Kako okrenuti hladnjak na kucistu

poruka: 55
|
čitano: 17.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

a ima li veze ako prednji i zadnji ventovi ispuhuju zrak iz kucista, jer tako su mi trenutno okrenuti. Okrenuo bi ja uvaj prednji da uvlaci zrak, ali nemam filtera... i oce li puno prasine uvlaciti ako nemam filtera

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 23:18 (MowERn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Kako okrenuti hladnjak na kucistu
MowERn kaže...
a ima li veze ako prednji i zadnji ventovi ispuhuju zrak iz kucista, jer tako su mi trenutno okrenuti. Okrenuo bi ja uvaj prednji da uvlaci zrak, ali nemam filtera...

treba prednji upuhivat, zadnji ispuhivat i kraj priče...

stavi najlonke ispred venta naprijed Cool

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina
odjavljen

Ok je i tako. Zrak ulazi od kud može i prašine nema previše. Bolje da oba tjeraju zrak van nego da dolazi vruć zrak unutra.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
znaci dobro je i da oba ispuhiju zrak van?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

OK je ako su temperature ok i niš se ne grije previše.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
a oce li puno prasine uvlaciti ako stavim prednji da upuhuje zrak bez filtera, oce li se bas puno nakupiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MowERn kaže...
a oce li puno prasine uvlaciti ako stavim prednji da upuhuje zrak bez filtera, oce li se bas puno nakupiti

S vremenom da. A svakako će ići još brže ako pušiš kraj kompa. Isplati se uložiti u filtere (gotove ili home-made).

15 godina
neaktivan
MowERn kaže...

dobro onda necu, samo cu nastimati prednji da upuhuje, a zadnji da ispuhuje zrak???Osmijeh

i valjaju li ovi sto ja imam GIGA Tech, tako nesto

Ako im ni ime ne znaš vjerojatno ne, a za namjestiti dobar air-flow bi trebao znati i njihove karakteristike.

Smjer vrtnje i protoka zraka ventilatora su označeni na njemu.

Nećeš pogriješiti ako jednog staviš sa stražnje strane da ispuhuje zrak, a za kombinaciju prednjeg i straženjeg bi trebalo znati i njihove karakteristike da ne bude puno ili malo zraka u kućištu.

Za prašinu se moraš toliko brinuti, naravno biti će je, ali ne previše.

Ono što sad imaš, dva koja ispuhuju, ti ne bi preporučio jer to podrazumijeva i dovoljno otvora za ulazak zraka u kućište.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
15 godina
neaktivan

evo ovako imam antec 300 kuciste i 2 venta unutra  e sad htio bih uzeti jos 3 od 12cm pa me zanima prikljucio bih moleom e sad malo sam gledo unutra pa vidim da nema vise slobodnih utora a vidim da prikljucci od prikljucenih ventova imaju rupice na sebi jel mogu ja na njih ustekat vent ??????

znaci mene zanima jel moze to ovako:    novi vent (konektor)=stari vent(konektor)=utor od napajanja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo nacrtao sam skicu svog kucista, mozda slicno kao u mowern-a, s tim sto je u mene prednji vent duplo jaci od ostala moja 3 venta ( duplo jace se okrece). E sad mene zanima kako bi bilo najbolje da okrenem ventilatore?

znaci, prednji vent je duplo jaci od ostala tri znaci, prednji vent je duplo jaci od ostala tri
Music4ever
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Prednji usisavaju a zadnji isisavaju zrak van,da se napravi akumulacija odnosno propuh,probaj doma otvorit balkon i vrata pa ces vidjet sta je propuh ukoliko neznas.

Ko prestane biti prijatelj, prijatelj nikada nije ni bio. || Čime se pametan stidi, time se budala ponosi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kako okrenuti hladnjak na kucistu
Crypto kaže...

Prednji usisavaju a zadnji isisavaju zrak van,da se napravi akumulacija odnosno propuh,probaj doma otvorit balkon i vrata pa ces vidjet sta je propuh ukoliko neznas.

a ovi bocni?

Music4ever
15 godina
neaktivan

bocni isto uvlace u kuciste, a gornji (ako ga ima) ispuhuje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 18:30 (dokly).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Almin94 kaže...

a ovi bocni?

Evo ti jedna pristojna slika koja pokazuje pravilno raspoređenu ventilaciju {#}.

15 godina
neaktivan

da li da stavim da prednji upuhuje (straznji naravno ispuhuje zrak), a oba bocna da ispuhuju?

Music4ever
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i je li napajanje upuhuje ili ispuhuje zrak?

Music4ever
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

prednju i bočni upuhuju, a stražnji i na vrhu kučišta ispuhuju, što ti tu nije jasno?

napajanje ispuhuje

btw, koristi tipku UREDI a ne radit duple postove

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

prednju i bočni upuhuju, a stražnji i na vrhu kučišta ispuhuju, što ti tu nije jasno?

napajanje ispuhuje

btw, koristi tipku UREDI a ne radit duple postove

da si malo pogledao vidjeo bi da moje kuciste nema gornje ventilatore...

Music4ever
16 godina
moderator
Almin94 kaže...

da si malo pogledao vidjeo bi da moje kuciste nema gornje ventilatore...

ovo vrijedi za sve, a ne specifično za tebe...

ako ih nemaš onda preskoči taj dio...

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

ovo vrijedi za sve, a ne specifično za tebe...

ako ih nemaš onda preskoči taj dio...

hahahah, pa na sto bi onda licilo.. prednji, dva bocna - upuhuju, a samo zadnji ispuhuje {#}

ja nemam ventove sa gornje strane, pa zato i pitam kako bi bilo najbolje okrenuti.

Music4ever
16 godina
moderator
Almin94 kaže...

hahahah, pa na sto bi onda licilo.. prednji, dva bocna - upuhuju, a samo zadnji ispuhuje {#}

ja nemam ventove sa gornje strane, pa zato i pitam kako bi bilo najbolje okrenuti.

a lijepo smo ti rekli, tebi ne paše...onda okreći kako hoćeš...

17 godina
neaktivan

pojednostavljeno rečeno, na svakom ventilatoru za računala na obodu je strelicama naznačen smjer vrtnje i toka zraka. to ti je prvo. nastoj da podjednak broj ventilatora (odn. njihova brzina/količina zraka) bude na usisu i na ispuhu. između 120 i 140 mm nema osobite razlike u količini zraka, osim ako nije drastična razlika u brzini vrtnje (piše na ambalaži). važno je i jesu li priključeni na matičnu (automatski režim rada s usporavanjem/ubrzavanjem prema potrebi; određuje se u UEFI-ju) ili neovisno, na kontakte napajanja (uvijek jednaka - najveća brzina). i to je to. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ajar kaže...

pojednostavljeno rečeno, na svakom ventilatoru za računala na obodu je strelicama naznačen smjer vrtnje i toka zraka. to ti je prvo. nastoj da podjednak broj ventilatora (odn. njihova brzina/količina zraka) bude na usisu i na ispuhu. između 120 i 140 mm nema osobite razlike u količini zraka, osim ako nije drastična razlika u brzini vrtnje (piše na ambalaži). važno je i jesu li priključeni na matičnu (automatski režim rada s usporavanjem/ubrzavanjem prema potrebi; određuje se u UEFI-ju) ili neovisno, na kontakte napajanja (uvijek jednaka - najveća brzina). i to je to. 

S kim ti pricas?

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

S kim ti pricas?

ma pusti. ponavljam gradivo. oće to kad prevodiš desetak sati jeziv tekst i samo tražiš izgovor za prestanak. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice