Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.559.543
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
hrcpin kaže...

dok ljudi imam jedno pitanje zasto na galaxy s koji je kupljen u VIP-u nema automatski update *systemupdates* u samom telefonu kao npr x10 jer sam gledao malo na youtubu i na nekim telefonima to ima

To ovisi od telefona do telefona, tj. o tome kako je sam proizvođać riješio povezivanje sa računalom u updateanje. Galaxy se updejta tako da ga spojiš na računalo preko Kies-a, samsungove aplikacije za sinhronizaciju.

http://3dhr.net/berko/
17 godina
ReiKo kaže...

Imam i ja još jedno pitanje.

Kako skinuti Android Market (tj. gdje) za Galaxy S (Dakle Android 2.1 zasad) ako sam ga izbrisao (što jesam jer nije radio pa sam htio reinstall)?

Ako ne, dali je moguće da mi netko da .apk fileove iz svojeg Androida 2.1 (calendar.apk i vendor.apk ili što je već za calendar i Android market potrebno).

Ako napravim hard reset hoću li opet dobiti sve te aplikacije nazad?

Hvala.

A što ti konkretno nije radilo kod marketa?

A što se tiće apk-a od marketa, iskreno, neznam kak da ga izvadim, jer je to systemska aplikacija. Ali budem probao sa Titanium backup-om.

Inaće, kao što i ima Titanium backup-a govori, namjenjen je prvenstveno za backup; zato prije brisanja bilo koje (pogotovo systemskih aplikacija) napraviti backup. Tih 1-2 MB vas neće ubiti, al će vam riješiti probleme, ako ipak budete trebali tu aplikaciju (ili ju slučajno obrisali).

Dakle, kao i sa svime; prvo napraviti backup svega, a tek onda brisati. {#}

17 godina
neaktivan

au fak Berko znam da nisam napravio backup ali kako da se sad vrati :)

Problem je što nemogu naci Android Market aplikaciju da je instaliram. Treba mi samo to i Calendar.

Ima li ikakvih načina da to vratim to dvoje? Zašto mi nemožeš iz appz foldera dignuti to pa postaviti ili ako imaš neku drugu soluciju da to dvoje vratim?

Dali bi hard reset pomogao? Mobitel je otvoren na sve mreže bio, dali bi mi hard reset to "zeznuo" i ostao zatvoren?

thx :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 1:25 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mogao si mi jednostavno dati sve iz apps foldera. Instalirao sam ponovo Market ali ne radi bez GTalka, instalirao sam GTalk ali ni on ne radi...očito jedan dio fali kojeg ti možda imaš.

Dali je možda bolje da se strpim nešto vremena do 2.2 Froyo? Sa njime bi opet dobio kalendar i Android Market?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 3:37 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dali netko ima skype na galaxyu,

hitno

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

gledam na youtubeu nitko nije uplodovao video s skypom

zna li netko dali ce ga dobiti s FRoyom,i dali se froyo moze updati kod nas u hrv, ili samo u americi

17 godina
neaktivan

Berko, a da mi u update.zip kroz Titanium Backup spremiš postavke (dakle defaultne od Galaxy S-a) i onda ja to samo applyam? Na njihovoj stranici kažu da je update.zip za povratak system aplikacija.

14 godina
neaktivan

ej da ali to ima na samsung galaxy s u drugim drzavama jedino kod nas nema a sada dali je to do ovog nased androida 2.1 ili neznam jer imam bratica u njemi i on imam galaxy s i on je preko toga skinio sebi froyo 2.2 i sada je kaze da mu je u najavi 2.2.1

17 godina
neaktivan

Cijelu noć sam izgubio da povratim ove aplikacije i nikako... totalno više nemam nade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

hard reset ne pomaze?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne, jednostavno sam izbrisao te aplikacije i ne ide mi u glavu da nemogu Android Market i to što sam izbrisao od nekud povući skupa sa svime što mi treba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ReiKo kaže...

Ne, jednostavno sam izbrisao te aplikacije i ne ide mi u glavu da nemogu Android Market i to što sam izbrisao od nekud povući skupa sa svime što mi treba...

posto si ga vec zayebo... nis te ne kosta onda stavit drugi rom ili updejtat postojeci preko kiesa i reg patcha.

za rom kazu da je ovaj najbolji i najbrzi... sva uputstva su ti opisana detaljno i udri... i nis vise ne brisi na svoju ruku. ja cu ga ovih dana isto puknut gore.... dok ne dodje cyanogenmod

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan

ok no samo jedno pitanje:

Mobitel je došao otvoren na sve mreže, dali će možda ovaj ROM to promjeniti?

btw. neznam za tebe no ja nikako da uđem u prokleti recovery mode :/

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 12:29 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa...evo još jednog korisnika galaxy s :)  nadam se da cemo si pomoci kolko možemo ;)  Prvo kratak info. kupio sam na pretpaltu galaxy s u tele 2. Otključan je na sve mreže i može se ući u recovery mod pomoću 3 button combo bez problema.

Berko

Znači u info. su rekli da dolazo froyo do kraja mjeseca. Prepostavljam da neznaju dali je to JPO koji kolko sam ćuo je bio pun bugova ili najnoviji JPY (2.2.1)kojeg ekipa hvali :)

Jeli neko puknuo Doc ROM gore, čujem da je najbolji, ja bi stavio ali ako dolazi update preko Kiesa do kraja mjeseca strpit ću se, neda mi se nakak baš ić proućavat xda forum kako se točno flasha prek odina ili registry hack(ovo mi se čini jednostavnije, ako ne dođe do kraja mjeseca stavio bi ga tak gore)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 12:52 (Blade3).

0 0 hvala 0
15 godina

Kako napravit da mi radi 3 button recovery mode da mogu instalirati ovaj ROM http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814091  ??? Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 13:05 (Blade3).
16 godina
odjavljen
ReiKo kaže...

izgleda da cu ja moci (post ispod)... a ti bi se trebao ili malo poigrati ili strpiti do sluzbene nadogradnje (bolje onda reg patch)

za eneblat 3 button combo evo dva nacina :

ali prvo ovo malo procitat http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=810686

onda metode

1)http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201

2)http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=821698 ovu je vec postao blade

Blade3 kaže...

Pozdrav ekipa...evo još jednog korisnika galaxy s :)  nadam se da cemo si pomoci kolko možemo ;)  Prvo kratak info. kupio sam na pretpaltu galaxy s u tele 2. Otključan je na sve mreže i može se ući u recovery mod pomoću 3 button combo bez problema.

Berko

Znači u info. su rekli da dolazo froyo do kraja mjeseca. Prepostavljam da neznaju dali je to JPO koji kolko sam ćuo je bio pun bugova ili najnoviji JPY (2.2.1)kojeg ekipa hvali :)

Jeli neko puknuo Doc ROM gore, čujem da je najbolji, ja bi stavio ali ako dolazi update preko Kiesa do kraja mjeseca strpit ću se, neda mi se nakak baš ić proućavat xda forum kako se točno flasha prek odina ili registry hack(ovo mi se čini jednostavnije, ako ne dođe do kraja mjeseca stavio bi ga tak gore)

daj link od tog roma... 

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...
ReiKo kaže...

izgleda da cu ja moci (post ispod)... a ti bi se trebao ili malo poigrati ili strpiti do sluzbene nadogradnje (bolje onda reg patch)

za eneblat 3 button combo evo dva nacina :

ali prvo ovo malo procitat http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=810686

onda metode

1)http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201

2)http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=821698 ovu je vec postao blade

Blade3 kaže...

Berko

daj link od tog roma... 

Ovako, u vrijeme kada si ti ovo pisao urpavo sam ušao u boot kroz Clockwork Recovery i to radi.

E sad, ti misliš da bi se ja trebao strpiti zato jer mi je mobitel otvoren na sve mreže ili? U biti je modanje telefona jedini način kako da ja dođem do aplikacija koje želim, zar ne?

Mislim, u tom slučaju nekako mi se čini čudnim da bi fimrware mogao zalockati sve mreže pošto je mobitel već otključan?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 13:40 (ReiKo).
16 godina
odjavljen

uf, ovaj je lijepsi od darky-a.....

ReiKo kaže...
Ovako, u vrijeme kada si ti ovo pisao urpavo sam ušao u boot kroz Clockwork Recovery i to radi.

E sad, ti misliš da bi se ja trebao strpiti zato jer mi je mobitel otvoren na sve mreže ili? U biti je modanje telefona jedini način kako da ja dođem do aplikacija koje želim, zar ne?

Mislim, u tom slučaju nekako mi se čini čudnim da bi fimrware mogao zalockati sve mreže pošto je mobitel već otključan?

ne, to nije to, preko CWR... ne radi vise nis! pricekat cemo berka ali ja mislim da je najbolje da se strpis malo... ili probat nekako doc do orginalnog roma... tj reflashat vec postojeci rom. malo je sranje sto to ne postoji preko kiesa. :/

mobitel se nece zakljucat a ako se i zakljuca (nekom nadnaravnom silom) taj telefon je najlakse otkljucati    vidi moj post!

sranje od editora... :/

17 godina
neaktivan

Nisi me shvatio.

1. Mislio sam na ovo: dali će instalacija ovog ROM-a meni ONEMOGUĆITI korištenje npr. VIP mreže koja mi je otvorena skupa sa ostalima?

2. Nije mi jasno ovo za Clockwork... pa zar nije bitno samo se dofurati do recoverya i onda dalje po uputama

Čak sam i ja nabavio "vanilla" rom ali previše je tu peripetija, a i ovaj mod je brži i napredniji nego što ja imam (i ti).

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 14:03 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ReiKo kaže...

Nisi me shvatio.

1. Mislio sam na ovo: dali će instalacija ovog ROM-a meni ONEMOGUĆITI korištenje npr. VIP mreže koja mi je otvorena skupa sa ostalima?

2. Nije mi jasno ovo za Clockwork... pa zar nije bitno samo se dofurati do recoverya i onda dalje po uputama

jesam, shvatio sam te (bar mislim)...

1) nece

2) ne, jer ako se kasnije nesto zezne a tebi ne radi 3button combo mos se je8et... nesto pri instalaciji podje krivo i moras se vratit u recovery mod.. a to ide samo preko tih carobnih 3 gumbica... radje nemoj nis dirat jer nemas bas srece koliko vidim... 

sacekaj jos berka da se izjasni ipak je on poweruser...  procitaj malo na onim linkovima sto sam ja i blade postali sto pise u vezi toga i zasto je to tako vazno...

ma mora bit neki nacin da se re- flasha vec postojeci rom

14 godina
neaktivan

Kolege,hitnooo ima li netko skype na Galaxy-u

16 godina
odjavljen

ima berko :)

jel se meni cini ili je sa svaki rrom lagano drugacija metoda flashanja? povrsno sam procitao

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 14:18 (skank666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gorki8701 kaže...

Kolege,hitnooo ima li netko skype na Galaxy-u

Evo, skype koji radi za chat: http://www.freewarelovers.com/android/app/skype-lite-beta

A ovdje kompletni skype, ali ako sam dobro skužio, radi samo na androidu 2.2: http://www.skype.com/intl/en/get-skype/on-your-mobile/download/skype-for-android/

P.S. ispravka: 

Android 2.1 operating system and above.

*Please note that data usage costs apply for using Skype over 3G mobile networks (EDGE, EV-DO and UMTS), so we recommend an unlimited data plan or WiFi connection.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 14:29 (Berko).
17 godina
ReiKo kaže...

Ako nisi do sad uspio ući u recovery mode, onda nisi napravio reset mobitela; uđi u recovery mode i odaberi "factory reset". Možda to pomogne. (P.S. prije toga napravi backup, jer to briše SVE sa mobitela)

A što se tiće ovih backup-a aplikacija iz titanium backup-a, to nisam još stigao, jer od jućer ne spavam, jer moram hitno završiti jedan projekt. Javim se kad završim posao.

Do tada probaj ovaj factory reset iz recovery moda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 14:28 (Berko).
14 godina
neaktivan

Hvala,to sam ii ja nasao,moze jedna usluga,dali bi ti bio problem  sada slkinuti skype i probati funkcionira li,bio bi ti zahvalan

16 godina
odjavljen
nek se covjek odmori.. 

gorki8701 kaže...

Hvala,to sam ii ja nasao,moze jedna usluga,dali bi ti bio problem  sada slkinuti skype i probati funkcionira li,bio bi ti zahvalan

Berko kaže...

A što se tiće ovih backup-a aplikacija iz titanium backup-a, to nisam još stigao, jer od jućer ne spavam, jer moram hitno završiti jedan projekt. Javim se kad završim posao.

opet editor prca

17 godina
neaktivan
Berko kaže...
ReiKo kaže...

Ako nisi do sad uspio ući u recovery mode, onda nisi napravio reset mobitela; uđi u recovery mode i odaberi "factory reset". Možda to pomogne. (P.S. prije toga napravi backup, jer to briše SVE sa mobitela)

Do tada probaj ovaj factory reset iz recovery moda.

Išao sam bio prvo iz sučelja factory reset i dobio ovo što sada imam. Sada sam išao kroz recovery mode i opet sam dobio isto što imam. Dakle u oba dva puta sam radio factory reset jer i piše baš factory reset no to nije bitno sada toliko jer očito ne radi.

Neznam, najrađe bi si šiknuo neki ROM...sa onog foruma uvjeravaju da sve prolazi glatko.

Skunk, dakle nije da neradi nego može lako poći po zlu... =)

Samo jedna stvar me čudi -

Zašto mi ostane glazba na mobu? A pospremljena je u internu memoriju :??

EDIT:

Ma dajjjj sad više ni nemam Clockwork a sajt im je pod izradom, a do maloprije je radio....daj stvarno nemam sreće xD

Ima tko za udjeliti Clockwork file da si ga instaliram?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 14:45 (ReiKo).
16 godina
odjavljen

skank ne skunk... ne nego ako se nesto desi pogreskom korisnika... svi ovi autori roma kazu da su metode sigurne ukoliko tocno slijedis upute.. i ako se nesto desi, moze biti i visa sila npr u sred flashanja nestane struje onda se mozes j....

mislim da nista od sistemskih datoteka nije na sd kartici pa nju i ne dira

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice