MEIZU M2 Note

poruka: 1.882
|
čitano: 365.720
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Imam Meizu M2 (tzv. mini verzija od 5 inča), sa softverom Flyme 4.5.4.2A i od danas mi je dostupna nadogradnja na Flyme 5.1.5.0Y. Ostali vlasnici, provjerite svoj "Upgrade" app.

I samo kratki osvrt na problem s notifikacijama - na sadašnjem softveru 4.5 nisu stizale notifikacije za Viber, Messenger, WhatsApp i još neke aplikacije. Rješenje je bilo uključiti određenu opciju u "Security" appu, više ni ja ne znam koju točno, ima ih nekoliko i jako su raštrkane. Uglavnom dobro provjeriit Security app...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
MEIZU M2 Note

Vidim da ste se ranije dosta mučili sa kineskim appovima kod ovog moba, i preporuka je bila da se stavi internacionalna verzija ili da se kupi već s njom da nema bloatware-a, pošto se neda sve deinstalirati i smrznuti ?

Na reviewima se slažu da je praktično jedina mana ovog mobitela kamera, ali ni ona nije loša kao u npr. Cubot Note-u. Meni izgleda korektno, jedva primjetno lošija od Redmi 3. Jesu li je šta poboljšali update-om ?   Ima li još zamjerka na nešto ?

Kažu da je baterija malo iznad prosjeka ?

Ovaj mob mi je možda glavni kandidat za neku buduću kupovinu 5,5''.  Volio bih isprobati neki Meizu sa tim njihovim OS-om, a ovaj je jeftin, lagan i ok.

0 0 hvala 0
9 godina
Re: MEIZU M2 Note
Kupuj to, mob je zakon. Kineske app se daju baš sve zamrznuti/deinstalirati- to nije problem. Kamera je u biti ok ak imaš mirnu ruku jer nema OIS, ali pomaže flash. Nema baš nikakvih zamrzavanja, restartanja, itd... Sve se vrti fluidno, batt. baš kak si rekao. Možda ponekad malo tiši zvuk u slušalici ali zato instaliraš viper4android. Znači postupak je ovaj: install 5 stable, google installer, root, root checker, super su, busy box, adaway, viper, app quarantine, titanium backup, xposed, flyme tools, greenify, amplify... uživaj

0 0 hvala 0
9 godina
Zapravo uzmi M3 note :)

0 0 hvala 0
15 godina
Dosta toga se treba rijesiti znaci. Pa sta se ne moze sluzbenom globalnom verzijom ukloniti bloatware ? Jer neki su pisali da smrzavanjem nekih app zeznes operativni sustav.

M3 je skuplji, tezi i malo veci.

0 0 hvala 0
15 godina
Sad čitam na GSM Areni komentare korisnika za Meizu M2 Mini, i 5-6 ih je spomenulo probleme s pregrijavanjem tijekom punjenja, i da zbog toga dolaze neke crvene linije na ekranu i nagli pad baterije ?

0 0 hvala 0
9 godina
Ne moraš to sve, samo ti kažem šta sve ja imam, kineski bloatware još jednom kažem nije nikakav problem
9 godina
Btw global verzija je crap dok international uopće ne postoji. Flayme 4.... ne računam pod ozbiljno

0 0 hvala 0
9 godina
Ali je malo i bolji :)
10 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...
Kupuj to, mob je zakon. Kineske app se daju baš sve zamrznuti/deinstalirati- to nije problem. Kamera je u biti ok ak imaš mirnu ruku jer nema OIS, ali pomaže flash. Nema baš nikakvih zamrzavanja, restartanja, itd... Sve se vrti fluidno, batt. baš kak si rekao. Možda ponekad malo tiši zvuk u slušalici ali zato instaliraš viper4android. Znači postupak je ovaj: install 5 stable, google installer, root, root checker, super su, busy box, adaway, viper, app quarantine, titanium backup, xposed, flyme tools, greenify, amplify... uživaj

Ajde kužim ovo prvo ali da li je ovo boldano stvarno potrebno? Kako mob funkcionira bez toga?

9 godina
Mob radi odlično i bez toga, to su napredne funkcije. Flyme tools ti treba recimo za bedževe notifikacija, split screen, custom launcher, razne buttons funkcije .....
9 godina
Xposed ti treba da bi instalirao Flyme tools, adaway ti uklanja reklame i to je "must have", viper za sound, busy box isto treba za neke linux instrukcije , greenify za hibernaciju app-ova tj za štednju baterije, amlify za upravljanje alarmima itd..

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Ok, ali ako radi i bez toga onda je to samo "rihtanje" sveg po želji,ne? Oću reći, da se ljudi ne uplaše kad to pročitaju da treba to sve staviti da bi mobitel normalno radio.

I jedno pitanje za Meizu-vce, jel podržava mobitel (bilo mini, bilo note) brzo punjenje? Čitam o tome al ne kužim na kraju dali da ili ne.

13 godina
MEIZU M2 Note

M2 mini nema brzo punjenje.

Ja nemam niti jednu od ovih aplikacija koja je navedena,imam kinesku verziju FlyMe-a i mobitel radi najnormalnije.

Stvar je u tome što ljudi ne shvaćaju,a mislim da je sa većinom kineza isto, da nisu baš neki super "out of the box" mobovi jer ima prčkanja po njima,ali kad ih se narihta kako spada onda rade dosta solidno.

1 0 hvala 1
9 godina
Note isto nema brzo punjenje ali ima punjač 5V/2A koji stvarno brzo puni, cca 2h 0-100% ali bitno je da ga za cca pola sata napuni oko 20%

1 0 hvala 1
15 godina
Gogo222 kaže...
Ne moraš to sve, samo ti kažem šta sve ja imam, kineski bloatware još jednom kažem nije nikakav problem

Dosta ih ima, ti si ih stavio u karantenu za to specijaliziranog programa. Jesi li ih pokušao prije deinstalirati ?

Šta taj Flyme OS 5 je daleko najbolji za ovaj mob kažeš, zar nije na verziji 4.x.x radilo sve ok ? Šta su poboljšali u verziji 5 ?

Jesu li napravili na xda neku EU verziju ROM-a bez kineskog ?

13 godina
MEIZU M2 Note

Internacionalne verzije Flyme-a ti kasne za kineskom ako to išta znači,i to dosta.

Što se same 5 verzije tiče,trebao bih naglasit da sam prilično nezahtjevan korisnik,osim nekih estetskih promjena ja nisam primjetio promjenu u brzini ili nešto slično,a i 4ka mi je normalno radila nakon što sam je narihtao kak sam htio.

Samo da vas upozorim ali na Meizu koji je napravljen za njihovo domicilno kinesko tržište nećete moći instalirat internacionalnu verziju,tako da ak kupujete preko neta obratite pozornost na to ,ti su obično jeftiniji.

0 0 hvala 2
9 godina
Možeš ih i deinstalirati ali kad radiš update opet ti se pojave. Ver 4 nije radila dobro-zaboravi da postoji.
13 godina
MEIZU M2 Note

Šta ti konkretno nije radilo na 4ki ,i kakav to bloatware misliš.

Osobno mi povremeno iskoči neke kineske aplikacije da li ih želim updejtat ili ne i to je to.

0 0 hvala 0
15 godina
evang kaže...

Internacionalne verzije Flyme-a ti kasne za kineskom ako to išta znači,i to dosta.

Što se same 5 verzije tiče,trebao bih naglasit da sam prilično nezahtjevan korisnik,osim nekih estetskih promjena ja nisam primjetio promjenu u brzini ili nešto slično,a i 4ka mi je normalno radila nakon što sam je narihtao kak sam htio.

Samo da vas upozorim ali na Meizu koji je napravljen za njihovo domicilno kinesko tržište nećete moći instalirat internacionalnu verziju,tako da ak kupujete preko neta obratite pozornost na to ,ti su obično jeftiniji.

E da, to sam već pročitao na ovoj temi, a kako označuju tu internacionalnu verziju pri prodaji ?

LINK Jel ova verzija sa Alia OK ?

Jel se može očekivati da cijena još malo padne pošto se upravo pojavila M3 verzija ?

13 godina
MEIZU M2 Note

Iskreno ne bih ti znao ,sjećam se jednog članka sa meizufans foruma gdje je sve to bilo objašnjeno ali ga na žalost ne mogu naći.

Uglavnom I verzija je internacionalna,U i A su kineske iako je zadnja nadogradnja FlyMe-a označena Y ,tako da je valjda i to kineska.

Hehe znam da nisam baš od pomoći ali stvarno je to tako.

Moj je bio U verzija i on spada od te koji se ne mogu prebacit na internacionalnu verziju,trenutno je gore FlyMe 5.1.5.0Y i sve štima sa time (sve kineske verzije ti imaju mogućnost prebacivanja na engleski tako da mobitel radi normalno)

0 0 hvala 0
13 godina
MEIZU M2 Note

Btw da sad uzimam mob definitivno bi uzeo u obzir Xiaomi Redmi3 ,iako sam stvarno ja zadovoljan sa svojim M2 .

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kako dalje

0 0 hvala 0
9 godina
Konkretno nije radila dobro sinkronizacija google kontakata, a znalo se dogoditi da su se potpuno izgubili, pa opet pojavili, ali djelo mično/poznati Flyme 4. bug/ Bilo je to u samom početku kad sam prešao s iPhone-a 5 koji je radio fantastično i nisam još vjerovao u Meizu. Onda hrpa bugova počevši od notifikacija za viber, whatsapp, gmail... Uglavnom malo je falilo da ga bacim u zid i vratim se na iPhone. Srećom brzo sam našao 5 beta- nebo i zemlja Puno Boljeeeeeeee :) Kontakti rulaju odjednom i sve radi/ u početku je bilo također manjih problema sa notifikacijama. A u vezu bloatwarea pogledaj par postova iznad moja 3 screenshota.
15 godina
MEIZU M2 Note

Znači nije neki bed ni kineska. Ja ću sad koji dan uzeti Redmi 3 Pro kao 5'', a par mjeseci kasnije vjerovatno i jedan 5.5'' da mi ponekad posluži i umjesto tableta, najradije neki Meizu jer želim isprobati te dvije marke koje su na dobrom glasu, i dva operativna sustava, koja su vjerujem dobri svako na svoj način, samo je stvar navike.

FlyMe je koliko sam iz komentara čuo, optimiziraniji i lakši, povoljniji za bateriju, a MIUI pak ima pregršt opcija za podešavanje, tako da si sve možeš prilagoditi.

btw. Nije loše da ima i opciju double tap to wake up.

0 0 hvala 0
9 godina
Čekaj malo ti imaš M2 "U" verziju, a ja M2note "I" verziju koju sam prebacio na "A" generičku - TO SU DVIJE POTPUNO RAZLIČITE STVARI !
9 godina
Flyme tools omogućavaju skoro totalno kostumizaciju svega
9 godina
neaktivan
Gogo kako instalirati xspoed na meizu m2 note

0 0 hvala 0
9 godina
E PAZI ! ! ! sa instalacijom exposeda jer možeš brick-at uređaj. Znači mora biti obavezno verzija za 64-bitne Arm procesore
9 godina
Možeš ih i deinstalirati ali kad radiš update opet ti se pojave. Ver 4 nije radila dobro-zaboravi da postoji.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice