovima, te naravno filmove s našim titlovima?
Na raspery stavi OpenELEC. Ovo je ukratko pojašnjenje što to je (OpenELEC (short for Open Embedded Linux Entertainment Center) is a Linux distribution designed for home theater PCs and based on the Kodi (formerly XBMC) media player.)
Znači na raspery staviš OpenELEC i samo pobacaš par addonova koji ti trebaju.
Što se tiče filmova staviš EXODUS te QUASAR. Ovaj zadnji je u biti torrent strimer.
Uz to instaliraš addonove za tilove. OPENSUBTITLES, PODNAPISI i TITLOVI.com
Ako ti ovo gore nije dovoljno dodaš u mix još i SALTS (adon za filmove i serije kao i ona dva prije) i imaš sve što ti treba za filmove i serije. Za svaki od tih addonova imaš na youtubeu upute kako instalirati.
Još ako ti se da na TRAKT.TV napraviš račun i to povežeš sa EXODUSOM i tvojoj sreći neće biti kraja
Pošto sam na t-com mrezi, i koristim live kanale tipa hrvatske dokumentarce i steka mi nakon 5 sec.!
Jel postoji ikoji drugi način da se osposobi??
Na raspery stavi OpenELEC. Ovo je ukratko pojašnjenje što to je (OpenELEC (short for Open Embedded Linux Entertainment Center) is a Linux distribution designed for home theater PCs and based on the Kodi (formerly XBMC) media player.)
Što se tiče filmova staviš EXODUS te QUASAR. Ovaj zadnji je u biti torrent strimer.
Ako ti ovo gore nije dovoljno dodaš u mix još i SALTS (adon za filmove i serije kao i ona dva prije) i imaš sve što ti treba za filmove i serije. Za svaki od tih addonova imaš na youtubeu upute kako instalirati.
Još ako ti se da na TRAKT.TV napraviš račun i to povežeš sa EXODUSOM i tvojoj sreći neće biti kraja
Puno hvala, ovo super sve radi, daj mi još samo reci šta da koristim za hrvatske programe(rtl,nova,doma)
Puno hvala, ovo super sve radi, daj mi još samo reci šta da koristim za hrvatske programe(rtl,nova,doma)
Izvoliš
http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/tut-besplatan-iptv-kodiju/223191.aspx
Imaš tu puno više programa od samo hrvatskih.
Imam dva problema koja nikako ne uspijevam riješiti, pa ako može mala pomoć
Naime i Exodus i Salts mi bacaju neke linkove koji su najčešće SD a ako je HD onda su neki žnj,prije sam primewire i watchfree izbjegavao u širokom luku, a sad samo to dobivam.
Reinstalirao sam,brisao cache,purge packages čak i fresh start i kad nije ni to upalilo instalirao Jarvis.
Primjetio sam da se to počelo događati nakon novog Url Resolver updatea.
Može li netko testirati u svom exodus i salts Through the wormhole. To mi je najbolji primjer jer samo imam SD linkove dok torenti jasno pokazuju 720p(HD) rezoluciju.
Hvala unaprijed.
Probao samo u exodusu,sd linkovi su
Probao samo u exodusu,sd linkovi su
Hvala.
znači nije do mene.
Ja bih preporučio i Movie123 to je one click addon i velika većina filmova radi (neki puta se dogodi da neki film ne radi jedan dan a onda ga drugi dan pokrene), a niti jednom mi nije trzalo sve radi super i glatko, jedina mana je za one koji trebaju podnapise je da automatich search titlova ne radi nego se mora ići na manual search ali ni to nije problem.
Pozdrav, koji bi addon bio najbolji za serije? Koristim Genesis i Exodus ali kod njih jako često linkovi ne rade (no streaming) ili rade jako sporo, tj stalno se buffer uključuje a brzina bi mi trebala ok od samog neta (30 Mbps)..
Pozdrav, koji bi addon bio najbolji za serije? Koristim Genesis i Exodus ali kod njih jako često linkovi ne rade (no streaming) ili rade jako sporo, tj stalno se buffer uključuje a brzina bi mi trebala ok od samog neta (30 Mbps)..
Prvo obriši Genesis iz kodija skroz. Taj addon je propao odavno i podrške za njega više nema.
Umjesto njega tu je Exodus koji ima sve! Koje ti to serije gledaš da ti ne rade linkovi? Ja još nisam naišao niti na jednu.
Možeš još istalirati Salts iz tknorrs beta repo-a i to je to. Imaš na zadnje dvije tri stranice sve objašnjeno!
Meni večeras Exodus uopće ne izbacuje sezonlukdizi i dizilab 1080p linkove u serijama,jel to samo kod mene ili još netko ima takav problem?
POzdrav ekipa,
Molim pomoc, mucim se danima sa hot spotom shield sa activatorom!
POkusavam se prebaciti na vpn par drzava np. francuska, ali trazi me da nema licencu ili key!
Kako to rijesiti, treba mi link od programa ili tutiroal da vidim točnu proceduru....
puno hvala
Imam spojen prijenosni disk na tv.
Probao sam u Kodiju na tvu promijeniti ime filma pa povuci informacije sa interneta o filmu i to sam uspio na nekoliko njih.
No na jednom filmu sam slucajno obrisao ekstenziju filma i ispada kao da je potpuno obrisan.
Spojio sam sad prijenosni disk na komp, mogu naci taj film ali ga ne mogu otvoriti niti kopirati.
Ima li spasa?
@joe
Ni meni uopće nema tih streamova već par dana ...Neznam koji vrag...ima li neko rješenje možda besplatna registracija na realdebrid
Edit: evo upravo riješio problem i ponovo mi dolaze njihovi link u 1080p. Odi u Exodus alati i clear providers i onda clear cache.
@miki
Pa sta ima veze ako si izbrisao ekstenziju filma,na pc-u nadi taj film na hard disku, rename i samo mu dodaj ekstenziji koja je bila...ako ti ne prikazuje ekstenzije na kompu za te fajlove...onda u folder options oznaci show file types exstension i odi na rename.......
@miki
Pa sta ima veze ako si izbrisao ekstenziju filma,na pc-u nadi taj film na hard disku, rename i samo mu dodaj ekstenziji koja je bila...ako ti ne prikazuje ekstenzije na kompu za te fajlove...onda u folder options oznaci show file types exstension i odi na rename.......
U tome je i problem, sto u win to ne mogu promijeniti. Znam o cemu pricas, ali jednostavno mi javi gresku, kao da file nije na disku, iako ga ja vidim, ali ne mogu mu pristupiti.
Cudno.
@joe
Ni meni uopće nema tih streamova već par dana ...Neznam koji vrag...ima li neko rješenje možda besplatna registracija na realdebrid
Edit: evo upravo riješio problem i ponovo mi dolaze njihovi link u 1080p. Odi u Exodus alati i clear providers i onda clear cache.
Ma probo sam i to ne pomaže ništ maximalno dobijem 720p i filmove i serije eventualno se ponekad pojave 1080p provajderi ali sve rjeđe....
@joe
Ma probo sam i to ne pomaže ništ maximalno dobijem 720p i filmove i serije eventualno se ponekad pojave 1080p provajderi ali sve rjeđe....
ista stvar kod mene, nije pomoglo ni clear providers/cache. Valjda je do addona onda?
Je li itko čuo za Lazarus addon? To mi je netko preporučio na drugom forumu ali ga nisam našao.
Je li itko čuo za Lazarus addon? To mi je netko preporučio na drugom forumu ali ga nisam našao.
https://seo-michael.co.uk/tutorial-how-to-install-genesis-lazarus-for-kodi/
ali genesis više ne radi... ili je taj lazarus poseban addon nevezan za genesis?
ali genesis više ne radi... ili je taj lazarus poseban addon nevezan za genesis?
Meni taj lazarus genesis ne izbacuje čak ni 720p streamove a kamoli 1080p....
ispravak, addon exodus radi, ne rade provideri. Sad sam probao neki film iz 2015 i ima i 1080 i sve. Očito je onda do linkova jer eto gledam seriju i jučer svaka epizoda imala po bar 5,6 danas jedan link i ne radi, samo buffering.