Otvoreno ili zatvoreno kućište?

poruka: 99
|
čitano: 15.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Otvoreno ili zatvoreno kučište?
robisierra92 kaže...

volio bih da ti je taj keks rama stvarao probleme, i da je s time rješen problem - ali takve probleme - to bi bilo za emsiju na rubu znanosti Namigiva

Zavrtio sam memtest86 sa konfom od prije (znači sa onim ramima koje sam izvadio sinoć) i nakon 30min testiranja završio je test sa porukom: Test passed with no errors...  Za poludit. Danas se ne ledi iako sam dobio bsod dok sam igrao igru s greškom na ati2dvag.dll ili tako nešto... uglavnom (nešto u vezi ati 100%). Ali svejedno što je prošao test Rama-a ok , zašto se činilo da je bez tog 1 keksa kao riješen problem, da bi me danas opet memtest uvjerio da je Ram ok.

Odvikao se DotA-e, napokon! ......malo morgen
15 godina
neaktivan
Otvoreno ili zatvoreno kučište?

Jesi li provjerio driver za grafičku?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
godo kaže...

Jesi li provjerio driver za grafičku?

imao sam omega driver pola godine i nisu stvarali probleme... pa sumnjam da je do njih. probao sam i catalyst 7.4 i catalyst 9.8 legacy, ali isto se događa tj. onda dobivam bsod atiduag3.dll .

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 17:02 (Spakos).
15 godina
neaktivan

Možda probati bez drivera?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...

Ok evo mene sa svojim "kuhalom"

Onaj everest iz BogZna kakvih razloga ne mogu instalirati,ali nije ni bitno,bitno je da sam pipnula taj

"frizider" i poprilicno je vruc,onako na dodir!

Cak i onaj program mi je sumljiv,jer stalno pokaziva jedne te iste vrijednosti!

No OK,odlucila sam ohladiti "masinu",pa da vidim savjete!

Slike su lose,tako da odmah isprika zbog njih!

Izlanuo se

gle, slažem se s spakosom - kablovi su u rasulu i sigurno ometaju hlađenje i protok zraka. kućište ti je pretpostavljam neko no name i koliko vidim nemaš vent niti za usis niti za ispuh - što je ogroman nedostatak. sa stražnje strane se može namontirati jedan 120 mm, jer tu postoji predviđeno mjesto, ali mi se čini da je kučište sprijeda zatvoreno? - ne vidim nigdje mjesta za ventilator.

postavljanje jednog ili dva ventilatora bi ti sigurno smanjilo temperature u kučištu. provjeri kakva je situacija kada ti je otvorena bočna stranica kučišta. evo ovdje link za everest, trebao bi raditi - htio bih da i s njim očitaš temperature da budemo dvostruko sigurni.

na slici sam ti pokazao gdje bi ventilatori trebali stajati - ovisno koliko ih se može staviti u kučište ba bi se kombinirala opcija usis-ispuh.

16 godina
neaktivan
Spakos kaže...

Zavrtio sam memtest86 sa konfom od prije (znači sa onim ramima koje sam izvadio sinoć) i nakon 30min testiranja završio je test sa porukom: Test passed with no errors...  Za poludit. Danas se ne ledi iako sam dobio bsod dok sam igrao igru s greškom na ati2dvag.dll ili tako nešto... uglavnom (nešto u vezi ati 100%). Ali svejedno što je prošao test Rama-a ok , zašto se činilo da je bez tog 1 keksa kao riješen problem, da bi me danas opet memtest uvjerio da je Ram ok.

zašto ne bi pokušao sa reinstalacijom windowsa? ako sve bude šljakalo nakon toga, možemo eliminirati softwerski problem.

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Spakos kaže...

zašto ne bi pokušao sa reinstalacijom windowsa? ako sve bude šljakalo nakon toga, možemo eliminirati softwerski problem.

rokno sam windowse danas (nezz kako)  i odigrao sam sad 1 sat bez da se zaledio. jučer nisam mogao reinstalirati windows, jer se komp resetirao prečesto. znači nije bio problem samo u windowsu. Ja vjerujem da još ništa nije rješeno, ovaj trenutni ispravni rad je samo "varka"... 

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

gle, slažem se s spakosom - kablovi su u rasulu i sigurno ometaju hlađenje i protok zraka. kućište ti je pretpostavljam neko no name i koliko vidim nemaš vent niti za usis niti za ispuh - što je ogroman nedostatak. sa stražnje strane se može namontirati jedan 120 mm, jer tu postoji predviđeno mjesto, ali mi se čini da je kučište sprijeda zatvoreno? - ne vidim nigdje mjesta za ventilator.

postavljanje jednog ili dva ventilatora bi ti sigurno smanjilo temperature u kučištu. provjeri kakva je situacija kada ti je otvorena bočna stranica kučišta. evo ovdje link za everest, trebao bi raditi - htio bih da i s njim očitaš temperature da budemo dvostruko sigurni.

na slici sam ti pokazao gdje bi ventilatori trebali stajati - ovisno koliko ih se može staviti u kučište ba bi se kombinirala opcija usis-ispuh.

Neće moći staviti naprijed vent jer joj je to mjesto rezervirano za konzolu ili kako se to već zove... uglavnom možeš umjesto sprijeda staviti na bočnu stranicu ako postoji mjesto a ako ne onda opet možeš improvizirati. Evo ja sam izvadio naprijed recimo one 2 plastike gdje se potavlja cd/dvd rom. i izrezao krug te stavio vent (10cm) na to mjesto. evo i slikica Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 18:24 (Spakos).
16 godina
neaktivan
Spakos kaže...

rokno sam windowse danas (nezz kako)  i odigrao sam sad 1 sat bez da se zaledio. jučer nisam mogao reinstalirati windows, jer se komp resetirao prečesto. znači nije bio problem samo u windowsu. Ja vjerujem da još ništa nije rješeno, ovaj trenutni ispravni rad je samo "varka"...

dakle win je gore novi, ram smo eliminirali, na procu je nova pasta, temp su ok..možda smo postigli nekakav napredak u svemu tome..

Spakos kaže...

Neće moći staviti naprijed vent jer joj je to mjesto rezervirano za konzolu ili kako se to već zove... uglavnom možeš umjesto sprijeda staviti na bočnu stranicu ako postoji mjesto a ako ne onda opet možeš improvizirati. Evo ja sam izvadio naprijed recimo one 2 plastike gdje se potavlja cd/dvd rom. i izrezao krug te stavio vent (10cm) na to mjesto. evo i slikica Belji se

da, pretpostavljam da neće moći - jer ta jeftinija starija kučišta nemaju predviđeno mjesto za prednji vent, a isto tako sumnjam da ima mjesto na bočnim stranicama. ne znam koliko je naša manda spremna bušiti i rezati kušište, ali ta kučišta danas više nisu toliko skupa. za par stotina kuna se nađe lijepo prozračno kučište s 2-3 mjesta za ventilatore. šteta bi bilo da se zbog temperature nešto pokvari..

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
MandaTDI kaže...

Ok evo mene sa svojim "kuhalom"

Onaj everest iz BogZna kakvih razloga ne mogu instalirati,ali nije ni bitno,bitno je da sam pipnula taj

"frizider" i poprilicno je vruc,onako na dodir!

Cak i onaj program mi je sumljiv,jer stalno pokaziva jedne te iste vrijednosti!

No OK,odlucila sam ohladiti "masinu",pa da vidim savjete!

Slike su lose,tako da odmah isprika zbog njih!

Izlanuo se

Sto se tice Everesta,stalno mi izbacuje WINDOWS ZAHTJEVA DIGITALNO POTPISAN PROGRAM!

No nebitno,osjetim i ja da je prevruc!

Vent imam na poklopcu,koji nije na slici,ali je najveci,vent koji sam mogla kupiti!

Kuciste je zaista NO NAME i ozbiljno razmisljam o novom,ali su mi preskupi,vec dugo si uz pomoc brata namjeravam,

napraviti kuciste,no nemam ideja zasada nikakvih!

Kablovi su takvi kakvi jesu,upravo zbog kucista koje,mi ne daje pravilan raspored mjesta za hardware,pa ih moram tako

rastrkati na sve strane!

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 20:26 (MandaTDI).
16 godina
neaktivan

nije mi jasno ovo s everestom..

uglavnom, jedan usis, jedan ispuh, malo bolji cable managment i to bi trebalo puno pomoći.

možda neko polovno kučište http://www.njuskalo.hr/kucista/kuciste-ms-oglas-1429310 (čini mi se da u njega mogu tri ventilatora) + dva ventilatora iz linksa npr = sve skupa cca 200 kuna (jeftinije kučište nisam našao na njuškalu u našoj regiji - sb-vk-os)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 20:42 (robisierra92).
16 godina
neaktivan

Dali je moguće da napajanje ledi pc, zbog slabosti (imam 420W, ali godine su to)? Evo opet je krenulo ono leđenje Neodlučan. cijeli dan sve ok i sad opet led. Koja su to sranja kad nešto malo radi malo ne. Crkni odma i da znam šta je, a ne ovo sranje...Belji se

P.S. kad sam vadio prosle godine onaj glavni konektor od napajanja iz matične, vidio sam da je 1 od onih pinova pregorio (crno). Ali komp je i dalje radio. E sad možda to stvara probleme...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:03 (Spakos).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Otvoreno ili zatvoreno kućište?

napajanje bih eliminirao, da napajanje zeza, gubi napon, onda bi se isključivalo pod opterećenjem (3d-igre i tako to). ono kada crkne onda crkne, to se odmah vidi. 420w je sasvim dovoljno za tvoje komponente.

kažem, po meni tu nije problem u voltaži i struji, bez obzira na napajanje.

ajde lega da napravimo popis i rezimiramo što smo do sada sve utvrdili i eliminirali.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:04 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

napajanje bih eliminirao, da napajanje zeza, gubi napon, onda bi se isključivalo pod opterećenjem (3d-igre i tako to). 420w je sasvim dovoljno za tvoje komponente.

ajde lega da napravimo popis i rezimiramo što smo do sada sve utvrdili i eliminirali.

kad sam vadio prosle godine onaj glavni konektor od napajanja iz matične, vidio sam da je 1 od onih pinova pregorio (crno). Ali komp je i dalje radio. E sad možda to stvara probleme...

16 godina
neaktivan

kao što rekoh gore, po meni taj problem s smrzavanjem nema veze s strujom i voltažom. napajanje s time nema veze.

ajde da vidimo što smo sve poduzeli od reinstaalcije windowsa:

kakva je situacija s driverima - da li si stavio sve najnovije?

testirao si ram, zamijenili pastu na procu .. što smo dalje radili?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:07 (robisierra92).
16 godina
neaktivan

Evo maloprije recimo nakon svakog restarta čim dođe do welcome screena ili malo poslje odmah se zaledi. I sad sam povadio 2 pci kartice i isključio dvd rom. grafičku sam izvadio također i ispuhao agp slot te ju vratio nazad. I sad se ne ledi, bar nije još. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imaš li integriranu grafiku na ploči, da se spojiš na nju da vidimo što će se onda događati? ili da pokušaš spojiti neku drugu grafu samo radi probe (da posudiš od nekoga bilo kakvu)? tako bi smo mogli eliminirati grafičku karticu, odnosno njezinu neispravnost.

tema ima 1000 čitanja, a nitko da se oglasi - stvarno heben problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:13 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

kao što rekoh gore, po meni taj problem s smrzavanjem nema veze s strujom i voltažom. napajanje s time nema veze.

ajde da vidimo što smo sve poduzeli od reinstaalcije windowsa:

kakva je situacija s driverima - da li si stavio sve najnovije?

testirao si ram, zamijenili pastu na procu .. što smo dalje radili?

Za moju grafičku (ati x1650 pro, agp) se ne prave više driveri. Zadnji su 9.8 legacy. Ali oni mi ne rade kako spada jer bacaju BSOD ati3duag.dll . Jedini driveri koje sam našao da rade kako spada i koristio ih skoro god dana su omega driveri 4.8.442

ram je prošao ok. cpu je na 45° , evo gledam i ne vjerujem grafička je zasad na 40° (tak nisko još nije bila, inace je radila na 55°). 

P.S. nema integruše

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:13 (Spakos).
16 godina
neaktivan

ti driveri su mi uvijek sumnjivi..

da li bi mogao od nekoga posuditi bilo kakvu grafu samo radi testa?

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

ti driveri su mi uvijek sumnjivi..

da li bi mogao od nekoga posuditi bilo kakvu grafu samo radi testa?

od prijatelja mi svi imaju pci express, a stare kante su prodali...

prije ove sam imao ati 9200 se , prodao...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:17 (Spakos).
16 godina
neaktivan

fak..stvarno mi ponestaje ideja..

a kakav hard imaš? jesi ga probao testirati s hd-tune npr?

http://www.hdtune.com/

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:20 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

fak..stvarno mi ponestaje ideja..

a kakav hard imaš? jesi ga probao testirati s hd-tune npr?

http://www.hdtune.com/

neki hitachi 160gb. testirao sam prije sa nekakvim hdd health ili tak nešt. ali bilo je sve ok, ajd idem probati i taj hd-tune

16 godina
neaktivan

Evo 3 testa, ne znam koje da sve testiram... ako te zanima baš određeni test, reci pa ću zavrtiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a jbg, dobro izgleda..važno je da je helath ok - da je sve zeleno.

čini se da smo sve eliminirali osim grafičke kartice. proc, hard, rame, napajanje - sve ih možemo isključiti kao uzročnike ovog problema. matičnu i eventualne probleme s njom bih također eliminirao.

os je svježe instaliran, temperture su dobre..

pati me ta grafička, iz razloga što bi ti se pojavljivale one crte na monitoru, to me baš muči..

očigledno nešto ne vidim, ili smo nešto previdjeli..

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

a jbg, dobro izgleda..važno je da je helath ok - da je sve zeleno.

čini se da smo sve eliminirali osim grafičke kartice. proc, hard, rame, napajanje - sve ih možemo isključiti kao uzročnike ovog problema. matičnu i eventualne probleme s njom bih također eliminirao.

os je svježe instaliran, temperture su dobre..

pati me ta grafička, iz razloga što bi ti se pojavljivale one crte na monitoru, to me baš muči..

očigledno nešto ne vidim, ili smo nešto previdjeli..

da, ova prva slika je ot healtha i javlja neka 3 warninga, mogući uzrok kabel!? uglavnom , pratit cu ja to još par dana. Ako uspijem nabaviti grafu, probat cu drugu da i nju isključim. Ovako nagađati i nema nekog smisla. Hvala još jednom na pomoći. Bilo bi više ljudi uključeni u ovu temu ali je ime teme blentav i nema veze sa ovim što mi pokušavamo rještiti.  

16 godina
neaktivan

da, volio bih eliminirati tu grafičku, ona mi je nekako za sada pod velikim upitnikom. probaj nabaviti bilo kakvu agp - samo da radi.

gle, naslov teme se uvijek može promjeniti - klikneš na prijavi ispod svog posta i zamoliš moda da promijeni naslov teme.

tema je čitana preko 1000 puta i nitko se drugi nije javio - ne vjerujem da se nitko ne želi uplitati, jer ovdje na forumu ima puno sposobnih dečki koji se kuže i u softwer i u hardwer, i koji će uvijek pomoći - ali očigledno nitko nema nikakvu ideju..

15 godina
neaktivan

Evo instalirala sam svoj stari Everest,koji mi je uvjek radio ok,te mislim ipak da je onaj software malo lagao,tj. Everest pokaziva sasvim druge vrijednosti,uostalom evo potpunog izvjesca,pa vi ocjenite jel to OK!

Temp maticne-45

temp CPU     -45

CPU 1 jezgra-25

Napon CPU    -1.3

Ventilator CPU-5.0

Brzina proc    -2.1

Hyper Transport frekvencija-0.8

Frekvencija memorije-0.3

Zauzece CPU2-5

Iskoristene memorije-33

Temperatura MCP-73

Temperatura Aux-43

Napon +3.3 V-3.3

Napon +12V-12.2

Napon +5-5.0

Zauuece proca-5

Zauzece CPU1-6

Temp 1.CPU/2 jezgra-24

Temp GPU-62

Napon+5V stanby4.8

....Sada opet dok ovo pisem primjetim famozni MCP  ima 73 stupnja i drzi dugo!Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

eh sad kad bi ja još znao koje je tem chipseta..ovako izgleda ok..

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

eh sad kad bi ja još znao koje je tem chipseta..ovako izgleda ok..

A vjerovatno ovaj MCP!

Citam malo o tome MCP-u i zanimljivo je da se ljudi uglavnom zale na visoke temp upravo toga MCP-a na Asrockovim plocama,

cak u kombinaciji sa GTS-ovkom!

Ma znas sta,necu se sikirati,bitno je da radi,a ako ce riknuti,neka rikne ionako je vrijeme da kupim novu maticnu!Osmijeh

16 godina
neaktivan

a nemoj da rikne ako ne mora..ovdje pokazuje 73 a u hwmonitoru 90 ako se nevaram.

bez obzira koju matičnu staviš, tebi u tom kučištu treba još ventilatora..ili eventulano drugo kučište..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice