Ne postoji savrsen telefon.
Xiaomi 14 ultra
- grije se ko lud
- softver u EU osakacen
- uzasno izbalansirana tezina
S23 ultra i s24 ultra imaju isto svojih mana, najviše softverskih, nemaju velike foldere, nemaju vertikalnu ladicu aplikacija, nemaju zakljucavanje aplikacija na otisak prsta itd.
Kamera kaska za kinezima.
O ajfonu da ne pricam.
Kamera na papiru zaista kaska za kinezima, nema tu nekih ludih brojki, 1 inch, veci senzori na tele kamerama, veci otvori blende ali u stvarnosti to nisu neke dramaticne razlike.
Ima ih svakako, sa U14 se mogu cuda raditi, kao i sa Oppo, Vivo i jos nekima ali za neke fotke na auto postavkama nema tu nekih velikih razlika ovo malo sto sam uspio usporediti U14 i S24U dok sam ih paralelno imao.
Xiaomi ima neusporedivo bolji UI kamere, brdo opcija a onda stavis auto mode i okines par slika u istim uvjetima i vidis da razlike nisu toliko ogromne.
Ono sto ih razlikuje je to da si sa Samsungom opusten, apsolutno svaka stavka ce raditi dok sa Oppo i Vivo neke stvari mozes samo sanjati i meni ih to u startu diskvalificira iz moga izbora.
Nisam jos dao sansu Global verziji U14 ali i toga me strah...malo mi je dosadilo isprobavati, gubim previse vremena na to.