Kako napraviti vlastiti program

poruka: 39
|
čitano: 33.759
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Kako napraviti vlastiti program
bero12358 kaže...
dodao sam u main funkciju i nšta piše nekaa greška
imam knjigu
C jezik udžbenik za programiranje
Tatjana Stranjak
Vesna Tomić
radim po toj knjizi i piše isti takav zadatak kako sam ja napisal tu i njima sve radi nekužim zašto meni nebi radilo.... jel možda problem u OS-u oni to rade na XP-u a ja imam WIN7 X64

Najvaznija stvar je procitati tu gresku :)

Inace, system() funkcija se nalazi u standardnoj C biblioteci pa moras staviti #include<stdlib.h> na pocetku.

Za razvojno okruzenje (IDE) preporucam Code::Blocks

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 14:03 (Otto von Grunt).
15 godina
neaktivan
RE: Kako napraviti vlastiti program
Otto von Grunt kaže...

Najvaznija stvar je procitati tu gresku :)

Inace, system() funkcija se nalazi u standardnoj C biblioteci pa moras staviti #include<stdlib.h> na pocetku.

Za razvojno okruzenje (IDE) preporucam Code::Blocks

imam code blocks al nezz baš radit u njemu. BTW vidim da je skoro isti ko devC++ al kad otvoriš projekt ima sa strane predprocesorske naredbe i još neke 3 datoteke i ne kužim gdje ja upisivam ovaj kod .... možda je problem u tome kaj ja idem na prazan projekt i nece, a kad idem na console aplications i tamo napišem onda mi prikaže kak  treba...ali uvjek neki ali...ali nea veze ja kad radim po knjizi to ne piše, a u ovom kad otvorim napisano je neke kaj prvi put vidim i ne kužim za kaj to služi kakva funkcija i to... ako ste me shvatili.

15 godina
neaktivan

riješil sam taj problem.

Hvala na pomoći.

ali imam još jedan. nešto me j**e DEV C++ napišem program i kompajlam ga i kad hocu pokrenut piše projek nije kompajlan ne kužim zkj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kako napraviti vlastiti program

Probaj spremiti projekt

i otvorit ga u drugom

C++,itd

14 godina

Naj programski jezik je Python.Jednostavan,freeware,puno recenzija o njemu na youtube.

Sličan Q basicu.

Ali možeš napraviti cool program s malo redaka.

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

pošto ja idem u informatičku školu izrada vlastitiog programa nije lako. za to moraš imati specijalizovan program a to je dev c++ v4.9.9.2 a evo ti link za free download:

www.bloodshed.net {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako želiš napravit jednostavan program bez puno truda skini visual basic 2010 express edition...On će ti pomoć ako si baš početnik

A za ozbiljnije stvari skini C++ ili C#

Street fighter ex je najbolji
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Kako napraviti vlastiti program
Strm kaže...

Naj programski jezik je Python.Jednostavan,freeware,puno recenzija o njemu na youtube.

Sličan Q basicu.

Ali možeš napraviti cool program s malo redaka.

{#}{#}

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt; 255; i++) large_string[i] = 'A';function(l
13 godina
protjeran

najbolji program za kreaciju vlastitiog programa i najpriznatiji je dev c++ v.4.9.9.2

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice