WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.043.929
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

bez obzira, bolja mi je stara od nove W10 verzije...

btw sa US regijom screenshoot. kaže nije dostupna.. i bez obzira sa koje regije ako se jednom aplikacija instalirala i ako je dostupna dade se instalirati direkt iz biblioteke (jer tako instaliram aplikacije koje su dostupne samo u USA regiji bez da mjenjam regiju na telefonu) ali za mobitel nije trenutno dostupna... samo za PC

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 20:51 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
dadn kaže...

btw sa US regijom screenshoot. kaže nije dostupna.. i bez obzira sa koje regije ako se jednom aplikacija instalirala i ako je dostupna dade se instalirati direkt iz biblioteke (jer tako instaliram aplikacije koje su dostupne samo u USA regiji bez da mjenjam regiju na telefonu) ali za mobitel nije trenutno dostupna... samo za PC

Gle, ne znam. Nakon zadnjeg updatea na "službeni" .164 upgrade i hard reseta uredno sam instaliral ovaj novi TuneIn. I da, ružniji je i lošiji od onog na 8.1.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
13 godina
kizo2703 kaže...
dadn kaže...

Gle, ne znam. Nakon zadnjeg updatea na "službeni" .164 upgrade i hard reseta uredno sam instaliral ovaj novi TuneIn. I da, ružniji je i lošiji od onog na 8.1.

Kizo je u pravu. Aplikacija TuneIn za W10 mobile zaista postoji (po pozitivnim komentarima u Storeu, promjenio sam regiju i sad vidim američke komentare), ali očito iz nekog razloga još nije podržana kod nas i ne može se instalirati čak ni sa postavljenom US regijom.

15 godina
Zar je moguće da se na calendar tile-u vidi samo jedan event? Imam W10 mobile.
Recimo da danas dvije osobe npr imaju rođendan, na tile-u će biti vidljiv samo jedan od ta dva eventa. Tek kad uđem u kalendar vidim i drugi. Ako nije moguće na MS calendaru vidjeti više od jednog eventa ima li koji besplatan da to može?
Također dali postoji nešto da u lock screenu to isto može pokazati. Sad isto vidim samo jedan event u lock screenu iz kalendara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
Zar je moguće da se na calendar tile-u vidi samo jedan event? Imam W10 mobile.
Recimo da danas dvije osobe npr imaju rođendan, na tile-u će biti vidljiv samo jedan od ta dva eventa. Tek kad uđem u kalendar vidim i drugi. Ako nije moguće na MS calendaru vidjeti više od jednog eventa ima li koji besplatan da to može?
Također dali postoji nešto da u lock screenu to isto može pokazati. Sad isto vidim samo jedan event u lock screenu iz kalendara.

ne koristim kalendar od prvog dana.. Chronos Calendar + i složim si tile s kalendarom kako želim

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 21:52 (dadn).
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ne vidim čemu svrha onom PIN-u kojeg možemo staviti na OneDrive. Ako netko zna tvoju šifru od monitela, onda bez problema može ući u OneDrive.

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Ne vidim čemu svrha onom PIN-u kojeg možemo staviti na OneDrive. Ako netko zna tvoju šifru od monitela, onda bez problema može ući u OneDrive.

pa jel te sile da ga koristiš... ne koristiš i nikom ništa...

17 godina
neaktivan
struja1911 kaže...

Kizo je u pravu. Aplikacija TuneIn za W10 mobile zaista postoji (po pozitivnim komentarima u Storeu, promjenio sam regiju i sad vidim američke komentare), ali očito iz nekog razloga još nije podržana kod nas i ne može se instalirati čak ni sa postavljenom US regijom.

Dobro, kod mene je vjerojatno caka bila u tome da sam prije hard reseta napravil backup svega, uključujući postavke svih aplikacija.

Pa kad je program "skužio" da je već bil instaliran i da ima svoje postavke, skinul se bez pravljenja problema.

Ali meni se bez problema istaliral na dva telefona - L830 i L620.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
Eto meni na win10. 164 danas nije sam promijenio vrijeme iako je uključeno automatsko vrijeme kao i vrem.zona
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neno20st kaže...
Eto meni na win10. 164 danas nije sam promijenio vrijeme iako je uključeno automatsko vrijeme kao i vrem.zona

Moj je promjenio.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
Kad sa ručnog opet uključim automatski,vrati mi sat unazad. Odakle on vuče te podatke. Na net sam spojen preko wifi.
16 godina
WindowsPhone - Općenito

U mene promijenio, vidim da je isto vrijeme kao na računaru, a na računaru uvijek mijenja, nije bio mobitel spojen na net, ali možda kupi datum i vrijeme od operatora, preko 2g/3g mreže(kao moja prošla Nokia 5130 XM) ili je to pak integrisano u sistemu pa bi mijenjao i bez mreže.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Sretan i blagoslovljen Uskrs svima vama!

Meni nije promjenilo sat jer me je uvalio u UTC+01:00 Zapad Središnje Afrike.

Nakon promjene, sad je sve ok :)

Xbox: Muskarcina
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 12:20 (Virty).
Moj PC  
4 0 hvala 2
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Može molba jer nije za mene,a nikad nisam ništa ni nadograđivao na 10.  Jučer sam isprobao jednu nekorištenu 535. Instalirao Upgrade Advisor app i sve je prošlo glatko. Vodi se sada pod Verzija 1511 i OS .107.

Pošto slabo pratim te buildove ...kako se ovaj zove i jeli to zadnje?

Za par dana jedna draga osoba će dobiti novu L640LTE.  KAKVA SU ISKUSTVA sa ovim zadnjim nadogradnjama?  Jel slijedim istu  proceduru kao i poviše?

Jeli pametnije čekati,ako ovi iz MS imaju još toga za krpati?  Ne bih da čovjek bude nezadovoljan, rađe bi mu savjetovao da čeka i još koristi 8.1 na L640.

Savjet?!  Hvala.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
@torrente
Ja koristim 640-ku,sa zadnja 2 redstone builda preko insidera (fast).Sve mi radi najnormalnije,osim Here drive+ aplikacije.Nisam primjetio puno veću potrošnju baterije.
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ma kakvi Redstoni.. redstone ni blizu još stavljati.... oni su puni bugova i to su tek prva testiranja slijedeće nadogradnje za W10M... dajte prestanite ljudima preporučavati Redstone da stavljaju. oni izgledaju dobro ali su puni bugova i problema i to nije za ljude kojima je Windows telefon jedini i glavni uređaj

znači ono što se preporučava:

- ako uređaj podržava službenu nadogradnju, nadogradite preko UpgradeAdvisor aplikacije (ako ne podržava nadogradnja preko Insider sa Slow ili Release Preview)

- kada se uređaj nadogradi na W10M, obavezno napraviti hard reset i čisto podići sistem bez vraćanja backupa postavki.

- tko želi može podići preko Insider (ali samo sa Slow ili Release Preview) na zadnji dostupni build a to je .164 trenutno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
WindowsPhone - Općenito

1.  Znači AKO se odluči, najpametnije app UpgradeAdvisor. (njega sam isprobao na 535)

2.  Shvaćam li dobro...Advisor će uvijek nuditi kada ga se provjeri, najstabilniju verziju ili ti ga dva koraka u prošlost od ovih najnovijih koje peglaju (ne ove što se spominju brza-spora-polupečena-krvava- zagorena)

3.  Nazire li se konačno gašenje pećnice i hoće li ovaj burek od MSa ugledat konačnu jestivu pitu

4.  Malo je tlaka normalnom korisniku mobitela svaki build sve nanovo formatirat..jel pametno, ako sve DELA sa zadnjeskinutom 10kom, ne skidat nove buildove u skoroj budućnosti i uživat u trenutnom stabilnom stanju...te jednog dana kad izađe ne znam koji uber-stabilni-konačni, onda sve nanovo postavit. Pričamo o smrtnicima, ne o sudionicima ove teme. Tisuću je razloga...čovjek će me u startu stjerat u qua, samo ako bude morat svako 20 dana nanovo postavljat app e-bankinga (jedan od primjera gnjavaže formatiranja) itd itd

edit:

što je ova bradavica na tipkovnici?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 14:39 (torrente).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
torrente kaže...

edit:

misliš na upravljač kursora?

16 godina
torrente kaže...

edit:

To ti je nešto ovako. Mijenja kursorske tipke.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Evo sad vidio...pametno,a ne ko ćorava kokoš nabadat dok editiraš link ili sl.  Edge solidno radi, premda mu ponekad treba refresh na nekom sajtu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Windows 10 (10586.164) na L630 radi super (Insider), osim random smrzavanja ali s obzirom da je 512Mb fon onda ok. Trenutno razmišljam da počnem razvijati za Windows 10 UWP ampak ne znam da li primaju kreditne kartice za devs license. Fakultet tek počinje v oktobru tako da ću si kupiti Windows 10 i isprobati se u XAML i C++.

Podrži podsticanje developing aplikacija na Windows 10 : http://wishapplist.com/en
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

na desetki još ne šljaka eduroam u hrv... nadal sam se da budu kaj napravili oko tih licenci, ali očito niš

mkay?

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
frend ima problem:
"Znaci pazi ovo...jucer sam mi se skine update i krene s instaliranjem i javi neku gresku i nije se nis instaliralo, idem na microsoftovu stranicu i kao preporuca se reset ak javi tu gresku, ja napravim to...pokrene se mob opet, azurira sve aplikacije, ja si poinstaliram ke sam imal i prije i pazi sad...pol appova mi se nece vise pokrenuti, samo se kreša kad ih pokrenem (dropbox, sofascote itd.), a kad idem sad na onaj update advisor mi vise ne nudi da si nadogradim na win.10 nego samo pise da je moguce ndograditi i da rade s operatorim na tome da se cim prije omoguci nadogradnja"

da opet resetira ili sta? l640 je u pitanju
11 godina
neaktivan
LittleM kaže...
frend ima problem:
"Znaci pazi ovo...jucer sam mi se skine update i krene s instaliranjem i javi neku gresku i nije se nis instaliralo, idem na microsoftovu stranicu i kao preporuca se reset ak javi tu gresku, ja napravim to...pokrene se mob opet, azurira sve aplikacije, ja si poinstaliram ke sam imal i prije i pazi sad...pol appova mi se nece vise pokrenuti, samo se kreša kad ih pokrenem (dropbox, sofascote itd.), a kad idem sad na onaj update advisor mi vise ne nudi da si nadogradim na win.10 nego samo pise da je moguce ndograditi i da rade s operatorim na tome da se cim prije omoguci nadogradnja"

da opet resetira ili sta? l640 je u pitanju

update advisor ti služi samo kod nadogradnje 8.1 na 10... poslije ti je manje više beskoristan....

ako koristi Insider na 10, nikako ne smije odabrati Fast već Slow ili Release Preview da mu ne nadogradi na Redstone testni (14295.1001)...

ako mu je skinuo Redstone, neka sa WDRT vrati 8.1 i onda nadogradi na 10 i sad neka pazi ako bude dalje dizao sa Insiderom da ne stavi na Fast...

ako nije skinuo Redstone onda (ima build 10586.107 ili .164) onda neka samo napravi hard reset...

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 20:04 (dadn).
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Pošto je danas dan ležanja uz pc i trpanja hranom...postajem dosadan,ali poprilično sam prekopao windows central.

Prvo, očito banalnost, al moram pitat..hard reset nakon ažuriranja..jel baš mora ona fizička šema sa tipkama ili je normalno iz izbornika piknut tvorničke postavke?

Drugo, što se bune na nekim topicima da im je ispario-nestao glance settings. Pa im se pojavi,pa nestane...pa trgovinu treba manualno ažurirat i ciljano njega,pa restart.

Ovako nažderan i nakon dva sata čitanja windows central topica..odoh vanka na noćni zrak doć sebi.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
torrente kaže...

Pošto je danas dan ležanja uz pc i trpanja hranom...postajem dosadan,ali poprilično sam prekopao windows central.

Prvo, očito banalnost, al moram pitat..hard reset nakon ažuriranja..jel baš mora ona fizička šema sa tipkama ili je normalno iz izbornika piknut tvorničke postavke?

Kroz postavke je hard reset a preko tipki je takozvani soft reset (soft reset je jednak vađenju baterije).

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

U mene prebacio sat, to sve u redu, ali mi više ide na živce, kasni mi sat svaki dan oko 30sek. E sad, ili je do mog operatera ili do mobitela i matične ili baterije, i volio bih da ima opcija sinkronizacije vremena preko WiFi. I meni se često događa da kad ideš ručno namiještat sat, kad postaviš, on sam prebaci ili sat manje ili minutu:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Valjda do operatera. Da sistem sam sinkronizira vrijeme onda bi bilo internet vrijeme kao na PC npr.
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Evo samo mali info za ekipu koja se uvijek pita zašto mora napraviti HARD RESET nakon instalacije.

Na L930 sam preko insider-a upgrade-ao sa wp8.1 na w10m ali nisam napravio hard reset. Sve je radilo ok. Nikakvih problema nije bilo.

W10m je sa sobom donio i nove API-e koji su trebali obogatiti aplikacije i učiniti ih moćnijima da se tako izrazim. Jedna od tih novih mogućnosti je i defaultno castanje videa ili zvuka na neki uređaj. Znači pokrenete npr neki film te u izborniku imate opciju CAST TO.

Kad se to klikne pojavi se popis uređaja na koji se može vide/audio reproducirati. Npr vaš TV. To je recimo super ako imate instaliranu myTube aplikaciju u koju je autor dodao novu mogućnost castanja te filmiće koje pokrenete na mobu možete nastaviti gledati i na TV-u.

Međutim meni to nije radilo. I što god da sam probao niti jedna aplikacija koja ovo podržava nije mogla pronaći uređaj za reproduciranje.

Nakon što sam napravio hard reset to je konačno proradilo. Sada mogu castat sadržaj s mobitela na TV bez problema. Sve radi.

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ako nekom treba popravio sam instalaciju stare Lumia (Nokia) Panorame da radi na W10M. instalacija na telefon sa kompjutera preko deploya u WP SDK

http://1drv.ms/1RwwtWT

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice