WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.041.785
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
AnđeoGabrijel21 kaže...

Pozdrav, imam jedno pitanje za one bolje upućene u windows mobilnu platformu.

Pošto kupujem mobitel, a jedan od potencijalnih je, najviše zbog cijene i Lumia 550, zanima me kakva su vaša iskustva s tim modelom?

Zanima me i rade facebook i messanger aplikcije kako treba i postoje li za MS MaxTV to go, TuneiN radio, Rezultati  i mzaba, a da su funkcionalni u potpunosti.

Za Lumiu 550 sam čitao da šteka sa osnovnim nekim radnjama i sl., ali sam u T- centru jednu mučio i sve je bilo u najboljem redu, pa me zanima je li neku novu verziju programa potrebno instalirati da bi sve radilo u tom stilu ili nadogradnje dolaze same?

Nadam se da nisam previše dosadan, ali slabo se razumijem u windowsphone platformu pa zato imam toliko pitanja. Zadnju Lumiu sam imao Nokiu 520 i to kratko, ali bio sam zadovoljan u to doba.

fejs i prateći messenger su žešći šit, još od 2013. od kako sam na wp-u, bez poboljšanja na vidiku. maxtv i mzaba ne znam, ne koristim. tunein radi dobro, rezultati.com nemaju svoj app, ali ima sofascore koji radi jako dobro, ima podosta opcija i ok je alternativa.

možda je bolje da uzmeš polovnu 640 sa garancijom umjesto te 550?

mkay?
10 godina
neaktivan
PORUKA ZA VLASNIKE STARIJIH LUMIA (920,925,1020,... )

za 2 mjeseca u promet se pušta Redstone, pa bi bilo mudro prije toga preći na W10M 10586.xxx preko Release Preview. Sve te uređaje MS update server prepoznaje a na njima je testirana 10586.xxx. Izvjesno je da Redstone neće na njim biti testiran.

Prednosti upgrade-a su veća sigurnost sustava, a i developer-i (dućan) se sve više fokusiraju na W10M aplikacije.

0 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Moja Lumia 640 XL vrti preview build 14342.1003 i za sad jedino imam problema sa Skype koji se ruši kod slanja slike, a neki put i kod otvaranja same aplikacije. Ulaskom u app preko notifikacija ne učitava poruke koje su trenutno stigle, a ni one od prije. Tek kad se izađe i ponovno uđe u app prikaže sve poruke.

Kod instalacije OS-a neke aplikacije je potrebno ponovno instalirati, dok to nije bio problem kod slow verzija. Drugi problem kod instalacije je što vam se mobitel neće sam pokrenuti, nego će vam stajati Windows logo više od 30 minuta, nakon čega morate ugasiti pa ponovno upaliti mob, dok je na slow verziji to sve sam znao odraditi.

Za sad mi se čini sve ok, nema nikakvih većih problema.

0 0 hvala 0
14 godina
bruno03 kaže...
Jel ovi neki bug ili win10 imaju funkciju za zumiranje slike?

Postoji opcija povećalo u postavkama. Kad je uključena onda sa dva prsta dva puta takneš ekran za zumiranje i opet sa dva prsta ako želiš se kretati po ekranu ili približavati ili udaljavati sadržaj.

17 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Al stvarno mi je glupo zašto se njihove aplikacije na Android i iOS češće ažuriraju nego na Windowsu, ja imam nekoliko njihovih (Outlook,Office Lens, Word i SwiftKey) i vidim češće se ažuriraju nego one na Windowsu. Microsoft boli briga za WM/WP .

Mislim da kompanija koja baci 23 milijarde dolara na četiri nepotrebne investicije (Nokia, Skype, aQuantitive i Yammer) a onda otpiše te pare ne zna šta hoće. I čitav problem kod MS je u tome, nikad nisu imali jasnu ideju šta hoće da njihov sistem postane.

Imali su sjajnu ideju koju su uspjeli evo sad tri puta uprskati. I gdje su danas, njihovu bazu korisnika čine fanboyi koji uprkos svemu insistiraju da je os sjajan i da radi kako treba (to su koriscnici 950xl/950/1520/930/650 i ostalih midrange telefona) i oni kojima nije bitno šta koriste već da imaju telefon kojim će moći obaviti poziv (korisnici onih klonova jeftinjaka što su se maltene dzaba djelili a imali su samo broj razlike u nazivu). Bilo ko ko je imalo veći poweruser, ko zna za šta mu treba telefon i ko traži veći stepen integracije third party servisa malo vjerovatno da će izabrati W10M. 

A i zašto bi, Outlook, Skype, Cortana i svi drugi servisi su prisutni na ostale dve platforme i rade odlično, čak i jedna od ekskluziva koja je bila rezervisana za WP, Here mape više ne postoje za WP već za ostale dve platforme. Umjesto da su otpisane pare iskoristili za popularizaciju svog sistema, dovodjenje top developera i veća saradnja sa njima kako učiniti sistem boljim oni ne bendaju nikoga. Pa nije slučajno MS ukinuo na Store-u da se vidi kad je app zadnji put ažuriran i što sve nadogradnje dolaze bez changeloga.

Kad su uveli insider program ja sam se stvarno ponadao da je to prilika da korisnici kažu šta misle i da se naši prijedlozi uvaže ali na kraju ćorak, Microsoftu su Insideri trebali samo da testiraju njihove skrsene bildove a za prijedloge Insidera ih živo boli tuki. 

Tako da što se tiče stanja u kome se nalazi mobilna platforma, nema nekog iznenađenja, stanje se može promijeniti ali ne drastično, MS nikad neće postići neki veći tržišni udio i toga su svjesni sami pa su odustali od Lumia linije i sve prebacili na OEM proizvođače koji ne vjerujem da će dugo da ostanu na strani MS kad vide da im se ne isplati raditi sa MS-om bez obzira na besplatne licence koje dobijaju od MS.

I da se razumije ovo nije pljuvanje po windows mobile. To je moj pogled nakon godina iskustva na platformi i mislim da je objektivan pogled. Ja bi prvi volio da je stanje kao na Android/iOSu što se tiče aplikacija, podrške za iste i odmah bi se vratio ali jednostavno to nije tako i teško će da bude.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 8:20 (malina22).
15 godina
@malina
Dobro si to rekao. Ne znaju gdje će. Nisu imali viziju. Kad je Jobs predstavio ipad i rekao da je to budućnost ovi se uplašili pa pokušali Windowse pretvoriti u touch verziju i tako se rodila Win8. Svi znamo koji je to fijasko bio.
Onda opet lutanje pa konačno izdali w10 da poprave ono što su napravili sa w8.

Uglavnom kako sam rekao. Mali udio na tržištu i odoše i developeri. PayPal ukuda app za W10 mobile.
A sigurno će sada i drugi slijediti. Nije da sam koristio paypal ali opet ne zvuči lijepo.
Samo da i WhatsApp ne napravi isto. Jer ipak su digli ruke od BBa koji ima sličan svjetski udio kao i WM
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Moze pomoc...kako promjenit broj(jedan mi fali,nisam dobro upiso) za microsoft racun...da mi moze poslat onaj kod kad skidam aplikacije...nesta sam krivo upiso kad sam se registriro...

I koji je najbolji browser po vama...hvala

Lumia 640...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Najveći problem su bankovne aplikacije.

.......
Moj PC  
1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
ma koje su to tebi bankovne app problem.

m-zaba radi, zadnja verzija od prije 15-ak dna
m-pbz radi, zadnja verzija od prije 5-6 dana
rba na dlanu radi, ...

ima još nekih manjih banka.

To su najveće banke koje pokrivaju preko 80% svih korisnika bankarskih usluga u Hrvatskoj. I to na najsigurniji način. Bez ikakvih bojazni od krađe identiteta ili novaca s računa.

Malware Android ne bih koristio za rad s bankom, pa taman da moram svaki put kad mi treba ići u poslovnicu.

10 godina
neaktivan
@bushido002 - logiraj se iz Internet preglednika na svoj MS acc. preko računala pa uređuj sve postavke, mijenjaj brojeve, e-mail adrese, dodaji ili skidaj uređaje s tog MA acc. itd.
10 godina
neaktivan
jedna hrvatska aplikacija (Prognoza) uključena među 0,1% najboljih WindowsPhone aplikacija

http://allaboutwindowsphone.com/features/item/20980_The_best_of_the_best_Windows_P.php

Čestitke za Dina Borogovca

4 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Da živiš u Sloveniji, znao bi. Ja ne živim u HR nego u Novem Mestu, najčešće vidim ljude sa iPhoneom i Samsungovima, skoro pa nikako Lumia na vidiku. Korisnik sam Ljubljanske banke .

.......
12 godina
protjeran
@silwncer

Pa kad si se iz bosne preselil u sloveniju ?

👮

1 0 hvala 0
15 godina
Silwncer kaže...

Da živiš u Sloveniji, znao bi. Ja ne živim u HR nego u Novem Mestu, najčešće vidim ljude sa iPhoneom i Samsungovima, skoro pa nikako Lumia na vidiku. Korisnik sam Ljubljanske banke .

Na žalost nisu veliki izgledi da dočekaš NLB wm aplikaciju.

12 godina
odjavljen

V februarju :) @izzy Rabim Android.

.......
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 12:39 (Silwncer).
10 godina
neaktivan
@malina22 - laganje je loša osobina

pogledaj priloženu sliku za m-zabu pa ćeš vidjeti datum zadnjeg ažuriranja.

Isto je i sa svim ostalim tvojim navodima. Sve su to laži, laži i samo laži. Valjda nisu u stanju više lagati niti o curi koja te ostavila.
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Gde malina uopšte pominje m-zabu? Znaš li ti uopšte s kim se svađaš? I zašto ovo prebacuješ na lični nivo? Nemaš argumenata, ili ti možda ta njegova bivša nešto dođe pa te ta stvar grize? Ovo nije mesto za te stvari.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mikulam kaže...
@malina22 - laganje je loša osobina

pogledaj priloženu sliku za m-zabu pa ćeš vidjeti datum zadnjeg ažuriranja.

Isto je i sa svim ostalim tvojim navodima. Sve su to laži, laži i samo laži. Valjda nisu u stanju više lagati niti o curi koja te ostavila.

Bravo dok ja pričam o W10M ti meni kačiš sliku sa WP8.1 i onda me nazivaš lažovom. De opali si šamar pošto ti je IQ ravan temperaturi vani. A ni kultura razgovaranja ti ništa nije bolja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 14:08 (malina22).
10 godina
neaktivan
@ivan(4) - bolje čitaj što malina piše, pa ćeš vidjeti da piše, među ostalim lažima, da MS više ne objavljuje datume ažuriranja app. Vi malweraši ne samo da lažete, već ne znate niti što pišete. Niste u stanju shvatiti niti uzrečice. Mislim da ću potražiti drugi forum. Ovo je ipak previše jadno za moje kriterije.
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Izvinjavam se, bila je priča baš o dostupnosti bankarskih aplikacija u 10 postova, mislio sam da se nastavljaš na to.

Ostalo stoji, stil "diskusije" ti je katastrofalan, prešao si na lepljenje etiketa ("laž", "malweraši") i lične uvrede.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 14:22 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mikulam kaže...
Ovo je ipak previše jadno za moje kriterije.

Jasno da imaš "visoke" kriterije čim još uvijek koristiš wp.

15 godina
WindowsPhone - Općenito

Kad god uletim na ovu temu, androidasi forsiraju pricu kako je W10M/WP sranje, i ubjeđuju korisnike istog da ne valja, iako su oni zadovoljni?! Odakle tolika potreba za tim?! WP niti je nešto zastupljen niti je skup. Potrebu za pljuvanjem i nazivanjem korisnika iOS ovcama sam shvacao kao ljubomoru jer ipak dobar dio ljudi si jednostavno ni ne moze priustiti iOS. Al za WP mi stvarno nista nije jasno.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
protjeran
A djecici je dosadno pa se valjda tako osjecaju bolje ak ispale kakvu nebulozu...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
bushido002 kaže...

Moze pomoc...kako promjenit broj(jedan mi fali,nisam dobro upiso) za microsoft racun...da mi moze poslat onaj kod kad skidam aplikacije...nesta sam krivo upiso kad sam se registriro...

I koji je najbolji browser po vama...hvala

Lumia 640...

kod?? ne može ti to nitko poslati.. to je sigurnosni kod koji se koristi samo jednom i njega ti daje Microsoft (šalje na mail ili broj telefona ovisi kako se podesi na računu, uvijek treba postaviti neki drugi email za primanje sigurnosnog koda) ili generira Authenticator aplikacija kad ju dodaš na račun....

zatraži oporavak računa 

ili zatraži pomoć na 0800 300 300 (MS Hrvatska)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 17:32 (dadn).
15 godina
Kako reče kolega dadn posloži Authenticator app sa svojim accountom i ne treba ti više mail. Ovo je brže i jednostavnije. Aplikacija ti generira kodove koje upišeš u outlook.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Rijesio sam problem...sto se tice microsoft racuna...sam niko nista nece rec sto se tice fejsa...dva puta sam vec pito ovdje al niko nece odgovorit...zanima me kako je najbolje ic ns facebook...preko aplikacije mi se nesviđa..stalno mi se vrte iste price...a preko internet exspl...fali mi dio ekrana...dal me neko razumije...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 20:30 (bushido002).
16 godina
probaj povijest pretrazivanja obrisat imo sam isti takav slucaj kod zeninog mobitela i upalilo je
Samobor je lepa varoš
15 godina
bushido002 kaže...

Rijesio sam problem...sto se tice microsoft racuna...sam niko nista nece rec sto se tice fejsa...dva puta sam vec pito ovdje al niko nece odgovorit...zanima me kako je najbolje ic ns facebook...preko aplikacije mi se nesviđa..stalno mi se vrte iste price...a preko internet exspl...fali mi dio ekrana...dal me neko razumije...

Ja aplikaciju uopće ne koristim. Ako je suditi po iskustvima i testovima facebook aplikacije za Android, bolje ju je ne koristiti jer nema obzira prema bateriji.

Tako da ja uopće nemam instaliran Facebook već preko njihove mobilne stranice koristim. Ja imam W10M pa nemam IE tako da nemam taj problem sa prikazom.

16 godina
protjeran
Jesu poboljsali aplikaciju za kameru na Win10?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

u čemu je problem? meni kamera aplikacija radi odlično... 

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice