Otvoreno ili zatvoreno kućište?

poruka: 99
|
čitano: 15.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Otvoreno ili zatvoreno kučište?

Imam naprijed na kućištu vent koji upuhuje zrak i nazad vent koji ispuhuje. Ali svejedno imam osjećaj da su temperature unutar kućišta visoke. Temp u normalnom radu CPU:52°, Graf: 53°, HDD:32°, MBO: 35°.  Da li je bolje skinuti stranicu kućišta u mom slučaju ili zatvoriti? 

Odvikao se DotA-e, napokon! ......malo morgen
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako otvoris stranicu navuci ces tonu prasine..........

The quieter you become, the more you are able to hear / where there is a shell , there is a way R.I.P...
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

nisu ti temp. alarmantne,ljeto je

dnl
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Bolje ti je zatvoreno kućište, kad ga otvorim temp grafe skoči za 10°

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako se komp ne ruši,dobro je.Ionako je ljeto,pa je mali porast temperatura u kućištu uobičajen.

alrighty then

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Otvoreno ili zatvoreno kučište?

zatvoreno - s dobrim hlađenjem - a osim toga temperature ti upće nisu visoke, sve u granicama normale.

16 godina

Moja grafa je u idleu 73 stupnja  Iznenađen

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Moja grafa je u idleu 73 stupnja Iznenađen

e, to je već poprilično toplo, 8500gt jel? kako se hladi grafa?

16 godina
robisierra92 kaže...
xxxxx kaže...

e, to je već poprilično toplo, 8500gt jel? kako se hladi grafa?

Ma đubre je pasivno pa mu nemogu dizat brzinu venta - evo slika grafe

Sreća za dva dana dolazi nova...

16 godina
neaktivan

da, vidio sam te 8500 pasivnjače - budu jako tople, općenito ne vjerujem u te s pasivnim hlađenjem - evo burazu mi je nedavno crkla 8600gt s pasivnim hladnjakom..

ali, ako ti dolazi nova onda je dobro Osmijeh

16 godina
neaktivan

Ma ledi se u warcraftu 3. Prvo primijetim da mi počne kao blinkati slika,  tj. bijela slova titraju sa kao crnim točkicama na sebi (na slovima se najbolje vidi, također titara i ostatak slike) i onda samo najednom led. I moram restart nakon čega komp opet radi do pokretanja igre....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to je do procesora, možda bi ti trebao neki drugi coller ili čak zamjena paste.

16 godina

Do temperature nije.

Da nisi overclockao grafu?

Ako jesi vrati na stock pa probaj ponovno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije ništa overclockano, sve je na standardnim postavkama.

Imam stock cooler koji je došao uz Cpu. A pastu sam stavljao prije oko pola godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Do temperature nije.

Da nisi overclockao grafu?

Ako jesi vrati na stock pa probaj ponovno...

do smrzavanja pc-ja u nejevćem broju slučajeva dolazi zbog pregrjavanja procesora, najčešće u igrama gdje do izražaja dolazi "matematika", odnosno rad procesora.

razni "artefekati" - dakle, nekakve "distorzije" slike u igrama (razmuljane boje, promjene boje,  gubitak tekstura i slično) upućuju na problem s grafičkom karticom.

16 godina
neaktivan
Spakos kaže...

Imam stock cooler koji je došao uz Cpu. A pastu sam stavljao prije oko pola godine.

ako misliš i dalje koristiti taj pc ne bi bilo loše da si nabaviš neke dodatne ventilatore ili ventilator koji će ti hladiti cpu. također, trebalo bi sve to očistiti od prašine. probaj držati otovreno kučište jedno virijeme da vidimo što se događa, temperature možeš pratiti s ovim besplatnim jednostavnim programčićem http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

bez obzira što si mijenjao pastu, možda si stavio previše ili premalo paste - ovdje sam opisao postupak zamjene termalne paste http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/zamjena-termalne-paste-how-to/61007.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 17:01 (robisierra92).
17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Stavi neki 80mm vent. na nju. Doslovno će ti prepolovit temperature.

Moja Gainward 9400GT, također pasivna, je bez venta u loadu išla do 80oC,

a sad sa jednim 120mm ventom na 500rpm ne ide preko 45oC.

Evo pokušaj izvesti ovo:

EDIT: Da ne bi bilo zabune, ovo na slikama je 80mm vent.

Sad je na njoj uz malo zafrkancije 120mm.

Other bands play, Rammstein burns.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 17:14 (Penryn).
15 godina
neaktivan

Kućište ti je bolje imati zatvoreno.

Problem koji navodiš vjerojatno je uzrokovan pregijavanjem procesora.

Za početak probaj staviti novu pastu, preporučam Artic Silver 5, a kasnije ako to ne bude dovoljno ćeš morati kupiti novi hladnjak.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Spakos kaže...

ako misliš i dalje koristiti taj pc ne bi bilo loše da si nabaviš neke dodatne ventilatore ili ventilator koji će ti hladiti cpu. također, trebalo bi sve to očistiti od prašine. probaj držati otovreno kučište jedno virijeme da vidimo što se događa, temperature možeš pratiti s ovim besplatnim jednostavnim programčićem http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

bez obzira što si mijenjao pastu, možda si stavio previše ili premalo paste - ovdje sam opisao postupak zamjene termalne paste http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/zamjena-termalne-paste-how-to/61007.aspx

Imam 2 ventilatora (1 upuhuje 2. ispuhuje). evo i slika trenutnih temp. Kad sam stavljao pastu, prvo sam očistio cpu od stare paste sa vatom pa gumicom pobrisao ostatak ( to sa gumicom sam negdje pročitao). potom sam stavio novu artic silver 5 (od frenda posudio da ne idem extra u trgovinu) i stavio veličine zrna graška i potom direktno stavio hladnjak na cpu. Jer sam pročitao da se ne razmazuju paste na starim procesorima koji nisu obloženi kompletno sa metalnim kučištem, već se samo stavi hladnjak i on će sam tu pastu raširiti. E sad , nisam imao nikakvih problema do sad. Također da navedem bez paste uopće nisam mogao upaliti komp, odmah bi se ugasio nakon 5s. 

16 godina
neaktivan

gle, u mirovanju su ti temperature normalne, i to je ok. za pastu što kažeš, to stoji - na tim starim procesorima nemaš što razmazivati, ali bez obzira na to ja opet razmažem pastu i na toj maloj provršini, jer ako staviš hladnjak direkt gore na pastu, mogu ostati mali mjehurići zraka, zbog čega termalna paste nema svoj učinak kakav bi trebala imati. po mom mišljenju, zrno graška je previše za takav proc - a ako je paste previše, dolazi do kontra učinka, odnosno opet se grije cpu. tebi bi trealo paste veličine zrna riže. ono s gumicim nisam isprobavao, ali ti je dovoljo malo alkohola na vati da očistiš cpu i hladnjak od stare paste.

očigledno ventilatori koje imaš sada nisu dovoljni da ohlade kučište, predlažem ti da kupiš jedan vent samo za procesor. to ti nije neka ekstra investicija.

moj savjet je: probaj još jednom s novom pastom - ali ovaj puta razmaži prstom po procu (tamo gdje možeš naravno), nanesi vrlo tanki sloj. nove paste su ti cca 30-50 kuna za tubu - ako to ne pomogne, nabavka još jednog dodatnog ventilatora koji će hladiti cpu i chipset, kombinacija ovo dvoje mora smanjiti temperature.

15 godina
neaktivan

+12 V na 0,67 V

Je li to u redu?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
godo kaže...

+12 V na 0,67 V

Je li to u redu?

nisam siguran koje bi trebale biti vrijednosti u ovom slučaju, pa ne želim govoriti napamet.

16 godina
neaktivan

Evo sad pišem sa linuxa , jer u windowse više nemogu ući a da se ne smrzne cijeli komp. Taman kada uđem u win i startaju se svi programi nacrta se pješčani sat i slika = led. Totalno sam confused, ono wtf. Da nije do windowsa problem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spakos kaže...

Evo sad pišem sa linuxa , jer u windowse više nemogu ući a da se ne smrzne cijeli komp. Taman kada uđem u win i startaju se svi programi nacrta se pješčani sat i slika = led. Totalno sam confused, ono wtf. Da nije do windowsa problem...

ti si u dual bootu? na linuxu sve šljaka kako treba?

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Spakos kaže...

ti si u dual bootu? na linuxu sve šljaka kako treba?

Tako je brate, na dualu sam, na ubuntu zasad radi ok, ali nemogu testirati igre...

EDIT: zbunjuje me što se igra ruši nakon 1min , a za 1min ne nabija temperaturu koliko vidim kad alt-tabam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 17:58 (Spakos).
16 godina
neaktivan

bizarno..a da ga opteretiš s nekim 3d mark testom, da vidimo hoće li se smrznuti i pod linuxom?

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

bizarno..a da ga opteretiš s nekim 3d mark testom, da vidimo hoće li se smrznuti i pod linuxom?

Možeš li predložiti neki od softvera za takve stvari pod linux. Nešto prčkam po netu i sve se prića kako linux ne podržava takve stvari sa directx. Futuremark je samo za windows...

EDIT: evo skidam neki WINEhd , navodno pokrece neke windows aplikacije pa cu probati

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 18:08 (Spakos).
16 godina
neaktivan

niti ja ne znam niti jedan za linux - moram se malo raspitati

16 godina
neaktivan

Preblentav sam za linux, necu se ni zayebavat, idem odmah roknuti windowse pa s time isključiti da je do njih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Ako se komp ne ruši,dobro je.Ionako je ljeto,pa je mali porast temperatura u kućištu uobičajen.

hh meni u cjeloj sobi porast :D

a ne samo u kučištu.

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice