Bootvis za Vistu

poruka: 7
|
čitano: 1.649
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bootvis za Vistu
pitanje

Koristim program zvan Bootvis za Win Xp i takon oprimizacije dosta ubrza podizanje sustava, zanima me da li postoji neki program (po mogućnosti od microsofta kao i ovaj) da služi istoj svrsi ali na visti (32-bita).?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
RE: Bootvis za Vistu
Gh0sT kaže...

Koristim program zvan Bootvis za Win Xp i takon oprimizacije dosta ubrza podizanje sustava, zanima me da li postoji neki program (po mogućnosti od microsofta kao i ovaj) da služi istoj svrsi ali na visti (32-bita).?

Nazalost ne postoji.Jedini nacin (bedasti) da proveris boot time je da stavis neki tekst u notepadu i zatim ovaj kao shortcut stavis i Startup folder u start meniu
Stoperica u ruke i to je to.
Jos jedan nacin je da upogonis Sidebar i stavis gadget Uptime (ali to povlaci kasnenje zbog sporog pokretanja samog sidebara)
Sad je kasno da trazim ali postoji mogucnost da vidis startup time koji je duboko ukopan u Windows Performance and Logs
Budem javio
(optimiziranje kao kod bootvisa nije moguce,bar na nacin koji je to radio bootvis) 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Pretpostavljao sam da ne postoji. Hvala na iscrpnom objašnjenju...a oko startapa i pisanja skripti u notepad-u mi se neda petljati.

17 godina
neaktivan
moderator
Gh0sT kaže...

Pretpostavljao sam da ne postoji. Hvala na iscrpnom objašnjenju...a oko startapa i pisanja skripti u notepad-u mi se neda petljati.

Pa i nije neka skripta.Otvori notepad pisu nesto,bilo sto i zacuvaj to kao nekifile.txt na istoj ili recimo na D: particiji.
Desni klik na start meni---explore pronadzi folder start up desni klik i odaberi New Shortcut i daj putanju do tekstualnu datoteku koji si stvorio 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
neaktivan
Evo jedna metoda koja radi ako imaš višejezgreni procesor.

Start - Run te upiši msconfig. U kartici Boot klikni na Advanced options, klikni na kvadratić pokraj "Number of processors" te odaberi broj jezgri.
You only got one finger left And its pointing at the door
17 godina
neaktivan
moderator
Vulgaris kaže...
Evo jedna metoda koja radi ako imaš višejezgreni procesor.

Start - Run te upiši msconfig. U kartici Boot klikni na Advanced options, klikni na kvadratić pokraj "Number of processors" te odaberi broj jezgri.
  Ovo je totalno pogresno i ne vodi nicemu.To sluzi programerima da ispitivaju programe u raznim varijantama
17 godina
neaktivan
moderator
Bootvis za Vistu
prihvaćeno rješenje

Ovde mozete procitati sve o mitovima vezane uz tweakanje Viste

Debunking Common Windows Performance Tweaking Myths

http://lifehacker.com/5033518/debunking-common-windows-performance-tweaking-myths 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice