a ima li veze ako prednji i zadnji ventovi ispuhuju zrak iz kucista, jer tako su mi trenutno okrenuti. Okrenuo bi ja uvaj prednji da uvlaci zrak, ali nemam filtera... i oce li puno prasine uvlaciti ako nemam filtera
treba prednji upuhivat, zadnji ispuhivat i kraj priče...
stavi najlonke ispred venta naprijed
Ok je i tako. Zrak ulazi od kud može i prašine nema previše. Bolje da oba tjeraju zrak van nego da dolazi vruć zrak unutra.
OK je ako su temperature ok i niš se ne grije previše.
S vremenom da. A svakako će ići još brže ako pušiš kraj kompa. Isplati se uložiti u filtere (gotove ili home-made).
dobro onda necu, samo cu nastimati prednji da upuhuje, a zadnji da ispuhuje zrak???
i valjaju li ovi sto ja imam GIGA Tech, tako nesto
Ako im ni ime ne znaš vjerojatno ne, a za namjestiti dobar air-flow bi trebao znati i njihove karakteristike.
Smjer vrtnje i protoka zraka ventilatora su označeni na njemu.
Nećeš pogriješiti ako jednog staviš sa stražnje strane da ispuhuje zrak, a za kombinaciju prednjeg i straženjeg bi trebalo znati i njihove karakteristike da ne bude puno ili malo zraka u kućištu.
Za prašinu se moraš toliko brinuti, naravno biti će je, ali ne previše.
Ono što sad imaš, dva koja ispuhuju, ti ne bi preporučio jer to podrazumijeva i dovoljno otvora za ulazak zraka u kućište.
evo ovako imam antec 300 kuciste i 2 venta unutra e sad htio bih uzeti jos 3 od 12cm pa me zanima prikljucio bih moleom e sad malo sam gledo unutra pa vidim da nema vise slobodnih utora a vidim da prikljucci od prikljucenih ventova imaju rupice na sebi jel mogu ja na njih ustekat vent ??????
znaci mene zanima jel moze to ovako: novi vent (konektor)=stari vent(konektor)=utor od napajanja
Prednji usisavaju a zadnji isisavaju zrak van,da se napravi akumulacija odnosno propuh,probaj doma otvorit balkon i vrata pa ces vidjet sta je propuh ukoliko neznas.
Prednji usisavaju a zadnji isisavaju zrak van,da se napravi akumulacija odnosno propuh,probaj doma otvorit balkon i vrata pa ces vidjet sta je propuh ukoliko neznas.
a ovi bocni?
bocni isto uvlace u kuciste, a gornji (ako ga ima) ispuhuje.
pravilan airflow.. http://www.thermaltake.com/db/Editor/Assets/vj400g1n2z_airflow_a.gif
da li da stavim da prednji upuhuje (straznji naravno ispuhuje zrak), a oba bocna da ispuhuju?
i je li napajanje upuhuje ili ispuhuje zrak?
prednju i bočni upuhuju, a stražnji i na vrhu kučišta ispuhuju, što ti tu nije jasno?
napajanje ispuhuje
btw, koristi tipku UREDI a ne radit duple postove
prednju i bočni upuhuju, a stražnji i na vrhu kučišta ispuhuju, što ti tu nije jasno?
napajanje ispuhuje
btw, koristi tipku UREDI a ne radit duple postove
da si malo pogledao vidjeo bi da moje kuciste nema gornje ventilatore...
da si malo pogledao vidjeo bi da moje kuciste nema gornje ventilatore...
ovo vrijedi za sve, a ne specifično za tebe...
ako ih nemaš onda preskoči taj dio...
ovo vrijedi za sve, a ne specifično za tebe...
ako ih nemaš onda preskoči taj dio...
hahahah, pa na sto bi onda licilo.. prednji, dva bocna - upuhuju, a samo zadnji ispuhuje
ja nemam ventove sa gornje strane, pa zato i pitam kako bi bilo najbolje okrenuti.
hahahah, pa na sto bi onda licilo.. prednji, dva bocna - upuhuju, a samo zadnji ispuhuje
ja nemam ventove sa gornje strane, pa zato i pitam kako bi bilo najbolje okrenuti.
a lijepo smo ti rekli, tebi ne paše...onda okreći kako hoćeš...
pojednostavljeno rečeno, na svakom ventilatoru za računala na obodu je strelicama naznačen smjer vrtnje i toka zraka. to ti je prvo. nastoj da podjednak broj ventilatora (odn. njihova brzina/količina zraka) bude na usisu i na ispuhu. između 120 i 140 mm nema osobite razlike u količini zraka, osim ako nije drastična razlika u brzini vrtnje (piše na ambalaži). važno je i jesu li priključeni na matičnu (automatski režim rada s usporavanjem/ubrzavanjem prema potrebi; određuje se u UEFI-ju) ili neovisno, na kontakte napajanja (uvijek jednaka - najveća brzina). i to je to.
pojednostavljeno rečeno, na svakom ventilatoru za računala na obodu je strelicama naznačen smjer vrtnje i toka zraka. to ti je prvo. nastoj da podjednak broj ventilatora (odn. njihova brzina/količina zraka) bude na usisu i na ispuhu. između 120 i 140 mm nema osobite razlike u količini zraka, osim ako nije drastična razlika u brzini vrtnje (piše na ambalaži). važno je i jesu li priključeni na matičnu (automatski režim rada s usporavanjem/ubrzavanjem prema potrebi; određuje se u UEFI-ju) ili neovisno, na kontakte napajanja (uvijek jednaka - najveća brzina). i to je to.
S kim ti pricas?
S kim ti pricas?
ma pusti. ponavljam gradivo. oće to kad prevodiš desetak sati jeziv tekst i samo tražiš izgovor za prestanak.