Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.559.953
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Da ali glazba mi nije na SD karitci -_-

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

:/

ne znam sto da ti kazem.... onda je najbezbolnija metoda preko kiesa.... i reg patcha pa probaj uradit to

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 14:52 (skank666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije stvarno... čak sad gledam nije mi ni kontakte skinuo...nešto smrdi u državi Danskoj.

Trebalo bi stvarno piknuti unutra novi ROM...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kod ovog nacina za 3 button combo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201   mi nakon 6-og koraka javlja "device not found" sta sad???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

btw. mogu formatirati obadvije, npr. doslovno piše "unutarnja SD kartica" i "vanjska SD kartica". Što kažete na format obadvije i onda factory reset?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

joj, ja to nebi radio... ali to sam ja, bojezljiv! nadam se da si dobro procitao sve..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
ReiKo kaže...

btw. mogu formatirati obadvije, npr. doslovno piše "unutarnja SD kartica" i "vanjska SD kartica". Što kažete na format obadvije i onda factory reset?

sumnjam da ce se ista promijenit ali mozes probat...

15 godina

Iko?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pokušaj ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=821698 Ja sam tak uspio. Instalirao sam android sdk. Da bi komande adb bile aktivirane moraš se u command promptu pozicionrati C:\androidsdk\tools . AndroidSDK je ime foldera gdje si raspakirao Android SDK. Možeš ga nazvat i drugačije. Na ovaj način prek Odina nisam probao, A ljudi baš ne vole taj Odin.

17 godina
ReiKo kaže...

Vanjsku možeš formatirati (to je tvoja izmjenjiva) al unutarnju ne bi nikako preporučio da formatiraš!

P.S. uplodam sad backup mojih aplikacija. Postam link kad se uploda

http://3dhr.net/berko/
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 22:10 (Berko).
17 godina

@ReiKo:

Evo ovako; download link: www.3dhr.net/kober/TitaniumBackup.rar  Napravio sam backup Marketa, Gtalka i kalendara, ali i svih systemskih aplikacija (za svaki slučaj).

1. kopiraj svoj TitaniumBackup folder na komp (napravi backup)

2. pobriši sve u TitaniumBackup folderu na mobitelu

3. kopiraj sve iz ovog rar-a

4. pokreni TItanium backup

5. sad bi u titaniumbackup-u trebao imati ove aplikacije koje ti fale

6. klikni na jednu i odaberi resotre (napravi restore svih dostupnih stvari vezano za te aplikacije; npr. market ima dva file-a, tako da restoraj oba)

7. kad ti napravi restore tih aplikacija koje ti fale i kad se uvjeriš da rade kak spada, onda sa TitaniumBackup-om napravi backup SVEGA! Tako da prebriše moje backup filove sa tvojima, da nebi bilo nekih problema radi toga, a i da ujedno imaš backup od svih aplikacija za ubuduće.

Iskreno, ovo nisam do sad nikad radio, tako da nemogu garantirati da će raditi, ali po nekoj logici bi trebalo.

Ako ni ovo ne uspije, onda ću ja napraviti backup kompletnog mog ROM-a kakav je sad, napraviti factory reset, te napraviti backup čistog sustava, te ti to poslati. A onda si ja poslje restoram moj sustav sa onim prvim backup-om. Za ovo će mi trebati malo više zafrkancije, tak da danas-sutra to neću ziher stiči. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Dostupan I9000XXJPY Froyo 2.2.1 ako nekoga zanima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Chronic kaže...

Dostupan I9000XXJPY Froyo 2.2.1 ako nekoga zanima...

Misliš službeno preko Kies za nas Hrvate ili registry hack? Nemam sad trenutno kabel da isprobam.

bdw. jel svi imate novi Android Market koji je izašo? Trenutno sam na stock firmware 2.1 i imam ga, mobitel kupljen prije par dana. Mislio sam da novi market ide samo sa froyom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 0:50 (Blade3).
17 godina
neaktivan

Berko, hvala sada ću probati. Car si.

@Chronic

Preko Kiesa? Službeno?

@Berko

Ja sam napravio točno kako si napisao no niti jedna od tvojih aplikacija koje ja nemam se ne prikazuje u Titaniumu. :(

EDIT 2:

Sada sam ih satavio u taj folder plus još jedan koji sam našao na mobitelu za Titanium. Market restorea a za sve ostale tvoje aplikacije - on se prikažu ali su podcrtane i imaju do sebe kvačicu. Nemaju restore opciju.

Berko, mislim da je problem u tome što bi meni trebali i .apk fajlovi svih aplikacija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 2:12 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ljudi ja sam potuno nov ovdje i imam potpuno nov galaxy s danas kupljen.

imam jedan problem a to je kako sa svoje SD kartice postaviti zvuk za SMS, za pozive ide ali za poruke neznam kako.

unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

@Chronic

Preko Kiesa? Službeno?

Skinuo sam novi firmware sa www.samfirmwares.com i napravio update preko ODIN-a, to je službena verzija za Engleze, još uvijek ništa za našu regiju.

Izgleda da rade punom parom na tome jer ovo je već druga revizija u 2 dana !! Možda uskoro izađe i za nas.

17 godina
neaktivan

Stvarno bi volio sada ove .apk fajlove pokusati staviti na mob pa onda dignuti iz Titanum Backupa dok Berko slaže backup svojeg ROM-a. Pa ako netko ima za ustupiti i ima vremena mi to dignuti (Android 2.1) bio bi mu zahvalan :)

@Chronic

I, radi ti? Mob je bio otvoren za sve mreže?

btw.

Skank izašao je novi Darky mod v.7.0...ako mi ne ide ovo s Brkyem onda brijem da cu ovo upogoniti...šta ti kazes?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 2:46 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ReiKo kaže...

Stvarno bi volio sada ove .apk fajlove pokusati staviti na mob pa onda dignuti iz Titanum Backupa dok Berko slaže backup svojeg ROM-a. Pa ako netko ima za ustupiti i ima vremena mi to dignuti (Android 2.1) bio bi mu zahvalan :)

@Chronic

I, radi ti? Mob je bio otvoren za sve mreže?

btw.

Skank izašao je novi Darky mod v.7.0...ako mi ne ide ovo s Brkyem onda brijem da cu ovo upogoniti...šta ti kazes?

E, malo sam sad zujao po netu vezano za tvoj problem; nema apk od marketa (niti se može izvaditi kao apk file), jer je to sistemska aplikacija. Navodno, jedino kaj možeš, je ili flashati neki ROM ili novi firmware.

17 godina
neaktivan

Mislim da ću već večeras Darkya probati, pozitivna su iskustva.

Držite mi fige =P

EDIT:

Samo mi nije jasno kako se može bez ODIN-a flashati, u njegovim instrukcijama za Darky se uopce ne koristi ODIN.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 5:05 (ReiKo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo flasha se.

Daj mi recite, ako išta pođe po zlu dali je mozda moguce da sve posaljem u p.m. nabavim prvotni Android 2.1 i flasham ga?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Flashao, sve radi bolje nego ikad prije.

Sreća prati hrabre.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
ReiKo kaže...

Flashao, sve radi bolje nego ikad prije.

Sreća prati hrabre.

Uuu! Zakon! Čestitam! Ajd super da si uspio to riješiti. {#}

17 godina
neaktivan

Ovako, pošto ste se tako trudili da mi pomognete vrijeme je da vam vratim uslugu jednim malim reviewom.

Ukoliko se odlučite flashati na ovaj ROM ne trebate sljediti njihove komplicirane upute dovoljan je Clockwork Roma Manager kojem ukažete putanju na sam MOD.

Sam proces traje oko 15 minuta, prvi boot traje oko 5 minuta dok se sve raspakira tako da vas to ne preplaši da nešto nije u redu samo ga pustite da radi svoje (odite popušiti cigaru, pojesti nešto, javite se curi)

Što da vam kažem, prva stvar koja mi se sviđa je kod samog otvaranja moba - dakle postoji ikona koja se "povuče" i točno se vidi do kuda treba da se uređaj otvori. Ako idete na ljevo onda ide u bešumni mod. Na Androidu 2.1 sam doslovno MUKU MUČIO dok otvorim mob.

Druga stvar, ima pun k uslužnih aplikacija i iskreno (iako sam picajzla) - sve mi trebaju. SGS tools i ekipa no moram još taj dio pregledati pa da ne serem u prazno.

Volio bi naglasiti da za e-mail aplikacije odmah možete izbrisati Google i običnu EMail aplikaciju, uopće ne rade kako treba jer je ovo Froyo 2.2 i ima puno boljih aplikacija za tu rabotu. Skinite si Improved Mail - bolji je, brži i radi normalno.

Moj popis aplikacija koje sam ovim iskustvom obilježio kao SIGURNE za brisanje:

• All Share
  • aldiko-standard-1.2.6.1-samsung-s1
  • bookstore 
  • BuddiesNow
  • Client_uTalk 
  • Mini Diary
  • SamsungWidget_FeedAndUpdate
  • SamsungWidget_WeatherClock
  • SamsungWidget_CalendarClock
  • Layer-samsung
  • Navigation
  • Social Hub
  • Y! Finance clock
  • Dual Clock

Za još neke nisam siguran no provjeriti ću pa dodati ako sve poslje njih radi kako treba.

Notifikacijski bar sad ima punjivu traku koja za sve zadatke lijepo obilježi kada će biti gotovi, a notifikacijiama se može pristupiti i iz donjeg izbornika.

OS jednostavno...LETI. Nisam skužio šta je ovaj Voodoo no nisam siguran niti da ću ga paliti (valjda neki lagfix) jer mi i ovako LET iako bi vjerojatno mogao i bolje. Netko vudreniji od mene na ovom polju će sigurno skužiti i još neke stvari vezane uz sam ROM koje ja još niti nisam primjetio.

Sve radi (WI-FI,kamera, imenici i sve ostalo što smo imali na Androidu 2.1) dakle samo ste praktički na dobitku.

Nove ikone su fora, pogotovo za bateriju (točno piše koliko je ostalo) i sve je puno poliranije nego prije.

Neznam, ovo su tek prvi mali dojmovi još se moram družiti sa njime da bi nešto konkretno mogao srati, a osim toga ovo je moje prvo flashanje ovakvog uređaja pa se neću praviti pametan.

Ako trebate još kakve informacije ili želite screenshotove samo napišite.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 7:31 (ReiKo).
17 godina

E, super! Drago mi je da si uspio sve riješiti.

P.S. samo jedna napomena; pošto veliš da mu treba dosta dugo da instalira taj ROM, onda obevezno treba imati punu bateriju prije toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ReiKo kaže...

daj linkove! i cestitam! drago mi je da si to rijesio. kazes, ne treba 3button combo fix za to? nego sve preko CWom?! moram priznat da je malo cudno jer vidim na xda upozorenja da se nista ne radi bez tog fixa (3button)... uglavnom svaka cast! ja sam do sada jedino flashao htc-a i tamo je to puno jednostavnije (bar mi se cini jer ovo jos nisam probao)

samo bi te link zamolio! hvala

Berko kaže...

E, super! Drago mi je da si uspio sve riješiti.

P.S. samo jedna napomena; pošto veliš da mu treba dosta dugo da instalira taj ROM, onda obevezno treba imati punu bateriju prije toga.

da, to svi preporucuju...

17 godina
neaktivan

@ Skank

Krivo si quoteao, a ne vidim gdje je tko to pitanje postavio no dobro.

Dakle, link je ovdje:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814091

Nadalje, za flashanje ovog ROM-a NE TREBA 3 key combo. Meni ne radi. Ušao sam u recovery mode uz Clockwork "tip" recoverya: http://www.clockworkmod.com/  (trenutno im link ne radi ali ako googlaš dobiti ćeš .apk file kojeg lako instaliraš, potom uđeš u app i vidjeti ćeš da možeš u recovery mode.)

U biti, evo googlam za tebe:

http://koush.tandtgaming.com//recoveries/RomManager.apk

Buraz, da... jednostavno staviš ROM u internu memoriju, Clockwork MOD recovery (to ti je jedna update.zip datoteka) i onda jednostavno bootaš u recovery mode kroz Clockwork ROM manager). U biti samo si pukneš INSTALL ROM kroz ROM manager i to ti je to, čak će ti on sam bootati i dalje je proces lagan.

Pošto mi je uređaj cijelo vrijeme bio spojen USB kabelom jer sam mrdao oko fajlova (pokušavao sam rješiti problem na druge načine) onda je bio na 100% baterije. Nisam probao ispod toga pa nemogu tvrditi kako bi bilo kad bi bilo no da, preporučljivo je da ti bude napunjen do kraja uređaj.

Ako vam treba još što ili screenshotovi (osim pukog slikanja zanima me kako da vam uhvatim screenove, postoji li neka Android aplikacija za to?) samo recite pa ću dati sve od sebe da objasnim. Nisam majstor u ovome (više me zanimaju druga područja) ali eto uspio sam pa da pomognem.

@Berko

Ne, uopće mu ne treba dugo da instalira koliko mu dugo treba da upogoni prvi puta ROM (mislim da i možemo to nazvati instalacijom no dobro). Dakle flashanje je ful brzo, nekih 6-7 minuta, a kada se prvi puta podiže OS onda može trajati i do 20 minuta. U mojem slučaju je to bilo 10 minuta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 10:26 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

uh, koje pitanje? onda danas pucamo to gore!

17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

uh, koje pitanje? onda danas pucamo to gore!

Ma samo si quotao krivo, očito te zeza Bugov forum previše.

ReiKo kaže...

daj linkove! i cestitam! drago mi je da si to rijesio. kazes, ne treba 3button combo fix za to? nego sve preko CWom?! moram priznat da je malo cudno jer vidim na xda upozorenja da se nista ne radi bez tog fixa (3button)... uglavnom svaka cast! ja sam do sada jedino flashao htc-a i tamo je to puno jednostavnije (bar mi se cini jer ovo jos nisam probao)

samo bi te link zamolio! hvala

Sad ReiKo stvarno piše =): Vidiš, i mene prca, nemogu izaći iz quotea i napisati išta, ugl. ako imaš kakvo pitanje reci. Isprobavam upravo Gingerbread tipkovnicu, fora je ali ima jedna caka - kada staviš ROM, moraš ići u datoteku Gingerbread_keyboard i od tamo pokrenuti .apk datoteku koja instalira tu tipkovnicu.

Sretno.

EDIT: Berko oćeš ti preći na ovo isto?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 11:01 (ReiKo).
17 godina
neaktivan

Još jedna stvar u vezi Gingerbread tipkovnice (koja je usput budi rečeno - odlična, evo vam review:

).

Prvo je instalirate kao što sam opisao gore. Onda morate ići u settings - regionalne postavke i postavke teksta i tamo je uključiti (piše "Android keyboard").

No to nije sve! Zatim idete pisati npr SMS i tamo je uključite (držite prstom na polje za pisanje i zatim je dobarete iz izbornika).

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

pozdrav ekipa, samo da javim...

KIES mi je javio da je sluzbeni firmware dostupan za download, za Galaxy S...

za 5 min javim kak je proslo...

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice