Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.460
|
čitano: 12.919.967
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Bok ljudi, moze li mi netko predlozit mobitel kojem odgovaraju vise-manje ove specifikacije: da je brz, da mu baterija moze trajat onak 1 dan, da ima dobru kameru, velicina ekrana mi nije pretjerano bitna al recimo od negdje 4.3"-5.0" otp, kupovala bih ga u hrvatskoj i to u nekom ducanu, ne preko oglasa, a sto se tice cijene, to je rang negdje od 2000-2500. Ja sto sam gledala za oko su mi najvise zapali  sony z3c i samsung galaxy s5 pa me zanima i koji smatrate boljim? E da i bitno mi je da mi mob nije prelomljiv jer ce mi se inace odmah razbit haha

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ako biras izmedju ta 2 onda definitivno Z3c, ali raspitaj se u temi kineski mobiteli nek ti netko preporuci dobrog kineza ako hoces njih probat.

Jeftiniji a nude dosta dobre spec.

A kinez ti je ko  i svaki android sa google play normalno, samo svaki proizvodjac ima svoje sucelje preko.

U slucaju Xiaomi to je MIUI a u slucaju Meizu to je Flyme OS, dok za druge kineze neznam. Ali ova 2 su pouzdani i kvalitetni i nadasve jeftini.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 23:39 (delta-hawk).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
delta-hawk kaže...

Ako biras izmedju ta 2 onda definitivno Z3c, ali raspitaj se u temi kineski mobiteli nek ti netko preporuci dobrog kineza ako hoces njih probat.

I meni se taj cinio bolji, ali onda sam naisla na hrpu nezadovoljnih kupaca koji pljuju po kameri i po tom da im se ful lako okrhne mob i onda sad vise ne znam sta da mislim.. jel imas za predlozit mozda neki 3.? I budem poslala i tamo onda, hvala!

10 godina
neaktivan

Imaju li kinezi play store i android zaista? I koji bi kinez onda preporucio novi (da ga kupim u hrv) ili rabljeni DO 1000KUNA?

10 godina
neaktivan
Hrlee kaže...

Imaju li kinezi play store i android zaista? I koji bi kinez onda preporucio novi (da ga kupim u hrv) ili rabljeni DO 1000KUNA?

Android je svugdje isti jer android je od googla, a ne od proizvodjaca mobitela.

A svaki android normalno ima i google play jer to je po defaultu.

Inace Mobis nudi Meizu za podrucje Hrvatske, imas i za online kupnju u Hrvatskoj

wow shop i neutrinomobile sto ja znam.

Xiaomi Redmi 2, Redmi Note 2, Redmi 3 iako ni Redmi 1s nije za bacit

Meizu M2 Note i Meizu M2 su isto dosta povoljni.

Pogledaj malo na wow shop i neutrinomobile kakvih jos ima ovi navedeni ti se krecu od 800 do 1800 kuna kako di.

10 godina
neaktivan
Mimi22 kaže...
delta-hawk kaže...

I meni se taj cinio bolji, ali onda sam naisla na hrpu nezadovoljnih kupaca koji pljuju po kameri i po tom da im se ful lako okrhne mob i onda sad vise ne znam sta da mislim.. jel imas za predlozit mozda neki 3.? I budem poslala i tamo onda, hvala!

Postoji kaljeno staklo za zastitu ekrana, uzmes masku ili flip cover za mobitel i mirna si sigurno.

10 godina
neaktivan
Hrlee kaže...

Pozdrav svima

Trazim rabljeni mobitel do 1000kn, mora bit android, brand nije bitan

Molim vas da me savjetujete koji da odaberem, koji je najbolja kombinacija ulozeno dobiveno

Moze netko dat kakav dobar prijedlog?

10 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Sto trazis rabljeni kad mozes naci i novi kinez za te novce, prebaci se u temu kineski mobiteli ako hoces kineza.

Inace imas Sony E4 i LG Spirit do tih novaca ako hoces brand name

Meni ovo lici na prijedlog

11 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Do 1200 kuna imas Meizu M2 ili neki slican kinez, Meizu kazem jer mu je sad cijena u opadanju a ima ga kupit u Hrvatskoj. Znaci mozes i na rate.

Sto se tice Z3c to je extra telefon i sve mu pohvale, tko ga uzme nece se pokajat jer su mu aduti

brzina, kamera i baterija i savrsen je za prosjecnog korisnika koji ne zahtjeva QHD i velike ekrane.

I nitko ovdje ne navodi sta mu treba od mobitela.

Znaci navedite

koliko vam je bitna baterija

koliko je bitan ekran i koju velicinu ekrana hocete

koliko je bitna kamera

koliko je bitna brzina i fluidnost

koliko hocete RAM-a i ROM-a

koji OS hocete

do koliko para vas zanima telefon

jeli hocete narucivat ili hocete uzimat u drzavi

hocete li mobitel na rate ili placate odmah gotovinom

A ne samo banete ko padobranci i daj mi telefon do toliko para, a ima ih na milione izabrati.

Bar malo suzite izbor.

Hrlee kaže...

Pozdrav svima

Molim vas da me savjetujete koji da odaberem, koji je najbolja kombinacija ulozeno dobiveno

delta-hawk kaže...
delta-hawk kaže...

Sto trazis rabljeni kad mozes naci i novi kinez za te novce, prebaci se u temu kineski mobiteli ako hoces kineza.

Delta jel sad vidiš šta sam mislio kad sam ono napisao?

Dakle čovjek nije u stanju ni pročitati par postova više, a kamoli par stranica unazad i očekuje odmah sve na pladnju...

Po x-ti put, do soma kn LG spirit nov kod nas ili Meizu M2, Xiaomi redmi 2/ note 2 iz vana - to je oko soma kn najbolje šta možeš uzeti i šta ti se može preporučiti kad tako općenito pitaš. E sad da si rekao da ti je najbitnije ovo ili ono možda bi dobio preporuku za nešto drugo, ovo su best buy mobiteli za te pare što se tiče novog. Ako gledaš rabljeno imaš njuškalo, sortiraj po cijeni i kad nađeš par modela koji ti se sviđaju dođi pitati, pa nećemo ti mi tražiti po njuškalu, najbojle da ti i kupimo i doma donesemo

12 godina
neaktivan

Ovo mora da je najreduntantnija tema na forumu. Jeeedna te iiista pitanja iz posta u post, koja su odgovorena barem par puta na prethodne dvije stranice, ako već ne na istoj ili čak u prethodnom postu. Svi skupa feedamo lijene trolove kojima se ne da čitati i traže personalizirani odgovor samo za njih. Ili promijene budžet za +-100 kuna pa ajmo sad svi u istraživanje tržišta sa "značajno" promijenjenim parametrima jer se njima ne da. Moderatori bi trebali ugratiti skriptu koja nakon prelaska na novu stranicu automatski briše sve prethodne.

5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ubuduce da se zna, korisnik koji dodje ovdje i bane ko padobranac daj mi mobitel do toliko i toliko kuna.

Bez ikakvih dodatnik karakteristika sto ga zanima i bez da je procitao bar par stranica unazad

dobit ce samo genericki odgovor ako ga uopce i dobije.

Znaci ono sto je bitno za vas recite nam, procitajte malo po stranicama koje prodaju mobitele i usporedite cijene i onda dodjite ovdje.

A ne ko padobranac ovdje daj i onda poslije govorit sto nitko nece da pomogne.

Do 1000 kuna imas LG Spirit i Sony E4 ako ces brand name.

Do 1200 kuna imas Meizu M2 ili neki slican kinez, Meizu kazem jer mu je sad cijena u opadanju a ima ga kupit u Hrvatskoj. Znaci mozes i na rate.

Za malo vise od tog iznosa imas Xiaomi Redmi 3 ako ces ga narucivat iz vana doci ce te jos jeftinije.

Od dobrih jos imate Xiaomi Redmi Note 2 koji je slicne cijene kao i Redmi 3, malo su razliciti. Zavisno od toga sta vam je prioritet odaberite jedan ili drugi.

2000-2500 kuna Z3c je extra telefon i sve mu pohvale, tko ga uzme nece se pokajat jer su mu aduti

brzina, kamera i baterija i savrsen je za prosjecnog korisnika koji ne zahtjeva QHD i velike ekrane.

2000-2500 kuna kinez, Xiaomi Redmi 3 Note Pro a ako ces narucivat online dodje malo jeftinije, ili Meizu MX4 ili MX5 koji je mozda malo skuplji. Zavisi kako gdje.

Znaci navedite

koliko je bitna kamera

koji OS hocete

A ne samo banete ko padobranci i daj mi telefon do toliko para, a ima ih na milione izabrati.

Bar malo suzite izbor.

Za online kupnju imate giztop, everbuying, honorbuy, aliexpres, xiaomiforsale, a ako samo googlate naci ce te jos mnogo njih.

Za kupnju unutar Hrvatske imate Mobis, wow shop i neutrinomobile sto ja znam. Tu vam je odmah i njihova garancija i njihov servis.

I daju garanciju 24 mjeseca i daju kupovinu na rate.

Sve sto vas zanima ima vec u ovoj temi samo malo potrazite, potrudite se malo oko svog mobitela.

Jer kupujete sebi nesto sto ce te godinama koristiti, pokazite malo postovanja prvo prema sebi a drugo prema ljudima koji su ovdje spremni vam pomoci.

Odvojiti svoje vrijeme da vama pomognu, bar to postujte i smanjite malo to sto trazite od njih jer 90 % toga i sami mozete naci na google.

Eto toliko od mene, ako nakon ovoga i dalje imate pitanja slobodno ih pitate. Mi smo tu da vam pomognemo pod uvjetom da ste vi spremni prvo pomoci sebi.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo i mene trebam pomoc, znaci imam priliku uzeti LG Leon skoro nov mobitel.

Covjek ga prodaje za 600 kuna a koristio ga neka 2 mjeseca.

Isplati li se, ja sam obicni korisnik. Znaci viber, whats app, facebook i malo surfanja. Youtube i po koja igrica. I to je to.

Kamera mi nikad nije bila prioritet a za bateriju mi je bitno samo da izdrzi od jutra do mraka.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Evo i mene trebam pomoc, znaci imam priliku uzeti LG Leon skoro nov mobitel.

Covjek ga prodaje za 600 kuna a koristio ga neka 2 mjeseca.

Isplati li se, ja sam obicni korisnik. Znaci viber, whats app, facebook i malo surfanja. Youtube i po koja igrica. I to je to.

Kamera mi nikad nije bila prioritet a za bateriju mi je bitno samo da izdrzi od jutra do mraka.

To ovaj?

10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

osobno nisam imao iskustva s njim, ali imaj na umu da kada na mob koji ima snapdragon 410 i 1gb rama u trenutku paljenja what's up-a, vibera, face app, face mng da ce ti mob usporit. interna moba je 8gb sto je mislim premalo, brzo ces to napuniti. ne znam. za 600kn nije lose, ali neces dugo biti zadovoljan. za 6 mj ces traziti novi mob. radije se rastegni na 1000kn i naruci xiaomi redmi note 2. ako nemas novaca, kupi ovoga i ne instaliraj aplikacije od facea jer one jedu bateriju koja je i ovako slaba: 1900mh.

10 godina
neaktivan

Messanger ionako ne koristim, nego koristim facebook preko opere mini.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hrlee kaže...

Pozdrav svima

baterija da traje 1 dan minimalno

oko 5'' ekran

kamera da je solidna, ne mora biti nesto pretjerano dobro

bilo bi dobro da ne steka

RAMa mozda gigu ili nesto vise, ne znam koliko mi je potrebno, ali mozda za par igrica da moze pokrenut, ne  mislim previse igra nabacat

OS Android

Do 1300kn

rabljeni gotovina

10 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...
delta-hawk kaže...

Sinoc postano odmah ispod tvog posta, ali ocito nisi vidio.

A za polovne imas njuskalo ili olx.ba pa si poredaj po cijeni.

Kad nadjes mobitel koji ti je cjenom prihvatljiv dodji ovdje s imenom i mi cemo te dalje savjetovati

10 godina
neaktivan
Hrlee kaže...
Hrlee kaže...

Pozdrav svima

oko 5'' ekran

RAMa mozda gigu ili nesto vise, ne znam koliko mi je potrebno, ali mozda za par igrica da moze pokrenut, ne  mislim previse igra nabacat

OS Android

Do 1300kn

rabljeni gotovina

Huawei Ascend p7, LG G2, HTC Desire 620, , HTC One m8 mini, Htc One m7, ???!?
Koji je najbolji od ovih, zašto, koje mane ima?!?
Unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 18:31 (Hrlee).
11 godina
neaktivan
Hrlee kaže...
Hrlee kaže...
Hrlee kaže...

Pozdrav svima

oko 5'' ekran

OS Android

Do 1300kn

rabljeni gotovina

Huawei Ascend p7, LG G2, HTC Desire 620, Meizu M2 Note, HTC One m8 mini, Htc One m7, Lenovo Vibe z2 ili LeTv Le One X600 ???!?
Koji je najbolji od ovih, zašto, koje mane ima?!?
Unaprijed hvala

Od tih G2 i M2 note mislim da su top, ako kupuješ preko neta pogledaj još Xiaomijeve modele tipa redmi note 2/3, ili ako nije hitno redmi 3 (ima najjaču bateriju po gsmareni ako se nevaram) koji je u presale pa se čeka

Niti jedan ti neće štekati, kameru neka ti netko drugi usporedi jer meni to nije nešto bitno (ali trebala bi svuda biti ok).

Razlike su ti u sučelju, dakle na youtubu pogledaj Flyme od meizua, MIUI od Xiaomija i od LG-a kak se već zove (zaboravio sam) da vidiš koji ti bolje leži.

S tim da Meizu i Xiaomi su novi zapakirani za tu cijenu preko neta (ako si iz hrv).

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Jednostavno pitanje. Stari će si preko pretplate u T-mobile uzeti jedan od ova dva mobitela (Sony Xperia Z5 compact i HTC One A9).

Nije zahtjevan korisnik. Važno da ima dobar prijem signala, da ne trza u radu i da su slike ok.

Bilo bi također dobro da mu baterija pri takvom korištenju (s uglavnom isključenim Wi-fi i bluetooth-om) traje dan-dva.

https://www.hrvatskitelekom.hr/mobiteli/usporedba?cartType=1-4-1-1&directdebit=0&overrideEntityDisplay=False&gapt=4-1-1-1-0-0-0

14 Sony Xperia Z5 compact
1 HTC One A9
Opinions are like asses; everyone has one.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 22:41 (BlueBloodDemon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nece stranicu ucitat dobro. Aj napisi koja su dva modela u igri
youtube.com/mislavbusic
10 godina
neaktivan

Znači izbor sam suzio na 3 modela ako A3 2016 ne pojeftini uskoro

Ako netko ima neki od ovih modela, može dodati i neki svoj komentar

1 Samsung Galaxy J5
9 Huawei P8 Lite
5 Sony Xperia M4 Aqua

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

U ona 2 izbora između Z5C i A9 je Z5c zbog jače baterije i flagship specifikacija, a u ovom zadnjem, svaki ima svoje mane i prednosti, ali Sony sigurno dobiva MM iako se ne zna kada, za Samsung to još nije sigurno a P8 lite je uvijek solidan izbor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 9:41 (bubimir13).
12 godina
neaktivan

Došlo je vrijeme za novi mobitel pa eto trebao bi malu pomoć, znači cijena prvenstveno nije bitna ali išao bi do 5000 kn. Keš nemam tako da njuškalo odmah otpada uzeo bi ga na rate tako da pod tim odmah podrazumijevam da ducan bude unutar Hr. Bitna mi je fluidnost,kamera i memorija ispod 32 gb neću niti gledati.Sustav nimalo bitan. Do sad sam bio vlasnik i androida i ios i svega ostalog sve mi odgovara i na sve se mogu prilagoditi. Tako da volio bi čuti zašto baš taj i taj model .Pa ako može mala pomoć?  i naravno neki webshop ili ducan kao preporuku ako je moguce. Hvala 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 11:14 (artyom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Ubuduce da se zna, korisnik koji dodje ovdje i bane ko padobranac daj mi mobitel do toliko i toliko kuna.

Bez ikakvih dodatnik karakteristika sto ga zanima i bez da je procitao bar par stranica unazad

dobit ce samo genericki odgovor ako ga uopce i dobije.

Znaci ono sto je bitno za vas recite nam, procitajte malo po stranicama koje prodaju mobitele i usporedite cijene i onda dodjite ovdje.

A ne ko padobranac ovdje daj i onda poslije govorit sto nitko nece da pomogne.

Do 1000 kuna imas LG Spirit i Sony E4 ako ces brand name.

Za malo vise od tog iznosa imas Xiaomi Redmi 3 ako ces ga narucivat iz vana doci ce te jos jeftinije.

Od dobrih jos imate Xiaomi Redmi Note 2 koji je slicne cijene kao i Redmi 3, malo su razliciti. Zavisno od toga sta vam je prioritet odaberite jedan ili drugi.

2000-2500 kuna Z3c je extra telefon i sve mu pohvale, tko ga uzme nece se pokajat jer su mu aduti

2000-2500 kuna kinez, Xiaomi Redmi 3 Note Pro a ako ces narucivat online dodje malo jeftinije, ili Meizu MX4 ili MX5 koji je mozda malo skuplji. Zavisi kako gdje.

Znaci navedite

koliko je bitna kamera

koji OS hocete

Bar malo suzite izbor.

Za online kupnju imate giztop, everbuying, honorbuy, aliexpres, xiaomiforsale, a ako samo googlate naci ce te jos mnogo njih.

Za kupnju unutar Hrvatske imate Mobis, wow shop i neutrinomobile sto ja znam. Tu vam je odmah i njihova garancija i njihov servis.

I daju garanciju 24 mjeseca i daju kupovinu na rate.

Sve sto vas zanima ima vec u ovoj temi samo malo potrazite, potrudite se malo oko svog mobitela.

Jer kupujete sebi nesto sto ce te godinama koristiti, pokazite malo postovanja prvo prema sebi a drugo prema ljudima koji su ovdje spremni vam pomoci.

Odvojiti svoje vrijeme da vama pomognu, bar to postujte i smanjite malo to sto trazite od njih jer 90 % toga i sami mozete naci na google.

Eto toliko od mene, ako nakon ovoga i dalje imate pitanja slobodno ih pitate. Mi smo tu da vam pomognemo pod uvjetom da ste vi spremni prvo pomoci sebi.

Evo ovo ti mozda pomogne da se ne ponavljam, ako si spreman dati 5 k kuna za mob onda najbolji kinez sto meni pada na pamet je trenutno Meizu MX5.

Od brand name imas G4, Z5, Lumia 950 ali nju ti nebi preporucio jer svi se zale na nju.

S6 i ostali iz te serije, Iphone 6 i ostali iz te serije. Cini mi se dobar i ovaj novi LG V10 ali nisu nesto zadovoljni s njegovom baterijom.

Ili cekaj prestavljanje LG X serije meni je osobno najbolji onaj LG X Screen ali je 16 GB to ti je mozda premalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 11:35 (delta-hawk).
9 godina
neaktivan
artyom kaže...

Došlo je vrijeme za novi mobitel pa eto trebao bi malu pomoć, znači cijena prvenstveno nije bitna ali išao bi do 5000 kn. Keš nemam tako da njuškalo odmah otpada uzeo bi ga na rate tako da pod tim odmah podrazumijevam da ducan bude unutar Hr. Bitna mi je fluidnost,kamera i memorija ispod 32 gb neću niti gledati.Sustav nimalo bitan. Do sad sam bio vlasnik i androida i ios i svega ostalog sve mi odgovara i na sve se mogu prilagoditi. Tako da volio bi čuti zašto baš taj i taj model .Pa ako može mala pomoć?  i naravno neki webshop ili ducan kao preporuku ako je moguce. Hvala 

Ja bih iso na Note 5. Note serija mi je od Samsunga najbolja. Imas od 32gb i 64gb model. Kamera nemas sta pricat, zna se kakva je, ekran isto tako, posebno meni zvuk u slusalici kad se prica s nekim, a i zvuk za slusat pjesme, filmove sta god pustio na njemu. Ne znam u hrv ima li ga di kupit za te pare i na rate, to nek kaze netko ko je iz hr 😀 a mozes i bacit oko na recenziju na mob.hr, tu ih ja inace citam.

10 godina
neaktivan

Note 5 nema kupiti u Hrvatskoj, ja pitao Kresu vec na mob.hr.

Zato ga i nisam naveo jer on trazi mobitel za kupnju u Hrvatskoj na rate.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

E jeat ga onda. Nek pribaci vamo koju kn za kave pa mu sredim kupovinu u BiH :P

12 godina
neaktivan

Mislim da nakon svega navedenog nekako mi se najviše dopada Samsungova S6 serija i to posebno Edge i Z5. Pa će odluka pasti na neki od ta dva. Hvala svima na preporuci ma Note 5 mi je prevelik ipak. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 12:20 (artyom).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice