Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.398
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava
crazy_luđak kaže...

Čini se kao da bi mogao izgurati 4, možda 5h sot, no treba vidjeti kad se skroz isprazni i još par ciklusa 100-20%. Jel još uvijek postoji onaj battery saver?

U svakom slučaju javim nakon punog ciklusa kakvo je stanje, ako ikoga zanima. Doze se čini kao poboljšanje. U podmeniju Baterija nema više onog kao u LPu, ali postoji kao baterry saver koji se može podesit da se uključi na 5%, al ne znaš šta točno čini, naime uopće mi ni ne treba jer ga ionak stavljam na večer punit, ili sljedeći dan kad dođe na oko 15%.

Indestructible kaže...

ipak ništa od flashanja i marshmallowa, nece pa nece, imam osjećaj da me koči windows 8.1, al opet, drugima je radilo bez problema.

ne preostaje mi ništa nego čekati da postane dostupan mm za moju regiju

Imam Win10, i sve je išlo ko po loju. Vidi za drivere kako stojiš s njima.

14 godina

ma svašta sam pokušavao, i na kraju sam uspio, pomoglo je mjenjanje compatibilitya sa win8 na win7

kako se status bar smooth spušta milina

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jučer, skinuto s punjača oko 9 ujutro, do nekih 11 navečer preostalo 19% sa nešto više od 4h SoT-a uz teški gaming. To je bio prvi puni dan ciklusa. Zasad je ok, može bolje uvijek naravno.

14 godina

ja bih se usudio reći da sad gubim više bateriju negdje u prosjeku 5-6%

danas sam jako slabo koristio telefon, udjem malo na chrome, tapatalk, i pogledao jedan video na YT i baterija je na 62% a obicno bi nakon ovog koristenja imao oko 70%
zato sam bio prezadovoljan baterijom na lollipopu

daću mu još fore par dana, ali sad mi baterija više ide tokom koristenja telefona nego prije na lollipopu, samo vidis kako opadaju procenti.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Moguće je i to, pogotovo ako nisi na tvorničke bacio nakon nadogradnje, tako preporučaju.

Ja to zasad nisam zapazio, meni je pogotovo bolje u stand-byju, tu sam gubio po 10ak posto povezan na sve i sa svačim, bez STAMINAe koju ionako nisam koristio

14 godina

kad sam flashao oznacio sam sve za wipe, ali dok je telefon i dalje frišak, sad ću ja preko companiona puknuti jedan repair

nemam pojma, ali kad sam uzeo telefon, prvo sam ga napunio do 100% i onda preko kompaniona pukao update i hard reset ujedno, ne znam da li je to bio recept da se sve nekako slegne, jer meni je fakat baterija bila drama dobra. mislim, dobra je i ovako, kad vidiš neki s istim načinom korištenja već čim padne noć moraju puniti, a meni je sad na 50ak%

0 0 hvala 0
14 godina

e ovako je MM na kraju trebao izgledati :)

0 0 hvala 0
17 godina

Jel moguce prebaciti sa Z3 na Z5 napredak u igricama, Angry Birds i slicne? Da ne moram sve iz pocetka prelaziti. Znam da postoji  onaj Xperia transfer, ali ne znam dal je to samo za gluposti poput kontakata, SMS-a i slicnog ili stvarno mozes bitne stvari prebaciti.

Mislim bez roota

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako imaš mogućnost ulogirat se u igre sa Google računom onda ti to sprema na oblak a za Xperia Transfer, hmmm nisam 100% al mislim da prenese i data od aplikacije.

12 godina
neaktivan

Sad sam provjerio, Za Z5 Compact je CE1 unbranded verzija gore, tko je u HR kupio ima ju, tako da bi trebali putem PCC ili OTA dobit MM.

Vjerojatno važi i za većeg brata, Z5.

0 0 hvala 0
14 godina

da ima i za Z5 Marshmallow, eto da sam pričekao petak, mogao bih samo OTA odraditi, al ko je mogao čekati još dva dana, posebno kad  nisi ni znao da će u petak doći update

0 0 hvala 0
16 godina
Jel istina da je i na z5 mm bluetooth bug prisutan? Znači nakon nekog vremena pocme preskakat glazba, distorzija.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koristio sam burazove BT slušalice i nikakvih problema nisam imao nit na 5.1 ni sad na MM. Tak da iskreno no kontam to. Ali vidio sam da se nekima popravilo, nekima pogoršalo, nekima ostalo isto...

16 godina

Ja sam naišao na taj problem koji se dešava pri streamanju glazbe (soundcloud,spofy..) preko bluetootha na bluetooth zvučnik ili na autoradio s bluetoothom. Znači nakon 5-10min počme prekidanje. Išao sam istraživat i vidim da ljudi na Z5 MM imaju isti problem, na lolipopu je uredno radilo.. navodno je sony svijestan problema i radi na rješavanju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2016 16:34 (bik).
12 godina
neaktivan

Pročitao sam da su prihvatili to kao bug i rade na tome da.

15 godina

Pobjegao sa wp-a i vratio se dobrom starom andoridu....Lumia 950xl stavljena u oglasnik...danas uzeo Z5...evo skinuo ga sa punjaca i nekak mi brzo troši bateriju....svakih par min 1%znam da treba par ciklusa da se to stabilizira ali očekujem od Z5 dobru bateriju..na 950xl je očaj....Što najbolje poštimat za najbolju bateriju to mi najviše bitno...sinoć mi je napravio par updetova al je ostao na 5.1.1..jel stigao mm za z5?Mobitel je kupljen u t-com..znam da su oni najsporiji što se tice puštanja nadogradnji...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 9:31 (galinjo24).
12 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Pobjegao sa wp-a i vratio se dobrom starom andoridu....Lumia 950xl stavljena u oglasnik...danas uzeo Z5...evo skinuo ga sa punjaca i nekak mi brzo troši bateriju....svakih par min 1%znam da treba par ciklusa da se to stabilizira ali očekujem od Z5 dobru bateriju..na 950xl je očaj....Što najbolje poštimat za najbolju bateriju to mi najviše bitno...sinoć mi je napravio par updetova al je ostao na 5.1.1..jel stigao mm za z5?Mobitel je kupljen u t-com..znam da su oni najsporiji što se tice puštanja nadogradnji...

T-Com glumi pizde i ne pušta, jedan od rijetkih operatera... Flashaj to na customized unbranded da nemaš problema sa bloatom ;)

http://www.xperiablog.net/2016/03/12/install-xperia-marshmallow-using-flashtool-and-xperifirm-guide/

15 godina

Jel se gubi garancija...a kad bi mogao tcom pustit..jel ima najava?

12 godina
neaktivan

Ne gubiš garanciju flashanjem, samo ako otključavaš Bootloader (za tim nema potrebe). I nema nikakvih najava pošto je to u domeni T-coma, a oni nisu baš poznati po brzini. Imaj na umu da je MM pušten 7.3. znači prije točno mjesec dana a tamo ga još nema.

15 godina
bubimir13 kaže...

Ne gubiš garanciju flashanjem, samo ako otključavaš Bootloader (za tim nema potrebe). I nema nikakvih najava pošto je to u domeni T-coma, a oni nisu baš poznati po brzini. Imaj na umu da je MM pušten 7.3. znači prije točno mjesec dana a tamo ga još nema.

A nezuri mi se..tek sam jucer dobio telefon..uglavnom sve pohvale zvijer...koliko ti je trebalo da baterija pokaze koliko može..koliko ciklusa?

12 godina
neaktivan

Vjeruj mi LP i MM na tom uređaju su nebo i zemlja... Na LPu je bila ok odmah, oko 4.5h a na MMu nakon tvorničkog reseta nakon nadogradnje ide na 5h i preko nakon 3 ciklusa punjenja pražnjenja. Ipak ja imam Compact pa može bit nekih odstupanja.

16 godina
galinjo24 kaže...

mogao bi se sad ispricat ekipi koju su pljuvao jer je nesto rekla protiv wp.  Dugo si i izdrzao 😱

15 godina

Kakav preporod....Sony zvijer....a tek baterija....

10 godina
Galinjo, zar nije wp bio zakon i zvijer? Hahahahhahaha
15 godina
iDelete kaže...
Galinjo, zar nije wp bio zakon i zvijer? Hahahahhahaha

Daaaa

15 godina

Jel postoji kakva mogucnost stavit 6.0 na Z5 osim rucno preko flashtoola...Nenalazi mi ota(T-com) a ni preko Xperia Companiona.....Jel ima tko iskustva koliko T-com kasni sa pustanjem...cujem vip pustio za Z5 prije tri tjedna..

12 godina
neaktivan

Vip je pustio odmah. Nema nikakvog flasha osim fashtoolom, to ionako ne poništava garanciju, a nije teško:

http://www.xperiablog.net/2016/03/12/install-xperia-marshmallow-using-flashtool-and-xperifirm-guide/

15 godina

Došla mi nadogradnja 1335mb...Stigao je 6.0

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 18:16 (galinjo24).
14 godina

sa 6.0 dosta manje se grije uređaj.

0 0 hvala 0
14 godina

Koje slušalice koristite za Z5? Kao što sam prije spominjao kad sam uzeo telefon, slušalice sa Z5 nisam dobio, a ove što imam od Lumije 1020, ne rade bez aplikacije SoundAbout, i evo desna slušalica je crkla.

Probao sam slušalice od iPhone 6, ali ista stvar, jednostavno ne radi bez aplikacije SoundAbout gdje moram ručno uključiti da telefon prepozna da je slušalica priključena u telefon.

Planiram uzeti neke slušalice, možda od HTC M9 ili G4, ali nisam siguran da li će i one raditi bez SoundAbout aplikacije.

Ne daje mi se velik novac na slušalice, jer mi samo služe da poslušam muziku od stana do fakulteta. ove što Sony preporučuje za Z5 su mi jednostavno van budžeta

Također, AUX u autu ne radi, mislim, opet je tu do telefona, dok je na Lumji 1020 normala priključim telefon preko aux cabla, odaberem tamo aux, i normalno ide muzika, dok na Z5 ne radi.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice