Novi iPhone OS - 3.0 -- zelje i ocekivanja

poruka: 43
|
čitano: 7.523
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

http://lifehacker.com/5168889/iphone-30-will-be-revealed-march-17

Dakle, sto ocekujete od novog OS?

Jedino sto ocekujem je copy/cut/paste (imam iTouch pa mi MMS, bluetooth i ostalo cemu se vlasnici iPhonea nadaju nista ne znaci). Volio bi kad bi konacno izasla podrska za multitasking, ali ne vjerujem u to, jer koliko znam iPhone jednostavno nema dovoljno jak hardver.

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može se multitask sa ograničenim brojem pokrenutih aplikacije istodobno (2-3), a možda i više ako se još dodatno optimizira OS.

Ja bi volio UI personalizaciju (winterboard), C/P i više "finger gesture-a"...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novi iPhone OS - 3.0 -- zelje i ocekivanja
vjeko kaže...

Može se multitask sa ograničenim brojem pokrenutih aplikacije istodobno (2-3), a možda i više ako se još dodatno optimizira OS.

Ja bi volio UI personalizaciju (winterboard), C/P i više "finger gesture-a"...

Da, to je istina.
Personalizirani UI mi ne treba, a finger gestures bi bio dobar, iako se ne mogu sjetit u sto bi se jos moglo novih pomaka prstiju implementirat.
17 godina
neaktivan

Recimo napraviš krug prstom i zatvori se aplikacija... 

Mrzim Home tipku! (:

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2009 22:08 (vjeko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Recimo napraviš krug prstom i zatvori se aplikacija...

A sta ako je aplikacija za crtanje? Probaj sam shvatit problem ovoga ;) 
17 godina
neaktivan

Double tap sa 2-3 prsta... Ima opcija koliko hoćeš!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Ma znam to, ali ne mogu se sjetit za sto bi se to koristilo. Jedino da naprave da sam mozes odredjivat sta koji pokret radi, kao na macbook-ovima 
17 godina

...e, dal može iPhoni čitat MS Office dokumente, pitam čisto ovako

Poruka je uređivana zadnji put 01.01.2020. u 00:00 (HCSC).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@HCSC: Može!

Natrag na temu: "and word has it that iPhone 3.0 OS will finally bring MMS functionality and iPhone tethering capabilities to the iPhone and iPhone 3G."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
vjeko kaže...

Ma znam to, ali ne mogu se sjetit za sto bi se to koristilo. 
 Double tap sa 2 prsta dok je neka aplkacija otvorena i onda se zatvori...
Ili ako dolazi multitask da double tap otvori mali info "prozorčić" sa popisom trenutno otvorenih aplikacija...nešto kao alt-tab na win.
17 godina

Ja očekujem samo FLASH i to je jedino što mi treba. Ostale stvari naravno dobro dođu, ali flash je stvarno neophodan za surfanje na iphoneu!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

naj Bluetooth za slanje datoteka

pa min 5 mpx kamera s optičkim zoomom (ok nema šanse al ok)

multi tasking (bit će podržan)

flash

video pozivi

mogli bi napravit "army edition" sa

pribor za preživljavanje

self - destruct nako 2 puta pogrješenog puk-a

ksenonsku bljeskalicu

zllatnu ribicu

16gb... ddr-a

1tb memorije

senzore za pokret,...

[url=http://profile.xfire.com/dantex47][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/dantex47.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To će biti update na iPhone 3G ili šta? To će iti badava ili se bude moralo kupiti nekužim... :) !

Zasad sam si složio uređaj da mi sve ima(mms,snimanje,bluetoth...), tako da neznam kaj bi trebali posebno dodat...

e7300 9800GTX+ I45 2x2GB DDR2 1066MHz WD 6400AAKS T220
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dantex kaže...

naj Bluetooth za slanje datoteka

pa min 5 mpx kamera s optičkim zoomom (ok nema šanse al ok)

multi tasking (bit će podržan)

flash

video pozivi

mogli bi napravit "army edition" sa

pribor za preživljavanje

self - destruct nako 2 puta pogrješenog puk-a

ksenonsku bljeskalicu

zllatnu ribicu

16gb... ddr-a

1tb memorije

senzore za pokret,...

ti se ovdje naveo/stavio i hardwerske želji, a riječ je o OS-u
Poruka je uređivana zadnji put 01.01.2020. u 00:00 (HCSC).
17 godina
neaktivan
bas me interesira kolko ce unaprijdeit taj mac os x.
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
neaktivan
benko kaže...
bas me interesira kolko ce unaprijdeit taj mac os x.
O cemu ti pricas? Mi ne pricamo o MacOS X-u nego o iPhone OS-u! A za Mac OS X novi se vec zna sta ce sve imat.
Jos sam se nesto sjetio: pristup glavnim opcijama bilo gdje, znaci dok sam u nekoj aplikaciji da mogu iskljucit Wi-Fi, ili namjestit svjetlinu, ili slicno. To ima preko Installera, ali ja nisam napravio JB (niti zelim) pa bi volio da naprave ovu mogucnost. Ocekujem neku veliku promjenu, posto mjenjaju "prvi" broj (nije 2.x.x nego je 3.x.x, u ovom slucaju 3.0.0).
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
Jos sam se nesto sjetio: pristup glavnim opcijama bilo gdje, znaci dok sam u nekoj aplikaciji da mogu iskljucit Wi-Fi, ili namjestit svjetlinu, ili slicno. To ima preko Installera, ali ja nisam napravio JB (niti zelim) pa bi volio da naprave ovu mogucnost.
 SBSettings! Možda najkorisnija aplikacija ikad.
"gesture" kojim se aplikacija pokreće, odmah je na početku videa.
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
Assassin kaže...
Jos sam se nesto sjetio: pristup glavnim opcijama bilo gdje, znaci dok sam u nekoj aplikaciji da mogu iskljucit Wi-Fi, ili namjestit svjetlinu, ili slicno. To ima preko Installera, ali ja nisam napravio JB (niti zelim) pa bi volio da naprave ovu mogucnost.
 SBSettings! Možda najkorisnija aplikacija ikad.
"gesture" kojim se aplikacija pokreće, odmah je na početku videa.
Pa o tome i pricam! Ali to je sa Installera!!! Ja bi da to bude u novom OS-u! 
17 godina
neaktivan

Pa i ja o tome pričam! (:

Meni nije problem što je 3rd party, ali isto bi volio da je nešto ovakvo implementirano u OS, a na sličan način bi mogao raditi i multitasking.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/vijesti/mms-iphoneu/95851.aspx

Da al brijem da i novi iphone dolazi i novi iPhone

brijem da sam negdje na bugovoj stranici pročitao da je apple kupio sve zalihe Toshibinih nand čipova it još neke vijesti

[url=http://profile.xfire.com/dantex47][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/dantex47.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

The breakdown of unconfirmed rumors goes like this:

- Cut and paste in 3.0
- Users magnify or double tap a word to bring up cut and paste
- Pinch "boundaries" to select word(s); Rose called them "copy boundaries"
- Then you get option to cut, paste or copy

Also, the 3.0 update will have enough new features and additions to bring it up to the Palm Pre levels. Whatever Palm Pre has shown us so far, apparently, the iPhone will have too when 3.0 becomes official. That point remains a bit hazy right now, so anyone who was at Diggnation last night who can help elaborate a bit more would be awesome in my book.

Lastly, there will NOT be video, nor will there be MMS. Boo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A dptle ja samo moram držati S60 tipku stisnutu 2 skundeCool

Vir prudens non contra ventum mingit...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo baš i ja pročitao hvalu zadovoljnih korisnika. Novi firmware je napokon donio cut-copy-paste, kako je to divno. To mu je izgleda i najveći plus.

Ako se osjeti sarkazam, to je namjerno. Ako ne, zamislite da se osjeća.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo, predstava pocinje za cca. 45 minuta. Ovdje mozete pratiti sto se dogadja. Steta sto nema live stream-a (ili mozda ima negdje, jel zna neko?).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo sto sve sadrzava novi software:            (editirat cu ovu poruku cim nesto novo saznam)

1. Nova vrsta kupovanja aplikacija, za jednu aplikaciju se jos moze kupovati dodatni sadrzaj (kao na primjer, kupite aplikaciju za citanje eknjiga, i onda jos dokupujete knjige za tu istu aplikaciju)

2. Apple omogucuje pravljenje Turn By Turn GPS navigacija!!!

3. Moguce pravljenje aplikacija koje komuniciraju sa eksternim uredjajima (putem BT-a ili kabela)

4. Poboljsani Push (napokon pravi Push)!   -  NEEE... Nista od multitaskinga, push ga zamjenjuje!

5. Zanimljivo, izgleda da dolazi C/P i jos neke stvari, ne razumijem bas ovo sve: "In game voice chat is also one of the various APIs now open, as is iPod library access, proximity sensor, audio recorder,

battery API, streaming audio and video, data detectors, text selection

(oh??? is this for copy and paste??) UI alert view, sake API (for rumble) and GPS lingo."

6. 1000 novih API-a, neki su jako zanimljivi!

7. Jedan od novih API-a je Text Selection (ovo mi misrisi na c/p) :D

8. Predstavljaju nove aplikacije koje ce biti u prodaji, neke od njih su Meebo, Sims 3 (!!!)...

Sto se tice Simsa, nove stvari za uredjivanje kuce ce se moci kupovati preko sistema opisanog u tocki 1, svaki komad namjestaja ce kostati $0.99

9. Moguce koristenje fileova sa iPhonea/iToucha u aplikacijama (ovo bi moglo biti zanimljivo za napraviti aplikaciju slicnu Audiosurfu, nesto kao TapTap, ali da se staze generiraju iz glazbe koja je na uredjaju)

10. Novi video player sam odlucuje koje kvalitete ce skinuti video s interneta ovisno o konekciji koju koristi i brzini iste.

11. P2P komunikacija s drugim uredjajima preko BT-a (za wi-fi ne znam). Evo ga, mislim da ste ovo svi cekali :D

12. Predstavljaju svakakve aplikacije, ali jedna mi je posebno zanimljiva: aplikacija preko koje se uredjaj za mjerenje razine secera u krvi

moze spojiti na iphone putem BT-a i automatski prebacivati podatke te praviti bazu podataka svih mjerenja

(a iz toga vjerojatno grafove i takve stvari), automatski govori koliko si inzulina osoba treba dati (aplikaciji kazete sto ste jeli)

te automatsko slanje poruka (za djecu da posalju roditeljima da su dobro, ili tako nesto)

13. Jos jedna zanimljiva aplikacija: FPS koji se igra preko 3G-a ili WiFi-a

** samo napomena, ovdje necu komentirat aplikacije za koje mislim da su idiotske, kao upravo predstavljeni "Touch Pet"

14. DA ISTINA JE!!! Copy/Cut/Paste su tu! :D  (i takodjer postoji Undo i Redo)

15. Moguce slanje vise slika preko emaila od jednom!

16. Landscape tipkovnica u SVIM aplikacijama! Ovo su mnogi cekali!

17. MMS!!!

18. Glasovne biljeske (nesto kao Notes, samo sto su ovdje u pitanju zvucni zapisi)

19. Update svih aplikacija koje dolaze s iphoneom (kalendar: podrzava nekakav format novi pa radi s google-ovim kalendarom, Stocks: prikazuje najnovije vijesti vezane za dionice)
20. SEARCH u SVIM aplikacijama koje dolaze s uredjajem (iPod, Notes, Mail,...) i SEARCH engine (Spotlight) za pretrazivanje svega na uredjaju (nesto kao ona fora sto je MS pokazao u Visti, ali je MAC prvi imao :D). Taj search se nalazi lijevo od prvog home screena!

21. Jos neke novosti (neda mi se prevodit): Other good features: Notes Sync, audio/video tags, live streaming, shake to shuffle, Wi-Fi auto login, Stereo Bluetooth, LDAP, iTunes account creation, YouTube ratings, Anti-Philshing, Call Log, Parental Controls, Media Scrubber, OTA profiles, VPN on demand, Languages, YouTube subscriptions, YouTube accounts and Encrypted profiles. Also, auto-fills. The biggest addition here is probably Stereo Bluetooth A2DP support.

Eto to je to! Ja sam jako zadovoljan! Danas izlazi beta verzija koju mogu dobiti svi koji su ukljuceni u beta testiranje, a finalna verzija izlazi u ljeto. Biti ce besplatna za iPhone i radit ce na SVIM iphoneovima, ali na prvoj generaciji (2G) nece raditi MMS i BT (posto BT nije ni ugradjen). Verzija za iPod Touch ce kostati $9.95!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 19:31 (Assassin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Evo sto sve sadrzava novi software:            (editirat cu ovu poruku cim nesto novo saznam)

1. Nova vrsta kupovanja aplikacija, za jednu aplikaciju se jos moze kupovati dodatni sadrzaj (kao na primjer, kupite aplikaciju za citanje eknjiga, i onda jos dokupujete knjige za tu istu aplikaciju)

2. Apple omogucuje pravljenje Turn By Turn GPS navigacija!!!

3. Moguce pravljenje aplikacija koje komuniciraju sa eksternim uredjajima (putem BT-a ili kabela)

hehe da.. i ja pratim :) Za sada je ok... zanimljivi dodaci koji prvenstveno olaksavaju zivot programeru.. idemo dalje..
17 godina
neaktivan

Napokon TBT i Push!

BT je sad otvoren??

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 18:36 (vjeko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Napokon TBT i Push!

BT je sad otvoren??

Koliko sam ja shvatio, bluetooth je iskoristen za komunikaciju s drugim uredjajima.. sto bi moglo znaciti za rad sa bluetooth slusalicama... a za razmjenu podataka se ne spominje... valja vidjeti dalje..
17 godina
neaktivan

Ako imate dijabetes novi OS 3.0 će vam se svidjeti (:

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Ako imate dijabetes novi OS 3.0 će vam se svidjeti (:

Da, to je tocka 12 :D 
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice