Promjena termalne paste na mcp/chipsetu

poruka: 35
|
čitano: 7.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Dobio si sve što je proizvođač popravio u toj i ranijim verzijama biosa One najbitnije stvari navedene su na stranici odakle si skidao bios. Nije ti se ništa promijenilo nakon restarta kompa nakon nadogradnje?
KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Promjena termalne paste na mcp/chipsetu
191x7 kaže...
Dobio si sve što je proizvođač popravio u toj i ranijim verzijama biosa One najbitnije stvari navedene su na stranici odakle si skidao bios. Nije ti se ništa promijenilo nakon restarta kompa nakon nadogradnje?

nije se nista promijenilo, samo pise da je verzija biosa 1.50 i to je to...

15 godina
neaktivan
danas izvadio svoju staru graficku kartu (radeon hd 4770), jer trebam sutra dobiti novu ( asus hd 6870 directcu) i temperatura chipseta se krecala oko 45°C, a kada je bila grafa u kompu, temperatura chipseta je bila 60°C. Zbog cega je temperatura chipseta puno manja bez graficke karte?? :o
Vrbaa'''
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Almin94 kaže...
danas izvadio svoju staru graficku kartu (radeon hd 4770), jer trebam sutra dobiti novu ( asus hd 6870 directcu) i temperatura chipseta se krecala oko 45°C, a kada je bila grafa u kompu, temperatura chipseta je bila 60°C. Zbog cega je temperatura chipseta puno manja bez graficke karte?? :o

Čipset je onaj koji upravlja radom sabirnica, a to znači da on koordinira i PCI-E sabirnicu na koju ti bude priključena grafička. Valjda znaš da grafičkoj trebaju velika brzina i propusnost sabirnice, stoga se čipset takoreći "umori" snabdjevanjem grafe. I još ako ti je grafa blizu čipseta pa se zbog toga čipset i slabije hladi...

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
15 godina

¸Pozdrav ljudi da ne otvaram novu temu,dali je 57 stupnjeva mcp visoko ili taman? postavio sam jedan ventilator da puše prema onom ventilatoru na procesoru :) 

Zagorje u srcu
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice