Besplatno u poslovnom okruzenju

poruka: 12
|
čitano: 3.717
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, uvjeti su legalni Windows XP i sav ostali software besplatan i u poslovnoj primjeni. Dajte prijedloge programa koji se mogu koristit (u licenci mora bit besplatan za firme - komercijalnu upotrebu i pojedince).

Evo neke od stvari dosad:

7-zip - arhiver

CDBurnerXP - alternativa za Nero

Comodo AntiVirus Beta 2.0 - jedini antivirus, koliko mi je poznato sto je besplatan za firme (Avast i AVG samo za privatne korisnike)

Comodo Firewall Pro 3.0 - firewall

Foxit Reader - pdf citac

FreeCommander - alternativa za Total Commander

Inkscape - grafika

IrfanView - slike

OpenOfficeOrg - alternativa za Office paket

Paint.NET - foto

SimpleOCR - moga bi dodat - very simple i rudimentalan ocr

TUGZip - arhiver

Trazi se:

alternativa za WinRAR - rar packer

alternativa za Where is it

Dodajte vase prijedloge iz bilo kojeg podrucja - tipa aplikacije...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Besplatno u poslovnom okruzenju

winrar možeš koristiti iako je trial.... ali ako baš hoćeš nešto čisto stavi     7zip   (valjda se tako zove) no nekako ga baš

ne preporučam....

winrar ti je ok.... ne brini za licencu.

comodo ti je super izbor i firewalla i antivirusa.

nero dobiješ original uz kupljenu pržilicu tako da ti je to u biti free software

za browsere koristi  Operu (odlična je) ili safari 3.1 za windows  što se tiče mozille  nikako ne preporučam novu 3.0 betu... ima

probleme s flashom pa još treba sačekati dok postane stable....   zadnji stabilan firefox je 2.0.0.7

za obradu zvuka Audacity  radi kao adobov software za zvuk.. bez zezancije

za fotkanje sadržaja ekrana  gadwin printscreen

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2008 10:21 (hondo).
17 godina
neaktivan

WinRAR u trial verziji da, s tim da se mora reintalirat svako 30dana ako se ne varam.

Uz przilicu dobijes Nero Express, koji doduse nije skup.

Browseri su besplatni, uglavnom nije problem za njih.

Audacity zadovoljava kriterije, besplatan je za komercijalnu upotrebu, medjutim na osnovu ovoga:

"Gadwin Systems, Inc. grants Licensee a non-exclusive and non-transferable license to reproduce and use for personal purposes the executable code version of the Product"

izgleda da  je Gadwin Printscreen besplatan SAMO za privatnu, a ne i komercijalnu upotrebu. Slicna je stvar i sa antivirusima poput Avasta i AVG-a koji su takodjer besplatni za osobnu, ali ne i komercijalnu upotrebu.

Malo je teze kad u detalje treba citat licencu, hm? Namigiva

17 godina
neaktivan

Evo u ovom duhu, na dvd-u novog broja BUGa ima 10 open source programa. :-)

Tamo će se sigurno nešto zanimljivo naći.

Don't you see their bodies burning
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
wifi kaže...

WinRAR u trial verziji da, s tim da se mora reintalirat svako 30dana ako se ne varam.

ne znam kako je kod tebe , ali za raspakiravanje rar i zip datoteka ja koristim freeCommander, a nemam instaliran WinRar (pravljenje rar i zip arhiva preko freeCommandera nisam probao ali ima i tu opciju)
dakle to bi uklonilo potrebu za winrar-om
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2008 12:55 (Wolverine).
17 godina
neaktivan

Nesto od programa je vec spomenuto, sve u svemu, zadovoljavaju commercial kriterij...

17 godina
neaktivan
Wolverine kaže...
  ne znam kako je kod tebe , ali za raspakiravanje rar i zip datoteka ja koristim freeCommander, a nemam instaliran WinRar (pravljenje rar i zip arhiva preko freeCommandera nisam probao ali ima i tu opciju)
dakle to bi uklonilo potrebu za winrar-om
 Za citanje/otvaranje rar arhiva uopce nije problem nac program, ukljucujuci FC, ali kreiranje rar arhiva je, bar zasad, iskljucivo domena winrar-a. FC mozda moze kreirat rar arhive, ali samo ukoliko se na racunalu nalazi rar.exe (a cija licenca nije freeware).
17 godina
neaktivan

Postoji besplatan program ZipGenius. Snjim se mogu otvarati i rar datoteke.

Evo link http://www.zipgenius.it/eng/index.php

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2008 14:04 (Perica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nevinašce  evo i mene da se malo ukljucim da cujem sta ima na ovom forumu posto nisam neki strucnjak za ove programe pa cu vas malo zapitaki kako se to radi o instaliranju ovih programcica

nisata strasno
17 godina
neaktivan

Nasao sa jeda program za skidanje sa neta   DC++ ali nemogu da ga pokrenem SmijehSmijeh nikako sve mi trazi da ispunim one kvadratice ja ispunim ,ono opet ponovo nije uredu kako da ga pokrenem cuo sam da je jako dobar. Ako ima kakav bolji a ja da neznam neka mi javi PLEASE

nisata strasno
17 godina
neaktivan

Nasao sa jeda program za skidanje sa neta   DC++ ali nemogu da ga pokrenem SmijehSmijeh nikako sve mi trazi da ispunim one kvadratice ja ispunim ,ono opet ponovo nije uredu kako da ga pokrenem cuo sam da je jako dobar. Ako ima kakav bolji a ja da neznam neka mi javi PLEASE

nisata strasno
17 godina
neaktivan

@Perica

Molim te procitaj topic od pocetka... otvorit rar nije problem, kreirat ga JE!

@Gorky

Otvori drugi topic za svoj konkretni problem

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice