Evo da podijelim s vama forumšima zelnjima HD-a, tj za sve one kojima kartica ili stick sluzbeno ne podrzavaju MPEG4 h264 HD.
Neki dan sam reinstalirao windowse i svatio da sam zametnuo cd sa drajverima yakumo quikstick basica (usb-stick), sto sad nije toliko vazno....
stvar je u tome sto sam guglanjem naletio na pojam BDA Driver (Broadcast Driver Architecture). Yakumo vise nema na netu (valjda otisli u stecaj ili nesto)
ali sam saznao da su usb-stickovi dobrim dijelom isiti samo se razlikuju po plasticnom kucistu, tako da sam svoj yakumo na kraju uspio natjerati da radi
sa freecom-ovim BDA drajverima za njihov usb-tv-stick, instalirao DVB Viewer Pro (moze i bilo koji program koji podrzava BDA uredaje kao npr. ProgDVB),
i gle cuda HDPromo HRT-a radi baz problema (u original yakumo softeru bi dobivao samo crni ekran i zvuk), samo je potrebno imati neki h264 dekoder kao
CoreAVC ili CyberLink ili sto vec. A kao šlag na kraju citam da to uglavnom radi na svim karticama i stickovim koji imaju BDA driver (Airstar 2, Hama usb, dnt, itd..)
i navodno ne podrzavaju HD, tako da isprobavajte, ako neko proba molio bih da javi :)
napomena:
BDA drajveri znaju biti deklarirani i kao Windows MCE 2005 drajveri ali rade bez problema na xp-u
I za kraj da li netko mozda zna hoce li ili kada ce croatel ponovno poceti s emitiranjem na njihovim stranicama nema nista,
samo po forumima citam da bi trebali uskoro ali su to uglavnom topici iz 2008. ?