LAN Kabl poput IDE kabela?

poruka: 13
|
čitano: 6.159
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Zanima me dali je moguće napraviti 1 lan kabl koji će se spajati na 2 računala? znači 1 lan kabl s kojim su računala umrežena i s istim da idu na internet.

Mislim da bude kao IDE kabl.

PM radi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne,javit će ti IP konflikt...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: LAN Kabl poput IDE kabela?
BlackMoon kaže...

Ne,javit će ti IP konflikt...

Probao sam 2 računala umrežit s 1 kabelom s time da ja nisam dojeljivao im IP adrese nego da su si sami dodjelili ip adrese.

PM radi.
16 godina
protjeran
kruskar kaže...

Zanima me dali je moguće napraviti 1 lan kabl koji će se spajati na 2 računala? znači 1 lan kabl s kojim su računala umrežena i s istim da idu na internet.

Mislim da bude kao IDE kabl.

•   Ako imas 2 port-a na modemu samo koristi 2 kabla
  •   Ako imas 100Kn kupi si Access Poin stick i spoji se na router drugim racunarom

A mozda to i moze (imas one splittere kao sto se koriste na telefonu).

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina

Naravno da ne...ispred računala ti treba switch.

Ali, već imaš router...ne vidim smisao toga. Nema li router više LAN portova?

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 21:12 (DamageHigh).
14 godina
DamageHigh kaže...

Naravno da ne...ispred računala ti treba splitter.

Ali, već imaš router...ne vidim smisao toga. Nema li router više LAN portova?

Ima više lan portova,ali u sobi su mi 2 PCa,i 2 u dnevnom 2 u dnevnom su umrežena i 1 ima pristup routeru i omogučeno je preko jednog,drugom na internet,to sam i ja mislio samo na ovakav način jer nemam mrežnu dodatnu u drugom PCu.

edit

Našao sam na internetu nešto takvo kako ja mislim.

http://www.chinayu-casting.com/products/Network-communication-wire-harness-794060.html

PM radi.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 21:06 (kruskar).
15 godina
neaktivan

Za to postoji hub ili switch. Tako ja imam spojene sva računala međusobno, i sa ruterom!

Edit: ali zašto komplicirati sa tim čudnim kablovima, ako je ovo jednostavnije i efikasnije?

objašnjenje molim!

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | BFBC2: Berologic
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 21:09 (Bernard Huky Hux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne kužim što je problem? Nemaš slobodnih LAN portova na routeru ili jednostavno ne želiš potezati 2 kabla?

Ako je nešto od toga problem, ispred računala stavi switch, bar su oni jeftini (100 kn, Links). Dakle, povučeš kabel od routera do switcha i od switcha 2 kabla do svakog računala.

14 godina
Bernard Huky Hux kaže...

Za to postoji hub ili switch. Tako ja imam spojene sva računala međusobno, i sa ruterom!

Edit: ali zašto komplicirati sa tim čudnim kablovima, ako je ovo jednostavnije i efikasnije?

objašnjenje molim!

Kad mi je čas posla spojiti žice,za 5 minuta spojim žice.

PM radi.
16 godina

Pa i sa switchom je ista stvar. Nemaš apsolutno nikakve konfiguracije. Doslovno plug n' play.

14 godina
DamageHigh kaže...

Ne kužim što je problem? Nemaš slobodnih LAN portova na routeru ili jednostavno ne želiš potezati 2 kabla?

Ako je nešto od toga problem, ispred računala stavi switch, bar su oni jeftini (100 kn, Links). Dakle, povučeš kabel od routera do switcha i od switcha 2 kabla do svakog računala.

2 računala moraju biti umrežena,jednako tako i pristup internetu,glavno računalo(bluedevil) on je 0-24 upaljen,a drugo računalo mora biti umreženo s bluedevilom i također preko njega imati internet,no ja nemam slobodnih lan portova u pc-u pa sam mislio na taj način od 2 kabela napraviti 1.

edit

neželim ništa takvo kupovati,to ću sutra probati pa ako uspije javim i poslikam.

PM radi.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 21:14 (kruskar).
16 godina

Ja ponavljam svoje pitanje: "Ne kužim što je problem? Nemaš slobodnih LAN portova na routeru ili jednostavno ne želiš potezati 2 kabla?"

I unaprijed - neće ti uspjeti...

(ali s obzirom da si overclockao baotiana, s tobom se nikad ne zna)

16 godina
neaktivan
edit

neželim ništa takvo kupovati,to ću sutra probati pa ako uspije javim i poslikam.

Gdje su slike? Je li moguće da ne radi?{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice