DVB-T HD na svakoj tv-kartici -sticku

poruka: 6
|
čitano: 3.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo da podijelim s vama forumšima zelnjima HD-a, tj za sve one kojima kartica ili stick sluzbeno ne podrzavaju MPEG4 h264 HD.

Neki dan sam reinstalirao windowse i svatio da sam zametnuo cd sa drajverima yakumo quikstick basica (usb-stick), sto sad nije toliko vazno....

stvar je u tome sto sam guglanjem naletio na pojam BDA Driver (Broadcast Driver Architecture). Yakumo vise nema na netu (valjda otisli u stecaj ili nesto)

ali sam saznao da su usb-stickovi dobrim dijelom isiti samo se razlikuju po plasticnom kucistu, tako da sam svoj yakumo na kraju uspio natjerati da radi

sa freecom-ovim BDA drajverima za njihov usb-tv-stick, instalirao DVB Viewer Pro (moze i bilo koji program koji podrzava BDA uredaje kao npr. ProgDVB),

i gle cuda HDPromo HRT-a radi baz problema (u original yakumo softeru bi dobivao samo crni ekran i zvuk), samo je potrebno imati neki h264 dekoder kao

CoreAVC ili CyberLink ili sto vec. A kao šlag na kraju citam da to uglavnom radi na svim karticama i stickovim koji imaju BDA driver (Airstar 2, Hama usb, dnt, itd..)

i navodno ne podrzavaju HD, tako da isprobavajte, ako neko proba molio bih da javi :)

napomena:

BDA drajveri znaju biti deklarirani i kao Windows MCE 2005 drajveri ali rade bez problema na xp-u

I za kraj da li netko mozda zna hoce li ili kada ce croatel ponovno poceti s emitiranjem na njihovim stranicama nema nista,

samo po forumima citam da bi trebali uskoro ali su to uglavnom topici iz 2008. ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa podrška za HD je uvijek i bila samo pitanje dekodera. Ako imaš grafičku karticu sa H.264 dekodiranjem, treba ti samo antena.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: DVB-T HD na svakoj tv-kartici -sticku

koliko sam ja svatio nije tako, jer npr. s WDM drajverima koji dolaze sa yakumo stickom HD ne radi, uglavnom zato sto se kartica s tim drajverom moze korisiti

samo sa programom za gledanje koji dolazi s stickom...

a isto tako sam razmisljao o kupovini Tehnisat AirStar 2 kartice za PC, i u bug-u je eksplicitno pisalo da ne podrzava mpeg4 HD

zbog cega je i nije dobila titulu nas izbor,

na kraju sam kupio ovaj stick (za kojeg nigdje nije spomenuto da podrzava HD) da ga mogu korisiti i na laptopu

17 godina
neaktivan

Drugo je ako su s driverima blokirali HD signal, ali DVB-T kartica je DVB-T kartica i prima isti signal kao i DVB-T HD kartica. Svejedno je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: DVB-T HD na svakoj tv-kartici -sticku

Ma dobro sad to zapravo uopce nije vazno, mislim da istina je sve se to dekodira na pc-u softverski,

a i nije potrebna graficka kartica koja podrzava h264, dovoljan je neki dual core procesor (naravno bolje je ako dekodiranje radi graficka)

ali bit ovog posta je da sigurno ima puno ljudi koji su kupili dvb-t kartice, stickove ili sto vec ne,

koje onaku iz kutije ne podrzavaju HD, znaci ne sa prilozenim drajverima i programom, (evo ja do nedavno nisam imao pojma da moze Sramim se)

naveo sam kao primjer AirStar 2 koja je zbog toga izgubila titulu, a na web-u su dostupni BDA drajveri

pomocu kojih je moguce gledati HD, naravno uz program koji to podrzava, tako da ljudi ako vas muci hd, potrazite si po netu

BDA drajver za vasu karticu, ako nema za vasu skoro sigurno ima od neke druge marke jer su na trzistu zapravo samo nekolicina

kartica koji se jednostavno prepakiraju i prodaju pod drugim imenima, tako da najvjerovatnije na skoro svakoj nekako mozete omoguciti HD.

I onda jos samo da OiV, HRT ili tko vec vise jednom krene sa emitiranjem u HD ili da nam daju barem EPG, proslo je godina i godina stvarno mi je vise dojadilo Viče

pa nisu valjda jos uvijek u eksperimentalnoj fazi, croatel je krenuo u pravome smjeru ali eto nema ga vise, ali koliko citam bar se planiraju vratiti kad

dobiju novu licencu za emitiranje

p.s.

i da naravno jedan veliki plus kod koristenja BDA-drajvera je sto teoretski mozete korisiti svaki program tj. viewer koji podrzava BDA uredaje

DVB Viewer, ProgDVB, DVBDream, .... , koji su uglavnom neusporedivo bolji od softvera koji je prilozen uz kartice ili stickove, samo radi toga mi se

vec isplatilo sve to prckanje i guglanje Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 16:38 (drnde).
17 godina
neaktivan

Radi i Terratec XXS kartica (USB stick) također...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice