Kupnja OnePlusOne online i carina POMOC

poruka: 24
|
čitano: 4.485
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Ovako stvari stoje, pa bih molio za informaciju ili pomoć.
Narucio sam OPO preko  AliExpres trgovine iz singapura mislim.
Zanima me kakva je sad procedura sa carinom i ostalim stvarima vezanim za to.
Inače sam iz Vodica kraj Šibenika.
Ukupno sa dostavom DHL (4-8 dana) iznosi 296$.
Što, gdje, kako preuzeti OPO ako nestigne na kućnu adresu??
Unaprijed se zahvaljujem na odgvorima

0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da ce ic 25% pdva na to i carina. Za carinu nisan siguran kolika je.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Kupnja OnePlusOne online i carina POMOC

dobro, a kako do moba hoce mi ga dostaviti ili cu negdje morati po njega???

16 godina
neaktivan
danijel1011 kaže...

Ovako stvari stoje, pa bih molio za informaciju ili pomoć.
Narucio sam OPO preko  AliExpres trgovine iz singapura mislim.
Zanima me kakva je sad procedura sa carinom i ostalim stvarima vezanim za to.
Inače sam iz Vodica kraj Šibenika.
Ukupno sa dostavom DHL (4-8 dana) iznosi 296$.
Što, gdje, kako preuzeti OPO ako nestigne na kućnu adresu??
Unaprijed se zahvaljujem na odgvorima

DHL će ti kao i Fedex namjerno poslat na carinu i naplatit ce ti špeditera i stajanje paketa kod njih. Tih 296$ će ti se pretvorit u 600$

12 godina
neaktivan

da još najbolje da bude 1200$

17 godina

U najboljem slucaju platit ces 25% + 10% carine na cijeli iznos

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
danijel1011 kaže...

Jesi ikad narucivao nesto i da ti je to isto dostavljao Fedex ili DHL. Pogledaj po forumima čovjek je platio 50$ tenisice i kad mu je došao račun iz fedex-a. Carina, pdv, skladištenje to se popelo na 200$ nije  htio primit pošiljku i poslao je natrag u ameriku.

16 godina
Ako imas za OPO, imat ces i za carinu.
Živio torent
14 godina
neaktivan

Platit ćeš na tih 296 dolara 25% pdv i još nekih 150kuna ćeš morati platiti dhl-u .

Iskreno,  mogao si se malo bolje raspitati prije nego si odlučio tako naručiti,  jer će te doći skuplje nego da si npr kupio preko njuškalu.  Zasto jednostavno nisi naručio preko OPO stranice,  došlo ti bi jednako brzo a i jeftinije.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
zeroname kaže...
danijel1011 kaže...

Jesi ikad narucivao nesto i da ti je to isto dostavljao Fedex ili DHL. Pogledaj po forumima čovjek je platio 50$ tenisice i kad mu je došao račun iz fedex-a. Carina, pdv, skladištenje to se popelo na 200$ nije  htio primit pošiljku i poslao je natrag u ameriku.

Jedini način da dobije toliku cifru je da mu stoji tjednima kod njih. Sve ostalo su forumske gluposti.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
zeroname kaže...
danijel1011 kaže...

Jedini način da dobije toliku cifru je da mu stoji tjednima kod njih. Sve ostalo su forumske gluposti.

Prvo ce ga zvat iz DHL trazit ce ga da potpise papire i punomoc oni ce namjetno to odmah na šepeditera i carinu. Platit ce carinu i PDV i jos ce mu DHL nabit svoje troškove.

17 godina
zeroname kaže...
Old Iggy kaže...
zeroname kaže...
danijel1011 kaže...

Prvo ce ga zvat iz DHL trazit ce ga da potpise papire i punomoc oni ce namjetno to odmah na šepeditera i carinu. Platit ce carinu i PDV i jos ce mu DHL nabit svoje troškove.

Nema tu "namjerno" već im je to zakonska obaveza. Carine nema, samo PDV plus troškovi obrade.

15 godina
Old Iggy kaže...
zeroname kaže...

Nema tu "namjerno" već im je to zakonska obaveza. Carine nema, samo PDV plus troškovi obrade.

Čovjek ne govori o carini i PDVu već o špediterskim uslugama. Nakon ulaska u EU očito imaju puno manje posla pa to nadoknađuju novim tarifama. Naplaćuju ispunjavanje carinske deklaracije kao da je pisanje doktorata (a pravilnik za ispunjavanje je obična knjižica na razini pučke škole) i pri tome još lažu kako je to jako komplicirano i kako je riskantno za primatelja da ju sam predaje. Običan lopovluk.

17 godina
jozef kaže...
Old Iggy kaže...
zeroname kaže...

Čovjek ne govori o carini i PDVu već o špediterskim uslugama. Nakon ulaska u EU očito imaju puno manje posla pa to nadoknađuju novim tarifama. Naplaćuju ispunjavanje carinske deklaracije kao da je pisanje doktorata (a pravilnik za ispunjavanje je obična knjižica na razini pučke škole) i pri tome još lažu kako je to jako komplicirano i kako je riskantno za primatelja da ju sam predaje. Običan lopovluk.

Nema to nikakve veze s EU. Procedura je ista kakva je bila i prije, već desetljećima. Primatelj ne može sam podnijeti deklu, ako ti se ne sviđa obrati se Saboru da u potpunosti promijene procedure kroz zakone i dalje pravilnike.

Ako želiš proći bez toga, naručuj običnom poštom. 

15 godina
Old Iggy kaže...

Nema to nikakve veze s EU. Procedura je ista kakva je bila i prije, već desetljećima. Primatelj ne može sam podnijeti deklu, ako ti se ne sviđa obrati se Saboru da u potpunosti promijene procedure kroz zakone i dalje pravilnike.

Netočna tvrdnja. Prema zakonu jedinstvenu carinsku deklaraciju može podnijeti svaka poslovno sposobna osoba koja robu uvozi u svoje ime i za svoj račun. Kad špediter i provodi carinski postupak onda je on opunomoćenik, a ako ti ne možeš podnijeti deklaraciju onda ne možeš niti opunomoćiti nekoga da to učini u tvoje ime.

17 godina
jozef kaže...
Old Iggy kaže...

Netočna tvrdnja. Prema zakonu jedinstvenu carinsku deklaraciju može podnijeti svaka poslovno sposobna osoba koja robu uvozi u svoje ime i za svoj račun. Kad špediter i provodi carinski postupak onda je on opunomoćenik, a ako ti ne možeš podnijeti deklaraciju onda ne možeš niti opunomoćiti nekoga da to učini u tvoje ime.

Naravno. Slobodno probaj, usput javi kurirskoj službi da to tebi odmah prepusti.

12 godina
neaktivan

svakako cu vam javiti kako je sve proslo...dali itko znaci cemu sluzi EORI broj...jeli meni potreban jer sam obicna fizicka osoba, znaci nisam nista uzimao na obrt niti na firmu, niti u velikim količinama????

0 0 hvala 0
17 godina
danijel1011 kaže...

svakako cu vam javiti kako je sve proslo...dali itko znaci cemu sluzi EORI broj...jeli meni potreban jer sam obicna fizicka osoba, znaci nisam nista uzimao na obrt niti na firmu, niti u velikim količinama????

Treba ti za svaki postupak carinjenja, osim skraćenog postupka koji ide preko pošte. Ako ideš na DHL/Fedex i slično odmah ga zatraži. 

15 godina
danijel1011 kaže...

da, potreban je. Zahtjev za dodjelu podnosiš područnom carinskom uredu, a ima format HR########### pri čemu je brojčani dio tvoj OIB.

16 godina
neaktivan

Inace u ovom svemu najbitnija svar je nemojte koristit kurirske službe zbog upravo ovih stvari. Znaci kad ide dostava fedex dhl carina i pdv je 100% i još stajanje u skladištu jer bagra hoće zaradit. Za naručivanje iz amerike je USPS zakon. Znači obična američka pošta. I onda je šansa 50:50 da vam prođe carinu u HR i da vam ni ne otvaraju.

1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

hej ekipa...moram vam javiti da mi mobitel josš nije stigao

niti prodavac a niti dhl nezna nakon gotovo 3 tj gdje mi se nalazi paket...

što napraviti u ovom slučaju???

0 0 hvala 0
14 godina

Pa jesi dobija od dhla onaj kod za pracenje paketa ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

da jesam ali kada upisem kod na njihovoj stranici, kaze mi da nepostoji paket s tim brojem.

dhl hrvatska i dhl worldwide neznaju gdje mi je paket.

a trgovina koja mi je poslala mobitel nece to provjeriti.

izgleda da cu morati nazad tražiti novce, jer dostava do RH je trebala biti 4-8 dana a vec je proslo skoro 20

14 godina

Pa trazi na dhlu od zemlje posiljatelja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice