Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.691
|
čitano: 12.164.381
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Procitala sam vase savjete i vecinu toga po forumu, suzila izbor na pixel 7 (valjda je ipak bolje noviji model od 6 pro, citam da je doradeniji, a nade se bas povoljno na amazonu) i s21 ultru. 

Sad, da birate izmedu prvog, novog i drugog s par mj garancije, prevladava li jedan bas po necemu puno boljem? 

Kamere vidim da su obožavane na oba, ima li nesto sto bi vam povuklo na jedan model bas vise? 

0 0 hvala 0
4 godine

Imam Samsung S21 i nisam nimalo zadovoljan...
Najbolji mob kojeg sam imao bio je Huawei P-10 Light, s ekranom veličine 5.2 inch-a, ali posto Huawei nema vise normalnu Google Store trgovinu, ne bi si mogao instalirati odredjene aplikacije koje su mi bitne, niti imati najbrzi internet 5G, 6G, itd.

Najbitnije od svega mi je da mobitel jako brzo hvata internet i da kad ga i uhvati, da je internet stabilan stalno (i Mrežni internet i Wi-fi naravno) i normalno da mob ima najbrži internet na trzistu (5G u ovom slucaju)...
Na Samsugu S21 internet nije dovoljno stablian, ne hvata signal bas najbolje... stalno moram cekat dok se on smisli, i puca internet povremeno i zbog toga sam vrlo nezadovoljan tim mobitelom... najgori mobitel kojeg sam ikad imao do sad...

Osim toga, ne volim velike ekrane na mobitelima, pa ako znate neki sa sto manjim ekranom, a da je vrhunski, bilo bi odlicno :)

Iphone nisam nikad koristio, i najradje ni ne bi, osim ako nema nista bolje, a od pomisli na Samsung S23 mi se zeludac preokrece (s obzirom da mi je S21 uzasan).

Sta vi savjetujete? Ima li neki za kojeg se zna da mu je internet uvijek vrhunski (brzo uvijek da hvata signal i da ne puca veza nikad), da po mogucnosti bude ekran što manji i procesor da bude sto brzi...?
Znaci brzina mi je najbitnija od svega, sve brzo da bude i stabilno, nikakvo cekanje znaci haha, ni interneta, ni procesora, ni bluetooth-a u autu, pozivi isto da ne pucaju, i tak...
Brzina + stabilnost + sto manji ekran... ostalo mi je sve nebitno...

Thank you <3

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.3.2023 17:29 (Dangerous_Ride).

0 0 hvala 0
8 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Ne postoji takav mobitel.

11 godina
Dangerous_Ride kaže...

Najbolji mi je bio Huawei, ali posto nema normalnu Google Store trgovinu, ne bi si mogao instalirati odredjene aplikacije koje su mi bitne, niti imati najbrzi internet 5G, 6G, itd.

Najbitnije od svega mi je da mobitel jako brzo hvata internet i da kad ga i uhvati, da je internet stabilan stalno (i Mrežni internet i Wi-fi naravno) i normalno da mob ima najbrži internet na trzistu (5G u ovom slucaju)...
Na Samsugu S21 internet nije dovoljno stablian, ne hvata signal bas najbolje... stalno moram cekat dok se on smisli, i puca internet povremeno i zbog toga sam vrlo nezadovoljan tim mobitelom... najgori mobitel kojeg sam ikad imao do sad...

Osim toga, ne volim velike ekrane na mobitelima, pa ako znate neki sa sto manjim ekranom, a da je vrhunski, bilo bi odlicno :)

Iphone nisam nikad koristio, i najradje ni ne bi, osim ako nema nista bolje, a od pomisli na Samsung S23 mi se zeludac preokrece (s obzirom da mi je S21 uzasan).

Sta vi savjetujete? Ima li neki za kojeg se zna da mu je internet uvijek vrhunski (brzo uvijek da hvata signal i da ne puca veza nikad), da po mogucnosti bude ekran što manji i procesor da bude sto brzi...?
Znaci brzina mi je najbitnija od svega, sve brzo da bude i stabilno, nikakvo cekanje znaci haha, ni interneta, ni procesora, ni bluetooth-a u autu, pozivi isto da ne pucaju, i tak...

Thank you <3

Po meni svi tvoji problemi ne dolaze od telefona nego od 5g/sim kartice/ operatera.

Za poceata zamjeni sim karticu, stavi mob na 4g samo i po bogu ne gasi internet.

14 godina

Ja zapravo mislim da bi S23 bio rješenje jer koristi Qualcomm čip i modem pa bi trebao biti veliko unapređenje u odnosu na S21.

Najbolje pitaj na S23 temi korisnike...

Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina
Dangerous_Ride kaže...

Najbolji mi je bio Huawei, ali posto nema normalnu Google Store trgovinu, ne bi si mogao instalirati odredjene aplikacije koje su mi bitne, niti imati najbrzi internet 5G, 6G, itd.

Thank you <3

Neki najmanji iphone? Iphone 13 mini (https://www.apple.com/hr/iphone-13/specs/)?

Imao sam problem slabog hvatanja wifi-a u jednom Sonyju prije točno 10 godina. Ispostavilo se da mu je neki config file loše složen i da ima previsok prag (jačine signala wifi-a) za uspostavu veze. Pa se trebalo rootat mobitel i promijenit taj parametar u config fileu. Kasnije je Sony jednom svojom zakrpom popeglao taj problem ali je ostao goruk okus razočaranja, a mobitel nije bio nimalo jeftin.

4 godine
thebatman kaže...
Dangerous_Ride kaže...

Thank you <3

Po meni svi tvoji problemi ne dolaze od telefona nego od 5g/sim kartice/ operatera.

Za poceata zamjeni sim karticu, stavi mob na 4g samo i po bogu ne gasi internet.

- Zasto mislis da bi sim kartica ili operater (T-COM) mogao biti problem?
- Ne bi bas htio mijenjati broj moba (sim karticu) jer ga koristim za posao vec godinama, na stotine kupaca me zovu i narucuju mi robu, morao bi svima njima reci da imam novi broj onda, a Operater (T-COM) mislim da je jedan od najboljih pa me cudi da u njemu moze biti problem... (osim ako problem moze biti u tome sto mi je broj (091) bio u VIP mreži godinama, a sad je u T-COM-u godinama)
- I ako imam 5G internet, sigurno mi ne pada na pamet spustat se na 4G haha, zato sam i kupio 5G mobitel, a ne 4G, da sto brze bude 😁 (btw probao sam vise puta vec stavit mob na 4G i opet se identicno ponasao - tak da u tome nije problem... i internet mi je stalno upaljen btw, ne gasim ga nikad...)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.3.2023 17:35 (Dangerous_Ride).
8 godina

Kad promijeniš operatera broj ti ostaje isti.

edit: ne čitam kako treba jer sam bio na mobitelu...

Iz mog iskustva uvijek će postojati nekakva ispadanja ili trenuci kada mobilni internet jednostavno ne radi. Vozim se vlakom kroz Zagreb svaki dan i postoje neka mjesta gdje internet jednostavno prekine na par sekundi. Ne znam sad točno koja su to mjesta jer ne provodim toliko vremena na mobitelu ali znam da bez ozbira koji uređaj sam imao, uvijek je na istim mjestima ispadao. Isto sam na t-comu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.3.2023 17:35 (It'sMe932).
4 godine

Svjestan sam i ja toga, i znam da ne postoji baš takvo savršenstvo još glede interneta, nego poanta priče je zapravo bila u tome da mi je Huawei P-10 Light kojeg sam imao prije S21 moba, puno brže hvatao internet nakon što i dođe do kakvog prekida interneta i stabilniji je internet bio isto puno... I puno je manje i dolazilo do ikakvog prekida interneta...

Zato bi sad opet htio tako neki mobitel kod kojeg rijetko kad dolazi do pucanja veze, a i kad dođe do toga, da se brzo poveže onda opet na internet, a ne da ga moram čekat 100 godina dok se on smisli... to kod Huawei-a nikad nisam morao... a kod S21 mi se često događa...
Da Huawei nema probleme koje ima (nema 5g i Google store trgovinu) opet bi ga kupio, a pošto ima onda sam prisiljen na nešto drugo sad...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.3.2023 17:45 (Dangerous_Ride).
15 godina
Dangerous_Ride kaže...

Svjestan sam i ja toga, i znam da ne postoji baš takvo savršenstvo još glede interneta, nego poanta priče je zapravo bila u tome da mi je Huawei P-10 Light kojeg sam imao prije S21 moba, puno brže hvatao internet nakon što i dođe do kakvog prekida interneta i stabilniji je internet bio isto puno... I puno je manje i dolazilo do ikakvog prekida interneta...

Zato bi sad opet htio tako neki mobitel kod kojeg rijetko kad dolazi do pucanja veze, a i kad dođe do toga, da se brzo poveže onda opet na internet, a ne da ga moram čekat 100 godina dok se on smisli... to kod Huawei-a nikad nisam morao... a kod S21 mi se često događa...
Da Huawei nema probleme koje ima (nema 5g i Google store trgovinu) opet bi ga kupio, a pošto ima onda sam prisiljen na nešto drugo sad...

daj nam odaj tajnu gdje koristiš telefon? U farradayevom kavezu? U rudniku? Jer ja skoro da ne pamtim kad sam zadnji put izgubio signal a tebi se to izgleda događa stalno. Možda imaš uređaj s greškom (tvornički neispravan, recimo unutarnja antena nije dobro spojena na matičnu). Probaj ipak postavit na 4G da vidiš kako se ponaša. Uostalom, koja korist od 5G ako je veza nestabilna. 

11 godina
Dangerous_Ride kaže...

Zamjeni sim karticu.

Dakle otidji u svog operatera, reci ne valja mi sim kartica, dat ce ti isti broj na novoj kartici i svi tvoji problemi su rjeseni.

15 godina
Baš gledam, A54 će koštati 520€, a A34 420€. Suludo...🤭

https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a34_and_a54_prices_availability-news-57810.php
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
vepar kaže...

https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a34_and_a54_prices_availability-news-57810.php

Cijene +50%

Performanse i featurei + 3%

Meni je to razlog što već preko 3 godine koristim isti telefon. 

13 godina

I ja uskoro 3 godine realme 6 pro..Kamera dobra, ima ultrawide performanse ok, jedino sad baterija krace traje, na 5H upaljen ekrana sam, zvuci puno ali sa 9h je imao kad je novi bio pa se vidi razlika

15 godina

Još je luđi podatak da je najprodavaniji Samsung prošle godine - A13 i na četvrtom je mjestu po prodaji u svijetu....

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
vepar kaže...

Još je luđi podatak da je najprodavaniji Samsung prošle godine - A13 i na četvrtom je mjestu po prodaji u svijetu....

Totalno van pameti. Smeće od telefona. Pokazatelj koliko su ljudi (u najmanju ruku) neinformirani.

Btw. da se nadovežem na gornji post. Također koristim 3 godine star mob. Samsung s10 lite (Snapdragon). Sasvim mi je dovoljan. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2023 21:43 (hardcoree).
14 godina

Dobro da sam na vrijeme staroj uzo A52S 5G, najbolji mob koji je Samsung napravio.

Moj PC  
5 0 hvala 0
6 godina

Ja isao u dvije trgovine i pitao da mi preporuce mob za dijete i u obje mi rekli A13, kao to je OK to svi kupuju. Bio u Mi store-u i kazu da Redmi Note 12 dolazi tek u 4.mjesecu. Uzeti cu joj onda ili Redmi Note 11 ili Samsung A33.

0 0 hvala 0
11 godina
jozef kaže...
vepar kaže...

Cijene +50%

Performanse i featurei + 3%

Meni je to razlog što već preko 3 godine koristim isti telefon. 

Filip100able kaže...

I ja uskoro 3 godine realme 6 pro..Kamera dobra, ima ultrawide performanse ok, jedino sad baterija krace traje, na 5H upaljen ekrana sam, zvuci puno ali sa 9h je imao kad je novi bio pa se vidi razlika

hardcoree kaže...
vepar kaže...

Totalno van pameti. Smeće od telefona. Pokazatelj koliko su ljudi (u najmanju ruku) neinformirani.

Btw. da se nadovežem na gornji post. Također koristim 3 godine star mob. Samsung s10 lite (Snapdragon). Sasvim mi je dovoljan. 

Ovo je normlano postalo.

Radim direktno i indirektno s mobitelima 15ak godina, tocno vidim kako su se trendovi promjenili.

Do prije god dvi svi su htjeli svaki novi mob kad izadje, što veci, sto nabrijaniji.

Najcese sta cujem sada je daj mi mob koji ne šteka, ima ok kameru, da baterija drzi cili dan i da nije prevelik.

I to ti recimo zadovolji s20fe, s10lite, p30, mate 20 pro, mi10, itd. Sve redom mobiteli koje na njuskalu nadjes za 150-200e.

Ja sam prije minja te mobitele isto ko carape, sta god izadje tribalo je bit moje. 

Vise me nije briga. Koristim ovaj p30, bog ga blagoslovija, sta god da uzmen u ruku nakon njega mi je postalo preveliko.

Do kraja godine cu s23 obicni nac i uzet ako se dobra prilika pokaze i ja miran do 2026.

5 godina

Bok,

Ima li tko preporuku za neki jeftini mob. Treba mi za staru koja nikad nije koristila smartphone, a sad eto baš hoće novi smartphone. Pretpostavljam da bi najviše odgovarao neki manjih dimenzija, proizvode li se još one "mini" verzije?

0 0 hvala 0
14 godina
Mr.Mrkvica kaže...

Bok,

Ima li tko preporuku za neki jeftini mob. Treba mi za staru koja nikad nije koristila smartphone, a sad eto baš hoće novi smartphone. Pretpostavljam da bi najviše odgovarao neki manjih dimenzija, proizvode li se još one "mini" verzije?

Samo ako ti mama ima vid 20/20. Ja bi ipak preporučio neki sa večim ekranom radi lakšeg čitanja. A ako ima unuke onda i neki sa velikim storage-om jer slike i filmići se nikad ne brišu

5 godina
quickr kaže...
Mr.Mrkvica kaže...

Bok,

Samo ako ti mama ima vid 20/20. Ja bi ipak preporučio neki sa večim ekranom radi lakšeg čitanja. A ako ima unuke onda i neki sa velikim storage-om jer slike i filmići se nikad ne brišu

Da... Evo baš vrtim online, mislim se za Xiaomi A1 (100€) ravno iz dućana na nekom popustu, na njuškalu su i skuplji. Ako nađete do popodne nešto bolje za 100€ slobodno napišite :) ne mislim davati neku puno veću lovu, stara neće upaliti kameru ni jednom vjerojatno. Ja bi joj uzeo opet onaj "na botune" iz pošte ali zapela za smartphone...

6 godina

Imas u Sancta Domenica Motorola G42 na akciji za 150 EUR

1 0 hvala 0
15 godina

@Mr.Mrkvica

Taj Redmi ima samo 2GB RAM i Android Go.

Bolje uzeti Alcatel 1s iz Alo alo za 101€. Bar ima 3GB RAM i skoro čisti android...

https://aloalo.hr/alcatel-1s-2019-3-32-black-proizvod-20453/?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2023 11:29 (vepar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
vepar kaže...

@Mr.Mrkvica

Bolje uzeti Alcatel 1s iz Alo alo za 101€. Bar ima 3GB RAM i skoro čisti android...

Hvala na odgovoru, malo sam pronjuškao, i dalje mi se Xiaomi A1 više dopada jer je model dosta noviji 09/22 naspram Alcatelovog iz 2019. Xiaomijev model također ima dosta veću bateriju i USB-C naspram Alcatelovog micro-USB.
Brine me eventualno 2GB radne memorije kod Xiaomija, ali stara mi koristi pozive i poruke, eventualno će naučit na whatsapp. Ma zapravo kad malo bolje razmislim da joj uzmem bilo što od 100€ bit će dovoljno dobro :P

11 godina
Mr.Mrkvica kaže...
vepar kaže...

@Mr.Mrkvica

Hvala na odgovoru, malo sam pronjuškao, i dalje mi se Xiaomi A1 više dopada jer je model dosta noviji 09/22 naspram Alcatelovog iz 2019. Xiaomijev model također ima dosta veću bateriju i USB-C naspram Alcatelovog micro-USB.
Brine me eventualno 2GB radne memorije kod Xiaomija, ali stara mi koristi pozive i poruke, eventualno će naučit na whatsapp. Ma zapravo kad malo bolje razmislim da joj uzmem bilo što od 100€ bit će dovoljno dobro :P

koliko vidim oba su microusb

vidi ovo 125e

https://aloalo.hr/motorola-g41-6-128-black-proizvod-20264/

6/128

type c

5000 mah

kamera sa ois

8 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi iz Makedonije.

Eto ja rešio da uzmem novi telefon, jel sam finansiski ogranicen moram odabrati neki budget telefon.

Razgledao sam šta se nudi kod nas na tržištu, vidio sam neke modele koje cu sad spodeliti sa vama ali ne znam koja je najbolja opcija od:

Xiaomi Redmi 10C

Samsung Galaxy A13

Motorola Moto G31

Samsung Galaxy A04s

Svi ovi telefoni su oko 150€ kod nas, sta mi vi predlazete, koja je najbolja opcija?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
Motorola ima FHD Amoled ekran i dosta je manjih dimenzija od Redmija. Ove Samsunge nemoj gledati...
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
vepar kaže...
Motorola ima FHD Amoled ekran i dosta je manjih dimenzija od Redmija. Ove Samsunge nemoj gledati...

Da, ekrani su razlika ma da ne znam koja je razlika u praksi, inače dimenzije mi i ne smetaju baš. 

Citao sam dosta review-a i videa sam gledao na youtube...

Nekako više me privlaci Xiaomi jel je i 2022 godiste itd ali ako vec motorola ima jaci i brzi procesor onda idem na tu opciju

15 godina
Worix kaže...
vepar kaže...

Da, ekrani su razlika ma da ne znam koja je razlika u praksi, inače dimenzije mi i ne smetaju baš. 

Citao sam dosta review-a i videa sam gledao na youtube...

Nekako više me privlaci Xiaomi jel je i 2022 godiste itd ali ako vec motorola ima jaci i brzi procesor onda idem na tu opciju

Redmi 10C ima jači proc.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice