Izolacija

poruka: 5
|
čitano: 1.381
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Izolacija kućišta (izvana) od buke

Zanima me s kojim materijalom izolirati kućište izvana od buke koja dolazi iz njega... Iako mi je računalo dosta tiho htio bi još smanjiti koji db. Kućište se nalazi u stolu pa bi htio između stola i kućišta staviti neki materijal (spužva, stiropor...) da apsorbira još malo buke. Iznutra je kućište izolirano protiv buke (fractal design define r3) tako da bi htio još dodatno izolirati iz vana jer kako je kućište praktično u stolu to se neće ni vidjeti... između stranica kućišta i stola ima odprilike 2 cm.

. .
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 13:58 (Zločko).

0 0 hvala 0
15 godina
Izolacija

Mislim da bi tu spuzva bolje obavljala taj posao , no ako ga cijelog "omotas" sa npr. spuzvom odkud ce ventovi uzimat i izbacivat zrak ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Izolacija

Napuni ga pur-pjenom{#} Šala!

Ja bih ti preporučio da kupiš Noctua ventilatore koji su gotovo nečujni. Ne preporučujem ti ništa stavljati unutar kućišta i oko samog kućišta jer će to, kako ti je kolega već napisao, jer bi to poremetilo protok zraka a estetski izgledalo bi užasno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Izolacija

imam 2 nečujna ventilatora koja su došla sa kućištem i stavljena su na najmanji broj okretaja. grafičku karticu (radeon 5850) hladi Arctic accelero s1 plus i ona je također nečujna a procesor cooler master hyper 212 evo. kažem zadovoljan sam količinom buke jer je sve skupa dosta tiho ali me zanima ako se može to još dodatno utišati izolacijom kućišta

12 godina
neaktivan
Re: Izolacija
Zločko kaže...

imam 2 nečujna ventilatora koja su došla sa kućištem i stavljena su na najmanji broj okretaja. grafičku karticu (radeon 5850) hladi Arctic accelero s1 plus i ona je također nečujna a procesor cooler master hyper 212 evo. kažem zadovoljan sam količinom buke jer je sve skupa dosta tiho ali me zanima ako se može to još dodatno utišati izolacijom kućišta

Stavi gumu izmedu ventova i kucista(ako je nema)

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice