Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.578
|
čitano: 12.091.421
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Je li se meni to cini ili stvarno Xiaomi Redmi serija ima los signal mobilnog interneta od tipa Iphone? Stalno signala nemam, dok pokraj mene prijatelji kod iPhone i obicnog Samsunga imaju 

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Ne znam za Redmi ali znam da mi samsung A55 dosta lošije hvata signal od Honora 70 kojeg sam imao prije njega.
Tipa ista lokacija (stan) na honoru sam imao skoro pun signal a na samsungu sad jedna do dvije crtice i preko toga ne ide. Inače mi je mobitel top ali ovaj dio me baš razočarao.
5 mjeseci
Nisam siguran da jačina signala ima veze s markom mobitela.
Kome je bitno i koristi mob. u mjestima gdje je signal slab trebao bi birati mobitel s jačom antenom.
13 godina

pozdrav!

istice  mi ugovor u tele 2 pa ne znam bas kaj da uzmem sad kad ga produzim...btw sad imam realme 8 i jos mi je ok

opcije su :

400 Lite 5G 8

Magic7 Lite 8

Galaxy A16 5G 8

Redmi Note 14 5G 8

svi kostaj otprilike  isto 22-24eura  mjesecno sa tarifom +ne mora se nis platit odma

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Žiga82 kaže...

pozdrav!

istice  mi ugovor u tele 2 pa ne znam bas kaj da uzmem sad kad ga produzim...btw sad imam realme 8 i jos mi je ok

opcije su :

400 Lite 5G 8

Magic7 Lite 8

Galaxy A16 5G 8

Redmi Note 14 5G 8

svi kostaj otprilike  isto 22-24eura  mjesecno sa tarifom +ne mora se nis platit odma

Redmi note 14 5G ak ti ne smeta software... (meni ne smeta ...)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2025 8:58 (tomislav10).
7 godina
Sirotanovic kaže...
Nisam siguran da jačina signala ima veze s markom mobitela.
Kome je bitno i koristi mob. u mjestima gdje je signal slab trebao bi birati mobitel s jačom antenom.

Naravno da ima. Ne koriste svi proizvođači iste modeme + ne montiraju ih u uređaje na ista mjesta.

14 godina
Žiga82 kaže...

pozdrav!

opcije su :

400 Lite 5G 8

Magic7 Lite 8

Galaxy A16 5G 8

Redmi Note 14 5G 8

Ne znam koliko bi te više koštao Honor 200, ali taj je bar 2 klase bolji od svih navedenih

10 godina
Žiga82 kaže...

pozdrav!

opcije su :

400 Lite 5G 8

Magic7 Lite 8

Galaxy A16 5G 8

Redmi Note 14 5G 8

Sad tek vidim koliko je brutalna ponuda bila Magic 6 Pro za 30,10 eura mjesecno... Ovo sve ostalo je pljacka i neisplativo

14 godina

Mislim da si pobrkao. To su mu cijene mobitela sa tarifom. Sami uređaji su 10-ak eura

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Nisam. Tarifa M 22,71 i uredaj HM6 Pro 7,39

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Onda je to bila brutalna ponuda. Ali to je iznimka i sreća ako naletiš

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
zuper kaže...
Žiga82 kaže...

pozdrav!

opcije su :

400 Lite 5G 8

Magic7 Lite 8

Galaxy A16 5G 8

Redmi Note 14 5G 8

Ne znam koliko bi te više koštao Honor 200, ali taj je bar 2 klase bolji od svih navedenih

43e odma +28e mjesecno,posto mi je i realme 8 jos uvijek ok za moje potrebe uzet cu neki od ovih jeftinijih koje sam nabrojao

15 godina
Žiga82 kaže...
zuper kaže...
Žiga82 kaže...

pozdrav!

opcije su :

400 Lite 5G 8

Magic7 Lite 8

Galaxy A16 5G 8

Redmi Note 14 5G 8

43e odma +28e mjesecno,posto mi je i realme 8 jos uvijek ok za moje potrebe uzet cu neki od ovih jeftinijih koje sam nabrojao

Onda uzmi Magic 7 Lite. Imaš moćnu bateriju, izdržljivost i jako dobar UI...

13 godina
perix231 kaže...

Nisam. Tarifa M 22,71 i uredaj HM6 Pro 7,39

di si to vidio ?u tele 2 ga ni nema ko ni u a1 a u ht je taj 58e mjesecno sa S tarifom,sa M tarifom 62e(S tarifa mi je tako dovoljan btw)

12 godina
Ekipa... Ideje za novi mob u dućanu (ne njuška - moram na rate) za mlađeg tinejdžera.. do 300€? Magic 7 lite mozda/? Proc je star ko Biblija, ali ovo za padove je interesantno.. neka motorola?

0 0 hvala 0
13 godina

Javit će se drugi s možda boljom opcijom al meni pada napamet Motorola Edge 50 Neo ispod 250:

https://www.nabava.net/mobiteli/motorola-edge-50-neo-cijena-256gb-636-64-659397431

Manji gabariti, bolji set kamera,...

Razlika u trajanju baterije nez, u veličini je velika al znam da ljudi hvale trajnost bez obzira na veličinu u Motoroli...

15 godina

Ta Motorola je top, a još jedan prijedlog je OnePlus Nord 3 za 278€. Dosta jači SoC i brža memorija, iako Edge 50 Neo izgleda zaokruženije, mora se priznati...

https://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=11-6921815625049&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ljudi opet ja gnjavim ovdje. Malo mi se promjenila situacija vezano za mob. Gledam Samsung S25 Ultra. Što kažete na to ili kakva alternativa?

Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Point-X kaže...

Ljudi opet ja gnjavim ovdje. Malo mi se promjenila situacija vezano za mob. Gledam Samsung S25 Ultra. Što kažete na to ili kakva alternativa?

Lp

Ako ti kamera nije najveci prioritet, S25 Ultra je bas odlican mobitel.

Mislim da nema boljeg Android skina od One UI.

Mislim da sa S25 Ultra ne mozes pogrijesiti.

16 godina
ocean77 kaže...

Što više gledam sve više mobitela mi dolazi u obzir. Samsung S25U, Xiaomi 15 ultra, Honor Magic 7 pro, VIVO X200 Pro, OnePlus 13.

Svaki mi je zanimnjiv. Ono što mi je najbitnije je odličan ekran, da OS ne trzucka, performase (čak bi odigrao nešto) i da baterija dugo drži. Kamera nije toliko bitna ali nebi da je koma, volim fotkat tu i tamo.

Vidim da si spomenuo S25U i sve mi je OK ali ono što sam probao u Areni, telefon čudno leži u ruci. Oštri rubovi se vole zabiti u dlan.

Nisam pametan više. Što još kažete?

11 godina
Point-X kaže...
ocean77 kaže...

Što više gledam sve više mobitela mi dolazi u obzir. Samsung S25U, Xiaomi 15 ultra, Honor Magic 7 pro, VIVO X200 Pro, OnePlus 13.

Svaki mi je zanimnjiv. Ono što mi je najbitnije je odličan ekran, da OS ne trzucka, performase (čak bi odigrao nešto) i da baterija dugo drži. Kamera nije toliko bitna ali nebi da je koma, volim fotkat tu i tamo.

Vidim da si spomenuo S25U i sve mi je OK ali ono što sam probao u Areni, telefon čudno leži u ruci. Oštri rubovi se vole zabiti u dlan.

Koji god uzmes od ovih neces falit.

Ako ti kamera nije neki imperativ idi sa oneplus ili honor, jeftiniji su a ostalo im je odlicno.

7 godina
Point-X kaže...

OnePlus 13 je zanimljiv kandidat, ako ti se daje toliko novaca.

Imam Magic 6 Pro i odličan je, ako bi možda uštedio koji cent pa išao na flagship prošle generacije. Zaobljeni rub ekrana nije za svakoga, meni štima jer koristim gesture navigation. Manjak je i slaba ponuda dodatne opreme ako ti se ne da tražiti po AliExpressu i nedostatak punjača (a naravno da Honor ima svoj vlastiti standard za brzo punjenje).

Da su moji novci i da ja kupujem stroj, rangirao bih ih ovako:

1. OnePlus 13

2. Samsung S25 Ultra

3. Honor Magic 7 Pro

4. Vivo X200 Pro (nisam siguran kakvi su s updateovima)

9999. Xiaomi 15 Ultra (HyperOS-a mi dosta za dva života)

16 godina
robogo kaže...

Imam Magic 6 Pro i odličan je, ako bi možda uštedio koji cent pa išao na flagship prošle generacije. Zaobljeni rub ekrana nije za svakoga, meni štima jer koristim gesture navigation. Manjak je i slaba ponuda dodatne opreme ako ti se ne da tražiti po AliExpressu i nedostatak punjača (a naravno da Honor ima svoj vlastiti standard za brzo punjenje).

1. OnePlus 13

2. Samsung S25 Ultra

3. Honor Magic 7 Pro

Sve više mi se sviđa One plus 13.

Edit.

Ako ga kupim tebe krivim robogo. Tako će mi biti lakše pravdati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2025 14:45 (Point-X).
20 mjeseci
Point-X kaže...
robogo kaže...

1. OnePlus 13

2. Samsung S25 Ultra

3. Honor Magic 7 Pro

Sve više mi se sviđa One plus 13.

Edit.

Ako ga kupim tebe krivim robogo. Tako će mi biti lakše pravdati.

ako ti kamera nije toliko bitna, kako si napisao, onda ti nema smisla uopće gledati kamera phonove Vivo x200 Pro, HM 7 Pro, Xiaomi 15U... S25U i meni odmah u startu otpadne radi cigla dizajna.

OP 13 bi ti stvarno mogao biti dobar izbor.

Moj osobni izbor bi bio ovim redom:

Xiaomi 15

OP 13

Samsung S25

*žena ima Xiaomi 14, odličan mob.

15 godina

Uzmi Magic 7 pro ako nećeš Sasmunga, to ti je najbolje zaokružen telefon.

3 0 hvala 1
16 godina
Memphis kaže...

Uzmi Magic 7 pro ako nećeš Sasmunga, to ti je najbolje zaokružen telefon.

Magic 7 Pro i OnePlus 13 su trenutno najuži izbor.

Malo objašnjnje ako nije problem zašto je Magic 7 "zaokruženiji" od OnePlus 13?

16 godina

Zašto Honor ima manju bateriju u Linksu nego u Insatru?

Isti model.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Point-X kaže...

Zašto Honor ima manju bateriju u Linksu nego u Insatru?

Isti model.

Ako je vjerovati ovome, jedan je Global, a drugi EU verzija.

GSM Arena

11 godina

U instara je isto vjerojatno s manjim kapacitetom nego su krivo upisali. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
Čak i A36 nekako upada u ovaj cjenovni rang.. čini mi se na eci-peci-pec odlučiti i kako bi Hugo rekao "sigurno ćeš pogriješiti"
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice