Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.465
|
čitano: 12.923.332
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Može preporuka best buy mobitela do 1100kn, po mogućnosti da je rezolucija 720p i da je sučelje fluidno

12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Može preporuka best buy mobitela do 1100kn, po mogućnosti da je rezolucija 720p i da je sučelje fluidno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The_K kaže...

http://www.ekupi.hr/LG-Spirit-4G-LTE-crni-pametni-telefon-612800.aspx

12 godina

Sad gledam i dvoumim se između tele2fona v6 i lg spirita

17 godina
odjavljen
The_K kaže...

Pogledaj si i meizu m2 na honorbuy.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
15 godina
neaktivan

Jeli moguce s tog honorbuya uzet na karticu na rate?

10 godina
neaktivan

Pozdrav.

S obzirom da sam trenutno u situaciji gdje moram sa sobom stalno nositi dva mobitela (privatni i poslovni), odlučio sam se na zamjenu za dual sim mobitel.

Okvirna cijena koja je prihvatljiva je oko 2.000 kn, a jedini uvjeti su da je veličina do max 5" i da se može platiti karticom (Diners, Maestro) na rate.

Kratkim istraživanjem sam došao do nekoliko modela koji ulaze u obzir, a to su: Motorola Moto G (2nd gen), Xiaomi Mi4c (ako uspijem naći na rate) i Noa MG 12 (koja ima začuđujuće dobre recenzije).

Kakva su Vaša razmišljanja? Da li postoji nešto bolje? Da li netko zna gdje se može kupiti Mi4c na rate?

edit: naletio sam sad i na Xiaomi Mi4i koji bi mogao ući u obzir. Kolika je razlika između Mi4c što se tiče performansi?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2015 10:38 (m0rph.y).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
m0rph.y kaže...

Pozdrav.

S obzirom da sam trenutno u situaciji gdje moram sa sobom stalno nositi dva mobitela (privatni i poslovni), odlučio sam se na zamjenu za dual sim mobitel.

Okvirna cijena koja je prihvatljiva je oko 2.000 kn, a jedini uvjeti su da je veličina do max 5" i da se može platiti karticom (Diners, Maestro) na rate.

Kratkim istraživanjem sam došao do nekoliko modela koji ulaze u obzir, a to su: Motorola Moto G (2nd gen), Xiaomi Mi4c (ako uspijem naći na rate) i Noa MG 12 (koja ima začuđujuće dobre recenzije).

Kakva su Vaša razmišljanja? Da li postoji nešto bolje? Da li netko zna gdje se može kupiti Mi4c na rate?

nema mi4c na rate, ali ima MI4 http://www.wowshop.hr/xiaiomi-mi4-white-16gb-2gb.html. samo je cijena 2.500. ide na rate.

imas i RedmiNote2Prime za 2000 http://www.wowshop.hr/xiaiomi-note2-prime-white.html doduse on je 5.5.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2015 10:36 (GuardianOTB).
10 godina
neaktivan

Da, ovaj Redmi mi je preveliki, a MI4 je single SIM tak da otpada. Što se cijene tiče, 2k kuna je okvir, ali mogao bi se do 2.500 protegnuti ako je dobar "ulov"

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2015 10:40 (m0rph.y).
13 godina
neaktivan
m0rph.y kaže...

Da, ovaj Redmi mi je preveliki, a MI4 je single SIM tak da otpada. Što se cijene tiče, 2k kuna je okvir, ali mogao bi se do 2.500 protegnuti ako je dobar "ulov"

da nisam pogledao, imas i Meizu M2 note http://www.wowshop.hr/meizu-m2-note-16-gray.html. i on je 5.5, ali je dual sim i dođe 1600kn.  naviknes se na 5.5, narocito kod citanja i pisanja mailova. Ja imam RedmiNote2. puuuno lakse mi je otvarati ponude, u word, pdfu, jpeg.. ma sta hoces. je, malo je velik, nije za dzep, ali ja imam malu torbicu i velicina mi ne smeta osim kod rukovanja jednom rukom.

15 godina

Za svakodnevnu uporabu,ne treba nis specijalno cisto za obavljanje poziva,nista zahtjevno.  

Gledam i Huawei,ali mislim da je P8 overkill nekako ili se varam?

Naravno,prijedlozi su dobrodosli i to jako.

0 Desire 526G - novo
1 Spirit 4G - novo
9 Z1 Compact -polovno
Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2015 12:44 (ivanoile).
13 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Za svakodnevnu uporabu,ne treba nis specijalno cisto za obavljanje poziva,nista zahtjevno.  

Gledam i Huawei,ali mislim da je P8 overkill nekako ili se varam?

Naravno,prijedlozi su dobrodosli i to jako.

ne znam zasto si izbacio desire 626G, on ti je od te liste (novih) najbolji (po meni).

15 godina

Cjenovno mi nije prihvatljiv bas.Gledam uglavnom do 1000kn mobitele.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
m0rph.y kaže...

Imaš i dosta jeftiniji Meizu M2 sa 5" ekranom ako nisi zahtjevan korisnik

10 godina
neaktivan

Nisam prezahtjevan, ali bi ipak maksimalan value for money.

Npr. taj Meizu M2 je cca 1400 kn. Ono kaj mene zanima je da li mi se sad isplati taj mobitel u odnosu na Motorolu Moto G npr.

Nisam na ti sa Kinezima i modela ima gro pa mi je svako mišljenje dragocjeno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2015 14:20 (m0rph.y).
13 godina
neaktivan
m0rph.y kaže...

Nisam prezahtjevan, ali bi ipak maksimalan value for money.

Npr. taj Meizu M2 je cca 1400 kn. Ono kaj mene zanima je da li mi se sad isplati taj mobitel u odnosu na Motorolu Moto G npr.

Nisam na ti sa Kinezima i modela ima gro pa mi je svako mišljenje dragocjeno.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5831&idPhone2=7455

Meizu ima veći ekran, noviji procesor (mislim), Lollipop, mogućnost prosirivanja s SD karticom, 2gb rama, bolje kamere, jacu bateriju. Jedino ce trebati vremena na privikavanje na Flyme OS. On je neka kombinacija iOS-a i androida. Pogledaj na youtubeu. Meizu kako takav se nemas sta brinuti. Preko wowshopa imas 2god garanciju.

10 godina
neaktivan

Stavio si krivu Motorolu (2nd gen treba biti), ali ok. Specifikacije su bolje. Ono kaj mene u ovom slučaju, ali i drugim usporedbama je to da mi netko da komentar baziran na iskustvu (ako ga ima) ili barem iskustvu iz druge ruke, relevantne recenzije i sl.

Dosta mobitela ima bolje specifikacije od Moto G (2nd gen), ali to ne znači da i rade bolje ;)

14 godina
Imaš temu o kineskim mobitelima i meizu m2 note, tamo se dosta govorilo i o m2
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja mogu na redmi note 2. Brz, fluidan, ima puno under the hood, security, permissions, root itd. Jos uvijek ga otkrivam. OS je jednostavan i razumljiv. Kamera je prosjecna, narocito navecer bez blica. Malo je veci u ruci, ali sam se vec privikao. Pokrece sve uredno, dev romovi izlaze cesto, ima dobru podrsku communitya sta je meni jako bitno. Za sada sam zadovoljan, hocu li biti i za 6mj vidit cemo hehe

1 1 hvala 0
17 godina
Moze preporuka mobitela sa njuskala do 1500 kn ne vise od toga tipa samsung lg htc sony.. Bitno da je brzo fluidan ekran ne mora biti veliki kamera solidna
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

zamolio bih vas za savjet, pomoc ili ideju. 

Moram uzeti neki novi mobitel i sada dolazimo do onog velikog problema, koji?!

Radi se o sljedećem. Do sada sam koristio iphone 4 koji je kod mene ako se ne varam od kraja 2010.g. Kako mi je nekoliko puta ispao, razbijeno stražnje staklo, prednje dobilo luft i klapa, home tipka radi na pritisak cekicem i baterija je vec polako dala svoje, vrijeme je za novi. 

Nemam predrasude niti prema jednom os-u, znaci sve opcije su otvorene, cak bih sada i presao na android. Nisam neki ultra korisnik mobitela opcenito, npr. kako vidim da ljudi pisu o igricama i slicno. Mobitel koristim najvise za posao. Dosta poziva, pokoji sms, dosta mailova. U privatno vrijeme pustim si muziku na youtubu, ali ga tada drzim na punjacu. I kada putujem volim uslikati koju sliku, pogotovo zena. Igrice sigurno necu igrati na mobitelu, zadnje sto sam igrao je tetris, to je vrh igranja na mobitelu :). 

Da zaokruzimo pricu i stavimo sto treba imati:

-baterija koja bi bila zadovoljavajuca, barem cijeli dan da izdrzi

-pozivi i mailovi

-fotoaparat.

S obzirom da sam totalni laik u mobitelima, svaki savjet i ideja su dobrodosli. Ono malo sto sam ja uspio izvuci i staviti na papir bili bi Z3compact, A5, A7, S5. A ako cijena G4 padne mozda i njega, ali ako su ovi ok uzeo bi ih odmah.

Skoro sam zaboravio ono najbitnije, budet. Budet je do 3000kn. Iskljucivo ducani, ne zbog neke skepse prema njuskalu, nego kupnja preko kartice. Ma moze se razvuci i do 3500kn.

Ljudi unaprijed vam se zahvaljujem.

0 0 hvala 0
14 godina

Je, Z3c ima dobru bateriju i malih je dimenzija. Od ostalih, G4 se nađe za 3500 u webshopu i ima daleko najbolju kameru, Motorola Play ima veliku bateriju koja bi trebala 2 dana bez problema izdržati i vrlo dobru kameru, Huawei P8 odlikuje lijep, tanak dizajn, vrlo dobra kamera i baterija bi izdržala cijeli dan bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

???

1 P8 Lite
2 A5
9 M4 aqua

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

M4 aqua ti je najbolji izbor od ta tri, dolazi sa najačim procesorom snapdragon 615, druga opcija nek ti bude P8 lite sa kirinom 620, a5 izbjegni jer ima procesor snapdragon 410 koji se stavlja u puno jeftinije modele, a i osjetno je slabiji od snapdragona 615 i kirina 620

17 godina

Prodajem nešto više od godinu dana star crni s kožnim poklopcem baterije galaxy s4 lte, model i9506 s boljim hardverom od običnog s4.
Stanje je 9/10, mobitel izgleda odlično, ali eto, nije nov, ali nema ni nekih oštečenja da bih mogao navesti.
Kupljen u HT-u, pretpostavljam da ima još nešto garancije...
Ekran nema ni točkice na sebi jer je od prvog dana na njemu "folija" od kaljenog stakla, pretpostavljam da znate što je to.
Kutija, sluške, punjač, sve prisutno.

Dakle samo 2 dana, u Zagrebu ako nekome treba. CIjena ispod najnize na njuskalu.
Razlog prodaje je odlazak u inozemnstvo..

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pozz trebo bi kolega uzeti mob na rate u dućanu oko 2k kn. Koji bi po vama bio najbolji? Poželjno što veći ekran. Razmišlja si oko meizu m2 note jer je cca 1600kn i xiaomi redmi note 2. Problem je što xiaomi nigdje ne možemo naći više u hr. Znate li možda gdje potražiti ili imate li neki bolji prijedlog? Thx
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav :)

Kupujem rabljeni smartphone cijene od 600 do 700kn. Zapela su mi za oko 3 modela: (vidi glasanje)

Svaki od njih ima svojih prednosti i nedostataka i svjestan sam da su neki i već dosta stari pa je upitno je li ih pregazilo vrijeme.

Mene, iskreno, najviše privlaće Note 1 i Galaxy S3 jer znam da su to prije par godina bili mobiteli iz vrha ponude i vjerujem da su još uvijek sasvim solidan komad hardvera. LG, s druge strane, je nešto noviji model, ali mi se čini da je to više mobitel srednje klase i da možda ne može konkurirati ostaloj dvojici u svim segmentima.

Koje je vaše mišljenje?

Toplo se nadam da će svoje iskustvo ostaviti naročito korisnici ova tri modela pa da znam što mogu očekivati.

Hvala :)

0 Samsung Galaxy Note N7000 (1)
2 Samsung Galaxy S3
8 LG L90 D405
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Note 1 ni u ludilu, prespor je. To je bio top model prije točno 4 godine, a to je stoljeće u smartphone tržištu. S3 isto ne bih, star je to model. L90 je skroz solidan mob, radi najbolje od ta tri

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 18:23 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam ponudu novog Samsunga A5 za 1650kn, pa me zanima je li to ok, tj ima li koji bolji model u tom cijenovnom rangu, ne bih išao preko 5" i 1600kn?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 18:32 (Nazgulzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice