T-mobile vs. VIP vs. Tele 2

poruka: 222
|
čitano: 113.101
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

TomatoCool

0 0 hvala 0
17 godina

koristio sam sve tri mreže. i stao na tele2. zadovoljan sam sa cijenom, ponudom usluga, kvalitetom signala.

t-mobile postao preloš, cijene visoke, akcije nisu dobre kao što su bile prije

vip PREskup, jedino dobar ako imaš 0kn prema nekome

imam dual sim adapter u k810i, tele2 mi je primarni broj, na vip prebacim samo kad ću duže pričati s curom, jer ona ima pretplatu i mene na 0kn. i broj održavam svakih 6mjeseci uplatom jednog bona od 50kn, samo da imam free sms poruke. bez toga bih bacio vip već davno, kao što sam 098

h=f^3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sve zavisi kakve prohtijeve imate, za što Vam treba itd.

Osobno je meni najdraži Tele2 (cijena). Imam i VIP kojeg također koristim ali rijeđe.

Što se tiče naprednijeg gorištenja SIM usluga pojedinih operatera mislim da se onda moraju sagledati dva naša operatera: T-mobile i VIP, mislim da imaju više toga za ponuditi što se tiče nekog naprednijeg korištenja, odnosno korištenje u svijetu poslovnih ljudi. Moje osobno viđenje.

Da se nadovežem na tomato, to je mreža namijenjena isključivo za pozive i SMS poruke i tako će uvijek i ostati, neće ni uvoditi nove usluge, također nemaju ni roming, a i naplačuju, ako se ne varam pozive prema SZK. Tako da to sve govori o tomato-u, stoga mislim da nije ni vrijedan usporedbe s ostalim GSM operaterima.

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osobno koristim mobitel jako puno.

Najvise radi posla, i poprilicno ovisim o mobitelu. Sebi ne mogu dopustiti da budem pola sata bez signala kao sto mi se dogadzalo kod tele2. Isto tako, ne mogu dopustit da me u pola vaznog razgovora prekine.

Zauzvrat od operatera zelim jeftine pozive prema svojoj mrezi (poslovni tipovi preferiraju vip), zelim internet, zelim MMS, zelim e-mail i roaming naravno.

Isto tako, drago mi je kada me operater nagradi nekakvim sitnicama ili jebozovnom ponudom mobitela cak za 1200kn manje.

Uglavnom, koristim vip, preplatu od 100kn. Imam besplatne pozive prema vip mrezi (25lp za uspostavu), poruke su mi nekih 32lp i neznam kada zadnji put nisam mogao uspostaviti poziv. Desi se nekad da ne mogu dobiti iz prve, ali to je samo ka vozim ili slicno. Isto tako imam i curu za 0 kuna koliko god hocu.

Dakle, svatko bira prema sebi.

Inace tomato i tele2 mi nekako djeluju neozbiljno i prema pricama cujem kako imaju dosta pucanja poziva i slicno, nekvalitetnu uslugu koju ne zelim.

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: T-mobile vs. VIP vs. Tele 2

poslovni tipovi preferiraju nizze troskove ..

ja imam tele2 od kada su ga uveli .. pricam kao konj .. ne razmisljam uopce sta i koliko zovem .. roaming mi jeftiniji bitno nego kod drugih ..

imam racun do 500 kuna ..

tu i tamo .. kao i na svim drugim mrezzama .. pukne veza .. ali iznimno rijetko .. data 3G radi vrlo dobro ..

ne moras imati 32 varijable u izracunu cijene .. uvijek mi je ista smijesno mala cijena poziva ..

.ez.

0 0 hvala 0
17 godina

Pretplatnik sam na Vipu već skoro dvije godine... i totalno sam razočaran kvalitetom poziva. Imam 0 kuna prema đevojci, i svaki drugi poziv mi ima teške šumove - onda ona mora reći nešto da bi nestali, nekad ih samo ja čujem itd. Zona sumraka... A da ne govorim da su imali bisere u stilu - zovem prijatelja i tri puta mi govori - birali ste nepostojeći broj.... Arrrgghhh! Dođe mi da nazovem onu info-liniju i iskalim se na onoj nevinoj teti koju je zadesila ta nesreća...

Jedina dobra stvar u svemu ovome je šta sam još uvik student, pa sve plaćaju starci (a to blaženstvo će trajat još misec - dva). Da je situacija drugačija - prebacia bi se na nekog drugog operatera svjetlosnom brzinom - engage!Osmijeh

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf.
-- Sam Ewing

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na T-mobileu sam od kad imam mob i zadovoljansam.

AMD Athlon 64 X2 5600+, RAM, 2 GB X 2, 800 MHz, KINGMAX, HDD SEAGATE Barracuda 500 GB, MBO DFI , s. AM2, Infinity CFX 3200-M2, VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD3870 LR, 512 MB, Midi Tower, CHIEFTEC BH-01BBB, 400 W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemam nista protiv vipa i t-mobile, ali tele 2 je možda isplativ ako imate većinu prijatelja ili poznanika na istoj mreži, i ako imate odgovarajuću tarifu,...ali što se tiče onoga glavnog, a to je signal kojeg ponekad nema i do 12 sati, a uvijek se dogodi da ga nestane kad vam je najpotrebniji po običaju. Tako da se nađete u situaciji kada vam je stvarno hitno nekome poslati poruku ili nazvati nekoga, a vi to ne možete napraviti zato jer je cijeli sustav pao....pa mislim da tada nekoliko dodatnih lipa i ne igra tako veliku ulogu.

Pitanje je zašto mreža kao tele 2 koja nemože pružiti adekvatnu uslugu, čak ni u nekim gradovima, a o selima da i ne govorim može operirati kao jedna od prestižnijih mreža...kada kako je očito ne ispunjava ono najbitnije, protok informacija.....

Po mom osobnom mišljenju najkonkurentnija mreža je t-mobile.

Victory200

caky

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja imam već 2, 2.5 godina tele2 i jako sam zadovoljan njime. nesječam se kad mi je zadnji put veza pukala (sve skupa bilo jedno 2 puta). Od kad sam na tele2 puno više zovem a manje pišem poruke a računi su mi za razliku od t-mobile-a (koji sam prije imao) manji. Mobitel imam namješten da hvata signal preko Vipa i uvjek imam signala. JAKO sam zadovoljan sa cijenama, jedino ponuda mobitela nije velika, ali uvjek se nešto nađe. Nije mi jasno kao neki ljudi se neče prebacit na tele2 iako im broj ostaje isti a računi su manji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam T-mobile, Tele2 i tomato. Tomato mi je najbolji jer mi je najjeftiniji. Tele2 za svoje besplatne pozive(zero in, zero out) uzme više nego da sam na knockout tarifi. T-mobile me iritira jer imaju pogodnosti samo za svoju mrežu.., a tomato je i  jeftin i daje dobre pogodnosti. Npr, za kupljeni bon dobivaš 50/100% dodatnog iznosa na račun. Ovisi kako kad...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imala sam VIP i trošila sam lovu ko manijak, sada ( preko godinu dana ) imam Tele2 i prezadovoljna sam. Sa signalom nisam imala nekih problema. Cijene su super. Kao i ljudi iznad, uopće ne gledam koju mrežu zovem... Bon mi traje puno duže nego kod Vipa... Još mi je super akcija ako kupiš bon od 100 kn ( uvijek tako kupujem ) 30 dana imaš poruke 0,09 lipa!! Onak, trebam li što dodati  :) ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2008 15:53 (cozmika).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Tele2 je zakon, najvise zbog cijene ali i usluga im je OK jer dosad (godinu dana) nisam imao slucaj da bi bio bez signala.

Doduse bilo je slucajeva kad nije bilo Tele2 signala, ali tada se mob prebacio na VIP-ov signal i sve je bilo u najboljem redu

a cijena isto kao i s Tele2 signalom.

Prije toga bio sam u VIP-u i Tmobile-u i mogu reci da je to banda lopovska jer su dogovarali kada ce i kolko spustit cijene i nisu

konkurirali jedan drugome, vec su iskoristavali vrijeme do dolaska treceg operatera za sto vecom zaradom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tele 2

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I da nadodam u korist Tele2... Imaju foru da u inozemstvu ukucaš nekaj prije PIN-a da se samo prešalta ( zato se pin i nemre maknuti ) i sve šljaka... No da tu ne mudrujem ima sve na njihovim stranicama

Vip, Veliko T - palac dolje

0 0 hvala 0
17 godina

A čuj.

Ja sam probal i tomato i vip.

Tomato sam imo dugo radi niske cijene ali sam ipak otišao na vip.Ipak vim ima i internet,MMS,GPRS,Wap ali pazim kako i koliko trošim.Imam Easy tarifu a plačam 1.39 po pozivu a piše da je Eazy tarifa 0.91 po pozivu.Ko je sad tu glup?Viče

Iron Maiden
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odan T-comu i T-mobilu (nažalost)

ASUS STRIKER EXTREME, INTEL Core2Quad Q6600 BOX 4*2.4 + Cooler ZALMAN CNPS9500, PC-6400, 4 GB 2* 500.0 GB SEAGATE, GeForce PCX 8800 GTX, 768MB DDR3, PIONEER DVR-115DBK Kućište: APLUS CS-188A PC Case Napajanje: 600W, OCZ StealthXStream Monitor: 22'' LCD SAMSUNG SM 2232BW

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

T-mobile i Tele 2 su mi najbolji.

17 godina

Tele2 od nedavno koristi Tmobile odasiljace tamo gdje nema svog signala.

Do prije toga sam imao Tele2 zablikiran na Vip mrezi (manualno trazenje mreze, odabrana Vip), tako da nisam niti primjetio kada ima ili nema Tele2 odasiljaca. To sto se ljudi zale da nema Tele2 signala i neznaju si namjestiti mob, to je drugi (njihov) problem....

Imam tele2 od kada je dosao u hr, i nikada nisam primjetio neke tehnicke poteskoce, barem ne vece.

Iako bi kritizirao sve operatere sto se tice data prijenosa i roaminga. Tu kradu naveliko svi!

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hudo kaže...

Tele2 od nedavno koristi Tmobile odasiljace tamo gdje nema svog signala.

Do prije toga sam imao Tele2 zablikiran na Vip mrezi (manualno trazenje mreze, odabrana Vip), tako da nisam niti primjetio kada ima ili nema Tele2 odasiljaca. To sto se ljudi zale da nema Tele2 signala i neznaju si namjestiti mob, to je drugi (njihov) problem....

Imam tele2 od kada je dosao u hr, i nikada nisam primjetio neke tehnicke poteskoce, barem ne vece.

Iako bi kritizirao sve operatere sto se tice data prijenosa i roaminga. Tu kradu naveliko svi!

ja sam polako počeo razmišljati o tome da uzmem tele2 i zadržim stari broj...al me malo frka,jer znam,kad otiđem s t-mobilea,da će stavit neku prejeftinu tarifu...
ima netko iskustava sa promjenom operatera i zadržavanjem broja???
Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
17 godina
protjeran

Koristim Simpu,a jedini razlog što sam i dalje korisnik su one akcije kad za 200 nadoplaćenih kuna dobiješ još 200 !

Dva puta godišnje tako nadoplatiš kad je ta prilika i prođeš jeftino,a ne veže te nikakva obaveza.Dok to postoji,ne mislim se micat sa Simpe,pa vi vidite....i još mi sjeda na račun u prosjeku 15-20 kuna mjesečno,što zbog nadoplata računa,što zbog Simpa plus kluba.....

T-com u fiksnoj telefoniji-bože sačuvaj,ali Simpa je OK!

0 0 hvala 0
17 godina
mali.ivica87 kaže...
  ja sam polako počeo razmišljati o tome da uzmem tele2 i zadržim stari broj...al me malo frka,jer znam,kad otiđem s t-mobilea,da će stavit neku prejeftinu tarifu...
ima netko iskustava sa promjenom operatera i zadržavanjem broja???
  Sam tzv. prijenos broja ti (u ~98% slučajeva) prođe bez problema. Nakon par dana, do 2 tjedna te prebace u novu mrežu, tvoja jedina dužnost je da ugasiš mobitel prije dogovorenog vremena prebacivanja i upališ poslije. Sve dalje radi kako se i očekuje. Ako si to pitao...?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
Gion kaže...

Koristim Simpu,a jedini razlog što sam i dalje korisnik su one akcije kad za 200 nadoplaćenih kuna dobiješ još 200 !

Dva puta godišnje tako nadoplatiš kad je ta prilika i prođeš jeftino,a ne veže te nikakva obaveza.Dok to postoji,ne mislim se micat sa Simpe,pa vi vidite....i još mi sjeda na račun u prosjeku 15-20 kuna mjesečno,što zbog nadoplata računa,što zbog Simpa plus kluba.....

T-com u fiksnoj telefoniji-bože sačuvaj,ali Simpa je OK!

nije baš neki razlog za ostat u t-mobileu (barem što se mene tiće)...konstantno su skupi i ne kuže da to ljude već polako živcira.....ja trošim oko 50 kn mjesečno, a da kupujem bonove po 200 kn onda bi sigurno trošio više.....a i puno mi je za dat odjedamput 200 kn za bon
4ndY kaže...
  Sam tzv. prijenos broja ti (u ~98% slučajeva) prođe bez problema. Nakon par dana, do 2 tjedna te prebace u novu mrežu, tvoja jedina dužnost je da ugasiš mobitel prije dogovorenog vremena prebacivanja i upališ poslije. Sve dalje radi kako se i očekuje. Ako si to pitao...?
 jesam, hvala na odgovoru......jučer sam malo čitao, i saznao sam da kad se prebaciš kod drugog operatera, moraš tamo i ostati najmanje 6 mjeseci(to je propisano nekim pravilnikom)
Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
17 godina
neaktivan

VIP -Sve zbog vasCool

17 godina
neaktivan

Meni je Vip najbolji, T-comu zamjeram što na svaki mobitel stave logo i ubace u mob nešto svoje. Njihova roza boja mi se gadi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Do sada sam isprobao T-mobile, VIP i meni najbolji Tele 2. Evo mala usporedba poznatih operatera u Hrvatskoj.

Tele 2

Od sada gotovo svugdje ima signala, slanje MMS poruka u 095 mreži je besplatno, možete aktivirati 1000 besplatnih (24h) SMS poruka za 25 kuna, na kiosku možete kupiti bod do minimalno 25 kuna, jeftini razgovori, za nove korisnike i 0 kuna.

T-mobile

Prije je bio nešto malo bolji, ali otkad su se pojavili ostali operateri T-mobile je jednostavno preskup, pozivi u mreži nešto malo jeftiniji, signal ima svuda, možete aktivirati 500 SMS i 500 MMS poruka, bon koji možete kupiti na kiosku je minimalno 50 kuna.

VIP

Dosta jak signal, 500 SMS poruka (19h - 7h) za 25 kuna, najmanji bon na kiosku 35 kuna, pozivi unutar mreže jeftini, 1 besplatan. VIP baš nisam nešto koristio, ali ima on još nekakvih sitnica...

Tomato

Jeftin, ali još nije neka velika mreža...

Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Također, T-Scumove besplatne poruke su samo unutar mreže, dok su one od Vipa i Tele2 prema svim mrežama.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prešao sa T-mobile na Tele 2 i doslovno se preporodio... Cool

Imam zamjerku na njihovu službu za korisnike ali ništa strašno. Naime kada sam prvi put trebao postavke za internet žena me odkantala pod izgovorom da njen odjel nije zadužen za to te da će me u najkraćem mogućem roku nazvati netko sa odjela zaduženog za to. Nije mi palo na pamet čekati poziv jer sam se bojao da bi to moglo potrajati čitav dan pa sam zvao odmah ponovo i riješio problem, čovjek mi je poslao postavke. Nakon tjedan dana me zovu iz Tele 2 i kažu da mi sada mogu pomoći oko mog upita vezanog za internet... TJEDAN DANA! Srećom pa nisam čekao... Ali kao što rekoh, inače, super zadovoljan...

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

TELE 2

Dosta jeftiniji od drugih ... nekad malo imaju problema sa signalom no nista strasno :)

Bilo bi zgodno ... ali nije potrebno

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koristio sam prvo VIP 5 godina, nakon njega T-lopove 5 godina i sada koristim Tele2 godinu dana.

Moj glas ide definitivno Tele2. Moja mjesečna potrošnja se prepolovila. Razina usluge mi je kod svih bila ista i na to se ne mogu požaliti.

Ovo sa Tele2 i nepokrivenosti signala jednostavno nije istina, s obzirom da koriste T-mobileove odašiljače gdje nemaju svoj signal.

Prošao sam skoro cijelu Hrvatsku i zaista mi se svega na par mjesta mob spojio na t-mobileov odašiljač, potpuno zanemarivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tmobile, tarifa i150

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 12:56 (cuspajz).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice