Kako okrenuti hladnjak na kucistu

poruka: 55
|
čitano: 17.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako okrenuti ventilator na kucistu
E ovako, kupio sam ventilator i nezz kako da ga okrenem, jer neko kaze da se moze okrenuti na pogresnu stranu, pa da moze biti problema i da ce onda sva prasina ici u kuciste???
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako zelis d upuhuje trebas ga okrenuti tako da su lopatice prema stjenci kucista, a ako zelis da ispuhuje okreni ga tako da su one 4 plasticne "stange" prema stjenci kucista

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
moderator
RE: Kako okrenuti ventilator na kucistu

a gdje misliš stavit taj vent?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) -->believe...wake up, and drive<--
15 godina
neaktivan

Pa vent ti može ili upuhivati zrak u kućište ili ga vuči van. Ovisi kako ga okreneš.

Spojiš ga pa vidiš na koju stranu puše.

Bilo bi dobro da sa prednje (i bočne) strane imaš ventove koji upuhuju zrak, a sa stražnje (i gornje) koji ispuhuju.

Skoro sva moderna kućišta ti imaju takav raspored, kao i filtere (koje možeš kupiti dodatno ako ih tvoje kućište nema) koji sprečavaju prekomjerno usisavanje prašine u kućište.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

znaci kako bi mi vi rekli da okrenem prednji i straznji vent na kucstu? pa cu zatim kupiti i dva venta sa strane kucista??? jer u moje kuciste moze da stanu jedan sa prednje strane, dva sa strane kucista, i jedan nazad na kucistu

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 11:04 (MowERn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kako bi mi rekli da okrenem ventove jer cu kupiti jos 2 sa strane kucista
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prednji upuhuje, stražnji ispuhuje. Bočni upuhuju.

Možda ti ni ne trebaju dva bočna. Vidi kakve su ti temperature, jer više ventova u pravilu znači i više buke, a ako su temperature dobre, nema potrebe trpati previše ventova.

Pomoglo bi i da napišeš koje kućište imaš i nabaciš koju sliku, po mogućnosti i unutrašnjosti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Kako okrenuti hladnjak na kucistu
MowERn kaže...
kako bi mi rekli da okrenem ventove jer cu kupiti jos 2 sa strane kucista

Rekao je Vash.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
moderator

bočni su ti najvjerojatnije nepotrebni...jedan 120mm naprijed da upuhuje i jedan 120mm natrag da ispuhuje zrak je dovoljno...

dobro je jedino stavit bočni ako imaš pasivnu grafičku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Graficka 38*C
Processor 29-30*C
ja mislim da su ove temp odlicne, ali eto ocu da kupim jos koji¸

i moze li se sto zeznuti ako se ima puno ventova na kucistu, mozda im ne valja kvalitet ili nesto???

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 11:11 (MowERn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

kupi ti slobodno...al nemoj nam se doć žalit da ti je velika buka u kučištu, pogotovo ako kupuješ neke šrot ventove Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dobro onda necu, samo cu nastimati prednji da upuhuje, a zadnji da ispuhuje zrak???Osmijeh

i valjaju li ovi sto ja imam GIGA Tech, tako nesto

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 11:14 (MowERn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
MowERn kaže...

dobro onda necu, samo cu nastimati prednji da upuhuje, a zadnji da ispuhuje zrak???Osmijeh

i valjaju li ovi sto ja imam GIGA Tech, tako nesto

da, tako trebaju bit

nikad čuo za te...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 11:16 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan

Veća buka, više ventova koji uphuju nego ispuhuju (i općenito veći broj ventova koji upuhuju) neizbježno vodi i do većeg nakupljanja prašine u kućištu i zahtijeva češće čišćenje kućišta.

Temperature su ti odlične i stvarno nema smisla stavljati više ventova.

Čovjek ti je lijepo rekao, 120 mm naprijed, 120 mm iza i miran si.

Preporučujem ti da staviš filter na vent koji upuhuje (nemoj zaboravit povremeno čistiti filter).

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
u mene izgleda ispuhuje zrak i ovaj naprijed.hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ajd dobro. Thnx svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Any time.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
MowERn kaže...
u mene izgleda ispuhuje zrak i ovaj naprijed.hehe

pa okreni ga onda... -.-''

16 godina
protjeran
Vash kaže...

Veća buka, više ventova koji uphuju nego ispuhuju (i općenito veći broj ventova koji upuhuju) neizbježno vodi i do većeg nakupljanja prašine u kućištu i zahtijeva češće čišćenje kućišta.

Preporučujem ti da staviš filter na vent koji upuhuje (nemoj zaboravit povremeno čistiti filter).

U krivu si.

Vise ventova koji upuhuju dovodi do smanjenja kolicine prasine u kucistu (ako uzmemo da svi probacuju jednaku kolicinu zraka).

Kada vise ventova upuhuje u kuciste, dolazi do stvaranja tlaka, pozitivnog tlaka (veceg u odnosu na okolinu).

Tako zrak ulazi samo na ventove, a ne i na male rupe na kucistu.

Ali opet, problem ako nema filtere.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
moderator
MowERn kaže...
ajd dobro. Thnx svima

imaš za to tipku hvala Cool

15 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Vash kaže...

U krivu si.

Vise ventova koji upuhuju dovodi do smanjenja kolicine prasine u kucistu (ako uzmemo da svi probacuju jednaku kolicinu zraka).

Kada vise ventova upuhuje u kuciste, dolazi do stvaranja tlaka, pozitivnog tlaka (veceg u odnosu na okolinu).

Hm, then i stand corrected.

Ok, ovo sa tlakom mi ima smisla, pogotovo za kućišta tipa cm690 II koji je praktički cijeli izbušen. (nebih znao iz prve ruke, jer moje kućište nije mesh design tako da nema rupa kroz koje bi ulazila prašina, osim gornjeg venta kojeg držim prekrivenog kada komp ne radi)

Ali po meni veći broj ventova koji upuhuju znači veću količinu zraka koja ulazi u kućište i brži protok, što bi trebalo dovoditi do većeg nakupljanja prašine na komponentama. (veća količina zraka struji preko komponenti, samim time više se prašine hvata, filteri ne mogu zaustaviti baš svu prašinu).

Ne znam, možda mi je logika pogrešna.

15 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

S time da se naravno može staviti filter i na te rupe. Meni su ti filteri došli već instalirani s kućištem (Cosmos), ali i home-made rješenja (npr. dvostruka ljepljiva traka i mrežica ;]) su u svakom slučaju bolja nego imati te glupe rupe kroz koje će ti uvijek ulaziti nešto prašine.

15 godina
neaktivan

A i uvjek mozes imati uradi-sam uradak,tj,ako ti se ne da dati oko 30KN za novi vent,mozes upotrebiti

onaj iz nekakvog starog napajanja!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

a za filter možeš upotrijebit mamine stare najlonke Smijeh

samo pitaj prije dal smiješ da nebi bilo po guzi Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
e kao sto sam vec rekao, imam dva velika vent-a, jedan naprijed i jedan nazad, ali sa lijeve strane kucista imaju jos dva otvora za ventilatore, ali tu nemam postavljenih ventilatora, i je li bolje da te rupe zatvorim sa necim, da ne ulazi prasina ili da ostavim otvorene?????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zatvori.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ali mozda ce se onda stavarati veca toplota u kucistu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A jeste ga zakomplicirali. Ko prvo, na ventu piše smjer vrtnje i označen je "smjer zraka" (air flow - hrvatski ne znam :/ ). Ko drugo, ako imate ispušni i usisni vent , otvaranje kućišta radi samo štetu. Ventovi bi trebali biti u otrpilike jednakoj visini i poravnati (ako je moguće). Uglavnom, iza se stavlja ispušni (ako je iza kućišta zid - tamo je vruć zrak od napajanja) a naprijed se stavlja vent koji uvlači hladniji zrak ispred kućišta.

Ako imate samo jedan vent onda njega postavite kao ispušni (dakle iza). Filter za prašinu bi trebalo postaviti na usisni, pogotovo ako je kućište na podu.

A ako vam je do pravljenja propuha (kao mojem frendu), sastavite "turbinu". 2 usisna venta, jedan od 120mm, drugi od 80mm postavljeni u "lijevak" naprijed na kućište. Prvo 120mm uvlači zrak iz sobe u kućište u "lijevak" prema malom od 80mm koji ga većom brzinom šalje unutra prema komponentama. Rezultat - 8c niža temp grafičke i "malo" više buke.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
a moze li se npr staviti da zadnji upuhuje zrak jer je on do zida, ne dolazi prasina do njega, a da prednji ispuhuje zrak???
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
MowERn kaže...
a moze li se npr staviti da zadnji upuhuje zrak jer je on do zida, ne dolazi prasina do njega, a da prednji ispuhuje zrak???

nema smisla jer će ti onda uvlačit vrući zrak od napajanja...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice