- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Je li netko poslovao s gruponko.eu? Za N5 16GB 3550 kn + 70 kn poštarina. Nisam našla kod naših bolju ponudu. S ovim mogu sigurno samo staviti svoju VIP karticu (bonovi) i gotovo, zar ne? :)
http://gruponko.eu/index.php?route=product/product&path=72&product_id=350
Je li netko poslovao s gruponko.eu? Za N5 16GB 3550 kn + 70 kn poštarina. Nisam našla kod naših bolju ponudu. S ovim mogu sigurno samo staviti svoju VIP karticu (bonovi) i gotovo, zar ne? :)
http://gruponko.eu/index.php?route=product/product&path=72&product_id=350
Preskupo...
S ovim mogu sigurno samo staviti svoju VIP karticu (bonovi) i gotovo, zar ne? :)
Da, pod uvjetom da imaš micro-SIM karticu. Ako imaš stariju (veću), onda ćeš ju morat prvo zamijenit (ili izrezat ).
Ajd nek neko napise opsezniji review...
Btw, dosel je kod nas, cijena oko 3700kn u ducanu...
Ajd nek neko napise opsezniji review...
Btw, dosel je kod nas, cijena oko 3700kn u ducanu...
Pa pogledaj video ovaj gore od skoro sat vremena, mislim da opsežniji review ne budeš dobio od nikog s foruma, ženska je stvarno sve pokrila
Kolko vidim mob je dobil update na 4.4.1, popravljena kamera, zvucnik je glasniji, stabilniji fps u videu, i jos sitnica...
Uglavnom dobro mu se pise:D
A cak nekaj cujem i da bu dobil podrsku za 60fps (posto soc 800 i podrzava 4k reze) mada su to mogli odmah stavit...

Jel taj update već krenuo van?
Meni ga ne nudi...
Mene živcira....u galeriji, kad listam slike, ako idem još dalje od zadnje, uključi se kamera.
To mi stvarno ide na jetra

Kaj zna ko jel ima kakve razlike izmedu dalvik i ART?
Kaj zna ko jel ima kakve razlike izmedu dalvik i ART?
ART je bitno brzi, ne koristi one .odex fileove i ne stvara cache, tako da su aplikacije odmah spremne za pokretanje (ne cita cache niti dalvik fileove).
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2548001

Meni je umjesto Dolphina za flash daleko bolji Firefox...

jel itko kupio novi Nexus Charging Pad?
Navodno ima dobar magnet u sebi, pa kad se zakelji vertikalno na ormaric ili zid, onda Nexus 5 moze stajat uspravno priljepljen za njega dok se puni.
Kosta 50$, ali isto toliko kosta i Nokia Dt-900 koji navodno ima najbolji build quality i vrijeme punjenja?

Bas gledam, baterija je solidna, SOT 4.30h, 1d3h...
Cekam 4.4.1, navodno ce bit poboljsanja i u vezi baterije..
ni s ove strane atlantika jos nista, a mob je kupljen u US...
Ekipa se počela skupljat s N5, a niko ni riječi o njemu.
Pa da napišem kratki osvrt, pošto ga imam tek 2 dana..
Ergonomski dost dobro leži u ruci, jest da nije tolko zaobljen ko S3 ili Galaxy Nexus, dojam bi bio još bolji, al i ovak je dobro..
Uspoređeujući dimenzije Nexusa i N5, praktički se ne vidi na oko, na papiru je N5 viši 3mm, širi 1mm, mada dojam ostavlja da je N5 praktički isti ko Galaxy Nexus radi njegovih oblina, ipak mi Nexus bolje leži u ruci neg N5..
Na xda forumu se dost raspravljalo o "lošim" N5 serijama, 310 je kakti lošiji od 311, to su prve tri znamenke na kutiji pod serial number; mada ni to nije mjerilo da bu te dobili uređaj bez greše, neg je to sve lutrija..
O čem se radi, ekipa je prijavljivala probleme oko kamere, tj da prašina lako uđe ispod leće, tipke klimavog hoda, loš zvučnik, odnosno loša vibra, neravnomjerno osvjetljene displaya, tj probijanje osvjetljenja i gubljenje wifi signala..
Velim ne postoji garancija da bu te dobili uređaj (novije proizvodnje) a da bu bil bez "greške" neke; čak sam našel di je lik usporedil dva N5 jedan pored drugog, i donji dio di je zvučnik, rupice su čak malko veće od drugog modela, te sam slike gledal prek moba, pa nemrem baš potvrdit istinitost priče:)
Da se vratim na moj model (s/n 310) power tipka ima malo lufta, pa kod trešnje moba se čuje lagano zveckanje, dok je volume +- ok, ima i laganog probijanja svijetla pri dnu ekrana, al niš strašno valda je na IPSu to feature:D
Kolko vidim zvučnik tj zvuk u slušalici je glasniji al ne drastično (uspoređujući sa Nexusom) prijem signala je dobar, al to opet ovisi na kojoj ste mreži, e sad primjetio sam da wifi signal zna varirat, al gledal sam na Nexusu ista stvar, pošto mi ruter nije neka zvijer, tak da baš nemrem potvrdit dal je wifi tolko lošiji kak se priča okolo...
Što se tiče OSa, e tu stvarno nemam zamjerki, komotno mogu reć da je lagg nepostojeći, 0%, mob instantno otvara svaku app, sam OS je fluidan i to je to, oko tog neam kaj dodat, zato kaj dela ko zmaj:)
Prvo punjenje baterije, SOT imam 4.30h, 1d3h nekaj malo razgovora, a najviše čačkanja po mobu i surfanju prek wifija, te par min surfanju prek 3g mreže, po meni ok, nadam se još boljem rezultatu nakon par ciklusa punjenja dok sjedne sve na svoje mjesto..
S dalvika sam prebacil na ART, prerano je reć za neke utiske, al čitajući po netu, navodno se poboljša baterija (oko 30min u korist ARTa) i app otvara odmah, sad, instantno, al vele da se rezultati vide tek nakon nekog vremena, ne odmah..
Nisam upućen u te stvari tak da ne bi o tome govoril napamet..
Fotić i nije tak loš kak se priča, neg naprotiv, odličan je, a najviše me iznendil koje dobre fotke radi u situacijama slabog osvjetljenja, noć, ulična rasvjeta, šum je na razini i pod kontrolom, (a i tu OIS dolazi di izražaja) tak da zadovoljan sam; napokon da su se osvijestili i na N5 stavili fotić kak spada, naravno da ne stoji uz bok konkurenciji (1020, Z1) al bome im puše za vrat..
Video nisam puno koristil, al kolko vidim dobro odrađuje posel, o tom nekom drugom prilikom..
Nekima možda neće bit dost 16gb (al zato je tu i 32gb) al za moje potrebe je ok..
Što se tiče 4.4.1, ekipa ima same pohvale za njega, uočeno je poboljšanje na fotiću, di su boje vjernije tj nisu isprane, za video vele da fluidnije radi, i ima praktički konstantan fps (oko 29.80)..
Navodno je i baterija bolja, i zvučnik su popravili, vele da je glasniji.. I to nije rekel 2-3 čoeka, neg više njih potvrdilo isto tj navedena poboljšanja, ne računam one kaj imaju 1-2 SOTa pošto ih šalju nazad na RMA, očigledno defektni modeli..
Generalno gledajući, ja zadovoljan, možda da je malo više zaobljeniji, jači zvučnik i veća baterija, al to su već veliki zahtjevi..
Te sve "mane" softverske naravno bi trebalo riješit kroz nadolazeće updajte..

@Zvonac pretpostavljam da pod Nexus misliš na Nexus 4???
@Zvonac pretpostavljam da pod Nexus misliš na Nexus 4???
Samsung Nexus..

Baš sam to ja neki dan gledao kod frenda i ne može se namjestit ili sam glup pa ne znam. Nisam ni mislio da to stock android nema, jer gotovo svi modificirani androidi od samsunga, htca, lg, itd imaju taj postotak.
Jel zna tko način kako da se to upali?
Također nisam skužio kako namjestit da ono nortification svjetlo svijetli npr zeleno kad je poruka, plavo kad je fejs, bijelo kad je poziv? On to random dodjeljuje to svjetlo i uopće mi ne paše.
@gamer34
google chromecast i nemas brige, u US je $35, kod nas bi ga valjda nabavio za 50 eura...
U AOKP ROM-ovima možete to sve mijenjati.
Možete staviti da vam batku pokazuje samo ikonicu, ikonicu s postotkom, krug s postotkom...
Signal isto - ikonica, s brojem, samo broj...
Baš sam to ja neki dan gledao kod frenda i ne može se namjestit ili sam glup pa ne znam. Nisam ni mislio da to stock android nema, jer gotovo svi modificirani androidi od samsunga, htca, lg, itd imaju taj postotak.
Jel zna tko način kako da se to upali?
Također nisam skužio kako namjestit da ono nortification svjetlo svijetli npr zeleno kad je poruka, plavo kad je fejs, bijelo kad je poziv? On to random dodjeljuje to svjetlo i uopće mi ne paše.
Ja sam taj problem riješio s ovom aplikacijom:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.talaviram.overlaypercent&hl=hr
-nije potreban root.