Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 767.338
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Sony Xperia U

instaliras, udes i nades build.prop(ne trebas trazit po folderima odma ti je medu onim neredom tamo)...kad otvoris build prop vidit ces tamo SI 2 ili 3 puta...izmjenis sva 3 ili 2 i restartas mob nakon sto spremis...al ja to nebi radio jer tad ti nece pc companion javljat da ima dostupan neki update...al velim ti da si cekao sluzbeni update svejedno bi ti se SI broj promjenio u neki drugi tak da to bezveze radis

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Sony Xperia U

ali kad izadje bi mogao na sus odabrati funkciju da zelim ponovo obnoviti vec postojeci firmware radi problema...i jos nesto...jesam li izgubio garanciju zato sto sam flashao na francuski ics?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

da ali tako ce ti se izbrisat sve s mobitela...

garanciju nisi izgubio zbog francuskog ics-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sony Xperia U

imam samo default.prop...nema nigdje build.prop...hmmm i samo mi je jedan put spomenut SI

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 19:29 (Matijasever).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

probaj vidjet u mapi system

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sony Xperia U

nasao...znaci pise mi ST25i_1262-1120 i to na 2 razlicita mjesta...znaci ova zadnja 8 broja izmjenim sa mojim 1261-9038?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

probajte  aplikaciju  u-disco...kad  slušate  muziku  ledice  vam  svijetle  u  ritmu  muzike...aj  ak  vam  nije  teško  u  recenziji  im  napišite  da  dodaju  opciju  keep  in  memory  jer  dok  surfate  android  vam  ugasi  taj  proces  pa  morate  ponovo  palit  aplikaciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

Meni dopi*dilo čekanje službenog updatea pa sam malo prije flashao australski ICS i za sada radi fino :)

Neke stvari su bolje rješene, neke baš i ne (novo dodavanje shortcuta i widgeta, recimo, ne bih nazvao napretkom).

Živo me zanima kako će se baterija ponašati. Neki kažu bolje, neki lošije. Nadam se da ću biti među onima iz prve grupe.

Usput, sony pc companion mi nije uspio vratiti kontakte (samo mali dio) i SMSove. Slike i ostali sadržaj jest. Sreća da sve imam bekapirano na 68 mjesta pa je mobile go odradio posao.

edit: našao iritantan bug - glasnoća notificationa za mail je vezana za postavku media volume umjesto ringtone volume. U prijevodu, stišaš igricu, video ili nešto i više ne čuješ kad ti dođe mail. :|

s.f. - s.n.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 11:12 (ninotocka).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia U
diskDEfragmenter kaže...
domac5 kaže...
Hahahah na ovo...flashanje se obavi u 3 klika(al doslovno u 3 klika)...i nadogradnja preko pc companiona je flashanje samo sto je tamo sve automatski(odnosno tamo moras bar 7 klikova kliknut da bi se nadogradio, next,next)...a ovdje cak moras ugasit mob i drzat tipku volume down i spojit ga na usb da bi usao u flashmode...
Ak se bas tolko bojis ja cu ti prek team vivera to rijesit da se uvjeris da je to piece of cake

Ajde dobro. Ako ne dođe update kroz sljedeći tjedan na PC Companion, možda se i usudim sam to napraviti (kad još to malo proučim...)

Haahahahah!!! A ja 7.10. mislio da će službena nadogradnja doći za tjedan dana... LOL!!!{#} (15. stranica ove teme)

To flashanje možemo ovako protumačiti: službena nadogradnja je odavno stigla, samo je moramo sami staviti!

Šalu na stranu... ovo je zbilja presporo što se tiče službene nadogradnje. Ja sam svoj ICS odavno napunio, svašta instalirao i prezadovoljan sam s ovom stvarčicom od mobitela!

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 16:32 (diskDEfragmenter).
15 godina
ninotocka kaže...

edit: našao iritantan bug - glasnoća notificationa za mail je vezana za postavku media volume umjesto ringtone volume. U prijevodu, stišaš igricu, video ili nešto i više ne čuješ kad ti dođe mail. :|

meni nije tako...normalno kad stisam igricu ili video ova druga vrsta glasnoce se ne mijenja..

15 godina
domac5 kaže...
ninotocka kaže...

meni nije tako...normalno kad stisam igricu ili video ova druga vrsta glasnoce se ne mijenja..

Hm, jel si ti flashao ST25a_6.1.1.B.1.10_None ili onaj neki drugi? :)

Uglavnom, battery life mi se čini nešto bolji, ali realne performanse (prvenstveno browsanje) lošije. Pa sam prešao na Boat Mini i s njim se da. Izgleda da je problem u laganom nedostatku RAMa.

s.f. - s.n.
15 godina
Sony Xperia U

to mora da je do tebe jer perfomanse su u svemu bolje i nema nikakvog lagga na ics-u...pogotovo kod browsanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Ja čekam službeni ICS preko Companiona... Ima neka info kad će to?
http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

to mora da je do tebe jer perfomanse su u svemu bolje i nema nikakvog lagga na ics-u...pogotovo kod browsanja

ma laga ima i kod mene uvijek al et pomirio sam se sa tim,cekam da ga se rijesim i uzmem S II ovako ne moze

flashao sam 3x rom ovaj sto je nakacen na ovoj temi pa cak sam i oficijalni sa PC companionom i opet laga

browser je ok ali telefon laga na home screenu cesto

15 godina
Sony Xperia U

nino.tocka jel si ga rootao?

mersmih a da probas stavit neki rom...npr. the brains rom  pun je skripti i tih antilag sranja...radi i sa locked bootloaderima

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 22:22 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mersimh kaže...
domac5 kaže...

ma laga ima i kod mene uvijek al et pomirio sam se sa tim,cekam da ga se rijesim i uzmem S II ovako ne moze

flashao sam 3x rom ovaj sto je nakacen na ovoj temi pa cak sam i oficijalni sa PC companionom i opet laga

browser je ok ali telefon laga na home screenu cesto

neznam stvarno u čemu je problem, meni mobitel leti na ICS-u, stvarno sam prezadovoljan.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

nino.tocka jel si ga rootao?

mersmih a da probas stavit neki rom...npr. the brains rom  pun je skripti i tih antilag sranja...radi i sa locked bootloaderima

jel sad samo skinem ovo i flasham isto kao i standarad ICS???

sta je ovo cwm kernel nesto?? ne razumijem se ja u ovo bas...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 22:30 (mersimh).
15 godina
Sony Xperia U

ne za ovo trebas cwm...onda prebacis taj rom na mobitel i ugasis mobitel...kad ga ponovo palis cim se pojavi sony logo stisci tipku volume down i stisci dok ti ne ude u cwm...dakle ne drzi nego stisci

u cwm kad udes napravis wipe data, wipe cache i dalvik cache...pise ti to u uputama od roma...onda ides na install zip from sd card, nades rom i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

ne za ovo trebas cwm...onda prebacis taj rom na mobitel i ugasis mobitel...kad ga ponovo palis cim se pojavi sony logo stisci tipku volume down i stisci dok ti ne ude u cwm...dakle ne drzi nego stisci

u cwm kad udes napravis wipe data, wipe cache i dalvik cache...pise ti to u uputama od roma...onda ides na install zip from sd card, nades rom i to je to

ne kontam

kako da prebacim na mob taj rom?

gdje da ga stavim tacno???

16 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Ovako dečkovi. Vidim da ste tu najaktivniji.

Trebao bih jednu uslugu od nekog tko je nedavno nadograđivao službeni softver na verziju Gingerbreada 6.0.B.3.184 ili radio repair preko PC Companiona ili SUS-a. (i nije reinstalirao windowse ili brisao temp foldere).

Oni koji su flashali Generic world sa flashtoolom i radili kojim slučajem update ili repair kasnije neka ne traže jer nije to što trebam.

Trebam 3 datoteke koje ostanu nakon nadogradnje ili flashanja. (to je u stvari downloadani kompletni rom na računalo)

Potražiti ga možete slijedećim postupkom:

Potražiti na C: \ ProgramData \ Sony Ericsson \ Update engine \ db \ 13740270 \ blob_fs mapu i potom  potražiti najveće tri datoteke.
Mapa "blob_fs" može biti smještena i na drugom mjestu, ovisno o tome da li ste koristili PC Companion ili SUS. Izvršite potragu za mapu blob_fs ako je ne možete naći. Nakon što je nađete, sortirajte po veličini i vidjeti ćete te tri najveće datoteke. (vidi sliku). Datoteke ne moraju biti naziva i veličine kao na slici ispod jer je slika informativnog karaktera.

Eventualno se mogu potražiti i u: C:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\db\

Naime trebaju mi zbog izrade originalnog Croatian ftf filea za flashanje Xperie na originalni rom putem Flashtoola.

Pa ako ima koja dobra duša koja to ima na kompu, da uploada negdje ili mi nekim drugim putem pošalje.

Hvala!

Datoteke iz Blob_fs mape Datoteke iz Blob_fs mape
Samo glupi i mrtvi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 23:25 (84737).

1 0 hvala 0
15 godina
mersimh kaže...
domac5 kaže...

ne kontam

kako da prebacim na mob taj rom?

gdje da ga stavim tacno???

bilo  gdje  stavis...kasnije  ga  u  cwm-u  nades  i  flashas

15 godina
domac5 kaže...

Kak do mene? Pa nisam rukom prepisivao bitove :)

Nisam ga rootao, ima li potrebe?

Da napomenem, nemam laganja po home screenu (bilo bi i čudno s obzirom da nemam widgeta osim sata) ali browseri rade onak... prilično jadno. Pa onda otvaranje dialera i pikanje po njemu, česte pauze od sekundu-dvije.

s.f. - s.n.
15 godina
Sony Xperia U

ma  dobro  malo  sam  se  krivo  izrazio...mislim  do  mobitela...i  mojem  treba  sekunda  da  uđe  u  imenik  ili  dialer  ali  nakon  toga  je  sve  brzo...

a ovo za browser mislis na ucitavanje ili scrollanje po stranicama? u ucitavanju nisam primjetio nikakvu razliku ali scrollanje je daleko fluidnije...mozda da i ti probas custom rom sa antilagg skriptama

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A ne znam, sve u svemu dojam apgrejda mi je li-la. A u custom romove ću kad ću imat par dana slobodno :)

U svakom slučaju, nakon Wildfirea S ovo je u sa ICSom ili bez svemirski brod, pogotovo za tu lovu.

Još jedna stvar: više ne mogu birati mass storage ili MTP mode. Neeema više normalnog mountanja memorije :(

s.f. - s.n.
14 godina
neaktivan
Sony Xperia U

ma laga i na ovom vragu isto ko i na proslom ne vidim neku razliku

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 2:00 (mersimh).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imam ja samo će potrajati upload

idem radit sad pa mogu popodne stavit da se šalje na jumbo mail recimo, pošalji mi samo mail u inbox. Valjda će bit do kasnije naveče poslano

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 6:56 (Zoran).
16 godina
neaktivan

E to, super. javim se na PM.

Samo glupi i mrtvi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje.
15 godina
Sony Xperia U

postoji  aplikacija  za  mountanje  memorije  na  xda  forumu...samo  treba  imat  root  za  nju

mersmih jel si napravio wipe i prije i poslije instaliranja roma?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

postoji  aplikacija  za  mountanje  memorije  na  xda  forumu...samo  treba  imat  root  za  nju

mersmih jel si napravio wipe i prije i poslije instaliranja roma?

napravio sam ona 3 whipa prije instaliranja roma ali nisam poslije

15 godina
Sony Xperia U

ajd  probaj  i  prije  i  poslije...mozda  ti  se  isplati

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice