Zamjena touch screena (lumia 535)

poruka: 6
|
čitano: 2.789
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Zamjena touch screena? (lumia 535)

bok ljudi, dakle kao što naslov kaže trebao obaviti manji popravak na lumiji 535. Neki dan sam sjeo na mob i pukao je screen ovako kako sam označio na slici s crvenom linijom. Ekran sve prikazuje normalno  ali touch uopće ne radi u tom području označenom plavom bojom.

e sad, ne isplati mi se to nositi na servis jer će me koštati vjerojatno skoro kao novi mob. Ja bi to sam naručio i popravio/zamjenio ali ne znam što sve točno trebam naručiti tj. koje dijelove. malo sam čačkao ali mi nije baš jasno sve, digitizer, touch screen, glass??

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 17:50 (markymark099).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Zamjena touch screena? (lumia 535)
markymark099 kaže...

bok ljudi, dakle kao što naslov kaže trebao obaviti manji popravak na lumiji 535. Neki dan sam sjeo na mob i pukao je screen ovako kako sam označio na slici s crvenom linijom. Ekran sve prikazuje normalno  ali touch uopće ne radi u tom području označenom plavom bojom.

e sad, ne isplati mi se to nositi na servis jer će me koštati vjerojatno skoro kao novi mob. Ja bi to sam naručio i popravio/zamjenio ali ne znam što sve točno trebam naručiti tj. koje dijelove. malo sam čačkao ali mi nije baš jasno sve, digitizer, touch screen, glass??

Ako ustraješ na tome da sam zamijeniš, kupi ovakava komplet:

http://www.ebay.com/itm/Microsoft-Nokia-Lumia-535-Version-CT2S1973FPC-A1-E-Front-Touch-Screen-Glass-DTEG-/262365478160?hash=item3d16337d10:g:T0gAAOSwS7hW~3wN

I ovakvu traku:

http://www.ebay.com/itm/2MM-Sticky-Tape-Glue-Double-Side-Adhesive-For-Moible-Phone-Touch-Screen-LCD-/401011037453?hash=item5d5e1ed50d:g:gccAAOSwl9BWHxAw

Ove sam linkove stavio po kriteriju da mi ih je Ebay prve ponudio, definitvno provjeri kaj ljudi kažu o proizvodu i prodavaču, jer znaju ponekad uvaliti neke jadne digitizere koji ne valjaju, a originalni je poprilično skuplji, tak da.....

Uglavnom, dobro prouči proces:

I neke opće upute i savjeti:

I budi jako oprezan, jer ako i malo lupiš ekran ili ga stisneš komadićem digitizera, polomit će se, a onda si tek u banani.

I kad griješ fenom, ako ide teško, zagrij još malo, nemoj siliti.

U videu lik odvaja samo trzalicom, ja rađe uvijek samo odignem rub trzalicom, pa odvajam ribičkim flaksom, sigurnije mi je tak.

A staru ljepljivu traku ostruži i zalijepi novu.

Inače ti bude ulazila prašina unutra, jer se prilikom odljepljivanja traka uvijek negdje polomi.

P.S. nadam se da si mirne  ruke i dobra strpljenja.....

Kruha i igala...
17 godina

prvo skini dodirno staklo i na flat kabelu provjeri koja je verzija da ne naručiš krivog

primjer oznake

CT2S1973FPC-A1-E

bar sam ja tako napravio

ja koristim i karte (za belu) za podlaganje kod skidanja

MIUI HR TRANSLATOR
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 20:12 (MASVA).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kolega je stavio link za one lepljive trakice, ali iz osobnog iskustva ti mogu reci da te trakice jako slabo drze pa ti se zna desiti da se nako  kratkog vremena ekran ili touch odljepi

topla preporuka ti je ovo ljepilo koje je bas za takve stvari

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xb-7000+glue.TRS0&_nkw=b-7000+glue&_sacat=0

a ovo za broj toucha svakako provjeri prije narudbe jer postoje mislim 3 verzije

iPhone 6s Space Gray (Samsung u ❤️)

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Zamjena touch screena (lumia 535)
Sve ti je rečeno.Karte ne moraju biti baš za belu mogu biti bilo koje ;)
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Zamjena touch screena? (lumia 535)
fer-de-lance kaže...
markymark099 kaže...

Ako ustraješ na tome da sam zamijeniš, kupi ovakava komplet:

http://www.ebay.com/itm/Microsoft-Nokia-Lumia-535-Version-CT2S1973FPC-A1-E-Front-Touch-Screen-Glass-DTEG-/262365478160?hash=item3d16337d10:g:T0gAAOSwS7hW~3wN

I ovakvu traku:

http://www.ebay.com/itm/2MM-Sticky-Tape-Glue-Double-Side-Adhesive-For-Moible-Phone-Touch-Screen-LCD-/401011037453?hash=item5d5e1ed50d:g:gccAAOSwl9BWHxAw

Ove sam linkove stavio po kriteriju da mi ih je Ebay prve ponudio, definitvno provjeri kaj ljudi kažu o proizvodu i prodavaču, jer znaju ponekad uvaliti neke jadne digitizere koji ne valjaju, a originalni je poprilično skuplji, tak da.....

Uglavnom, dobro prouči proces:

I neke opće upute i savjeti:

I budi jako oprezan, jer ako i malo lupiš ekran ili ga stisneš komadićem digitizera, polomit će se, a onda si tek u banani.

I kad griješ fenom, ako ide teško, zagrij još malo, nemoj siliti.

U videu lik odvaja samo trzalicom, ja rađe uvijek samo odignem rub trzalicom, pa odvajam ribičkim flaksom, sigurnije mi je tak.

A staru ljepljivu traku ostruži i zalijepi novu.

Inače ti bude ulazila prašina unutra, jer se prilikom odljepljivanja traka uvijek negdje polomi.

P.S. nadam se da si mirne  ruke i dobra strpljenja.....

Da, sam ću to pokušati obaviti jer kao što sam rekao, neisplativo je nositi na servis. A svakako je ovaj lom bio kap koja je prelila čašu te si planiram uzeti neki xiaomi.

Tako ako nešto zaserem - jbg, a ako prođe sve u redu pokloniti ću ga nekome

hvala svima na savjetima, wish me luck

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice